Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

başarılar umarım istediğin kilolara kavuşursunuz.

Geçmiş olsun..Okudum ama cevap yazamadım..İyi olmana sevindim..Hasta hasta yorma kendini dinlen..

Sorma vallahi insanın yaşadığı sıkıntılar hastalık olarak vücudda çıkıyor diye düşünüyorum..Bunun ile ilgili kitapta okumuştum..Şu an bir sıkıntım yok Emirhan çok yordu beni..Şu sıra eşimin de şeker düzene girmedi çok gergin..Herkesi idare etmekten insan yoruluyor.. Bunlar olsun insanlar daha ağır hastalıklar ile uğraşıyor..Kurdeşen ben de yoktu o da yeni çıktı..Şu an iyiyim kaşıntı kalmadı şükür..Hasta olan herkese Allah şifa versin..

Balığı ne çok seviyorsun ..Ben hafta da bir yedim mi yetiyor..İyi olmana sevindim..Eşin için gözün aydın canım..

İki günlük listemi yazmıyorum saçma sapan beslendim..Bugün yazmaya başlayacağım..Şu karatayı tam uygulayabilsem iyi olacak ..Eşime dahiliyeci diyet listesi verdi 12 dilim ekmek var..Biz azalttık zaten eşim o kadar ekmek normalde yemez..

Sevgi abla,Serap sizi özledik..

başarılar umarım istediğin kilolara kavuşursunuz.
Teşekkürler :))
Teşekkürler canım,bende sevindim senin daha iyi olmanı...eşine Allah şifa versin :)) takma kafana...evinin hanımı iyi olursa,herkes iyi olur diye düşünüyorum...bu aralar deri hastalıklarında artış var...İstanbul daki bir arkadaşım uyuz oldu....

Menümü da yazayım:

Kahvaltı:karatay kahvaltısı

Ara:meyveli yoğurt

Akşam:yine balık salata...

.(aslında normalde o kadar balık yemem,eşim evde olmadığı için kolayına kaçtım,oğlumla birlikte yeriz dedim ama oğlum makarna yemeği tercih ettiği için balık bana kaldı...)

Sonra görüşürüz,sevgiler

Günaydın Kızlar Nasılsınız? Ben de sizleri özledim

Dün sabah geldim aslında, ama kendimi iyi hissetmediğim için sadece bavulları boşaltım 2 tur çamaşır attım makineye. Onun dışında dinlenmeye çalıştım. Urfa'da tartılma fırsatım olmamıştı. Dün sabah tartıldım, 64.8 geldim. Ama dün akşam yapmamam gereken şeyler yaptım. Bu sabah da tuhaf bir şey istedi canım, kahvaltıda yenir mi demeyin yedim Bunu biraz sonra yazacağım..

Belgincim, köstebek pasta güzel miydi canım? Kaç gün üst üste yedin şekercim??
Dallidacım geçmiş olsun , şimdi nasılsın?
Gülfurencim sana ve eşine de geçmiş olsun canım Şekercim, doktorun verdiği ilacı kullanmamak olur mu?? Eşinin diyabeti için dokuz eylül ünv. diyabet okulunu tavsiye ederim. 1 kez gidip orada eğitim almalı bence. Ondan sonra listelere ihtiyacı olmadan kendi beslenmesini kendisi düzenleyecektir. Evinize de yakın. İhmalkar davranmasanız keşke...
Gurbetçim, atıştırmak istediğin için bizden kaçıyorsun, doğru mu anlamışım Kaçsan da kurtulamazsın bebeem, peşindeyiz
Sevgicim, sen oldun?? Umarım daha iyisindir

Urfa' da yedim evet. Fabrika dışında, et-kebap üzerine kurulu bir mutfak bildiğiniz gibi. Genelde et, köz sebze ve salata yedim. Ekmeği yarım yemeye çalıştım Lahmacun 1 kez yarım yedim. Bir akşam 1 dl. tatlı, bir akşam da 1 ad. browni yedim. Fabrikada öğle yemekleri tencere yemeği idi. Etli sebze yemeği ve yoğurt tercih ettim. Pilavı almadım (ilk gün hariç). Ekmek de yemedim.

Dün akşam da oğluma pişirdiğim makarnadan 1 tabak yedim, yanında yoğurtla. Sonra bitter yedim. Gece de ballı süt içtim. ( Ooooh yarasın tosunuma )

Bu sabah da canım yine o makarnadan çekti. Saçma ama sabah sabah makarna ve yoğurt yedim. Akşama da kahvaltı yaparım artık Bir de bunu deneyelim bari. Sabah kral yemeği makarna yoğurt oldu benim için. Öğlene alaca çorbam var, yoğurtla yerim akşam da dediğim gibi 1 dl. ekmek, 1dl. peynir, 1 domat Diye planlıyorum, bakalım ne olacak

Hoş geldin
Teşekkür ederim Serapcımmaşallah,yine dengeli beslenmeyi başardın
Sabah sabah makarna...hayırdır inşallah?? olmasın mı?

Son düzenleme:

Hoş geldin
Teşekkür ederim Serapcımmaşallah,yine dengeli beslenmeyi başardın
Sabah sabah makarna...hayırdır inşallah?? olmasın mı?

Hoş buldum Dallidacım

Orada sorun olmadı da, eve gelince
İnşaallah dediğin gibidir. Ayın 3 ünde hastalanmam lazım. Dün akşam ve bu sabah 2-3 damla pembe leke oldu. Sanırım hastalanacağım.

Bu sabah yediğim o makarnadan sonra bir süre internette gazete filan okudum. Sonra başıma korkunç bir ağrı saplandı. Salonda kanepede uzandım. Hava zaten kasvetli, yağıyor, duruyor. Bir uyumuşum. Uyandığımda saat 13.30 olmuştu. Çay demledim, bir taraftan da fasulye ayıklayıp yeşillikleri suya bastım. Çayımı içeyim belki iyi gelir. Yedikten sonra uyuyunca acıkmadım doğal olarak Herhalde akşamüstü tek öğün yapacağım. Sabah yapmadığım kahvaltıyı yaparım muhtemelen

Hayırlısı olsundaha yaşın genç
Çok geçmiş olsun,şimdi daha iyi misin?migren ilaçlarını hala kullanıyor musun?
Burada hava çok sıcak...yarından sonra yağmur yağacakmış....
Ara öğünümü akşam yapacağım...dışarıda işlerim vardı,eve geldiğimde çok acıkmıştım,balık salata yedim.Balık bitti çok şükür

Amin.. Çok gencim di mi
Buradan oraya geliyor demek ki soğuk hava. Yarından sonra burada 15 dereceye düşecekmiş. Kış geldi şaka maka... Galiba kombiyi çalıştırmak gerekecek.

Afiyet olsun canım. Sen bir kaç gündür o balıkla boğuşuyorsun sanırım

Bu arada oğluşun alıştı mı okula? Sevdi mi Elazığ' ı ?

Bugün inanılmaz komik bir menüm oluştu. Yazayım...

Kahvaltı (saat- 10):
1 tabak makarna
1 kase yoğurt
1 tk. bal

Akşam (saat- 18):
4 yk. taze fasulye
4 yk. bulgur pilavı
1 kase salata

Gece süt içerim...

Bulgur pilavı tarifim:
1 iri kuru soğan
2 ad. acı biber
1,5 yk. acı biber salçası (acı değilse 1 yk. da pul biber ilave edilir)
1 sb. bulgur
1 sb. firik (tütsülenmiş buğday)
1/2 sb. haşlanmış nohut
1 yk. sade yağ

Soğan ve biber kavurulur. Salça ve pul biber eklenir. Yıkanan bulgur ve firik üzerine eklenir ve su ilave edildikten sonra nohut da tavaya konur. Ağzı kapalı ve kısık ateşte pişirilir. Arada kontrol edilir. Su yetersiz gelirse kaynatılarak üzerinden ilave edilebilir.

Son düzenleme:
of canım çekti yaaaa
bende yapıyorum bu şekildedomates de koyarım
bazen et veya tavuk bile koyarım muhteşem bi lezzet yarın yapsammı ne
öğlen yerim

of canım çekti yaaaa
bende yapıyorum bu şekildedomates de koyarım
bazen et veya tavuk bile koyarım muhteşem bi lezzet yarın yapsammı ne
öğlen yerim

Eyvah yakalandık Mahcup oldum şimdi, yakın olsak da ikram etseydim....

Sizin tarifiniz de çok güzel olur. Firik buğdayına kuzu eti yakışır aslında. Öğle öğünü isabet olur. Benim bugün pusulam şaştı :26:

yok canım ben buğdaylısını hiç denemdim bulgur olarak yani
diyetteyken herşey çok güzel gelior
afiyet olsun şekerim yedikçe zayıflayasın

Afiyet olsunkahvaltına bayıldımtarif çok güzel,bende bulgur pilavı çok seviyorum :)firik nerde bulacağız?:44:

Tabii kisen yaşını da göstermiyorsunbu akşam burada çok sıcak...kız kardeşimle konuştuk,bizim oralarda hava çok soğukmuş...üç gündür fırtına ve yağmur var...zaten soğuk hava hep Balkanlar üzerinden geliyor
sorma yaüç gündür balık yiyorumhem rahatsız hem yalnız olduğumuz için balık aldık,fırında yaptık...ama....oğlum dedi ki makarna istiyor...o balık da bana kaldı

Oğlum okula alıştı çok şükür:)disiplinli,kuralları olan bir okul...benimde hoşuma gitti...Elazığ'ı da çok sevdi

hoş geldin<serapcım tatıl iyi gelmiştir simdi sana yenilenmişsindir
cabah kahvaltı öğununu okudum bayıldımmm
bana gelince köstebek pasta miniklerdendi
bukadar cok yapmıyorum aslında
vicdan azabı duyuyorum çalıştığımdan oturu
bunu hafifletmek için oğlumun sevdiği seyleri yapmaya çalışıyorum
oğlumda bayılıyorr:2:

geçmiş olsun canım
hastalıklar ust uste gelmiş
simdi iyisinizdir inşallah
bende hamileyken kurdeşen dökmüştüm
beter bişey
kucucuk bir hap vemişti doktorum hamileyim diye içmek istememişitm
sonunda dayanamayıp içmiştim
biranda geçirmişti ilacın ismini hatırlayamıyorum ama
kurdesenın de gectimi

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

yok canım ben buğdaylısını hiç denemdim bulgur olarak yani
diyetteyken herşey çok güzel gelior
afiyet olsun şekerim yedikçe zayıflayasın

Teşekkür ederim, hep birlikte inşaallah

Afiyet olsunkahvaltına bayıldımtarif çok güzel,bende bulgur pilavı çok seviyorum :)firik nerde bulacağız?:44:

Sorma, ne kahvaltı ama Şekercim senin firik bulman çok kolay. Çarşıda bulgur satan çoğu yer eminim firik buğdayı da satıyordur. Sen firik buğdayı ya da bulguru dersen onlar bilirler. Rengi yeşildir, tütsü kokar. Bulgurla karıştırıp pişirmen lazım. Tek başına pişerse tadı, kokusu ağır gelebilir. Hazır çarşıya çıkmışken iyi kalite bir tereyağı da alman lazım. Zira firiğe tereyağı yakışır

Teşekkür ederim şekercim de, seni görseler benim küçük kardeşim zannederler Evet yaaa Balkanlardan hep soğuk geliyor. Bir tek sen gelmişsin sıcak

Olsun, balık sağlıklıdır Sazan mı aldın, deniz balığı mı? Keban barajından dev sazanlar çıkıyor. Gerçi ben göl balığı sevmem ama, babam alırdı. Salçalı sosla pişirirlerdi o balığı.

Teşekkür ederim Belgincim Evet, çok güzel geçti. Köpekle sabahtan akşama koşmak, kuzularla gezmek ... Dallida da danaları görmeye gidiyormuş. Hayvanlarla zaman geçirmek insanlara gerçekten çok iyi geliyor, öyle değil mi? Ne yalan söyleyeyim çiftlik hayatı bana göre. Şehre gelir gelmez yoruluyor insan. İstanbul' a geldik havalimanından çıkar çıkmaz trafikte kaldık.

Evet yaa, enteresan kahvaltı Ama akşama kadar tok tuttu, akşam yemek yedim tekrar
Şekercim sana ceza verelim. 2 hafta tatlı, pasta, şekerleme, abu cubur yani "cısss" ların hiç biri yok; anlaştık mı? Eğer bu kurala uyarsan, ekmeği de abartmazsan bu 2 haftada 3 kilo vereceğinin garantisini veririm sana...

Sen yine yap, oğlun yesin. 2 haftadan sonra eğer verdiğin kilo seni tatmin ederse haftada bir belki iki defa yiyebileceğin bir sisteme geçebilirsin. Ama şu dediğimi bir dene. İnan bana pişman olmayacaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…