Günaydın KızlarNasılsınız? Ben de sizleri özledim
Dün sabah geldim aslında, ama kendimi iyi hissetmediğim için sadece bavulları boşaltım 2 tur çamaşır attım makineye. Onun dışında dinlenmeye çalıştım. Urfa'da tartılma fırsatım olmamıştı. Dün sabah tartıldım, 64.8 geldim. Ama dün akşam yapmamam gereken şeyler yaptım. Bu sabah da tuhaf bir şey istedi canım, kahvaltıda yenir mi demeyin yedimBunu biraz sonra yazacağım..
Belgincim, köstebek pasta güzel miydi canım?Kaç gün üst üste yedin şekercim??
Dallidacım geçmiş olsun, şimdi nasılsın?
Gülfurencim sana ve eşine de geçmiş olsun canımŞekercim, doktorun verdiği ilacı kullanmamak olur mu?? Eşinin diyabeti için dokuz eylül ünv. diyabet okulunu tavsiye ederim. 1 kez gidip orada eğitim almalı bence. Ondan sonra listelere ihtiyacı olmadan kendi beslenmesini kendisi düzenleyecektir. Evinize de yakın. İhmalkar davranmasanız keşke...
Gurbetçim, atıştırmak istediğin için bizden kaçıyorsun, doğru mu anlamışımKaçsan da kurtulamazsın bebeem, peşindeyiz
Sevgicim, sen oldun?? Umarım daha iyisindir
Urfa' da yedim evet. Fabrika dışında, et-kebap üzerine kurulu bir mutfak bildiğiniz gibi. Genelde et, köz sebze ve salata yedim. Ekmeği yarım yemeye çalıştımLahmacun 1 kez yarım yedim. Bir akşam 1 dl. tatlı, bir akşam da 1 ad. browni yedim. Fabrikada öğle yemekleri tencere yemeği idi. Etli sebze yemeği ve yoğurt tercih ettim. Pilavı almadım (ilk gün hariç). Ekmek de yemedim.
Dün akşam da oğluma pişirdiğim makarnadan 1 tabak yedim, yanında yoğurtla. Sonra bitter yedim. Gece de ballı süt içtim. ( Ooooh yarasın tosunuma)
Bu sabah da canım yine o makarnadan çekti. Saçma ama sabah sabah makarna ve yoğurt yedim. Akşama da kahvaltı yaparım artıkBir de bunu deneyelim bari. Sabah kral yemeği makarna yoğurt oldu benim için. Öğlene alaca çorbam var, yoğurtla yerim akşam da dediğim gibi 1 dl. ekmek, 1dl. peynir, 1 domat Diye planlıyorum, bakalım ne olacak
geçmiş olsun canım
hastalıklar ust uste gelmiş
simdi iyisinizdir inşallah
bende hamileyken kurdeşen dökmüştüm
beter bişey
kucucuk bir hap vemişti doktorum hamileyim diye içmek istememişitm
sonunda dayanamayıp içmiştim
biranda geçirmişti ilacın ismini hatırlayamıyorum ama
kurdesenın de gectimi
Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum
Teşekkür ederim BelgincimEvet, çok güzel geçti. Köpekle sabahtan akşama koşmak, kuzularla gezmek ... Dallida da danaları görmeye gidiyormuş. Hayvanlarla zaman geçirmek insanlara gerçekten çok iyi geliyor, öyle değil mi? Ne yalan söyleyeyim çiftlik hayatı bana göre. Şehre gelir gelmez yoruluyor insan. İstanbul' a geldik havalimanından çıkar çıkmaz trafikte kaldık.
Evet yaa, enteresan kahvaltıAma akşama kadar tok tuttu, akşam yemek yedim tekrar
Şekercim sana ceza verelim. 2 hafta tatlı, pasta, şekerleme, abu cubur yani "cısss" ların hiç biri yok; anlaştık mı?Eğer bu kurala uyarsan, ekmeği de abartmazsan bu 2 haftada 3 kilo vereceğinin garantisini veririm sana...
Sen yine yap, oğlun yesin. 2 haftadan sonra eğer verdiğin kilo seni tatmin ederse haftada bir belki iki defa yiyebileceğin bir sisteme geçebilirsin. Ama şu dediğimi bir dene. İnan bana pişman olmayacaksın
Bu sabahtan itibaren düzenli hayatımıza dönmeye karar verdik. Sabah 6.45 de kalktım. Eşim ve oğlum için güzel bir kahvaltı hazırladım. Onlar kahvaltısını yapıp evden çıktıktan sonra da ben kahvaltımı yaptım. Oğluma yemesi konusunda ısrar ediyorum ancak kendim yiyemiyorum ne yalan söyleyeyim... Bu sabah normal kahvaltı yaptım
Kahvaltım:
30 gr. pumpernickel ekmeği
1 dl. peynir
maydanoz, dereotu, nane
1 tk. bal
Balı bağışıklık için her sabah tüketmek istiyorum. Hatta yarın sabahtan itibaren polenle karıştıracağım. Evdeki herkes bir kaşık yutacak. Şifa niyetine
Serap özlemişiz seni..Hoş geldin tekrardan..İğneden sonra kaşıntı kalmadı şükür..Sadece bir tanesini içiyorum..Doktorda azalırsa bire indir demişti.Eşimin annesi,halası ve anneannesi de şeker hastasıydı..Aslında tecrübesi var..Kayınvalidemin insülinini ben yapıyordum..Ama diyabet okulunu araştıracaım..Senin de dediğin gibi eşim her gün yürüyüş yaparsa şekeri normal düzene giriyor..Koşu bandı tamir olunca yine düzene girecek..
Ohhh afiyet olsun..Yasemin Soysalda vücudunuzu dinleyin diyor ya demek ki senin de makarnaya ihtiyacın varmış..
Geçti canım çok sağol..Hamileyken zor olmuştur..Benim çabuk geçti şükür..
Biz de burada dağın başındayız..Temiz hava çok güzel..Akşam sessiz sedasız ,ağustos böceklerinin sesini dinlemek bana huzur veriyor..
Düzenli hayatınız hayırlı olsun..Ben de uyandığım gibi yiyemem Furkan da benim gibi yiyemez..Süt içip öyle gidiyor..Bende çocuklara bal,pekmez veriyorum..Hepimize şifa olsun..
Dün
Sabah
peynirli,biberli,maydonozlu iki yumurta
salatalık
domates
çay
Öğle
fındıklı,kayısılı,probiyotik yoğurt
Ara
Ayran
Form çay
Akşam
3 dilim ince hamur pizza
( Çocuklar istedi dayanamadım)
Yarım bardak kola
BUGÜN
Sabah
1 katı yumurta
domates
salatalık
peynir
çay
4 küçük gün kurusu
7 tane ceviz
Akşama ne yapayım bilemiyorum..Karatayın kitabını da okuyamadım..Bir de eliptik bisiklete taktım iki spor eğitmeni de epliktik bisikleti tavsiye etti..Eşimde koşu bandında yürümeyi seviyor..350 tl koşu bandının tamirine verdik..Şu sıra trambolin ile çalışmaya başlayacağım..Eliptik araştırmaya devam..
Eşim ve Furkan eve köpek almak istiyorlar..Ben hiç istemiyorum..Özellikle Furkan çok istiyor..Eşim de çocuklar için hayvan almak iyi olur diyor..Çok kararsızım..Siz ne dersiniz?
Serap metabolic balans hakkında bilgi verecektin canım..Araştırdığım kadarıyla kan tahliline göre besleniliyormuş..
Serap seninle karşılaşmak çok hoş...
Merhaba Arkadaşlarım;
Malesef uzun süre ara vermek zorunda kaldım.Sahalara dönmek istiyorum artık,hakem ceza yazmaz İNŞALLAH.Kendimi değil ama bazı şeyleri yoluna koyduk gibi.Belki istemediğimiz şekilde hayatımıza yeni bir düzen getirdik ama yapacak bir şey yoktu.Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyelim.Geçen dönem içinde duygusal açlıkla ve onun ataklarıyla boğuştum.Şu andan itibaren düzene girmek istiyorum.
kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
peynir
10 yeşil zeytin(küçük Hatay zeytini)
2 minik domates
5 cin biberi
2 ceviz
4 gün kurusu
Serap'cığım hoş geldin canım.
Gulfuren ve Dalida geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Gurbet görünmüyorsun,hayırdır?Oğlun nasıl oldu.Belgin bakıcıyla anlaşmışsınız,gözün aydın.Zeynep nerelerdesin ,işleri yoluna koyabildin mi?Hepinize bol selamlar......
Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...Öğle yemeğim:
1 büyükçe kase alaca çorba
3 yk. zeytinyağlı bamya (nohutlu)
Alaca Çorba:
1 sb. mercimek
1 sb. dövme ya da yarma buğday
1 sb. nohut
1-2 ad. kuru soğan
3 yk. zeytinyağı
Pul biber, nane
Buğdayı suyunu çektirerek, nohutu klasik yöntemle haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Diğer tarafta tencereye (düdüklü tercih ediyorum) yeşil mercimek ve yemeklik doğranmış kuru soğanları su ile birlikte koyup haşlıyoruz. Mercimek ve soğan piştikten sonra haşlanmış nohut ve buğdayı da ilave ediyoruz.Çok sulu olmayacak şekilde kaynar su ilave ediyoruz (gerekiyorsa). Bir süre daha tüm malzemenin birleşmesini sağlayacak kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtıyoruz, pul biber (acı seviyorsanız bolca kullanmanızı tavsiye ederim) ve naneyi ekleyip çorbaya karıştırıyoruz. Büyük bir tencere çorbanız olacaktır. İsterseniz haşladığınız malzemeyi daha küçük oranlarda karıştırıp geri kalan malzemenizi bir sonraki kullanıma kadar derin dondurucuya atabilirsiniz.
Çorbayı kaseme aldıktan sonra 1 çk. zerdeçal ilave ettim. Bence yakıştı. Tavsiye ederim.
Çorbada hem nohut hem mercimek, bamyada da nohut olduğu için yoğurt yemedim. Çorbanın buğdayını da ekmeğe saydım. Meyve yiyecek yerim kalmadıÖğleden sonra yerim belki...
Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...
Teşekkür ederim.
Hayır canım salça yok. sadece pul biber. Eşine Allah şifa versin. O' na sebze çorbası daha iyi gelebilir...
Serap çıktın galiba sonra görüşürüz.
Evet olabilir.Çok lezzetli olacağa benziyor,bakliyatı zaten seviyorum.
Merhaba,geç kalmış da olsam ben de güzel bir gün dilerim sanaGünaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum
Sorma, ne kahvaltı amaŞekercim senin firik bulman çok kolay. Çarşıda bulgur satan çoğu yer eminim firik buğdayı da satıyordur. Sen firik buğdayı ya da bulguru dersen onlar bilirler. Rengi yeşildir, tütsü kokar. Bulgurla karıştırıp pişirmen lazım. Tek başına pişerse tadı, kokusu ağır gelebilir. Hazır çarşıya çıkmışken iyi kalite bir tereyağı da alman lazım. Zira firiğe tereyağı yakışır
Teşekkür ederim şekercim de, seni görseler benim küçük kardeşim zannederlerEvet yaaa Balkanlardan hep soğuk geliyor. Bir tek sen gelmişsin sıcak
Olsun, balık sağlıklıdırSazan mı aldın, deniz balığı mı? Keban barajından dev sazanlar çıkıyor. Gerçi ben göl balığı sevmem ama, babam alırdı. Salçalı sosla pişirirlerdi o balığı.
Bal ve polen...hımmm,iyi fikir...Bu sabahtan itibaren düzenli hayatımıza dönmeye karar verdik. Sabah 6.45 de kalktım. Eşim ve oğlum için güzel bir kahvaltı hazırladım. Onlar kahvaltısını yapıp evden çıktıktan sonra da ben kahvaltımı yaptım. Oğluma yemesi konusunda ısrar ediyorum ancak kendim yiyemiyorum ne yalan söyleyeyim... Bu sabah normal kahvaltı yaptım
Kahvaltım:
30 gr. pumpernickel ekmeği
1 dl. peynir
maydanoz, dereotu, nane
1 tk. bal
Balı bağışıklık için her sabah tüketmek istiyorum. Hatta yarın sabahtan itibaren polenle karıştıracağım. Evdeki herkes bir kaşık yutacak. Şifa niyetine
Afiyet olsun canımDün
Sabah
peynirli,biberli,maydonozlu iki yumurta
salatalık
domates
çay
Öğle
fındıklı,kayısılı,probiyotik yoğurt
Ara
Ayran
Form çay
Akşam
3 dilim ince hamur pizza
( Çocuklar istedi dayanamadım)
Yarım bardak kola
BUGÜN
Sabah
1 katı yumurta
domates
salatalık
peynir
çay
4 küçük gün kurusu
7 tane ceviz
Akşama ne yapayım bilemiyorum..Karatayın kitabını da okuyamadım..Bir de eliptik bisiklete taktım iki spor eğitmeni de epliktik bisikleti tavsiye etti..Eşimde koşu bandında yürümeyi seviyor..350 tl koşu bandının tamirine verdik..Şu sıra trambolin ile çalışmaya başlayacağım..Eliptik araştırmaya devam..
Eşim ve Furkan eve köpek almak istiyorlar..Ben hiç istemiyorum..Özellikle Furkan çok istiyor..Eşim de çocuklar için hayvan almak iyi olur diyor..Çok kararsızım..Siz ne dersiniz?
Serap'a katılıyorumTeşekkür ederim Gülfurencim
Tekrar geçmiş olsun..
Ah bilmez miyim, İzmir zaten bana göre huzur dolu bir şehir. Narlıdere' den itibaren tamamen doğa ile iç içesin
Teşekkür ederim canım, tam olarak ihtiyacım makarnaymış demek ki
Amin, şifa olsun
Dün öğle yemeğinde yememişsin zaten. Bence menüde sorun yok. Bence her şeyi abartmadan yiyerek kilo vermek çok daha iyi. Kiloyu verip de cıss lar hayatımıza girince hooop kilolar geriye geliyor.
Karatay kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun. Evde neyin var söylersen yardımcı olmaya çalışalım.
Evde yürüme bandın varsa bir de onu alarak israf yapmış olabilirsin bence. Yürüme bandının eğim özelliği varsa ne ala, sana eliptik kadar kalori yakmanı sağlayacak interval yöntemini tavsiye edebilirim.
Ben 9 yıl evinde köpekle yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim: hakkını vererek yaparsanız çok güzel, ama yorucu da.
Her sabah ve her akşam en az 1 er saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Üstelik kışın soğuğu ya da yazın sıcağı demeden. Tabi bu aslında iyi bir şey ama kesin yapabilecekseniz, hem size hem köpeğe bu yürüyüşler iyi gelir. Köpek sahipleri genelde ince olurlar
Eve uygun bir cins olması ve saldırgan bir ırka mensup olmaması komşularınızla ilişkileriniz için önemli. Evde temizlikle ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Özellikle tüy dökmesi sorun olabilir. Her gün tarayıp evi de her gün süpürürsen elbiselerinizden tüy ayıklamanız gerekmeyebilir. Ama yine de tüylerle iç içe bir yaşama hazırlıklı olmanız gerecektir
.
Oğlumun muhabbet kuşu var....çok ötüyor...bir sus diyorum...ne yapacaksın?diyorBuradayim canlarim, tipik gurbet iste
Dün bir arkadasa manti bükmeye yardima gittim sabah 8 de gitmistim, öglen 2 de ancak gelebildim, acele ev isi yemek derken hic firsatim olmadi, aksamda esimle ilgilenmeliyimya internete pek gecemiyorum., zaten bu aralar, bitmeyen adetimden dolayi, beyefendi dertli,e ben neyapayim degilmi benim sucum yokki
Bugünde sabah gene ciktim, carsida ve bankada islerim vardi, onlari hallettim, yemek yapacagim, evdede islerim var , ama bu sefer dedim ilk önce bakayim arkadaslarim neler yapmislar , sonra yemek yapacagim. bugün okullar tatil oluyor iki hafta, yarin coluk cocuk hep evde olacak, isim hic bitmeyecek
SERAPCIM; TARIFLERIN BIRBIRINDEN GÜZEL VE COK FARKLI; NERDEN BULUYORSUN BU TARIFLERI sastim valla
Sevgi ablacim sahalara dönmene sevindim, ben bu aralar yogunluktan kendime zaman ayiramiyorum, diyet yapamiyorum, kosturmaktan bir düzene girmeliyim artik,
Gülfurencim, köpek konusunda kesinlikle evde tavsiye etmem, cocuklar bir müddet tutturuyorlar alincada iki gün sonra bikiyorlar. ben sahsen eve köpek almadim ama akcaryum istemislerdi, aldim, temizlerken parmagimdaki kesikten bakteri kapmisim, 1 seneye yakin antibiyotik tedavisi gördüm, hemde kontrollerim, icin sürekli baska bir sehire gitmem gerekiyordu, canim cok yandi, bana haplarin verdigi zararda cabasiydi. sonra oglum kus istedi, cok isteyince dayanamayip aldim, onuda iki günde bikti, hic ilgilenmedi,pisligide bana kaldi, valla bende biktim, sürekli tüy döküyor, temizligi bitmiyor, e birde stresli, tempolu bir hayat valla yetisemiyorum ev islerine birde evde hayvan
Bence oglun kücük hem hijyen acisindan iyi olmaz, hemde ona ayiracagin zamani cocuklarina ayir, birde hayvan olan evde namazda kilinmaz diye biliyorum, genede sen bilirsin, ama bana soracak olursan eve sinek bile sokma
Merhaba Arkadaşlarım;
Malesef uzun süre ara vermek zorunda kaldım.Sahalara dönmek istiyorum artık,hakem ceza yazmaz İNŞALLAH.Kendimi değil ama bazı şeyleri yoluna koyduk gibi.Belki istemediğimiz şekilde hayatımıza yeni bir düzen getirdik ama yapacak bir şey yoktu.Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyelim.Geçen dönem içinde duygusal açlıkla ve onun ataklarıyla boğuştum.Şu andan itibaren düzene girmek istiyorum.
kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
peynir
10 yeşil zeytin(küçük Hatay zeytini)
2 minik domates
5 cin biberi
2 ceviz
4 gün kurusu
Serap'cığım hoş geldin canım.
Gulfuren ve Dalida geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Gurbet görünmüyorsun,hayırdır?Oğlun nasıl oldu.Belgin bakıcıyla anlaşmışsınız,gözün aydın.Zeynep nerelerdesin ,işleri yoluna koyabildin mi?Hepinize bol selamlar......
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?