Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bu sabahtan itibaren düzenli hayatımıza dönmeye karar verdik. Sabah 6.45 de kalktım. Eşim ve oğlum için güzel bir kahvaltı hazırladım. Onlar kahvaltısını yapıp evden çıktıktan sonra da ben kahvaltımı yaptım. Oğluma yemesi konusunda ısrar ediyorum ancak kendim yiyemiyorum ne yalan söyleyeyim... Bu sabah normal kahvaltı yaptım

Kahvaltım:
30 gr. pumpernickel ekmeği
1 dl. peynir
maydanoz, dereotu, nane
1 tk. bal

Balı bağışıklık için her sabah tüketmek istiyorum. Hatta yarın sabahtan itibaren polenle karıştıracağım. Evdeki herkes bir kaşık yutacak. Şifa niyetine

Serap özlemişiz seni.. Hoş geldin tekrardan..İğneden sonra kaşıntı kalmadı şükür..Sadece bir tanesini içiyorum..Doktorda azalırsa bire indir demişti.Eşimin annesi,halası ve anneannesi de şeker hastasıydı..Aslında tecrübesi var..Kayınvalidemin insülinini ben yapıyordum..Ama diyabet okulunu araştıracaım..Senin de dediğin gibi eşim her gün yürüyüş yaparsa şekeri normal düzene giriyor..Koşu bandı tamir olunca yine düzene girecek..

Ohhh afiyet olsun..Yasemin Soysalda vücudunuzu dinleyin diyor ya demek ki senin de makarnaya ihtiyacın varmış..

Geçti canım çok sağol..Hamileyken zor olmuştur..Benim çabuk geçti şükür..

Biz de burada dağın başındayız..Temiz hava çok güzel..Akşam sessiz sedasız ,ağustos böceklerinin sesini dinlemek bana huzur veriyor..

Düzenli hayatınız hayırlı olsun..Ben de uyandığım gibi yiyemem Furkan da benim gibi yiyemez..Süt içip öyle gidiyor..Bende çocuklara bal,pekmez veriyorum..Hepimize şifa olsun..

Dün
Sabah

peynirli,biberli,maydonozlu iki yumurta
salatalık
domates
çay

Öğle
fındıklı,kayısılı,probiyotik yoğurt

Ara

Ayran
Form çay

Akşam

3 dilim ince hamur pizza
( Çocuklar istedi dayanamadım)

Yarım bardak kola

BUGÜN

Sabah

1 katı yumurta
domates
salatalık
peynir
çay
4 küçük gün kurusu
7 tane ceviz

Akşama ne yapayım bilemiyorum..Karatayın kitabını da okuyamadım..Bir de eliptik bisiklete taktım iki spor eğitmeni de epliktik bisikleti tavsiye etti..Eşimde koşu bandında yürümeyi seviyor..350 tl koşu bandının tamirine verdik..Şu sıra trambolin ile çalışmaya başlayacağım..Eliptik araştırmaya devam..

Eşim ve Furkan eve köpek almak istiyorlar..Ben hiç istemiyorum..Özellikle Furkan çok istiyor..Eşim de çocuklar için hayvan almak iyi olur diyor..Çok kararsızım..Siz ne dersiniz?

Serap metabolic balans hakkında bilgi verecektin canım..Araştırdığım kadarıyla kan tahliline göre besleniliyormuş..

Teşekkür ederim Gülfurencim
Tekrar geçmiş olsun..
Ah bilmez miyim, İzmir zaten bana göre huzur dolu bir şehir. Narlıdere' den itibaren tamamen doğa ile iç içesin
Teşekkür ederim canım, tam olarak ihtiyacım makarnaymış demek ki
Amin, şifa olsun

Dün öğle yemeğinde yememişsin zaten. Bence menüde sorun yok. Bence her şeyi abartmadan yiyerek kilo vermek çok daha iyi. Kiloyu verip de cıss lar hayatımıza girince hooop kilolar geriye geliyor.
Karatay kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun. Evde neyin var söylersen yardımcı olmaya çalışalım.

Evde yürüme bandın varsa bir de onu alarak israf yapmış olabilirsin bence. Yürüme bandının eğim özelliği varsa ne ala, sana eliptik kadar kalori yakmanı sağlayacak interval yöntemini tavsiye edebilirim.

Ben 9 yıl evinde köpekle yaşamış biri olarak şunu söyleyebilirim: hakkını vererek yaparsanız çok güzel, ama yorucu da.
Her sabah ve her akşam en az 1 er saat yürüyüş yapmak gerekiyor. Üstelik kışın soğuğu ya da yazın sıcağı demeden. Tabi bu aslında iyi bir şey ama kesin yapabilecekseniz, hem size hem köpeğe bu yürüyüşler iyi gelir. Köpek sahipleri genelde ince olurlar
Eve uygun bir cins olması ve saldırgan bir ırka mensup olmaması komşularınızla ilişkileriniz için önemli. Evde temizlikle ilgili sorun yaşayabilirsiniz. Özellikle tüy dökmesi sorun olabilir. Her gün tarayıp evi de her gün süpürürsen elbiselerinizden tüy ayıklamanız gerekmeyebilir. Ama yine de tüylerle iç içe bir yaşama hazırlıklı olmanız gerecektir

Serap metabolic balans hakkında bilgi verecektin canım..Araştırdığım kadarıyla kan tahliline göre besleniliyormuş..

Evet, önce kan tahlili yapılıyor. Ondan sonra 2 günlük detoks ile vücut hazırlanıyormuş. Sonra 14 günlük yağsız dönem başlıyor. İstediğiniz kiloya ulaşamazsanız 14 daha devam ediliyor. (istenilen kiloya düşünceye kadar anladığım kadarıyla) Alkol, tatlı yok. 5 saatte bir yemek yeniyor. 5 saati geçebiliyor ancak az olamıyor. Her öğünde kişiye uygun miktarlarda olmak koşuluyla ekmek, protein, sebze ve meyve bulunuyor. Salataya limon sıkılırsa meyve hakkı elden gidiyor. Salataya elma sirkesi serbest.

Merhaba Arkadaşlarım;
Malesef uzun süre ara vermek zorunda kaldım.Sahalara dönmek istiyorum artık,hakem ceza yazmaz İNŞALLAH.Kendimi değil ama bazı şeyleri yoluna koyduk gibi.Belki istemediğimiz şekilde hayatımıza yeni bir düzen getirdik ama yapacak bir şey yoktu.Mevlam neyler neylerse güzel eyler diyelim.Geçen dönem içinde duygusal açlıkla ve onun ataklarıyla boğuştum.Şu andan itibaren düzene girmek istiyorum.
kahvaltım:
1 haşlanmış yumurta
peynir
10 yeşil zeytin(küçük Hatay zeytini)
2 minik domates
5 cin biberi
2 ceviz
4 gün kurusu
Serap'cığım hoş geldin canım.
Gulfuren ve Dalida geçmiş olsun.Allah şifalar versin.Gurbet görünmüyorsun,hayırdır?Oğlun nasıl oldu.Belgin bakıcıyla anlaşmışsınız,gözün aydın.Zeynep nerelerdesin ,işleri yoluna koyabildin mi?Hepinize bol selamlar......

Öğle yemeğim:
1 büyükçe kase alaca çorba
3 yk. zeytinyağlı bamya (nohutlu)

Alaca Çorba:
1 sb. mercimek
1 sb. dövme ya da yarma buğday
1 sb. nohut
1-2 ad. kuru soğan
3 yk. zeytinyağı
Pul biber, nane

Buğdayı suyunu çektirerek, nohutu klasik yöntemle haşlayıp kenarda bekletiyoruz. Diğer tarafta tencereye (düdüklü tercih ediyorum) yeşil mercimek ve yemeklik doğranmış kuru soğanları su ile birlikte koyup haşlıyoruz. Mercimek ve soğan piştikten sonra haşlanmış nohut ve buğdayı da ilave ediyoruz.Çok sulu olmayacak şekilde kaynar su ilave ediyoruz (gerekiyorsa). Bir süre daha tüm malzemenin birleşmesini sağlayacak kadar kısık ateşte kaynatıyoruz. Tavaya zeytinyağını alıp ısıtıyoruz, pul biber (acı seviyorsanız bolca kullanmanızı tavsiye ederim) ve naneyi ekleyip çorbaya karıştırıyoruz. Büyük bir tencere çorbanız olacaktır. İsterseniz haşladığınız malzemeyi daha küçük oranlarda karıştırıp geri kalan malzemenizi bir sonraki kullanıma kadar derin dondurucuya atabilirsiniz.

Çorbayı kaseme aldıktan sonra 1 çk. zerdeçal ilave ettim. Bence yakıştı. Tavsiye ederim.

Çorbada hem nohut hem mercimek, bamyada da nohut olduğu için yoğurt yemedim. Çorbanın buğdayını da ekmeğe saydım. Meyve yiyecek yerim kalmadı Öğleden sonra yerim belki...

Hayırlısı olsun Sevgicim. Dediğin gibi neylerse güzel eyler. Vardır bir bildiği.
Hoş buldum canım
Kahvaltın güzel olmuş, afiyet olsun.

Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...

Afiyet olsun,çorbanı muhakkak deneyeceğim,eşimde crohn var yiyemiyor ama ona da başka bir çorba yaparım.Salça ilavesi yapılmıyor anladığım kadarıyla...

Teşekkür ederim.
Hayır canım salça yok. sadece pul biber. Eşine Allah şifa versin. O' na sebze çorbası daha iyi gelebilir...

Son düzenleme:
Evet olabilir.Çok lezzetli olacağa benziyor,bakliyatı zaten seviyorum.

Hem iyi bir protein kaynağı hem de lif kaynağı olmasından dolayı haftada 2 kez pişirmeliymişiz. Özellikle nohut ve yeşil mercimeğe bayılıyorum. Sanırım bu kış daha çok pişireceğim.

Buradayim canlarim, tipik gurbet iste
Dün bir arkadasa manti bükmeye yardima gittim sabah 8 de gitmistim, öglen 2 de ancak gelebildim, acele ev isi yemek derken hic firsatim olmadi, aksamda esimle ilgilenmeliyimya internete pek gecemiyorum., zaten bu aralar, bitmeyen adetimden dolayi, beyefendi dertli, e ben neyapayim degilmi benim sucum yokki
Bugünde sabah gene ciktim, carsida ve bankada islerim vardi, onlari hallettim, yemek yapacagim, evdede islerim var , ama bu sefer dedim ilk önce bakayim arkadaslarim neler yapmislar , sonra yemek yapacagim. bugün okullar tatil oluyor iki hafta, yarin coluk cocuk hep evde olacak, isim hic bitmeyecek
SERAPCIM; TARIFLERIN BIRBIRINDEN GÜZEL VE COK FARKLI; NERDEN BULUYORSUN BU TARIFLERI sastim valla
Sevgi ablacim sahalara dönmene sevindim, ben bu aralar yogunluktan kendime zaman ayiramiyorum, diyet yapamiyorum, kosturmaktan bir düzene girmeliyim artik,
Gülfurencim, köpek konusunda kesinlikle evde tavsiye etmem, cocuklar bir müddet tutturuyorlar alincada iki gün sonra bikiyorlar. ben sahsen eve köpek almadim ama akcaryum istemislerdi, aldim, temizlerken parmagimdaki kesikten bakteri kapmisim, 1 seneye yakin antibiyotik tedavisi gördüm, hemde kontrollerim, icin sürekli baska bir sehire gitmem gerekiyordu, canim cok yandi, bana haplarin verdigi zararda cabasiydi. sonra oglum kus istedi, cok isteyince dayanamayip aldim, onuda iki günde bikti, hic ilgilenmedi,pisligide bana kaldi, valla bende biktim, sürekli tüy döküyor, temizligi bitmiyor, e birde stresli, tempolu bir hayat valla yetisemiyorum ev islerine birde evde hayvan
Bence oglun kücük hem hijyen acisindan iyi olmaz, hemde ona ayiracagin zamani cocuklarina ayir, birde hayvan olan evde namazda kilinmaz diye biliyorum, genede sen bilirsin, ama bana soracak olursan eve sinek bile sokma

Merhaba,geç kalmış da olsam ben de güzel bir gün dilerim sana
Tamam,yarın yağmur yağmazsa çarşıda olacağım,araştıracağım.Ev yapımı tereyağa buldum,çok lezetlidirGüzel sözler için teşekkürlersenin hem için hem dışın güzel
Ben alabalık aldım:))sazanlar çamur kokuyorlarmış:44::44:gerçekten de dev sazanlar var,biz de gördük
Bal ve polen...hımmm,iyi fikir...
Afiyet olsun canımbahçeli evde köpek beslemek güzel olur,ama evde bakımı çok zor...hep tüy,hep tüy...(biz de besledik,başta keyifliydi,sonra....)
Serap'a katılıyorum
Oğlumun muhabbet kuşu var....çok ötüyor...bir sus diyorum...ne yapacaksın?diyor

Merhaba Sevgi ablahoş geldin
Dua,dua,dua....
Teşekkürler

Merhaba arkadaşlar,bugün oğlum tutturdu''türkçe öğretmenimin kitabından aynısını isterim ''diye,iki saate yakın kırtasiyelerde kitap aradıkneyse,çok şükür buldukinat ya...
Eve gelince,temizlik,yemek derken,bu saat oldu...eşim da evde bugün

Yediklerimi yazayım:
Kahvaltı:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,2 dilim sucuk,1/2 domates,3 kuru kayısı,15 fındık

Ara:2 kuru kayısı,10 fındık

İkindi:2 haşlanmış yumurta,2 yk patlıcan salatası,1 köfte

Akşam:1 bardak tarçınlı süt....

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…