Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Afiyet olsun arkadaşım

Afiyet olsun Dallidacım. Kuşburnu iyidir, bol C vit. içerir

Böyle soruna can kurban Fazla bir şey almazsın zaten, nasılsa sürekli kilo veriyorsun
Evet, kızlar yoklar. Bayram hazırlığı mı acaba :26:

serap 2 gundur menumu yaziyorum ikisi de gitmedi ya uzun uzun yazmasam simdi dikkat ettim cis yokv sadece kiymali makarna var
disiplin kurulu atmayin beni ama az once uzun uzun yazdim silindi gitmedi
senin ceza su olsun 50 mekik

Tamam o zaman..
Atmak yooook, peşini bırakır mıyız hiç Kıymalı makarna öğle yemeğindedir umarım
Anlaştık, 50 mekik. Bugün görevimi yerine getirip bilgi vereceğim

Güle güle giy, iyi günlerde olsun
Afiyet olsun. Evet, bayram yaklaşıyor, bir sürü iş yapılacak. Kolay gelsin şekerim

Zamanla alışıyorsun, 5 saat boyunca bol su içmeni tavsiye ederim. Sıcak bitki çayı da işe yarıyor.

Dün sabah arkadaşım geç geldi. Kahvaltıyı geç yapınca öğle yemeği iptal oldu. Direkt ara öğüne geçtim. Saat 16 gibi evden çıkıp kuaföre gittim. Ama arabasız. İşimi bitirince Yeniköy' den Emirgan' ın girişine kadar yürüdüm, oradan da dolmuşa binip eve döndüm. Yaklaşık 35 dk. lık tempolu bir yürüyüş oldu. Akşam da eve gelip balığı fırına attım.

Eşim trafikte sıkışıp eve dönemedi, oğlum da yoğun trafikte yola çıkmak istemedi. Bendeniz de mutfakta tek başıma ayaküstü balığı yedim. Daha yemeye başlarken dilimin altındaki tükürük bezleri şişmeye başladı. Sert bir şey değmiştir diye önemsemedim. Yemeği bitirdikten sonra genizde de doluluk olduğunu fark ettim. Alerjik reaksiyonun başladığını anladım. Anti alerjik bir ilaç alıp taksiye bindim ve doğru hastaneye. Tam da tahmin ettiğim gibi, tansiyon düşmüş ve reaksiyon başlamış. Serum, kortizon+antialerjik verdiler. Kortizon gerçekten de çok etkili bir ilaç, 3. dk. dan itibaren şişler inmeye başladı. Ne garip ben hep balık yerim, yanında da göbek salata ve taze soğanla yapılmış limonlu yağsız bir salata vardı. Balığın yanında da yarım patatesi pişirmiştim. Neredeyse 1 yıldır yemediğim patates mi yoksa balık mı yaptı anlamadım :26:

İşte böyle bir gece geçirdim. Şimdi kalkıp kahvaltımı yapayım.
Hepinize sevgiler

Çok geçmiş olsun bende balıktan sonra kurdeşen döktüm..Bilinçli davranman iyi olmuş hemen hastaneye gitmişsin..Önceden bu şekilde yaşadın mı?Çok üzüldüm Allah şifa versn.

Teşekkür ederim Serapcım
Çok geçmiş olsun arkadaşım...çok enteresant...iyi ki sen bilinçli davrandın,benim hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey..şimdi daha iyisin inşallah

Merhaba arkadaşlar
Oğlumu okula bıraktıktan sonra eve geldim ve fasulyeyi ayıkladım,hafif pişirdim,buzluğa attım...sonra yemek yaptım...şimdi de temizlik yapacağım..camları ve perdelerim yarın kalacak (
İki gündür şiş hissediyorum kendimi...tartıldım ve 1 kilo almış görünüyor...neden böyle oldu anlamadım ama yarından itibaren sıkı yönetim ilan ettim...galiba gene 1 adım ilerde 1 adım geri gitmeye başladım...hastalık dışında hafta da 5-6 gün yürüyeceğim...yürüyüşümü görev bileceğim...
Sabah yediklerim:2 yumurta,biraz sucuk,1 kk peynir,4 zeytin,1 domates,4 kuru kayısı,4 ceviz...
Az önce:3 ceviz,3 yk kuru fasulye ezmesi,1 dilim ekmek...
Dışarda 1 saat kadar yürüdüm...
Galiba benim de bir şeylere alerjim var ...ama nerelere bilmiyorum...kuşburnu yedim ya...iki gündür karnım çok şiş...
Kaçtım...saat 5e kadar evi süpürüp,silmem lazım...sonra okula gidip oğlanı alacağımhavadan mı,yaşımdan mı bilmem ama artık çabuk yoruluyorum:44::44:
Görüşürüz arkadaşlar

Afiyet olsun Gülfurenkahve çikolata ile iyi gider

ikigündür hic giremedim, nerde olacagim, orda burdA , tipik gurbeet iste. dün haciya giden arkadaslarimizi yolcu etmeye gittik, cok hüzünlü, duygulu bir ayrilis oldu, cok aglastik, ordanda dükkani olan bir arkadasa ugradik, oda sagolsun bizi yollamadi, cay felan demledi , oturduk kaldik, aksam eve döndüm, bu sabahda bir arkadasa su böregi yapmaya gittik, cokda güzel yaptik bayramlik faaliyetlerimiz baslamis bulunuyor, ordan geldim, kizimin arkadaslari gelmis, hemen dünkü yemekleri isitip yedik kizlarla, tam sofrayi topladik, oglum camiden yaninda iki arkadasiyla geldiler , anne biz cok aciktik onlar dünkü yemekleri zaten yemezler , simdi onlarada buzluktan hazir birseyler, patates kizartmasi felan yaptim, hazir pizza vardi onu yaptim onlrda yesinler, birazdan da esim gelir bir sofrada ona kur kafayi yicem yani az kaldi. iste benden böyle arkadaslar, az önce baktim sevgi ablada gözükmemis hic, muhtemelen bayram temizligi, baklava, börek felan yapiyordur, bayrama kadar yarindan itibaren eger birsey cikmazsa oruc tutmayi düsünüyorum, zilhicce ayi girdi ya cok sevapmis, birde bol bol tövbe istigfarve salavat cekilmeliymis . söz arkadaslar bayrami atlatalim daha dikkatli baslayacagim, karatayla devam insallah , oruc tutarkende karatayi deneyecegim insallah, serapcim cok gecmis olsun arkadasim , balik bayatmiydi acaba ? ilginc patatesden olacagini sanmam hepinizi öpüyorum kizlar , görüsmek üzere

serapcim gecmis olsun canim ya normalde alerjin varmiydi yani alerjik bir bunyeye mi sahipsin hemen nadil anladin herzaman yedigin bir balik turumuydu.seni okuyunca kendi vucudunun dilini cok iyi bildigini dusunuyorum.tibbin bir dali ile ugrastinmi hic tekrardan gecmid olsun
gurbet ya sen bir gunde kac saat yasiyorsun bu kadar seyi ben bir gunde yspamam sen gidiyorsun onlar geliyor yemek temizluk sohpet 24 satte mi oluyor
serapcim acil cevap bekliyorum senden ben bugunlerde oruc tutuyorum
oructan dolayi canim dun ciklota cekti yedim bugunluk cezama raziyim da bayramdan sonrayami ertelesek cunku oruc tutarken kilo verwmiyorum ben tutmamda lazim sekerim ne dersin bayramdan sinraya

yok canim az önceki yazdiklarim iki günlüktü, ama hergün birsey cikiyor, ben zaten yapi itibariylede pek evde oturamam, bir seyler yapmam lazim, ama calistigim zamanlar böyle olamiyordu tabi, birde sabahlari cok erken kalkarim mesela 4,30 da kalkiyorum, dolayisiylada ev islerimi erkenden bitiririm, sonra disari islerimi yapar eve tekrar döner, yemek yaparim derken bu sekilde gidiyor iste alistim bu tempoya sabahtan aksama kadar evde oturamiyorum, oruclarini Allah kabul etsin bende bugün baslayacaktim, dün aksam arkadas gelde börek yapalim deyince bugün kaldi ama yarin bende oruc tutacagim, cok sevapmis, oruc tutarkende karatay diyetini öneririm, klasik bir karatay kahvaltisiyla zaten 4-5 saat acikmiyor insan aksamada sebze yemegi veya et yemegi, corba salata yiyebiliriz hemde hic zorlaanmadan hem kilo verir hemde orucumuzu tutariz, zaten karatayda araögünde yok yemek aralari en az 4-5 saat olmaliymis, oruc icinde bence karatay uygundur, ben sahsen yarin karatay kahvaltisi yapip tutacagim, öptüm canim , görüsürüz

Çok geçmiş olsun bende balıktan sonra kurdeşen döktüm..Bilinçli davranman iyi olmuş hemen hastaneye gitmişsin..Önceden bu şekilde yaşadın mı?Çok üzüldüm Allah şifa versn.

Teşekkür ederim Gülfurencim. Hayır, ilk defa böyle bir reaksiyon (anafilaksi) yaşıyorum. Amin canım, sağ ol

Teşekkür ederim Serapcım
Çok geçmiş olsun arkadaşım...çok enteresant...iyi ki sen bilinçli davrandın,benim hiç aklıma gelmezdi böyle bir şey..şimdi daha iyisin inşallah

Teşekkür ederim Dallidacım Ben de şaşırdım, enteresan gerçekten de. Doktor da inanamadı. Teşhisimde ısrar edince genizdeki ödeme baktı. Allah akıl fikir versin bunlara da. Her şeyi çok iyi bildiklerini ve hastaların hepsini cahil sanıyorlar..
Çok daha iyiyim. Serum iyi geldi sanırım, bütün gün yanaklarım kıpkırmızı gezdim

Ellerine sağlık, afiyetle yiyin Sen çok sıkıyorsun kendini. Bir günümüz diğerine uymaz. Yarın sabah tartılsan 1 kilo gitmiş olacak aslında. Ekmeğin ya da zeytinin tuzu fazladır, bir turşu atarsın ağzına ya da dediğin gibi sindiremediğin bir şey bağırsaklarında kalmıştır. Bu akşam bir bitki çayı iç ve keyfine bak
Bak bak bak.... Kimmiş yaşlanan? Hiiiiç kabul etmiyorum canım, sağlıkla yaş alalım. Yaşlanmak bu topikteki hiç kimseye göre değil. Özellikle Atom Karınca Gurbet, hiç üşenmeyen sen, her şeye yetişen Sevgi, hem evle hem de bir sürü çocukla uğraşan Belgin varken

Allah kavuştursun, bizlere de nasip olur inşaallah Oh mis gibi ne güzel. Bayrama da pek yakışır su böreği, ellerinize sağlık. Bu becerikli olma hali başka bir şey. Ben hayatta beceremem. Yufkayı açmayı beceremiyorum, canımız mantı isteyince eşim açar ufak da olsa biz içini doldurup kapatırız Allah kabul etsin canım.
Teşekkür ederim. Hayır, bayat değildi. Balık pazarına gidip almıştık. Zaten bayat balık alerji yerine zehirler.
Görüşürüz tatlım

Çok teşekkür ederim Belgincim. Hayır, hiç bir şeye alerjim yok benim. Evet, sağlık sektöründenim. Biraz klinik bilirim. Şu anda çalışmıyorum.
Tamam canım, nasıl istersen. Allah kabul etsin ibadetlerini. Cezayı da bayramdan sonra toptan keseriz Baklavaları dilim dilim sayalım, kim ne kadar yedi ona göre cezalandırırız kendimizi

Senin Karatay'a uyman zor gibi. Bir de kermeslerin başlayacak. Gözlemeler, dolmalar. Bence sen Gülfuren' i dinle, Ayça Kaya' nın sistemine uyarsan hem gözleme, dolma yersin hem de kilo verirsin. Tabi porsiyonlara uymak şartıyla

Bugün:

Kahvaltım:
1/2 simit
1 dl. beyaz peynir
1 dl. kaşar peynir
2 dl. domates
1 çk. sürk
5 zeytin
1 tk. bal

Ara:
1 salkım kara üzüm

Öğle:
2 kepçe tavuk çorbası
1 kase salata
1 yk. patlıcan yemeği

Ara:
Bitter çikolata (tartmadım)

Akşam:
1 elma
çay

gurbet verdigin bilgiler icin sagol seninkileride simdiden kabul etdin evet karatay mantikli aslinda sahurda zaten cok yemiyorum domates peynir az ekmek amma iftarda ne yiyrcegimi sasiriyorum gozum donuyor yapim yemek yemeyi gec birakmaya musait degil zaten yemegi gec sattlerde yedigimde otomatikmen kilo aliyorum
serap tesekkur ederim anlayisin icin
ayrica yorumun beni tebessum ettirdi
kilo hesabimi tane hesabina gore mi kesecen cezalari dermisimmmmmm

Gurbet ve Belgin Zilhicce orucu tutuyoruz deyince bildiklerimi paylaşayım dedim. Zilhicce hicri takvime göre yılın son ayıdır. Kurban Bayramının son aya denk gelmesi de, oruç tutmanın sevap sayılması da tesadüf değildir. Yılın son ayı Müslümanın kendine dönüp hesaplaşmasını yapması, dua edip oruç tutması ve maddi durumu uygun ise kurban kesmesi yılı sevapla kapatma ihtiyacını karşılamak amaçlıdır. Tabi ki kurban kesmek bizim yılı sevapla kapatma ihtiyacımızı karşılarken, ihtiyaç sahiplerine ulaştırılması ve evine et giremeyen kardeşlerimizle bu eti paylaşarak onların, özellikle de çocukların fiziksel ihtiyacını karşılamaktadır. O yüzden kurbanlarımızın en güzel yerlerini bu kardeşlerimize ayırmalı hatta mümkünse yıl içinde de bu ailelere dönemsel yardımlarımızı ulaştırmaya çalışmalıyız

Arkasından senenin ilk ayı olan Muharrem gelir. Bu ayın ilk 10 günü Aşure yaptığımız dönemdir. Ben bunu bir çeşit yeni yıl kutlaması olarak düşünüyorum Aynı zamanda ilk 10 gün Muharrem Orucu tutulabilir. Özellikle Alevi-Bektaşi geleneğine göre yılın ilk 10 gününü oruçla geçirilir. Çünkü Kerbela Yası' nı tutarlar. Peygamberimizin kıymetli torununun öldürülmesi bu tarihe denk gelir.

Ne demek, önce ibadet. Zaten iftar erken oluyor artık, kilo almazsın bence. Önemli olan iftar saatinde daha önceden planlanmış, hazır yemeğinin olması. Önden bir çorba ve 1 çorba kasesi salatayı yersen zaten daha fazla yiyemezsin

Hem dilimleri sayacağız hem de kiloları hangisi fazlaysa ona göre cezalarımızı aliceeez

O kiloya takılma ertesi gün az çıkyorsun merak etme..

Afiyet olsun Gülfurenkahve çikolata ile iyi gider

Eski yengemdeydim Kahvenin yanında ikram edince dayanamadım..

Yazacaktım bir türlü yazamadım..Oğlunun alçısı çıkmış gözünüz aydın..Allah başka dert vermesin..Sağlıkla büyüsünler..Gerçekten çok yoğunsun maşallah.. Ben de Dallida gibi çabuk yoruluyorum..Bu yaşta böyle daha yaşlanınca nasıl olacak bilmiyorum..:26:

Sabah

9.00

1 muz.5 ceviz,5 fındık

Öğle

14.00

2 içli köfte
domates
salatalık
ayran

Akşam

19.00

Küçük pizza
balık
salata
2 küçük erik kadar kavun

Kahve
3 minik lokum

Vallahi tam karatay olmasada kendime göre ayarlıyorum..5 saat kuralına uyuyorum..Bakalım cuma nasıl olacak?Bugün ocağım da bağlandı mutfağım da düzene girdi şükür..Çok yoruldum hala düzene giremedim..Salon halılarım kaldı oda biraz ödemeler azalsın ondan sonra..Yeni eve çok masraf yaptık..Allah ağız tadıyla,huzurla kullanmayı nasip etsin..

Oruç tutacak arkadaşlar Allah kabul etsin..Allah hepimizin günahlarını bağışlasın..

gulfuren ALlah razi olsun hayirli olsun gule gule kullan
serapcim sendende razi olsun ne guzel bilgiler veriyorsun
bende sunu ekliyim arefe gunu 1000 ihlas suresini muhakkak okuyalim ve farz namazlardan sonra tesrik tekbirleri unutmayalim

simdi sahurumu yaptim haslanmis yumurta ve cok kucuk bir ekmek ve su bukadar
insallah iftarda az yerim ya
iftarda canim yemek yemek istemiyor boyle kavaltilik gibi seyler cekiyor
mesala gecen iftarda yemegim vardi yemedim krep ve biber kizartmasi yedim ah bu canim ahhhhhh

Afiyet olsun Gülfurencim. Hep diyoruz ya, hayatımızın sonuna kadar uygulayabileceğimiz işe başlayalım diye. Bence doğru yapıyorsun, porsiyonu küçültüp istediğimizi yiyebilmeliyiz. Kalıplara sıkışmadan. Eski alışkanlıklarımıza döndüğümüzde yeniden kilo alacağız diye korkmadan.

Amin...

Afiyet olsun Belgincim. Kızartma derken Fırında, az yağ ile yapılmışsa sorun yok tabii

Sizler de mutlaka biliyorsunuzdur, bir kez de ben paylaşayım istedim: kızartma istediğinizde yağlı kağıdın üzerine dizdiğiniz sebzelerin üzerine fırça ile z.yağını sürüp fırında 200 derecede turbo+ızgara özelliklerini kullanarak yağda kızarmış etkisi yaratılabiliyor.

Son düzenleme:
Bu sabah:
2 bardak normal su
1 bardak tarçınlı ballı su (Çubuk tarçını sıcak suda demleyip içerken 1 tk. bal ilave ettim. Bal fazla geldi. Yarın daha az ekleyeceğim. Bunu son günlerde artan iştahımı kontrol edebilmek için yaptım.)

Kahvaltı:
2 dl. tuzsuz tam buğday ekmeği
7-8 tuzsuz yeşil zeytin
2 yk. menemen (o da tuzsuz)
2 dl. domates
Çay

Neden her şey tuzsuz?? Çünkü anafilaksi sebebi ile 60 mg. kortizon aldım. Tuz kullanırsam bayram öncesi davul gibi şişerim, hiç bir kıyafetimi giyemem, aydede surat olurum Eminim bu kuralı siz de biliyorsunuz, bir kez daha dikkat çekmek için özellikle belirttim. Sadece tek doz kortizon aldığım için 1 hafta her şey tuzsuz olacak. Sürekli kullananların tuzu tamamen kesmesi gerekecektir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…