Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

havalar burdada sogudu, bugün biraz günes var ama genede soguk, bende yaklasik 2-3 haftadir günlük bir bardak ancak su icebiliyorum ,kisin pek fazla su icemiyorum.

Merhaba gurbetçiçeği nasılsın?Ben listemi yazıp çıkayım..

Dün
Sabah
3 peynirli milföy
domates
salatalık
çay

Akşam
Izgara köfte
2 kaşık pilav
cacık

Ara
2-3 kaşık fırında sütlaç

Bugün

Sabah

peynirli,dereotlu 1 yumurta
yarım domates
1 acur
çay

Ara

5 ceviz,8 fındık,4 gün kurusu,2 kuru erik
2 bardak bitki çayı

Ben kahvaltıda ceviz,fındık yiyemiyorum böyle daha hoşuma gidiyor..Kahvaltıdan 4 saat sonra yiyorum..

merhaba gülfurencim iyiyim, canim, bende birazdan cikmam gerek doktorda randvumuz var, evet karatay gercektende güzel bir secim, bende kendimi bir toparlasam kaldigim yerden karatayla devam edecegim ama su siralar icimden hic birsey gelmiyor, cok boyun ve bas agrisi cekiyorum aslinda bende doktorlugum ama doktora gitmeyide canim istemiyor

Merhaba arkadaşlar
Bugün oğlumu okula bıraktıktan sonra amcamızın çiftliğine gittik,oradan hem kuşburnu topladık(burdakiler kuşburnuyu bilmiyorlar,itburnu diyorlar)hem ahırdaki danaları sevdimüstüm başım ahır kokuyorama acayip rahatladım...
Sabah karatay kahvaltısı yaptım,ama 2 yumurta bana fazla geliyor...yarın dan itibaren çok aç olmazsam sadece 1 yumurta yiyeceğim..
Çiftlikte 1 simit yedim sıcak sıcak iyi geldi
Akşam sadece 1 kase tarhana çorbası ve salata yemeye düşünüyorum...
Sabah yine yürüyüşe çıkmadım...hava buz gibiydi,yatağa geri döndüm...
-------------------------
Dün da 1 reçeli krep yedim....
Bu akşam da karışık turşu kurmak istiyorum....

Merhaba Serapcım,bende sana mutlu bir hafta dilerim
Sağlığlım daha iyi çok şükür,sadece öksürüğüm kaldı
İnşallah kapıya gelirler...söyleyecek iki çift lafım var:))
İnşallah bu sefer almamya,isveç zor ama...verdiğim kiloları geri alırsam eğer cezaya razı olurum
Maşallahbol bol yürüdünüz
Aldıklarınız güle güle giyiniz Gurbetsen galiba cereyanda kaldın..Allah şifa versin
Egzersiz yapmaya da başladın,süperisveç diyeti son bir kez deneyeceğim
havalar burdada sogudu, bugün biraz günes var ama genede soguk, bende yaklasik 2-3 haftadir günlük bir bardak ancak su icebiliyorum ,kisin pek fazla su icemiyorum.
Elazığ da soğuk...3 gündür çok üşüyoruz,bugün biraz ısındı...
Galiba bende cevizleri arada yiyeceğim...sabah çok şişiyorum

Güle güle kullanın, iyi günlerde olsun .. Çok sevindim oğlunun alçısının çıkmasına, gözünüz aydın.
Geçmiş olsun Gurbetçim.

Afiyet olsun canım.
Amin, mekanı cennet olsun Şekercim ben de evde yapmıyorum tabiki. Dediğin gibi ya tanıdık kasaptan alıyorum ya da sevdiğim bir kaç marka var. Onlardan birini tercih ediyorum. Cumhuriyet Sucukları, Apikoğlu ya da İkbal bence bu 3 ü güvenilir ve lezzetli markalar.

Becerikli arkadaşım benim, ellerine sağlık. Genelde haşlama aşamasında bırakırız biz köfteyi. Kızartma bana ağır geliyor. Yaşlandık mı ne Yumurtalı köfte acayip bir şey. Allah' tan becerebildiğim bir şey değil. Daha doğrusu becerebilmeyi istemiyorum. Eşim ya da akrabalar gelince onlardan biri yapar genelde. Ben de yapsam kesin haftada 1-2 isterler. Oda bizi ne yapar bilemiyorum. Çünkü azıcık zeytinyağı ile yapılamıyor maalesef. Tavaya sade yağ kavanozunu devirmek suretiyle eşim ayarlıyor yağını

Şimdilik ekstra girmedi araya. Öğleyin doymadığım için armutu öğle yemeğinde yedim. Şimdi sütlü kahve yapacağım kendime.

Soğuk havada akla gelmiyor ama saat başı 1 bardak içsek iyi olacak yine de di mi..

Dün yediklerini bugün kurtarıyorsun sanırım. Afiyet olsun şeker Arayı 5 saat yapabiliyorsan daha iyi olabilir. Leptin çalışması açısından

Tekrar geçmiş olsun canım. Bence de dr. a gitsen iyi olacak sanki..

Ne güzel olmuş, çok sevindim senin adına Olsun boşver, biz de koyunların, keçilerin arasına girdiğimizde kokuyoruz. Hiç de umurumda değil ne yalan söyleyeyim. Eve gidince temizleniyoruz nasılsa Her yörede farklı isim veriliyor demek ki..
Miden küçülmüş şeker, madem öyle azalt tabii. Karatay' ın "sınırsız" tabirini biz mi yanlış anlıyoruz acaba diye düşünüyorum bazen. Sınırsız yerine tıka basa yiyebiliyorum çünkü

Afiyet olsun Tarhana iyi fikir Sen yürüme bandı alacaktın, ne yaptın? Bakabildin mi?
Ellerine sağlık arkadaşım, afiyetle yiyin....

Teşekkür ederim Geçmiş olsun canım. Daha iyi olursun inşaallah, Gurbet de seninle beraber
İnşallah canım Bence almama olasılığın yüksek. Nasıl yemen gerektiğini daha iyi biliyorsun. Yeter ki başardım diye rehavete kapılma Geçen defa sonuna kadar yapmış mıydın?? Bazen ben de düşünüyorum acaba yapsam mı diye. Ama çok katı. Bir de sabahları şekerli kahve veriyor, ben şeker kullanmam ki, midem bulanır kahvemi çayımı şekerli içersem.. Sen de şeker kullanmıyordun yanlış hatırlamıyorsam. Ne yapacaksın??

Evet, çok iyi oldu. Evde kalsak kesin atıştıracak bir şeyler arardık

Öğle yemeğimi küçük tutmak istediğim için menemeni 2 sivri biber, 1 domates ve 1 yumurta ile yaptım. 25 gr. pumpurnickel ekmeği ve 3 yk. yoğurt yedim. Hala aç hissedince de öğleden sonra yemeyi planladığım armudu öğle yemeğimin hemen arkasından yedim. Şimdi de sütlü kahve içiyorum Akşam için köfteleri de fırına attım pişiyorlar. Kocaman bir salata da yaparsam her şey tamam olacak. En büyük sınav akşam yemekten sonra ki atıştırma isteği. Tarçınlı çay yapmam lazım ama tarçın reflüyü azdırdı bende. Siz de aynı sorunu yaşadınız mı hiç??

Kocaman salatadan vazgeçtim. 1 domates yedim köftenin yanında. Çayımı da demledim. Hala eve gelen yok, tek başıma çay içip keyif yapacağım galiba

Bugün:
Kahvaltı:
1,5 dl. tam buğday ekmeği
2 dl. peynir
3 zeytin
1 tk. bal
2 dl. domates

Ara:
1 sade kahve
su

Öğle:
menemen
3 yk. yoğurt
25 gr. pumpernickel ekmek
1 armut

Ara:
1 kupa sütlü kahve

Akşam:
4 köfte
1 domates

Ara:
Çay

Midem küçüldü doğru :))ya,aslında doyduğumuzu nasıl anlayacağız???
Eşim yürüme bantı almak istemiyor..aslında bu konuda sabıkalıyımbisikletim ve mekik aletimin sonu ne oldu ,biliyor musun?eskiciye gittiler
Ben kahvemi hep şekersiz içtim...geçen yaptığımı sadece 5 gün yapmıştım...bu defa 13 gün yapmak istiyorum...ama dediğin gibi zor...çok baş ağrısı yapıyor (
Afyet olsuntarçın benim de midemde yanma yapıyor...

Afiyet olsun,menün güzelyediğin ekmeğinin ismini çok şeker ya :))
--------------------------
Bu arada yazmaya unutum,oğlun telefonunu güle güle kullansınşimdiden doğum gününü kutlarım

serapcım tüm bunları bir gündemiyaptınız.
ben okurken yoruldum.yav.istanbulda olmak bu demek galiba

vav harika dişli rakibim benim
serap senin ceza işini ne yapalım acaba
ben biraz düüşüneyim karar verecemmmm

Aslında yemeye devam ederken doymayı hissinin oluşmasını beklediğimde hep fazla kaçırmış oluyorum. O yüzden porsiyon hesabını doğru yapmamız lazım. Şişene kadar değil midemizde biraz boşluk kalacak şekilde yemek gerekiyor. Bu şekilde yediğimde ertesi sabah çok hafif uyanıyorum. Peygamberimizin sünneti de bu yönde, midenin 1/3 i boş kalacak şekilde yermiş...

Hmmm, bir şey diyemeyeceğim o zaman Sabıkan ağırmış
Sanırım biraz da deri altı yağ deposunun glikoza dönüşmesini zorlamak üzere yazılmış bir diyet. Dışarıdan direkt karbonhidrat alınmayınca, yağdan glikoza dönüşme süresindeki boşluk baş ağrısına sebep oluyor belki de.. İnşaallah bu kez 13 güne tamamlarsın Belki o zaman daha kalıcı olur.

Teşekkürler Dallidacım

Evet Belgincim, bir günlük program bu Sabah 10.30 da evden çıktık, 18.15 gibi döndük. Aynen öyle, tüm planladıklarını gerçekleştirmek için sabahtan kendini sokağa atacaksın. Şansın varsa tüm işlerini bitirmiş olarak geri dönebilirsin

Teşekkür ederim

Koşu hariç her tülü ceza olabilir. Koşmak dizime iyi gelmiyor sadece Sana örnek teşkil etsin diye söylüyorum, yürüyüş, plates, mekik gibi cezalar veriyoruz genelde. Süre ya da sayıyı kaçamağımın durumuna göre sen belirleyeceksin Ya da aklına daha yaratıcı bir ceza türü gelirse onu da yazabilirsin

Senin liste yok şekerim, ne yedin; ne içtin? 2 haftalık cezan var biliyorsun Liste bildirimi yapmazsan seni disiplin kurulumuza sevk edeceğim Şaka bir yana nasıl gitti, dün istediğin gibi oldu mu listen?

Bu sabah kahvaltıya arkadaşım gelecek. O yüzden hala kahvaltımı yapmadım. Yaramazlık bir şey yok masada, çünkü sağlık sorunlarından dolayı her şeyi yiyemiyor. Günü şöyle planladım:

Kahvaltı:
1dl. ekmek
1 dl. peynir
Domates, biber, yeşillik
3-5 Zeytin
1 tk. bal

Ara:
1 sade Türk kahvesi
su

Öğle:
Ton balıklı salata
1 dl. ekmek

Ara:
1 armut
1 kase yoğurt

Akşam:
Izgara balık
Salata

İnşaallah program dışına çıkmadan günü tamamlarım...

Afiyet olsun arkadaşım

Merhabalar değerli arkadaşlarım
Sabah:2 tereyağlı yumurta,3 zeytin,az peynir,2 ceviz,4 kuru kayısı...
Dün kuşburnu toplarken,olgunlaşmış olanları yedim :))
Ara:1 kase yoğurt,5 ceviz
Akşam belli değil....
Bugün oğlumu okula bıraktıktan sonra yengemle alışverişe çıkacağız..kışlık kıyafetim hiç yok...kilo verince kıyafet sorunu baş gösterdi...işin kötüsü buralarda pek güzel kıyafetler de yok...olanlar da çok pahalı...o paraya değse,neyse...ama değmiyor...
Sonra görüşürüz,öpüldünüz
-------------------------------------------------

Gurbet,Sevgi abla,Gülfuren,Zeynep,NERDESİNİZ.....

serap 2 gundur menumu yaziyorum ikisi de gitmedi ya uzun uzun yazmasam simdi dikkat ettim cis yokv sadece kiymali makarna var
disiplin kurulu atmayin beni ama az once uzun uzun yazdim silindi gitmedi
senin ceza su olsun 50 mekik

Merhaba bayanlar hepimize güzel bir gün diliyorum.Ben beş saat kuralına uymuyormusum.Bugünden itibaren dikkat edeceğim.

İyi akşamlar
Bugün 3 saat kadar dışarıdaydım...kendime bayramlık aldım
Ara öğünde yoğurt ceviz yemedim,onun yerine 1 kepçe tarhana çorbası,1 kepçe nohut,çoban salata...birazdan 1 kase yoğurt yiyeceğim...
Yarın da yoğun bir gün bekliyor beni...temizlik yapacağım...yemek yapacağım...çok işim var,çok
Öpüldünüz

Sabah
5 ceviz 5 fındık
3 gün kurusu
2 yumurta ile salata
kahve

5 saat sonra
ayran
kahve
2 küçük çikolata

3.5 saat sonra

4 içli köfte
ayran
roka
domates
salatalık

Saatleri tam ayarlamam lazım ama 4 saat sonra acıkmaya başlıyorum midem kazınıyor..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…