Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Arkadaşlar merhaba,

Ben de size katılmak isterim.Bu arada Rabbim oruçlarınızı kabul etsin.Ben ilk günü tuttum sonrasını tutamadım.Bademciklerim şişti.Malum salgın.

Menümü paylaşayım dedim.

Kahvaltı =1 dilim(50 gr) tambuğday ekmeği-10 zeytin-2 domates-Maydanoz
Kalori =100-110-40-10 =260
Öğle =4 Köfte (90 gr)+Salata
Kalori =162+18
Akşam =4 Kepçe Domates Çorbası
Kalori =130

Ara=2 hurma -56 Kalori

Toplam=626 Kalori

1 lt 9lu çay -2 lt su

Merhaba Zehra, hoş geldin

Yanlış anlamazsan bir düzeltme yapmak isterim. 1dl. ekmek=25 gr. max. 30 gr. olmalı. Sabah 2 dl. ekmek yemişsin. Ama bu çok değil zaten. Sabah öğününde proteinin eksik bence. Akşama da yoğurt ekleyebilirsin. Biz kadınların günde 2-3 porsiyon süt ya da ürünlerini tüketmemiz ilerleyen yaşlardaki osteoporoz olasılığına karşı bizi koruyabilir. Bitki çayının miktarını da biraz azaltabilir ya da çeşitlendirebilirsin. Günde 2-3 fincanın üzerinde çok tavsiye etmiyor diyetisyenler diye biliyorum ama yanlışsam düzelt lütfen.
Şok diyet mi yapıyorsun? 600 Kcal. çok az. 1000 Kcal. nin altına düşmemek gerektiğini biliyoruz. Bu arada kaç yaşındasın, boy, kilo?? Bilgilerini paylaşır mısın?

Son düzenleme:

Merhaba Serap,

Hoşbulduk :)

Estağfirullah yanlış anlama söz konusu olmaz hiçbirzaman.Paylaşım yapıyoruz çünkü.Uyardığın için teşekkür ederim.
Ben roll ekmek 50 gr olandan yediğim için direkt olarak ne yediysem onu yazdım canım.Dediğin gibi normal zaten 50 gr.Ben vitiligo hastasıyım bana birçok yiyecek yasaklı malesef :) O sebeple protein ve kalsiyumu kapsüllerle alıyorum doktor gözetiminde.Yemiş olduğum sebzelerde de calsiyum vs bulunuyor az da olsa.Bitki çayı konusunda haklsın aslında fakat iştahımı kesmede ve de yağ yakımında faydası olduğu için ve en azından tansiyon vs zararı olmadığından içmeye devam ediyorum.Birazdaha verdikten sonra azaltmayı düşünüyorum zaten.

Şok diyet yapmıyorum.Doyduğum kadar yiyorum zaten.1000 kalorinin altına düşmememiz gerekiyor çok doğru.Fakat bu kadarla doyuyorum.Diyet yapmıyorum en azından az yiyorum artık.Diyet yapamıyorum ben açıkçası farklı bir psikolojiye giriyorum o zaman.aksine yemek istiyorum :))

Bilgilere gelince;

Boy:168
Kilo:Geçen hafta perşembe 82,250 gr idim.Yarın tartılıp bildiririm :)

Bilgilendirmelerin için de ayrıca teşekkür ederim.

hhosgeldin zeynep aramiza
banada yediklerin az gibi geldi ama dedigin gibi doyuyorsan cok guzel kisa zamanda sonuc alirsin

yaptigin uyguladigin diyetiin mantigini bana tekrar anlatirmisin menulerine bakiyorumda icli kofte pizza (canim cekti ywvv)yiyorsun hele birde kilo verirsen varya kimmse beni tutmasin bende senin diyeti uygularimmmm
serapcim kem kummmm malesef o biberler sole bol yagda kizaranlardan firinda yapmaya dayanacak gucumde zamanimda yoktu

Son düzenleme:

Geçmiş olsun ( Otoimmün mü hastalığın, sebebini belirleyebildiler mi? Tabii bu durumda doktorun ne derse o...
Kilo verdikçe kalori azaltman gerektiğini biliyorsun değil mi? Şimdi bu kadar az yiyerek doyuyorsan kilon azaldıkça vermeye devam edebilmek için daha da azaltman gerekebilir. İştahını baskılamak yerine küçük porsiyonlara alışmaya çalışmanı tavsiye ederim. Yine de senin kararın, sen bilirsin.
Yarın yeni kilonu bekliyoruz Zehra

Belgincim, sen evde hazırda yemek bulundurmadığın sürece bu kısır döngüden çıkamayacak gibi görünüyorsun. Haftasonu bir kaç çeşit hazırlayıp derin dondurucuya atabilir misin... ? İşe giderken ya da akşamdan buzdolabının normal kısmına indirirsin, sen gelinceye kadar hazır olur İster kızartma, ister zeytinyağlı yemek, ister pişmeye hazır yağsız kıymadan köfte... Çalışırken genelde soğan ve biberleri, domatesleri de doğrayıp derin dondurucuya atardım. Hemen menemen, tavuk sote ya da yemeğe hazır baz olurdu elimin altında. Zamanın olursa tavsiye ederim

Ara:
sade Türk kahvesi
su

Öğle yemeğim:
1 kase tavuk çorbası
3 yk. patlıcan yemeği

Ara:
Tarçınlı yeşil çay

Ara:
1 elma
1 çb. süt

Akşam:
Tavuklu salata

Sağol tatlım.Çok mühim bir hastalık değil sadece rengim beyazlıyor :) Sebebi otoimmün ve de stres kaynaklı.

Ben de sabırsızlanıyorum kaç kilo çıkıcam acaba:26:

Sağol tatlım.Çok mühim bir hastalık değil sadece rengim beyazlıyor :) Sebebi otoimmün ve de stres kaynaklı.

Ben de sabırsızlanıyorum kaç kilo çıkıcam acaba:26:

Hastalığını tanıyorum. Çalıştığım dönemde otoimmün hastalıklarla uğraşıyordum.
Umuyorum ki dün bildirdiğinden daha az çıkacaksın...

Hastalığını tanıyorum. Çalıştığım dönemde otoimmün hastalıklarla uğraşıyordum.
Umuyorum ki dün bildirdiğinden daha az çıkacaksın...

Doktormusun Serapcım :)

Zaten içimden de dedim aa o ne falan demediğin için kesin sağlık sektöründe yada çevresinde olanlar var dedim :)
İnşallah canım.Temennim o yönde az çıkmak tartıda :) Yılbaşına kadar baya bildiğin süzülmek istiyorum :)

Hayır canım, biyoloğum. İnsan fizyolojisi ve klinik bazı detaylarla ilgili biraz bilgim var.

Bu listeyle süzülürsün.... Direnç noktasında (belli bir kiloya gelip takılırız ya hani) ne yapmayı planlıyorsun?

Anladım canım.

Detoksla hareketlendirmeyi planlıyorum 1 yada 2 günlüğüne.Bi şekilde vücudu şaşırtmam gerekecek.Senin var mı herhangi bir önerin?

serapcim ben aslinda evde yemek yapiyorum son gunlerde ogluma corba felan yapiyorum ama kendim ne yemek yapmak nede yemek istemiyorum cok zaten yemek ile hasir nesir insan degilim abur cubur tatlii yemesem kilo verebiliyorum iste duzensiz yemek dedigin gibi duzenli yemek yesem bole olmiyacak esimde eskiden bole degildi 1 yildir her yemegi yemiyor bende hergun ozenle yemek yapmaktan biktim hergun farkli ve zahmetli yemek yapmami istiyor bu sene calisiyor oluncada vucudum beynim iflas edevek haldeyim
yok oglanla ilgilen yok temizlik yemek okul ders simdide acikogretime basvurdum vucudum iflas edecek sanirim hep bir telas kosusturma icindeyim
ne kadar dertliymisim ya adlinda bole degilimfe yemek isi beni zorlamaya basladi anliyacaginiz

sen nasil hisediuyorsun kendini daha iyisin indalla
him tuz ve kortizon arasinda bu kafar yakin iliskiyi bilmiyordum

Allah kolaylık versin. Çok zor hem çalış, hem çocuk bak, hem eve bak üstüne bir de okumaya devam et. Maşallah Kendimi tembel hissettim bir anda Eşim de bana yeniden bir bölüm okumam konusunda ısrar ediyor ama, ders çalışma modunda değilim

Çorbalar senin de işini görür aslında. Gerçi sen ilacını biliyorsun, abur cubur- tatlı yoksa kilo da yok. Denklem basitmiş

sen nasil hisediuyorsun kendini daha iyisin indalla
him tuz ve kortizon arasinda bu kafar yakin iliskiyi bilmiyordum

Teşekkür ederim... İyiyim, çok hem de .. Mutfakta bazı değişiklikler yapmaya karar verdim, bir taraftan da onları yapıyorum bugün.

Kortizon kullandım kilo aldım derler ya, asıl sorun kortizon tedavisi esnasında tuzu kesmemek. Tuz su tutulumunu artırıyor. Bir de üzerine sağlıksız beslenince deri altında yağ ve ödem birikimi= fazla kilo +selülit

Anladım canım.

Detoksla hareketlendirmeyi planlıyorum 1 yada 2 günlüğüne. Bi şekilde vücudu şaşırtmam gerekecek.Senin var mı herhangi bir önerin?

Mantıklı.. Biz (Sevgi, Dallida,Gurbet ve ben) bir ara mevsimlerden roma diyetini uygulamaya kalkışmıştık. Orada da doktor hn. bazı aralıklarla detoksa benzer listeler veriyordu.

Aşamalı kalori düşürme sistemi dışında hayır, bir önerim yok. Sen kendi bedenini çok daha iyi tanıyorsun. En doğru sonucu nasıl alacağını bildiğinden şüphem yok

Hmm demekki doğru yoldayım :)

Yediklerimi da yazayım...
Sabah:2 tereyağlı yumurta,1 kk peynir,4 zeytin,5 kuru kayısı
Az önce:5 ızgara köfte,1 yk fasulye ezmesi,çoban salata
Akşam:yoğurt
Bugün 75 dakika yürüdüm
Dün akşam turşu yedim ve sabah şişmiş vaziyete uyandım...hala ellerim şiş....ben hemen hemen hiç tuz kullanmam...demek ki turşu'daki tuz vücuduma ağır geldi (
Bu aralar biraz yoğunum,çok paylaşım yapamıyorum,bayramdan sonra tam gaz devam edeceğim
Sonra görüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…