Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

leylacim dikkat ettim de bugunlerde baya sinir bozucu anlar yasiyorsun ama yinede dikkat ediyordun o kadarcik uzumden birsey olmaz telafi edersin
anne ogul ne guzel yuruyorsunuz

oglen kurufasulye yemedim mantar kalmisti onu yedim bugun rahatsiz etmedi cok seviyuorum mantari
yogurt ve corba vardi
okuldan gelince 1 armut mandalina 1 kayisi 1 bardak sut saat 6 yi gecti yemeyecegim
bakalim bu hafta bende kilo verecekmiyim
sut icmek kilo vermemi zorlastirirmi sizce

Afiyet olsun..
1 elma+1 mandalina fazla bence ya 1 elma ya da 2 küçük mandalina 1 porsiyon meyve eder.

Geçmiş olsun sizlere de Gurbetçim. Allah kabul etsin oruçlarını.
Aynen şekerim, seni daha iyi anladım. Damdan düşenin halini damdan düşen anlarmış Gurbet' e yeme demek kolaymış. Gördüm günümü

Melekçim, bizi düşün Tam masaya otururken, okulda bisküvi ikram edilirken, komşun yorgunluk kahvesine çağırıp yanında kek verirken... Hareket şu

Sen de kendine iyi bak şeker.

Bu ara çok gerginsin bence, biraz sakinleş... Devlet hastanesinde 30 dk. normal sayılabilir bence. Bir de artık İstanbul' da değilsin. Buradaki gibi hızlı ve acelesi olan insanlarla yaşamıyorsun. Orası yavaş bir kent. Bak bu sizin ruh ve beden sağlığınız için de çok iyi olacak. Stresiniz azalacak. Senin de uyum sağlamak için zamana ihtiyacın var biliyorum, bu adaptasyon sürecini kendine zarar vermeden geçirmeye çalışmanı tavsiye ederim. Doğduğun yerde başka, İstanbul' da başka, şimdi Elazığ' da bambaşka bir sosyo-kültürel yapı var. Fark yaratmak için öfkelenmek yerine bir ucundan tutabilirsin. Daha önce de söylemiştim. Kent konseyine girip orada kadın kollarında çalışabilirsin.
Oğlunun sorununun canını acıtmıyor olmasına sevindim

Yaa, evet. Sevgi' yi sobeledim Garibim 3 ayda 2 kez hamur işi yaptı ona da ben denk geldim Çok şükür, ben de merak etmiştim.
Ben de seni öptüm şeker

Afiyet olsun
Çocuğu da yürütüyorsun, aşk olsun Kilo verdi mi bari?? Bak bugün bir dr. vardı Gülben' de çocuklarda yağı kısmayın diyordu.

Serapcim,özelden oğlumun öksürük şurubunun adını yazdım.İlgine teşekkür ederim canım
Tamam şeker, bakıp yazıcaam...

Yok yok, 1,5 kilo veremem ben.. Çünkü sürekli diyet yapıp bırakmaktan vücudum kendini korumaya aldı artık.. 1 kilo verirsem mutlu olacağım. Dereotu evet, iştah keser. Ama ben kış olduğu için yiyorum. Domates, salatalığın zamanı geçince yeşillik yerim genelde. Dereotu, maydanoz, nane, roka, semizotu gibi tüm yeşillikleri eve gelince ayıklayıp yıkayıp santrifüjde kurutuyorum. Kağıt havluya sarıp buzdolabı poşetiyle saklıyorum. Ertesi gün kağıt nemliyse değiştiriyorum. Böylece elimin altında hazır oluyor. Yoksa her gün bir tutamla uğraşamam, üşengecim ben

Bitki çayları ile pek aram yok. Kış geceleri 7'li ya da 9'lu çay içiyorum bazen. Genelde bugün olduğu gibi baharatlı yeşil ya da siyah çayı sütle karıştırıp içerim. Karatay sebebi ile şu anda bal ilave edemiyorum.

Aç kalırsın valla Sevgiciğimi mantı ile yakaladığımda 3 gün kaç kaşık diye sormuştum

Meyve yine fazla bence. Kilo verirsin elbette, vermemen için sebep yok.
Yine kan gurubuna bak diyeceğim. Hatta imkanın varsa intolerans testi de yaptırabilirsin. Ben 0Rh(+) im mesela. Test yaptırmadım ancak kendi tespitlerim şöyle: Gün içinde tolere edebiliyorum ama akşam yemekten sonraki arada süt içersem, peynir yersem kilo veremiyorum. Hafta boyunca 1 kereden fazla taneli sebze-tahıl (bezelye,barbunya, mercimek, k.fasulye vs.) yersem, eti azaltırsam yine kilo veremiyorum.

Son düzenleme:
Menümde değişiklik oldu:
sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta (pul biberle)
1 çb. ceviz
1 dl beyaz peynir
maydanoz-dereotu-nane
10 zeytin
Çay (karanfilli)

Ara:
Sade Türk kahvesi
800 ml. su (tabi ki hepsi birden değil, yemekten 45 dk. sonra başlayıp 20 dk. kala bitmek üzere 5 saat boyunca)

Öğle:
4 yk. Yeşil mercimek yemeği
Yeşil salata
Brokoli salatası

Ara:
800 ml.
Baharatlı çay+1/2 sb süt
1 çb. antep fıstığı

Akşam:
Tavuk
Semizotu salatası

Ara:
400 ml. su

Son düzenleme:
Merhaba Gurbet,iyi olduğuna sevindimAllah orucunu kabul etsin canım
leylacim dikkat ettim de bugunlerde baya sinir bozucu anlar yasiyorsun ama yinede dikkat ediyordun o kadarcik uzumden birsey olmaz telafi edersin
anne ogul ne guzel yuruyorsunuz
Maalesef...inşallah bir an önce kendimi toparlanırım...evet,oğlum 10 yaşında :) benimle yürüyüş yapmaya seviyor
Afiyet olsun Belgincim
Desteğin için sana çok minetarıminan ki yanımda olsaydın bu kadar güzel anlatamazdın durumumu...inan ki çok duygulandım...evet,haklısındurum aynen öyle...bana izin vermezler bu tür faliyetlere katılmaya

Afiyet olsun canımbaharat çayı içtiğini yazdın?marketten mi alıyorsun?

Ne demek canım benim. Keşke elimden bir şey gelse. Ama senin elinden çok şey gelir Tahmin etmiştim katılmana izin verilmeyeceğine. Ona da anlayış göstermek lazım tabii, her ailede olduğu gibi sizin de aile kurallarınız var. Olsun, zaten senin yeterince meşguliyetin var Bayram yorgunluğunu atar atmaz habersiz misafirlerin gelmeye başlar

Hayır tatlım, sen biliyorsun geçen kış vermiştim tarifini. Siyah ya da yeşil çayı ya da ikisini de tarçın+karanfil+taze zencefil+top karabiber ile demleyip sıcak sütle karıştırıyorum. Duruma göre bal ilave ediyorum. Markette de aslında İsveç Şurubu diye bir çay var. Doğadan bu yaz yaptı. 20 kadar baharattan oluşuyor. O da çok başarılı.

Oğlum henüz tartılmadı...buraya geleli 2 kilo aldı,o kiloyu vermeye çalışıyor

Oooooy yerim ben o yakışıklıyı

Teşekkür ederim,bana moral veriyorsun,bana yetersandım ki başka çay içiyorsunbu hafta sonu bende büyük marketlere gideceğim,bakıyım ne var,ne yok
Oğlum çok hareketli bu yüzden kolay kilo veriyoranlatmıştım,burada taşındığımızdan beri sabahları hep sıcak pide yiyordu,ama artık yemiyorbir de sporu bıraktı ya....ona henüz bir aikido salonu ayarlamadık...bilsem ki buralarda kışları çok soğuk geçmezse,onu yüzmeye yazdıracağım...İstanbulda ki aikido hocasından haber bekliyoruz,ona iyi bir hoca bulmaya çalışıyor..bulamazsak başka spora yönlendireceğiz:44ğlum kahverengi kuşak,nasipse siyaha geçecek

Günaydın sevgili arkadaşlar
Bugün 7.günümdeyim,en berbat gün...şimdi kahvemi içiyorum....akşam da et,1 elma....belki ızgara köfte yaparım...içinde ekmek içi koymadan:44:
İnşallah kilomda da bir değişiklik olmuştur..aynaya baktığımda göbeğim biraz daha düzleştiğine gördüm...başka bir şey yokgeride 6 gün kalıyor...
Herhalde saat 3 gibi yemeğimi yiyeceğim,o zamana kadar acıkırsa,1 su bardağı kefir içerim:44:
Sonra görüşürüz,sevgiler

Kefir 30'dan fazla mikroflora içeren fermente bir süt içeceğidir. Kefir karışık bir mikrobiyolojik yapıya sahiptir. Boyutları 1-3 cm arasında değişen buğday taneleri büyüklüğünde, beyazımtırak renklerde küçük karnabahar veya patlamış mısır görünümündedir. Kefir taneleri (darı) içerisinde laktik asit bakterileri, asetik asit bakterileri, Kluyveromyces, Torulopsis, ve Saccharomyces gibi çeşitli mayalar ve probiyotikler bulunur. Kefirde faydalı makteri ve mayanın yanı sıra çok sayıda vitamin, mineral, amino asit ve enzim içerir. Özellikle kalsiyum, fosfor, magnezyum, B2 ve B12, K, A ve D vitaminlerini barındırır.

Kefirde bulunan temel aminoasitlerden biri olan Triptofan, sinir sistemi üzerindeki rahatlatıcı etkisi ile bilinmektedir. Pişirme işlemi enzimleri yok edeceğinden, kefir pişmemiş-ham halde tüketilmelidir.

Kefirin birçok tanınmış faydası vardır. Antibiyotik ve antifungal özelliği kanıtlanmıştır. Metabolik bozukluklar, ateroskleroz ve alerji, tüberküloz, kanser, sindirim sistemi bozuklukları, kandida, osteoporoz, hipertansiyon, kalp hastalığı ve HIV gibi çeşitli hastalıkların tedavisinde kullanılır olmuştur.

- Laktoz İntoleransı ( Süt alerjisi ) : Kefir çoğu laktoz intoleransı olan kişiler için kolay içilebilir. Sütten yapılmış olmasına rağmen fermantasyon işlemi kefirin neredeyse laktozsuz bir özellik kazanmasını sağlar. Ohio State Üniversitesinde Laktoz intoleransı olan 15 kişi üzerinde yapılan deneyde laktoz tüketimine bağlı olarak ortaya çıkan gaz, karın ağrısı, ishal gibi belirtilerin kefire bağlı olarak azaltığı görülmüştür. Bu gibi çalışmaların umut verici olmasına karşın şiddetli laktoz intoleransı olan kişilerin doktorlarına danışmadan kesinlikle kefir diyetine başlamamaları gerektiğini belirtmekte fayda var.
- Kilo Kontrolüne yardımcıdır. Orta boy bir kap kefir 150 kalori ve 5 gr'ı doymuş olmak üzere 8 gr yağ içerir. Kalori diyetlerinde az yağlı kefir güzel bir tercih olacaktır. Az yağlı orta boy bir kap kefir sadece 110 kalori ve 1,5 gr'ı doymuş olmak üzere 2 gr yağ içerir.
- Gebeler ve emziren anneler için tamamlayıcı besin desteği sağlar.
- Bağışıklık sistemine katkıda bulunur.
- Sinir sistemi üzerinde rahatlatıcı etkisi olduğundan huzurlu,rahat bir gece uykusu sağlar.
- Probiyotik özellikte olduğundan normal bağırsak fonksiyonu destekler, bağırsak hareketlerine ve sağlıklı bir sindirim sistemine yardımcı olur.
- Sindirim sistemini yeniden dengeye getirmek için antibiyotik kullanımından sonra faydalıdır.
- Hazmı kolaylaştırır.
- Toksinlerin kan dolaşımına geçmesini engeller.
- İltihabi hastalıkların oluşumunu engellemede, kanserle mücadelede, besin alerjisinin azaltılmasında etkilidir.
- Depresyonu hafifletir, daha sağlıklı ve dengeli bir sindirim-sinir sisteminin oluşmasına yardımcı olur.
(ALINTIDIR!!!)

Günaydın Kızlar, güzel bir gün diliyorum

Sevgi yok ya ablalık rolünü kapayım dedim Seeeeeevgiiiiiiii yerine göz diktim, gelmezsen ben abla olucaaam
Tabi canım, ona biraz hareket yeter. Doğu nun en tehlikeli durumudur bu sıcak pide. Biz de Urfa' ya gidince yiyoruz ne yalan diyim :26: Kışın soğuk oluyor ne yazık ki, küresel ısınma değiştirmediyse iklimi tabii.. İstanbul'da 1 haftada bilemedin 10 günde kar buz kalkar bilirsin. Orada bir kış buzda yürürdük. Okulun girişi de hiç güneş almazdı, jilet gibi olurdu. Akrobasi yaparak girerdik hep Umarım iyi bir aikido hocası bulursunuz. Başladığı bir spora devam etmesi ne hoş olur

Günaydın canım... Allah kolaylık versin. Aslında köfteye ekmek ilave etmemek daha iyi. Ben de hiç ilave etmem. Zaten tepsiye yayıp fırında pişirdiğim için çok da fark etmiyor. Ben de köfte yapayım bari.. Gerçi evde kimse yemek yemediği için hala fırında tavuk var Onu bitirmek lazım. Selahattin Dönmez' in köfte tarifi vardı. Baya baya baharatlı... Çok tok tutuyor. Geçen kış tarifini vermiştim tekrar yazayım:
Malzemeler3 kişilik)
500 gr. yağsız dana kıyma
1 ad. soğan
3-4 diş sarımsak
karabiber, kimyon, tarçın, zerdeçal (ben kişniş de ekledim)

İnşaallah istediğin sonucu alırsın..

Kefir ile ilgili bilgiler için teşekkürler

Merhaba... Bugün çok işim var. Zira yarın sabah misafirlerim gelecek. Büyük görümcemin gelini ve oğlu pazar akşamüstüne kadar bizimle olacaklar. Daha önce de yazmıştım.. Gelinimiz şair- yazar. Yarın İstanbul kitap fuarı başlayacak. Yayınevi onun için bir imza günü düzenlemiş. Orada olacağız.
Bugün onların kalacağı odayı ve zeytinyağlı yemekleri hazırlayacağım. Kuaföre de gitmem lazım. Fırsatım kalırsa biraz da ütü yaparım.

Bugün:
Sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
1 yumurta
peynir
6 zeytin
maydanoz-dereotu-nane
1 çb ceviz

Ara:
sade Türk kahvesi
800 ml. su

Öğle:
Tavuk
Salata

Ara:
1 sb. süt
1 elma

Akşam:
Köfte (Dallida' dan kopya çektim )
Salata

Günaydın Serapcım,bende sana güzel bir gün dilerim
Şimdilik hava sıcak :) akrabalar diyorlar ki ocak ayından itibaren çok soğuk olurmuş...o zamana kadar idare edermiş :)
Teşekkür ederim,çok kilo vermesem bile hiç olmazsa göbeğim eski haline alır :)
Tamam,bende köfteyi senin tarifine göre yapacağım
Rica ederim,damak tadına uyarsa,sen de kefir yapabilirsin :) benimkiler sevmiyorlar

Allah kolaylık versin canımgerçekten çok yoğunsun...İstanbul'da olsaydım,bende uğrardım fuara...menün de çok güzel,afiyet olsun

merhaba kızlar.bende bi kaç gündür ipinucunu kaçırmıştım.bugün yeniden sıkı tutmaya başladım.
hatta sabah kalktım lesli ile 2 mil yürüdüm.dahada yürüyecektimde benim oğlan uyandı.20 tanede mekik çektim.
yediklerim pek diyete uygun deil ama az yedim.menümüde paylaşayım:
sabah:1.5 dl ekmek,1 yumurta,4 zeytin,1 tk bal

öğlen:4 kaşık patates yemeği,6 kaşık mercimekli bulgur pilavı,1 dl ekmek,2 kaşık yoğurt

ara:1 küçük dilim su böreği(arkadaş getirmiş okula dayanamadım)

akşama inşallah en az 2 mil daha yürümeyi düşünüyorum.su böreğini dengelemek lazım.
bide eve giderken bolca salata mazemesi alıcam akşama salata,yoğurt,1 dl ekmek yerim şimdiki planım öyle

serap menülerin çok güzel.baya sağlıklı görünüyo maşallah,,

dallida şehir değiştirmişsin.istanbul ve elazığ oldukça farklı gerçektende. ama oranın insanı iyi yemekleride çok lezzetlidir:)çiğ köfteler,fellah köfteleri ooo ağzım sulandı valla.umarım en kısa sürede alışırsın,,

gurbet geçmiş olsun haberlerde izledim baya kötüydü sizin oraların durumu fırtınadan dolayı.Allah yardımcınız olsun canım

Maşallahsabah sabah Leslie ile yürüdün,tebrik ederim
Evet,2,5 ay önce Elazığ'a yerleştik,alışma süreci biraz sıkıntılı geçiyor anlayacağınburadaki insanlar çok iyi ama çoooooooooooook rahat maşallahevet,yemekleri çok lezzetlidirinşallah alışırım:44::44:

serap sevgiye vekaleten ablalik rolunu devr alabilirsin sanada abla diyebilirim serap bla serap abla...
him kofte tarifi guzel ekmeksiz olunca gercekten kofte kilo verdiriyo bende ise yariyor
serap bugun tplantim vardi yeni geldim balik aildim esim yapacaksaat 6 olayini esnetelimmi bugn yoksa lesle de raziyim yapicam cooook acimcoooooookkkk

hosgeldin internetin baglandimi nasilsin
ya yediklerin fazla gorunmuyo aslinda borek haric canim cekt

serap bu hafta kkilo verirsem odulumu belirledim cmartesi su boregi yapicam heeeeee

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…