Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Günaydın mutlu hafta sonları dilerim

Dediğim gibi çarşamba gününe kadar karatay diyeti yapacağım...diyetisyenden geldiğimde de listemi yazacağım
Kahvaltım:2 haşlanmış yumurta,4 zeytin,peynir,4 ceviz
İkindi:3 küçük dolma biberi...içinde pirinç var salata
Akşam sadece yoğurt yemeye düşünüyorum....
-------------------------------------
Lahana çorbası diyeti yalan oldu...köpeklere gönderdim ama onlar da yememişler

Serapcım,sağlığın nasıl?kullandığın ilaçlar işe yarıyor inşallah
Gurbetim,sen nasıl oldun?

Son düzenleme:

Merhaba Dallidacım İyi haberlerine çok sevindim. Evet, bazen iyi oluyor yalnız kalmak. En azından mecburiyetlerim kalmıyor. Yemek yapmak, kahvaltı hazırlamak gibi...

Evet sanırım yeni yeni atıyorum kortizonu. Oooof neydi öyle davul gibiydim gerçekten. Yok kullandığım ilaçlar kilo vermeme engel olmaz. Tam tersine hazmetmemi kolaylaştırıyorlar. Bir de prebiyotik başladım. O da çok rahatlattı. Bağırsaklarımda da çok ciddi sorun yaşıyordum, bu sayede rahatladım.

Afiyet olsun Tuz atmamıştım, ama biraz tuz atmak ya da peynir eklemek daha iyi sonuç verecektir

Gözümüz aydın tatlım İyi olmana çok sevindim. İlaçların çok işine yarayacağından eminim. İnan ilk haftada fark edeceksin. Bu ilaç grubu kilo vermeye de çok yardımcı aslında. Sadece ilk zamanlar şişkinlik hissedeceksin. Az da yesen dünyaları yemiş gibi olursun. Zamanla ilaca alışınca bu durum geçecektir. Çarşambayı heyecanla bekliyorum

Eşinin seninle doktora gelmemiş olmasına şaşırdım Senin eşin kıskançlıkta sınır tanımıyor hani Aslında haksız sayılmaz, hem çok güzel hem de kendisine göre oldukça genç bir eşe sahip
Aşureden korkma Dallidacım, saat 16 dan önce öğün yerine yersin. İçinde dünya kadar baklagil var. Yemek sayılır hatta Küçük bir kaseden bi şey olmaz. Ama eve her geleni yemememiz lazım, bu ayı kilo alarak çıkarmayalım

Teşekkür ederim Gülfurencim Ben de seni tebrik ederim
Ellerine sağlık Spor benim için de sorun. Gerçi sen çok yoğunsun. 2 çocuk, 1 eş, ev, okul... Ben tamamen üşengeçlikten yapmıyorum. Aslında zorlasam zamanım var. Dün bir yazı okudum, Selahattin Dönmez' den alıntıydı sanırım. Haftada 4 gün 75 dk. yürüyen insanın kalori saymasına gerek yok diyordu...

Hala yaramazlık peşindesin di mi Diyetisyen yerine lahana Neyse ki doktor peşini bırakmayacak, artık benim uğraşmama gerek kalmadı

Şekercim susmak çözüm değil ki... Çocuğunun en iyi şekilde yetiştirildiğinden emin olmak zorundasın. Yardımcı kitaplar neden yasak?? Veliye maddi yük binmesin diye mi? Sen çocuğuna al ne lazımsa. Sınavları başlamadı mı? Kitapsız nasıl sınav olacak??

Günayadın Dallidacım Ben de sana güzel bir hafta sonu diliyorum

Karatay senin için iyi bir seçenek. Dolmanın yanına da yoğurt ilave et bence. Protein + karbonhidrat tüketirsen kan şekerin daha yavaş yükselir. Akşam sadece yoğurt olmaz. 1 parça haşlanmış ya da ızgara et + salata ya da çorba+salata+yoğurt ye bence...

Ben iyiyim çok şükür. Sorduğun için teşekkür ederim

Bugün hızlandırma listesi uygulayacağım. Bu hafta perşembe günü doktorum programında sunucunun diyetisyeni verdi bu listeyi. Sunucu da uygulamış memnun kalmış. Liste şöyle:

Kahvaltı:
2 dl. ananas
2 dl peynir

Ara:
10 badem
1 ayran

Öğle:
Menemen
Ayran

Ara (saat 15):
10 badem
Ayran

Ara (saat 17):
10 badem
Ayran

Akşam:
2 dl. ananas
2 dl. peynir

Ara:
10 badem
Ayran

Bir de tokluk çorbası tarifi verdi. Haftada 4-5 akşam bunu için dedi.

Tarif:
4 domates
2 kabak
1 patates
1 soğan
3 biber
4 dal kereviz sapı
1 demet Maydanoz
Zeytinyağı
8 sb. su

Tüm sebzeler küp küp doğranacak, yağda kavrulup üzerine su eklenip pişirilecek. Blendırdan geçirilmeyen taneli bir çorba olacak. Tarifi veren diyetisyen yağ yaktıran bir çorba olduğunu söyledi.
"ALINTIDIR" Dyt. Yelda Kahvecioğlu
Tokluk çorbası tarifi / Zayıflama ve Diyet / Sağlıklı Beslenme / Video / Kanal D Sağlık

Son düzenleme:
ben hala ayni durumdayim midem cok kötü, iki gündür hapimi iciyorum, eskiye göre yanma hissi azaldi, yutarkende aci hissetmiyorum cok fazla , ama midemde rahatsizlik hala devam ediyor, insallah bir haftaya kadar gecer, birazdan kizim icin matematik dersinden özel ders alacak onu götürecegim, ordanda ogluma kislik ayakkabi, ceket , kazak felan bakalim dedik, ordanda arkadaslarla bulusup giris ödeyerek aksama kadar cocuklarin oynadigi annelerinde piknik yapabilecegi bir yer var oraya gidecegiz, onlar oynarken bizde bol bol desemde inanmayin cünkü yiyemiyorum midemden simdilik hoscakalin arkadaslar görüsmek üzere, haaa ayrica dogum günümü kutlayan arkadaslara tesekkür ediyorum, kilo verenleri tebrik ediyorum, dallidacim, diyetisyen listen tahmin ediyorum eminim daha dogrusu , klasik listlerden olacaktir, neyse sen bir git bakalim, listeni heyecanla bekliyorum.

sonuclarinin iyi cikmasina sevindim. karatay diyeti bencede bizler icin iyi bir secenek, haa hic ekmeksiz yapamam dersek sadece sabahlari ekmek yiyerekde diyeti uygulayabiliriz aslinda. cözüm cokda bende istek yok, hastalik felan dinlemeyip bugün yollara düsecegim yine ama diyetisyene giderek en azindan kontrol altinda olacaksin , hemde, doktora hesap verecegin icin daha dikkatli davranacaksin, ayrica kacamakda yapamazsin, bence doktor kontrolünde zayiflamak cok iyi, sana basarilar dilerim , doktor sana kilo vereceksin dediyse , beni görse ne derdsi acaba...:)))

serapcim canim bu liste haftada bir kezmi uygulanacakmis, ananasin yag yaktigini duymustum, ise yarayabilir ama yapilabilirmi bilemiyorum, tokluk corbasida güzel görünüyor, bence sabah ve ögleni abartmadan normal yesek , aksamada sadece bu corbadan icsek 6 gibi mesela bu sekildede kilo verebiliriz baska diyet miyet gerekmez

canim ben cikmak zorundayim, gün kisa ve benim yapacak cok isim var bugün , bakalim islerimi bir güne sigdirabilecekmiyim

Çok teşekkür ederim,iyi olmanı çok sevindim
İnşallah ilaç iyi gelecek :)ya,eşim bu yüzden benimle doktora gelmiyoreve gelince soruyor,doktor kadın mıydı,erkek mıydı?şimdi diyetisyenle uzun süre görüşeceğim ya,eşime çarşamba benimle gel dedim,tanışın,sonra üzülmek istemiyorum dedim...tamam dediaslında eşim diyete hep karşı,bu yüzden çok tartışıyorduk,ama şimdi doktor yönlendirdi ya...bir şey demiyorteşekkür ederim arkadaşım,o senin güzeliğinevet,artık yaramazlık yapamıyacağimaslında bu diyetisyene neden güvendiğimi biliyor musun?sıra beklerken adamı biraz araştırdımeskiden o da 130 kilo imiş,sonra zayıflamış...yani senin deyimiyle damdan düşeni damdan düşen anlarmış
-------------------
Fen,matematik,müzik ve din çalışma kitapları verilmedi...bilgisayar kitapları hiç yok...dediğin gibi,bu çocuklar sınava girecek...salı günü bilgisayar sınavı var ve oğlumun elinde 3 kağıt var..oradan çalışıyor biz testler ve çalışma kitaplar aldık oğluma :)çocuk çalışıyor sağ olsun...bu kitaplar anladığım kadarıyla ülke genelinde dağıtılmamış...MEB gönderdiği tabletler depoda duruyormuş...peki neden?çünkü akılı tahta yokmuş....
Tamam canım,biberin yanında yoğurt da yiyeceğim.Teşekkürler

İnşallah güzel sonuçlar alırsın canımpaylaşım için teşekkürler,ellerine sağlık arkadaşım

Dop dolu bir gün geçireceksin anlaşilanben de tahmin ediyorum ama doktorum çetin ceviz çiktımecburen gideceğim
Teşekkür ederim Gurbetim:)bende karatayı çok seviyorum ama kilo vermedim ya...ya sorma ya...2 ay sonra doktora gideceğim ya...utanmak istemiyorumteşekkür ederim canımacaba sen de mi diyetisyene bir gitsen?dediğin gibi kontrol altında olmak çok daha iyidir
canim ben cikmak zorundayim, gün kisa ve benim yapacak cok isim var bugün , bakalim islerimi bir güne sigdirabilecekmiyim

Tamam canım,sana kolay gelsinsistem beni dışarda atığı için zor girdim ya...öpüldün

İyi akşamlar sevgili arkadaşlarım
Bugün bir dilim bisküvi pastası yedimcezamı biliyorumleslie ile 5 mil
Herkese hayırlı geceler

Aldığın nefesi bile geri veriyorsan,demek ki hiç bir şey senin değildir....................
(bu söz çok hoşuma gitti....paylaşmak istedim)

Geçmiş olsun Allah şifa versin..Doğum günün kutlu olsun..Sağlıklı ve huzurlu günler diliyorum..

Emirhan iyi biraz daha sakinledi şükür..Sadece uykusu geldiğince çok huysuzlanıyor ve uyumak istemiyor..Furkanın kitaplar okul açıldığı gibi dağıtıldı..Okul kitapları daha hala dağıtılmadı mı?Şaşırdım..Ben test kitapları alıyorum Furkana çözüyor mu zorla.

Bütün kitaplar dağıtılmadığı...çalışma kitapları bunlar...matematik,fen,din...bilgisayar dersi var ama hiç kitap yok...hoca yazdırıyor,defter den öğreniyor...bu aralar benim oğlum da zorla çalışıyor...hadi oğlum deyip duruyorum...

Bugün hiç keyfim yok...
Sabah biraz sucuklu yumurta yedim,peynir,zeytin...biraz geç bir kahvaltı oldu,oğlumla birlikte tören için okula gittik...
Az önce 1 kase mercimek çorbası yedim,2 yk patates yemeği,turşu ....
Yarın görüşmek üzeresevgiler...

Bu liste rutin uygulanacak bir liste değil canım. Diyete başlarken motivasyon olsun diye ya da arada kilo takılmalarında hızlandırmak için dedi diyetisyen.. Aynen dediğin gibi. Diyetisyen dedi ki, bayram ya da tatil sonrası alınan kiloların kaybını sağlamak içinmiş. Akşam sadece bu çorba içilince danışanlarında yağ yakımı olduğunu, kaybedilen kilonun yağdan olduğunu söyledi. Sabah,öğle ve aralar diyete uygun akşam da bu çorba. Ama sürekli değil tabii. Haftada 4-5 gün dedi, yine 1 seferlik yani sürekli değil.

İyi yapmışsın, seninle gelsin işte ne güzel Çok sevindim diyetisyenin damdan düşmesine

Şekercim öğretmen ne diyor?? Bu arada senin eşin de öğretmen o daha iyi iletişim kurabilir belki müdürlükle filan. Allah akıl fikir versin. O tabletle kim bilir kaç yıldır depoda bekliyor. Alındı, parası ödendi, teknolojisi eskidi neredeyse... Tahtayı yapacak "tanıdık" firma bulunamadı demek ki

Ricaaaaa

İnşallah güzel sonuçlar alırsın canımpaylaşım için teşekkürler,ellerine sağlık arkadaşım

Sonuç yok, günü tamamlayamadım (

Hmmm, pasta güzeldi umarım. Değsin bari
Ah gerçekten de ne kadar doğru bir söz. Mülk Allah' ındır. İnsanlık bunu anladığı gün hep birlikte kurtuluşa gideriz. Ama nerdeeeee. Öyle bir nefs var ki... Allah hepimize hidayet versin

Ne oldu tatlım?? Neden keyifsizsin? Hasta olmadın inşaallah..
Afiyet olsun. Aaa, okullarda tören var mı? Şaşırdım inan...

Merhaba kızlar

Bu hafta sonu eşim gelmeyecekti ama bize sürpriz yaptı. Hafta sonunu böylece daha güzel geçirdim
Ananaslı listeyi tamamlayamadım. Tam konsantre olamadım. Sabah, ara, öğle tamamdı. Ama öğle yemeğinde adam gibi oturup menemeni yemek yerine bir gün önce yaptığım sebzeli omletten kalanı yedim. O da az geldi. Sonra pazara gittim, orada da abla mandalinanın tadına bak, abla zeytinin tadına bak derken orada da karnımı doyurdum. Akşam da o kadar tatlı meyvenin üzerine ananas yemek istemedim. Köz patlıcan+kıyma dan oluşan bir yemek ve 1 kase yoğurt yedim.
Pazar günü de:

Geç kahvaltı:
2 yk. yumurta salatası
1 dl. peynir
2 tk. kaymak
1 tk. reçel ve 1/2 tk. bal
4 zeytin
2 dl. ekmek

Öğleden sonra:
kuru meyve (dut-yaban mersini)
5 kaju-5 badem

Akşam:
1/2 kase mercimek çorbası
1 ızgara balık
Brokoli salatası

Bu sabah:
200 ml. su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
2 dl peynir
4 zeytin
maydanoz-nane-dereotu

Ara:
1 mandalina
1 sade Türk kahvesi
800 ml. su

Öğle:
planlamadım

Ara:
1 elma
10 badem
1 tarçınlı yeşil çay

Akşam:
planlamadım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…