Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Eşim toplantı yapılmasını bekliyor...doğru diyorsun

Pasta güzeldi:)Amin!!
Yok hasta olmadım...cumartesi günü,aileden sayılacak kadar yakın bir genç(17-18 yaşlarında)kendi canına kıydı...yine cumartesi gece eşim rahatsızlandı,acile kaldırdık..şimdi iyi çok şükür :) eşimin bir rahatsızlığı yok,ama o gece nabzı ve tansiyonu çok yükseldi
Evet okulda tören vardı,ama sadece 35-40 öğrenci vardı...ki okulda 2300 öğrenci okuyor

Son düzenleme:
Aaa,ne güzel bir sürprizafiyet olsun
Menün güzel,*planlamadım*dediğin öğünleri eminim ki dengeli bir seçenek olacak

Dün çok yoğun bir gün geçirdim...eşim rahatsız olduğu için akrabalarımız ziyarete geldiler,sağ olsunlar
Sabah 2 çatal sucuklu yumurta yedim,biraz peynir 5 zeytin,1 yk alıç marmeladı...
Az önce 1 kase çorba,biraz üzüm..
Hala spor yok...yarın sabah uyanmaya çalışacağım..belki yürüyüşe çıkarım...kullandığım ilaç iyi geldi..artık kendimi çok yorgun hissetmiyorum,daha sakinim
Öpüldünüz

Afiyet olsun canım

Çok üzüldüm ( Allah rahmet etsin... Üzüntüden olmuştur, her ölüm için erken deriz ama genç kayıplara bir başka üzülüyor insan.
Aaa, enteresan. Elazığ MHP lidir aslında, katılım olurdu da pazar diye olmadı sanırım..

Aaa,ne güzel bir sürprizafiyet olsun

Menün güzel,*planlamadım*dediğin öğünleri eminim ki dengeli bir seçenek olacak

Öğle için kereviz pişiriyorum. Kereviz+yoğurt+brokoli salatası olacak Allah izin verirse.
Akşama da kuru bamya çıkarttım. Kıymalı pişirmeyi düşündüm. Yanına da mevsim salatası.

Güzel bir adet aslında bu hasta ziyareti, ama hastaya bakmak yerine gelene hizmete başlayınca iş çığırından çıkıyor.

Afiyet olsun Dallidacım
Spor bende de yok napıcaaz yaaa. Adım sayarı taktım koluma onunla geziyorum evde. Dün 3500 adım oldu evin içinde. Aslında leslie ye başlasam iyi olacak da. Shape-up ayakkabılarımı yıkamam lazım. Ne üşengeç oldum ben ooooof of..
Ben de seni öptüm şeker

Sabah kahvaltılarında 1 dl ekmek bana yetmiyor arkadaşlar. O yüzden kendime yeni liste oluşturmaya karar verdim. Çünkü sabah doymayınca bütün gün yiyecek bir şeyler arıyor gözlerim. Sürekli atıştırma halinde buluyorum kendimi. Bunu engellemek için destek almak istiyorum ama o kadar çok ilaç alıyorum ki bir de onu alırsam ne ara kullanırım acaba. Sabah gözümü açıyorum mide ilacım var. Kahvaltıda D vit. ve folik asit. Öğle yemeğinde prebiyotik. Bu arada her yemekten önce bağırsak çalışmasını düzenlesin diye bir ilacım daha var. Eczacıya danışmak lazım sanırsam. Doğru yere koymazsam hiç bir işe yaramayacak zira..

Şimdi öğle yemeği zamanım.

Öğle:
1 tabak kereviz yemeği
1 kase brokoli salatası
1 kase yoğurt

Akşam:
1 tabak kıymalı bamya
Doyana kadar mevsim salatası

Amin...evet ya,hem pazar günü oluşu,hem hava yağmurludur...oğlum da nazlandı uyanmaya ama kaldırdım...
Sağ ol canım :)menülerin güzel :) evet spor konusunda bende çok dertliyim...burada geldim,çok saldım kendimi çok...inşallah diyetisyenim beni anlar da bana uygun bir liste hazırlarev içinde sen baya hareketlisin
Bence de eczacıya sorsan iyi olu...folik asit gebelik düşündüğün için mi kullanıyorsun?
Acaba sen de bir diyetisyene mi gitsen?yani hiç olmazsa danışmak için...Serapcim,acaba biz nerede yanlış yapıyoruz?:44::44:

beni görmek isteyen arkadaslarim profilime fotomu eklettim kizimcigima, bakin bakalim hangisi benim , en arkada bir kadin daha cikmis istem disi (sakin o sensin demeyin intihar ederim haaaa)

Dallidacim, gülfurencim ve ögretmenim sizlerin önce arkadaslik istegimi onaylamaniz lazim sanirim, hepinize istek gönderdim , okeyleyin sonra görünüyor fotograf canlarim

Oooy kıyamam ben yakışıklıma
Menüler güzel de arada gene kaçırdım. Daha doğrusu yemekte. Öğle yemeği için kaseye tartarak 200 gr. yoğurt koydum. Bir kısmını yedikten sonra geri kalanın içine masada duran yaban mersini ve duttan ilave ettim. Çok hoşuma gitti biraz daha yoğurt aldım ve yine içine kuru meyvelerden ilave ettim. imdi tıka basa doluyum ama hala atıştırmak istiyorum kuruyemişlerden :26: Benim hafta sonlarım da böyle oluyor genelde. Kaçırıyorum ve hareketsizim. Evdeki yetmiyor zira. Benim hatam burada. Bir de acayip tatlıya düşkünüm. Bazen çok canım istiyor. Hatta şu anda çikolata yememek için kendimi tutuyorum.

Evet canım folik asit o yüzden. Ben de düşünüyorum artık. Hatta Şu 2 günlük ananaslı diyet ve tokluk çorbasının sahibi diyetisyen çok aklıma yattı. Ama 3 şartı varmış, gazlı içecek, meyve suyu ve şekerden vazgeçmek. Ekmeği de şeker kategorisinde tutuyor. ilk ikisi tamam da tatlı konusu beni hayli zorlar gibi. Yada o besin takviyesini alıp bu işi kökünden çözeceğim.

Senin durumunu çözemedim. Az yiyorsun, yürüyüş yapıyorsun ama neden olmuyor anlamıyorum. Hatta adam gibi kurallara uyan bir sen varsın içimizde.. Sevgi, ben, Gurbet hep kaçırıyoruz. Sen tüm diyet deneyimlerini anlat bence diyetisyene. Adam ona göre davransın hiç olmazsa. Belki biraz kızar ama katlanırsın artık napalım. Doğru bilgi vermek çok önemli...

beni görmek isteyen arkadaslarim profilime fotomu eklettim kizimcigima, bakin bakalim hangisi benim , en arkada bir kadin daha cikmis istem disi (sakin o sensin demeyin intihar ederim haaaa)

Fıstıkım, pek şekersin sen Soldaki tabi ki de

Dallidacim, gülfurencim ve ögretmenim sizlerin önce arkadaslik istegimi onaylamaniz lazim sanirim, hepinize istek gönderdim , okeyleyin sonra görünüyor fotograf canlarim

Belgin sanırım bizi terk etti :26:

Bugün:
200 ml su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
2 dl. peynir
4 zeytin
maydanoz-dereotu-nane
Çay

Ara:
1 mandalina
5 badem
1 sade Türk kahvesi
800 ml. su

Öğle:
1 tabak kereviz yemeği
1 kase brokoli salatası
1 kase dolusu yoğurt
1 yk. kuru dut
2 yk. kuru yaban mersini

Ara:
400 ml. su

Akşam:
1 dl. ananas
1 küçük muz
8 badem
1 dl. peynir

Ara:
800 ml. su

merhaba kuzlar ismim gecmis benim
bayadir ugrayamiyorum sizi birakmak istemem ama sanki size ihanet etmis gibi hissettim kendimi bir sayfada daha yazmaya basladim da
benim motivasyona ihtiyacim var sanki sihirli bir degnek degsin istiyorum kilo vermek istedikce kilo aliyorum aslinda ruh halim cok iyi ama bu kilo isini cok takmaya basladim
sizler nasilsiniz gecmise bakamadim gurbet cok hos ve guzel gorunuyorsun yanindaki kizinmi yani

Tesekkür ederim canim o sizin güzelliginiz, yanimdaki kizim degil kizim daha 16 yasinda, yanimdaki arkadasimin kizkardesidir. istersen kizimida koyarim albüme nasil olsa ögrendik demi

Dallidacim ne zor günler gecirmissin canim, gecsin bir dahada Allah göstermesin insallah, gence cok üzüldüm, Allah rahmet etsin, o yaslar zor biraz Rabbim hepimizin evladini baguslasin , benim kizimda 16 yasindaya icim ayrica sizladi.
sevindim canim iyi olmana, istanbulda hayatin daha sakindi, elazigda daha hareketli gelen giden masallah beni aratmiyorsun,

serapcim 1 dilim ekmek banada yetmiyor, ben sunu bilir ve sunu söylerim sabah kahvaltisi cok önemli , gercekten sabah kahvaltimizi güzel yapar ve doyarsak, gün boyu daha tok hissediyoruz kendimizi, bendede ayni senin gibi durum, helede bu aralar usandikca mutfaga giriyorum cok tehlikeli valla. serapcim istahin icin ne almayi düsünüyorsun destek derken hapmi zayiflama hapimi yani

[ss
QUOTE=serapd;32616620]Oooy kıyamam ben yakışıklıma
Menüler güzel de arada gene kaçırdım. Daha doğrusu yemekte. Öğle yemeği için kaseye tartarak 200 gr. yoğurt koydum. Bir kısmını yedikten sonra geri kalanın içine masada duran yaban mersini ve duttan ilave ettim. Çok hoşuma gitti biraz daha yoğurt aldım ve yine içine kuru meyvelerden ilave ettim. imdi tıka basa doluyum ama hala atıştırmak istiyorum kuruyemişlerden :26: Benim hafta sonlarım da böyle oluyor genelde. Kaçırıyorum ve hareketsizim. Evdeki yetmiyor zira. Benim hatam burada. Bir de acayip tatlıya düşkünüm. Bazen çok canım istiyor. Hatta şu anda çikolata yememek için kendimi tutuyorum.

Evet canım folik asit o yüzden. Ben de düşünüyorum artık. Hatta Şu 2 günlük ananaslı diyet ve tokluk çorbasının sahibi diyetisyen çok aklıma yattı. Ama 3 şartı varmış, gazlı içecek, meyve suyu ve şekerden vazgeçmek. Ekmeği de şeker kategorisinde tutuyor. ilk ikisi tamam da tatlı konusu beni hayli zorlar gibi. Yada o besin takviyesini alıp bu işi kökünden çözeceğim.

Senin durumunu çözemedim. Az yiyorsun, yürüyüş yapıyorsun ama neden olmuyor anlamıyorum. Hatta adam gibi kurallara uyan bir sen varsın içimizde.. Sevgi, ben, Gurbet hep kaçırıyoruz. Sen tüm diyet deneyimlerini anlat bence diyetisyene. Adam ona göre davransın hiç olmazsa. Belki biraz kızar ama katlanırsın artık napalım. Doğru bilgi vermek çok önemli...

Fıstıkım, pek şekersin sen Soldaki tabi ki de

Belgin sanırım bizi terk etti :26: [/QUOTE] tesekkür ederim canim , nihayet tanisabildik tam olarak, seni gördüm, sevgi ablayida gördüm , dallidayi görmedim , ama insanin aklinda hep bir hayal oluyor, sizdede oldumu , hayal ettiginiz gibimiyim, aslinda birde boydan foto koyayimda kilomuda görün yada görmeseniz daha mi iyi acaba

Arkadaslar, sahalara dönmenin zamani coktan geldide geciyor bile, yarin fotodaki arkadasda tupper party var sabah oraya gidecegiz, kahvaltia orda olucaz, ertesi günde asure günü, oruclu olurum, aksamada asuremi yeyim sonra baslayacagim bende insallah. serapcim az önce yazdim ama galiba aralara yazmisim, biraz karismis, canim sen istahin icin hapmi alacaksin anlamadim , bildigin saglikli bir seyse bende istiyorum, cünkü ayni durum bendede var, istahim acik ve durmadan birseyler atistirasim var, kisin genelde öyle oluyor, diyete karar versemde bir türlü yapamiyorum, serapcim sen aslen nereliydin, elaziglimiydin, elazigi bayagi bir taniyorsun da merak ettim.

Bende durumumu çözemedim...ama dediğin gibi ,diyetisyenime karşı dürüst olacağım :) yaptığım bütün diyetleri anlatacağım

Afiyet olsunakşam öğünü hafif tuttun...acıkmadın mı?

Belgincim,maalesef zayıflama konusunda sihirli bir değnek bulunmuyor...devlet hastanelerde de çok iyi diyetisyenler var..bir denesen?ben de çok çok zor kilo veriyorum...diyetisyene gitmemek için çok direndim ama çarşamba günü gideceğim...kilo vermeye beceremiyorum...ümidini kaybetme,sen nereye istersen orada yaz canımiyi haberlerini beklerim
Amin canım...Rabbim kimseyi evladıyla imtihan etmesin...çok zor...evet,burda oldukça yoğunum
---------------------------------------
fotonu gördüm,çok güzel bir bayansın

Günaydınmutlu bir gün dilerim
Birazdan kahvaltımı yapacağım:2 haşlanmış yumurta,biraz peynir,6 zeytin,4 ceviz..az önce 1 cennet hurması yedim :)
Bugün bir yerde davet edildim :)daha doğrusu davet çok ama gitmiyorum...ama bu bayanı sevdim...cana yakın,hayata pozitif bakan birine benziyor..akşam yediklerimi yazarım...perşembe günü diyete gireceğim ya ,belki bugün biraz daha gevşek davranırımöpüldünüz
-----------------------------------
Sevgi ablaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa

Biraz kilo vermeye başlasan en iyi motivasyon o olurdu senin için. Yok yok sakın öyle düşünme, sürekli yazılan bir topikte daha iyi motive olursun. Dallida' nın dediği gibi, nerede iyi hissediyorsan orada ol, bize de güzel haberlerini ver Belgincim

Yok yoook, sakın zayıflama hapı filan değil. Öyle bir şey yok zaten, hepsi hem sağlığından hem parandan ediyor Besin desteği bir mineral, eczanelerde satılıyor. Tatlı isteğinin oluşmamasını sağlıyor, buradan yazarsam sorun olabilir. Akşam üzeri eve dönünce özelden yazarım. Ama erteledim, bu sabah tarçınlı kahvaltı yaptım. Çünkü tarçının içinde de o madde var, hem de en doğal formunda

Dallida da senin gibi çıtı pıtı, şirin - şeker hem de güzel İnan oturarak olduğundan mıdır bilmem kilonu göstermiyorsun. Dallida da senin gibi o da kilosunu göstermiyor. Maşallah sıkısınız ikiniz de. Görelim şekercim, öncesi sonrası yaparız

Gördüm, cevapladım şeker.
Aslen İzmir' liyim canım. Babam emekli asker, o yüzden çok gezdik. Kendi işimi yaparken de çokça seyahat etme imkanım oldu. Karadeniz'in doğusu hariç memleketimin her toprağına adım attım, her toprağında bir yudum su içtim Allah' ım nasip etti Lise 2 ve 3 ü Elazığ' da okudum. Başta hiç sevmesem de sonradan çok alışıp hatta arada hala gitmek istediğim bir yerdir. Hatta eşim bu sabah Malatya' ya gitti, acaba ben de gitsem mi diye düşünmedim desem yalan olur

Acıkmadım, hatta aç bile değildim yerken. Öğün atlamamış olmak için yedim..

Günaydın canııııım Ben de sana mutlu bir gün diliyorum
Afiyet olsun. Meyveni yemekle birlikte yersen sorun yok zaten. Karatay da öyle diyor.
Arkadaş edinmene çok sevindim, Allah gönlündekini hakkında hayırlı etsin canım Keyfine bak canım, afiyet şifa olsun

Sevgi bilgisayarı tamir ettirmek istemiyormuş. Çocuklar ders çalışmayı ihmal etmesinler diye. Arada girip okuyorum demişti. Sanırım okuyordur.
Sevgicim, özledik şekerim

Bugün:
Kahvaltım:
3 yk. yoğurt, 1çk toz tarçın
1 elma
1 kupa yeşil çay

Öğle:
Izgara et
Salata
Tarçınlı yeşil çay

Ara:
1/2 paket yulaflı-kepekli bisküvi
1 yk. labne
Domates

Akşam:
1 kase mercimek çorbası (1 çk. toz zerdaçal + pul biber)
6 yk. sebze (evde bamya ve kereviz var, canım hangisini isterse)
1 dl. ekmek

Ara:
1 mandalina

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…