Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Birazdan dışarı çıkacağım. Eşimle yorgan sorunu yaşıyoruz. Ben çok üşüyorum, o da sıcaktan şikayetçi.5 yılın sonunda ayrı yorgan kullanarak bu sorunu çözebileceğime karar verdim nihayet İkea' da bu amaca uygun yorganlardan 1 tane almıştım deneme amaçlı. Memnun kaldım, şimdi 1 tane daha istiyorum. Sonra da trafik uygunsa Mısır çarşısına, değilse markete aşurelik almaya gitmek istiyorum.
Sonra da eksik bir makyaj malzemem var onu almak istiyorum. Kokoşum işte napayım

Görüşmek üzere... Öptüm sizi şekerler

Bugün kimse gelmemiş... Sabah yaptığım tarçınlı kahvaltıdan mı yoksa bütün gün ilgilenecek başka şeyler olduğundan mıdır bilmem ama hiç acıkmadım. Öğle yemeğimi yemeye başladığımda aç değildim. Saat 14.30 gibi öğle yemeğimi bitirdim, ara öğünü hala yapmadım. Eğer şimdi ara öğün yaparsam akşam yemeğimi yiyemem, yemezsem öğün atlamış olurum :26: Ama yapacak bir şey yok... Sanırım ara öğünü atlayacağım. Akşam yemeğimi hazırlarım biraz sonra... Saat 19.30 gibi yiyeceğim.

Bütün gün yürüdüm. Buna rağmen 7300 adım atabilmişim. Bu 10.000 adımı neye göre söylemişler acaba Demek ki yürüyüşe çıkmazsam 10.000 i değil 3.000 i ancak görebiliyorum.

Siz neler yaptınız kızlar?? Dallidacım nasıl geçti günün? Gurbetçim sen nerelerdesin? Sevgicim ..... hadi ama yaaaaa.....

Bugün gerçekleşen menüm:
Sabah:
200 ml. su

Kahvaltı:
1 elma
3 yk. yoğurt
1 çk. tarçın
1 kupa yeşil çay

Ara:
500 ml. su

Öğle:
Tavuk ızgara
Buharda sebze
Yeşil çay

Ara:
500 ml. su

Akşam:
1 dl. ekmek
1 kase mercimek çorbası (pul biber- zerdeçal ilave edildi)
6 yk. bamya
Çay

Ara (saat 21.30):
1 mandalina
1 muz
500 ml. su

Bugün fazla su içemedim. Yarın inşaallah :)

Güzel bakan gözler güzel görür demişlergüzel kalpli arkadaşım,sen de çok tatlı,çok şeker, çok da güzelsinİstanbul'dan ayrılmamış olsaydım sık sık görüşmek isterdim
Teşekkür edrim
Arkadaş edinmedim,amca geliniyle(42 yaşındadır)halasına gidecektik...halasının işi çıkmış,ben de ona ziyarete gittim...yengeme de uğradımkeşke kafama göre bir arkadaş edinsem...
Bugün:
Kahvaltım:gisini isterse)
1 dl. ekmek

Ara:
1 mandalina
Afiyet olsun
Ayrı yorganlar?aslında iyi fikirbenim eşim de yorganı hep çekiyor...sana makyaj yakışıyor
Merhaba Serapcım,ziyaretim iptal oldu...ben de hem yengemi,hem amca gelini ziyaret ettimorda sadece az şekerli bir kahve içtimamca gelini hiç diyet yapmaya yanaşmazdı......bugün bana dedi ki biraz kilo vermek istiyormuştahminen ağırlığını 110 kilo civarındadır...onun adına çok sevindim...

Afiyet olsun canımbu aralar ben de su içmiyorum

İyi geceler arkadaşlar...yengemden ancak akşam gelebildim...çocuğu okuldan aldım,eve geldik...5-6 sosis ve 1 dilim ekmek yedim...aslında evde yemek vardı ama saçmaladım işte...yarın da büyük gün...diyetisyene gidiyorumaşure malzemeleri aldım,yarın aşure pişirmeye düşünüyorum,malum perşembe günü diyete gireceğizherkese hayırlı geceler dilerim

Günaydınlarrrrrrrrr
sabah:2 haşlanmış yumurta,1 kk peynir,6 zeytin,1 tk marmelat,20 fındık,2 kuru incir..
Öğlen vaktiğinde bir simit yemeye niyetim var...diyetisyenden çıkınca eşimle biraz geziceğiz :)buranın simidi da güzel,incecik :)akşam da 1 kase aşure
Havalar çok güzel maşallah...güneş tepemize bakıyor:)Ceyda Coşkun herkesi yürüterek zayıflatıyor...keşke gün içerisinde de rahat rahat eşofmanını giyip yürüyebilsem...ancak sabahları olur...ama şimdi kontrol altında olacam ya,mecburen kalkacağız
Diyetisyenden döndüğümde görüşürüzsevgiler

Asure günümüz mübarek olsun canlar. Hz. Musa peygamberin, Hz. isa, Hz. ibrahim, Hz. eyyup, Hz. yusuf ve Hz. yunus peygamberlerin sikintilarindan kurtuldugu bir gün , öyle bir günkü Rabbim onlar gibi bizlerinde her ne sikintisi varsa gidersin insallah, Hz. Adem ve Havva yi da affettigi gibi, bizlerinde gelmis gecmis, büyük, kücük, bilerek veyahut bilmeyerek yapmis oldugumuz tüm günahlarimizida affetsin bu mübarek günün yüzü suyu hürmetine insallah (Amiiiiiinnnn)

Ayni hoca gibi dua etmisim okuyunca bende sasirdim, Allahmi söyletti ne
Dallidacigim saglicakla git ve gel, güzel haberler bekliyoruz senden, listeni hemen yaz cok merak ettim, insallah bizlerede faydali olur, senin adina sevindim, bu kez basaracaksin, cünkü yakinda seni tartiya cikaracak bir doktorun var, korkudan yiyemezsin
Serapcim canim arkadasim, ne dedin sen duyamadim citi pitimi, A aaaaaaaaa benmi, yoksa yanimdakimi.. boy 175 kiloyu bilmiyorum 90+ tartilmiyorum uzun zamandir, yani ben citi pitiysam benim nazik arkadasim, senin agzin ne diyo, yalniz kilomu bilmeyen arkadaslar söyleyince sasiriyorlar, göstermiyorsun diye bak o dogru galiba, etim siki, sarkik bir yerim yok cok sükür ama kilo cok cok fazlaaa Allahtan boy uzunda kaldiriyor, evlendigimde 60 kiloydum ve o kiloyla cok cok zayif görünüyordum. Ama bakayim birde boydan foto koyayim bari , evet öncesi ve sonrasi yapariz

Serapcim iki ayri yorgan iyi fikir olabilir, benim kaynanam öyle büyük bir yorgan diktirmiski, ikimizede yetiyor, onda cok rahat ediyoruz, sonradan hazir yorganlardan bende aldim , denedim ama yün yorganin tadi bir baska, helede kisin cok iyi isitiyor. Laf aramizda o kokosluk bendede var

Arkadaslar bugün oruca niyetlendim , malum asure günüya, demistim dün, yarin ve tutabilirsem cumayida tutup 3 güne tamamlamak istiyorum nasipse. bu gece birde zümer suresini okumamizi tavsiye ediyorlar insallah okuyacagim bende

Sevgi ablayi bende özledim, uzun zamandir konusmadikda , keske arada gelip iki satir yazsa iyi olurdu, belki ararim bugün onu
Serapcim anladim zayiflama hapi yok , mineral ve vitamin takviyesi gibi bir seyy. Tarcin aslind bendede ise yaramisti, ama bazi kisilerde allerjik etkide yaratabiliyormus sanirim, ölcülü kullanmakta fayda var. negüzel düzenli listeler hazirliyorsun, cok saglikli seylerle besleniyorsun , kacamaklarin bile cok ölcülü benim gibi kacamakmi vur dibine yapmiyormusun, imreniyorum sana valla

Teşekkür ederim canım arkadaşım Evet, ne güzel olurdu... Ama orada hayatın daha güzel olacak eminim. Tatillerde geldiğinizde görüşürüz şekercim
Yaşı yakınmış iyi bari anlaşırsınız belki... Zamanla belli olur her şey. Belli bir yaştan sonra öyle hemen arkadaş olunamıyor ne yazık ki.. Aslında bakma sen, çevrem kalabalık gibi görünse de benim de öyle aman aman yakın bir arkadaşım yok. 2 tane var onlarda başka şehirlerde.
Ah ne güzel örnek oldun Dallidacım İnşaallah karar verir ve başlar...
Teşekkür ederim canım. Listeye ekledim, bakalım ne kadar içebileceğim

Kolay gelsin şekercim, ellerine sağlık

Günaydın
Serapcım,yorgan aldın mı?eşin bu konuda ne diyor?eşim kabul etmedi

Alamadım... İstediğim yorgandan bulamadım. Eşimin yorganı tamam, sıcaklatmayacak Bana da üşütmeyenini aldığımda tamam olacak Size büyük yorgan lazım, ısı farkı sorun yaratmıyor anladığım kadarıyla

Günaydın canım
Afiyet olsun.
Burada artık hava soğudu. Kombiyi çalıştırmamıştım hala. Bu sabah evi havalandırıp çalıştırdım artık.

Selahattin Dönme de diyor zaten haftada 4 gün 75 dk. tempolu yürüyen birinin diyet yapmaya ihtiyacı yok diye. Ceyda Coşkun diyet de yaptırıyor aynı zamanda. Gerçi lisans eğitimi sadece spor konusunda... Sabahları yürü şekercim, olmadı walk at home yani
Merakla bekliyorum

Serapcim,avatarının anlamı ne?:44:

Kuzey kutbunda petrol aranmasını protesto etmek ve dünyanın dikkatini çekmek için Kuzey buz denizine giden 30 Greenpeace üyesi 55 gündür haksız yere tutuklu bulunuyor.

Kızıldereli atasözü var:
Son ırmak kuruduğunda, son ağaç yok olduğunda, son balık öldüğünde; beyaz adam paranın yenmeyen bir şey olduğunu anlayacak.

Sorduğun için teşekkür ederim...

Amin Hayır duaların ve güzel dileklerin için çoooook teşekkür ederim
İnşaallah canım, Allah gönlündekini hakkında hayırlı etsin
İri çıtı pıtı diyelim o zaman Yani görünüşün değil seni çıtı-pıtı yapan. Muzipliğin yüzüne yansımış, şirin, sevimli, muzip bir çocuk gibi görünüyorsun. O yüzden çıtı-pıtı E sen de yaramazlık yapma artık. Bu güzelliğe, bu boya biraz iyilik yap kendine şekercim. Hadi bakalım pazartesi bahanesiz bekliyorum seni... Anlaştık mı??

Şekercim bizim sorunumuz küçük yorgandan ziyade ısı farkı. Yün yorgan bana çok ağır geliyor. Tv. da reklam yapıyorlardı ısı farkını düzenler diye çift kişilik yorgan ondan aldım ama bahsettikleri gibi çıkmadı, eşim daha çok terledi. Zaten rahmetli kayın validem çok nazlı yetiştirmiş ufacık bir şeyde hasta oluyor. Bu terlemeler de hasta olmasına yetti. Çareyi ayrı yorganda buldum...

Süslen şekerim, ne güzel işte Bence kadın dediğin bakımlı olur...
Ben sana yazıcaam mineralin adını. Yok canım yaaa, bu ara gelen giden, yatılı misafir derken 65 lerde geziyorum yeniden. Tatlı yedikçe de tatlı yiyesi geliyor insanın. Gayet de vur dibine yaptım misafirler varken. Her akşam ya pasta geldi eve ya da tatlı... Tatlıcının evine gelince misafirde de beklenti oluyor biz de mecburen ikram (tabiki de dayanamayıp yiyorum) ediyoruz. Yoksa ayıp oluyor.

Bu sabah:
400 ml. su

Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 yumurta
1dl. peynir
1 tk. bal
1/2 domates
4 zeytin
Çay

Ara:
400 ml. su

Ara(11.30):
1 sade Türk Kahvesi
400 ml. su

Öğle:
Ton balıklı salata
1 elma
Yeşil çay (tarçınlı)

Ara:
400 ml su

Ara(15.30):
1 sütlü kahve
300 ml. su

Akşam:
1 Kase çorba
1 Kase yoğurt

Ara:
Yeşil çay
200 ml. su

Son düzenleme:
Şekercim, mesaj gönderdim. Ancak mesajda da belirttiğim gibi doktoruna danışmadan kullanmamanı rica ediyorum. Çünkü miden için aldığın ilaçla etkileşimi var. Doktorun gerek yok derse alma. Sonuçta ilaç...
Doğal olarak iştah kapatan, tatlı isteğini azaltan yiyecekler:
-Tarçın
-Brokoli
-Domates
-Ceviz
-Yer fıstığı
-Baharatlar
-Tavuk
-Yumurta

Kişisel deneyimimi yazayım. Son bir kaç gündür brokoli yiyorum. Gerçekten de tatlı isteğimi kesti. Yine aynı şekilde yumurtanın uzun süre tokluk sağlamasının sebebi de sanırım içerdiği mineraller...

Amin !Amin!dua için çok teşekkür ederimSerap'ın dediği gibi,pazartesi gel
Bende yün yorgan kullanıyorum...vücudumun elektriğini alıyoryün kazağımı üzerimden çıkardığımda hep çat pat sesler geliyor
Kafamıza göre bir arkadaş bulmak çok zor...amca geliniyle elektriğimiz tutuyor ama o depresyonda...bir amca gelini daha var,49 kilodan 76 kiloya çıktı...
Kızıldereli atasözüne bayıldımbeyaz adam...bu beyaz adam....bir şey diyecektim vazgeçtimbu rada Gizemi başka hapishaneye götürmüşler...bu mübarek günde Rabbim yar ve yardımcı olsun
Akşamları bende kombiyi açıyorum

Tekrar merhaba arkadaşlar...diyetisyene gittim,geldim :)durum çok iç açıcı değil...vücudumda insulin direnci oluşmuş...kan şekerim 95 falan olmalıymış...yani 95 lere düşürelim diyor...benimki 109 muş...2 hafta sonra tekrar çağırdı...bir liste verdi,ama bu liste insulin direnci ni kırmaya yönelik bir listeymiş...kilo kaybı olmayabilir...sadece onun ofisinde tartılacağım...ama memnun kaldım...çok ilgili...
---------------------------------
Listemi yazıyorum....spor gün aşirı yapılacak...1,5 saat yürüyüş
------------------------------
Spor dan önce 1 bardak süt içilecek,içinde biraz kahve ilave edeceğim(aç iken yağ yakımı hızlandırıyormuş)
Sabah:4 parmak kadar beyaz peynir VEYA 2 parmak kadar beyaz peynir+1 haşlanmış yumurta(haftada 2-3 sefer)domates,salata,yeşilik,2 ince dilim ekmek ,3-4 zeytin
Öğlen:1 kepçe çorba,salata(1 tk yağ ile),1 dlm ekmek,1 kase cacik veya ayran,3 köfte kadar et veya 6 yk sebze yemeği...haftada sadece 2 kere et ye dedi...
Ara:1 brdk ayran+1 meyva VEYA 1 fincan sütlü neskafe+yarım paket diyet bisküvi VEYA 1 çb yoğurt+2 yk yulaf
Akşam:1 kepçe çorba,5-6 yk sebze yemeği VEYA 2 köfte kadar et,1 çb yoğurt,salata...
Ara:1 su bardağı süt veya yoğurt,1 meyve(haftada 2-3 kez)...

-------------------------------------------
Listem bu...ayın 28 inde kontrole gideceğim...bu arada tok ve giyinik 80,6 kg geliyorum...bir arada tickerimi da değiştireceğim...
Sizce listem nasıl?

Haklısın yün çok sağlıklı zaten. Eşim de yün yastık konusunda ısrarcıdır
De de, çok merak ettim :26: Evet, yeri değişmiş. Bir mektup yazmış. Greenpeace paylaştı. En azından iyi olduklarının haberini alabiliyoruz. Amin Amin Allah annesine de sabır versin.

Biz de artık kışın geldiğine kanaat getirdik Bu pazar güzel olsa bari.. Avrasya maratonu var malum. Her yıl olduğu gibi bu yıl da halk yürüyüşüne katılacağız Allah kısmet ederse. O yüzden güzel hava işimize gelir yani

İnsülin direnci tespit edildikten sonra doğru beslenme ile halledilebilir neyse ki. Benim anlamadığım şu, sen İstanbul' da da doktora gitmiştin. Bu tanıyı koymamışlardı. Aslında şaşırmadım. Kilo verememen zaten bu olguyu desteler durumda. Neyse ki diyetisyenin tecrübeli ve ilgili Allah' ın izniyle tedavini olup kilo vereceksin canım arkadaşım. Kilo kaybı beklentinin oluşmaması iyi oldu. Ama verirsen de şaşırmayacağım Çünkü sen eski listelerinle de kilo verebiliyordun....

Sağlıklı günlerin olsun Dallidacım

Bugün öğleden sonra bir arkadaşımla buluştuk. İstinye Park' ta biraz gezindik ve arkaşım için alış veriş yaptık. Sonra da bir kafede oturduk çay içip bir şeyler yedik.. Bugün:
Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
1 yumurta
1dl. peynir
1 tk. bal
1/2 domates
4 zeytin
Çay

Ara:
800 ml. su
10 yer fıstığı

Öğle:
1 kase mercimek çorbası
6 yk. bamya

Ara:
400 ml. su

Ara:
4 top profiterol (üzerinde az miktarda çikolata sosu vardı)
1 top dondurma
3 bardak çay

Ara:
400 ml. su
10 yer fıstığı

İnşallah hava güzel olurgaliba köprüde geçiş taksit taksit yapılacak...geçen sene köprü sallandı ya...bu yüzden...
Bu tanı konulduğunda ben de şaşırdım...yarın listeye göre beslenmeye başlayacağım :)
Amin!sağol arkadaşım...hepimizin olsun inşallah
Afiyet olsun canımarada böyle kaçamaklar lazım zaten...yoksa hayat çekilmez ya...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…