Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Gurbetimsorun değil canım,hepimizin işleri var,herkesin bir düzeni var....şimdiden oğlunun doğum gününü kutlarım,nice mutlu seneler dilerim!oğlumla bizim de güzel bir ilişkimiz var,ama yaşı daha küçük ya...şimdiden kızlarla başlarsa yandıkoğlumla yaşına uygun sohbetler yapıyoruz...ya,nerden çıktı bu kız??oğlumun peşine dolaşmazsa sorun olmazdı...neyse,biraz daha bekleyim,bakkalım ne olacak?

Günaydın arkadaşlarhayırlı haftalar dilerim
Kahvaltım:4 parmak kadar peynir,2 dilim ekmek,4 zeytin,domates,roka
Öğlen:1 kepçe çorba,3 köfte,salata,1 dilim ekmek,ayran...
Sonra görüşürüz...öpüldünüz

Merhaba, herkese güzel bir hafta diliyorum
Eşim küçük bir operasyon geçirmişti, evde onunla ilgilenmem gerekiyordu. O yüzden topiğe gelemedim... Bu sabah işe gitti, çok daha iyi artık. Fakat bu sefer de ben hastalandım. Boğazımda korkunç bir ağrı vardı sabah uyandığımda. Doktora gittim, ilaçlarımı aldım. İlaç sayım arttıkça moralim bozuluyor. Daha da moralimi bozan bir gelişme de sürekli kilo alıyor olmam. Sadece 2 gün dikkat etmiyorum ve bir de bakıyorum ki verdiğimden daha fazlasını almışım. Bu sabah tartıda gördüğüm rakama inanamadım. Ama buraya yazmayacağım. Çünkü yazarsam beynim orada takılı kalacak Yeniden Karatay'a döndüm. Zaten herkes Hoca' nın dediğine geliyor. Kolesterol ilaçlarının kullanımı ile ilgili düzenleye başladı Abd deki sağlıkla ilgili olan otorite.. Neyse bende durum bu.

Dallidacım geçmiş olsun. Neyse ki oğlunun bir şeyi yokmuş. Ağrısı da geçmiştir inşaallah Diğer duruma gelince, çocuklar bu yaşlarda böyle şeyler hissedebilirler. Senin oğlunda maşallah pek yakışıklı. Hem de oradaki profilden farklı olduğu için ekstra bir ilgi görmesi normal. Sarışın, yeşil gözlü pek yok Elazığ'da Çocuğum yok ama aklıma ilk gelen oğlun hoşlanmıyorsa zaten kız vazgeçmek zorunda kalacak. İkisinin de ilgisi varsa görmezden gelip sadece arkadaş olduklarını vurgulamak ve okul giriş ve çıkışlarında oğlunu yalnız bırakmamak çözüm olabilir. Özellikle çıkışta birlikte yürümeleri vs. oralarda sorun olabilir. Kızın ailesi yaşlarına bakmadan aşırı tepki verebilir. Ama bence kafana takacak bir şey olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca eşin pedagojik formasyon dersleri aldığı ve yıllarca öğretmenlik yaptığı için bu durumda takınılması gereken tavır konusunda daha bilgilidir.

Bu sabah:
su

Kahvaltı (yerine geçer sanırım):
1 çb. süt
1 tk. bal

Öğle (saat 12):
2 yumurta
1 dl. peynir
5-6 zeytin
ceviz
ızgara mantar

Ara:
Su
9'lu çay
Yeşil çay (tarçınlı)

Akşam (saat 17):
Karar vermedim.

Ara:
Rezene çayı

Akşam yemeklerimi haftada 2 gün atlamayı düşünüyorum. Gazetede Ayça Kaya okudum. Haftada 2 gün akşam yemeğini atlarsanız hem kilolardan kurtulup hem de yaşlanmayı geciktirebilirsiniz diyordu. Becerebilirsem deneyeceğim.

sanada mutlu bir hafta diliyorruz canim hos geldin, sana ve esine cok cok gecmis olsun, bu ay tam hastalik ayi zaten burdada durum ayni , kar yagsa mikroplar kirilir ama simdilik böyle cok dikkat etmek gerek tekrar gecmis olsun serap öptüm

canim yaa sen bu menülerle nasil kilo alrsin anlayamiyorum, icimizde en güzel menüleri olusturan sensin acaba sendede kilo vermeye engel olan bir seymi var, sen daha iyi bilirsin ama troidlerine felan bakilmismiydi,,, karatay bencede cok mantikli hemde yapmasi kolay bir diyeettir, bende eger yaparsam karatayla devam ede cegim, az önce sevgi ablayla konustum , onuda davet ettim, dedim gelin artik tekrardan bütün kizlar toplanalim ve tekrar konsantre olalim suan en cok buna ihtiyacimiz var, cünkü artik hepimiz ne yapmamiz gerektigini, nasil kilo verebildigimizi biliyoruz, tek eksigimiz motivasyon

Dallidacim cok iyi gidiyorsun masallah aynen böyle devam et canim, menülerin güzel basarilar ,

sanada mutlu bir hafta diliyorruz canim hos geldin, sana ve esine cok cok gecmis olsun, bu ay tam hastalik ayi zaten burdada durum ayni , kar yagsa mikroplar kirilir ama simdilik böyle cok dikkat etmek gerek tekrar gecmis olsun serap öptüm

Teşekkür ederim Gurbetçim Ben de seni öptüm şekercim

Gurbetçim bu menülerle kilo almıyorum. Hafta sonu yediklerimin bunlarla hiç alakası yoktu. Gayet de yaramazlıklarla dolu menülerim oldu. Hatta cumartesi saat neredeyse 23 gibi arsızlık öğünümüz vardı Ne diyor Sevgi yaptırmamış mı bilgisayarı? Özledim valla... Bence de gelsin artık. Hormon ya da enzimlerle ilgili sorunum yok Allah' a şükür. Ben yanlış saatte yanlış şeyler yiyorum hafta sonları. Ya evde olmuyoruz ya da misafir geliyor. Hal bu olunca da yaramazlık daha kolay oluyor haliyle.

Bu sabah:
su

Kahvaltı (yerine geçer sanırım):
1 çb. süt
1 tk. bal

Öğle (saat 12):
2 yumurta
1 dl. peynir
5-6 zeytin
ceviz
ızgara mantar

Ara:
Su
9'lu çay

Ara:
Su
Adaçayı

Akşam (saat 17):
1 kase yoğurtlu buğday çorbası (bol pul biberli ve naneli)
1 tabak kereviz
1 kase yoğurt (1 tk. çörek otu ile)

Ara:
Rezene çayı, tarçın çayı, su

anladim canim, zaten olan hep haftasonlari oluyor , bende senin gibiyim, ama en azindan sen hemen toparliyorsun benim gibi degilsin. sevgi ablayla konustum, onu tekrar sahalara davet ettim, diyet yapamadigi icin giremedigini söyledi, daha sik girecegine dair söz aldim, insallah bekliyoruz. evet bendede tamamen yeme hatalariyla ilgili kilo sorunu, birde hareketsizlik eklenince kilo kacinilmaz oluyor, bende karatayi düsünüyorum, mesela bugün pirasa pisirdim, kimse yemedi, patlican , kabak, enginar, ispanak,kereviz akliniza ne gelirse yemiyorlar bizimkiler, esimde diyor yemediklerini biliyorsun neden pisiriyorsun, bilmiyorum ben nasil diyet yapacagim, herzaman kendime ayrida pisirememki :44:

Bende sana güzel bir hafta diliyorumhoş geldinhem eşine hem sana geçmiş olsun canımdaha iyisin umarımkilo alma rekoru bende galiba...76,5 kilodan çıktım 80,6 kiloyaolsun,veriliroğlumun ağrısı geçti çok şükür:)o kız dan da bahsetmiyorben de sormuyorum:44:eşim bekliyelim diyor...gerekirse müdahale ederiz:44:
Afiyet olsun
Dallidacim cok iyi gidiyorsun masallah aynen böyle devam et canim, menülerin güzel basarilar ,
Teşekkür ederim canım,hiç kaçamak yapmadan devam ediyorum...kontrole gidince bakacağız....
Gurbetim,ben yıllardır kendime ayrı yemek pişiriyorum....başta zor gelse de alışırsın

İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün öğle yemeğimi yedikten sonra amcamıza gittik...ara öğünümü orda yedim:1 ayran+1 elma....
Akşam:1 kepçe çorba,6 yk z.yağlı brokoli,salata,1çb yoğurt...
Birazdan 1 bardak süt içerim....
Herkese hayırlı geceler......

Merhaba bayanlar.. Ben gelmeyeli hastalar çoğalmış..Çok geçmiş olsun Dallida..Allahtan çatlamamış ama yine de dikkat etsin..Furkana da bir kız çıkma teklif etmiş, Furkan da yaşımız küçük ileride beilki demiş eski okulundayken..Çok takılma bunlar gayet normal..Yorum yapmadan önce oğlunun ne düşündüğünü öğren yorumlarını ona göre yapabilirsin..

Serap canım çok geçmiş olsun..Allah eşine şifa versin..İyi olmasına sevindim..
İlaç konusunda moralini bozma bir ara bende çok üzülüyordum..Şimdi ilaç kutum ile dolaşıyorum.. Dün hastalıklarımın çoğunun fibromiyalji yani kas romatizması yüzünden olduğunu öğrendim..Hep hastayım demekten üzülüyordum..Şimdi en azından sebebini biliyorum..

Kilo konusunda bende kendime kızıyorum..İnsanlar 30-40 kilo veriyor ben 4 kilo da takıldım.. 56-57-58 arasında durmadan geziyorum..

Merhaba Gülfurencimçok teşekkür ederim canımbu hareketler normal,biliyorum,oğlumla konuşuyorum...İstanbul'dayken de oldu bir kaç kez ama oğlum yüz vermeyince kızlar pes ettilerama bu kız pes etmiyor...bir de burası doğu...oğlum'la konuşuyorum,gülüyor
Sana da çok geçmiş olsun...bu hastalığın çaresi var mı?bu hastalık da yeni çikan hastalıklar dan biri...sebebi da stres galiba....Emirhan ne yapıyor?sen kursa gitmeye başladın mı?öptüm

Günaydın arkadaşlarım
Sabah erkenden kalktım ama yine yürüyüşe gidemedim
Sanırım erken kalkmam dan dolayı başım ağrıyor...ama uyumayacağım...bugün olmadı ama yarın olur inşallah :)
Erken kalkmam da iyi oldu...yoğurt mayalıyorum
Yiyecek listeme tamamen adapte oldum9 gün sonra kontrolüm var,ne olacağına merak ediyorum...spor da yapabilseydim iyi olacaktı ama bir başlayabilsem bir hafta aralıksız yapacağım
Kahvaltım:2 dilim ekmek,4 parmak peynir,4 zeytin,domates,salata,roka...
Öğlen:1 kepçe çorba,1 dilim ekmek,7 yk z.yağlı brokoli,salata,yoğurt
Ara:1 sütlü nes...,yarım paket diyet bisküvi

Bir yeyip bir bırakıyoruz. Diyete başlayıp bırakmak hem metabolizmamızı alt üst ediyor, hem bir sonraki diyetin başarısız olması için zemin hazırlıyor, hem de diyet bitti istediğimiz kiloya geldik dedikten sonra eski kilomuzun da üzerine çıkmamıza sebep oluyor. Ayrı yemek gibi düşünme, sen şimdi pişirdiğin sebzenin yarısından azını pişirip dolaba at. 2 çeşit pişirsen her daim dolabında sebze yemeğin hazır olur. Dönüşümlü olarak yersin. Hatta az yağlı ve etsiz yaparsan salata yerine sebze yersin. Ailene pişirdiğin etin yanında iyi olur. Tabii bu söylediğim Karatay için. Makarna, pilav, ekmek gibi glisemik endeksi yüksek besinleri ya hocanın söylediği gibi hayatımızdan çıkaracağız ya da haftada 1 sabah ya da öğle saatlerinde yiyeceğiz.

Sevgicim sağ olsun dün akşam aradı. Ama uzun uzun konuşamadık, eşim geldi o sırada kapatmak zorunda kaldım. Bu sabah arkadaşlarına gitti, umuyorum yarın gelecektir

Teşekkür ederim Dallidacım Daha iyiyim, çok şükür.. Ama sabaha kadar horladım ve resmen kendi horultuma uyandım O gürültüde eşim nasıl uyudu bilmiyorum.

Size de geçmiş olsun canım
Ama bak kilo almanda senin kabahatin yokmuş. İnsülin direncin olmasaydı bir şey olmazdı...

Afiyet olsun İyi gidiyorsun

Teşekkür ederim Gülfurencim, amin Sağ ol canım ..
Hmmm Dallida' nın dediği gibi stresten mi acaba?? Fibromiyaljinin tedavisi çok zor değil bildiğim kadarıyla. Biraz uzun sürer ama sonuç alırsın. Bir de plates ya da yoga yapmanı tavsiye edebilirim, tabii doktorun aksini söylemiyorsa. İnan çok rahatlarsın..

Aynen ben de 4-5 kilo vereceğim altı üstü... Sanırım ciddiye almıyorum. Nasılsa 6-7 kilo verdim gerisini de verebilirim diye sıkmıyorum..

Seninkinin muzipliğini tahmin edebiliyorum Hoşuna gitmiştir paşamın

Günaydın Canım Ellerine sağlık. Afiyet şifa olsun
Listene alışmana sevindim. Artık açlık hissetmiyorsun değil mi??

Sabah:
Su

Kahvaltı:
2 yumurta
3-4 ceviz
Peynir
6 zeytin
1 köz kırmızı biber
Çay

Ara:
Su
9'lu çay

Öğle:
Tavuk ızgara
Brokoli salatası

Ara:
Su
Yeşil çay (tarçınlı)

Akşam:
Tirit (ekmeksiz)
Yoğurt

Ara:
Su
Rezene çayı

Seninkinin muzipliğini tahmin edebiliyorum Hoşuna gitmiştir paşamın

Günaydın Canım Ellerine sağlık. Afiyet şifa olsun
Listene alışmana sevindim. Artık açlık hissetmiyorsun değil mi??
Evet,hoşuna gidiyorbahçeye çıkarken de kızlar hep peşindeymiş :) oğlum sosyal,ağzı da iyi laf yapar:18:
Evet,artık açlık hissetmiyorum :)
Afiyet olsun,menün güzelaralarda hep çay içiyorsun

İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün amca gelinin kızı bendeydigiremedim
Ara:1 nes..+yarım paket diyet bisküvi
Akşam:1 kepçe çorba,6 yk brokoli,salata,1 çb yoğurt
Ara:1 bardak süt....
Bugün suyu az içtim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…