Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Günaydınlar
Birazdan kahvaltımı yapacağım:2 dilim ekmek(1 dilim ekmek =2 parmak kadar),4 parmak kadar peynir,4 zeytin,domates,salata
Öğlen:1 kepçe mercimek çorbası,6 yk z.yağlı patlıcan,salata,1 kase cacik,1 dilim çavdar ekmeği...
Bugün öğlenden sonra çiftliğe gideceğim...geçen hafta inek doğurmuş,gidip danayı göreceğim
Öpüldünüz

Son düzenleme:
Serapcim,kitap fuarında gelininizin imza günü nasıl geçti?hep soracağım,unutuyorumsadece şiir mi yoksa roman mı da yazıyor?

tesekkür ederim serapcim agzindan bal damliyo, ee hadi neyse öyle diyelim ama insallah bir gün eskisi gibi citi piti olurum. evet bakim konusu bencede önemli, mesela kapali oldugum halde, saclarimi bende hep boyatirim, kimse görmez ama ben seviyorum, birde evde sacim aciktir genelde o yüzden seviyorum hatta bu aralar gene düsünüyorum, suan saclarim bakir , karamel arasi bir renk, ama mecde bana güzel oluyor, özledim gene bir sariya gecis yapabilirim her an

serap bak bu listende sabah kahvaltini cok güzel yapmissin , eminim bu seni uzun süre tok tutmustur, gün boyu tokluk hissettinmi, bende kahvaltiyi güzel yaparsam fazla mutfaga ugramiyorum, menün güzel begendim afiyet olsun arkadasim.

tesekkürler serapcim özeldende yazmistim ama mide ilacim yarin son , midemde iyi artik, sen hele bir dene iyiyse bende sorarim eczaneye canim, ama tv de bende duymustum

Dallidacim liste güzel ama önceki beslenmene göre fazla aslindda dogru olanida bu, bende öyleyim diyet moduna girdigim zaman, otomatikmen az yeme hissi olusuyor ve doymadigimiz icinde sürekli birseyler yeme ihtiyaci doguyor, aslinda bu listelerle hem aclik hissetmeyecek, hemde diyet yaptigimizin farkina bile varmayacagiz, liste bence dr.unda dedigi gibi ilk hafta kilo verdirmeyebilir ama insülin direncini kirarsa daha sonra listeni degistirebilir, aslinda bencede ilk önce altta yatan sebebleri ortadan kaldirip sonra zayiflatacak cok mantikli, gercekten dr .un iyiymis , bizler buldugumuz diyeti yapmaya calisiyoruz en fazla 1-2 hafta sonra birakiyoruz, belki bizdede bir sorun var bilmiyoruz, sen en iyisini yaptin kontrol altinda olmak en iyisi. normalde boylarimiz hemen hemen ayni kilo olarakda ben senden 10-12 kilo kadar fazlayim, senin listen böyle doyurucuysa benimkinde muhtemelen bir iki dilim ekmek daha fazla olmalidir diye düsündüm, benim elimdede bir liste vardi, 90 kilo ve üzerindekiler icin bir listeydi, yani liste mideden önce gözümü doyurdu, ama denemedim kilo veremem diye, ama hata yapiyorum, ya yarmagül gibi bayanim, bana sabah bir dilim ekmek yetermi ondan sonrada bütün gün kedi -ciger olayi gibi dolasiyorum, mutsuzluk, sinir, halsizlikde cabasi :26: oglumu dogum yaptiktan bir sene sonra ben 1650 kalorilik bir diyetle sporda yaparak 8 kilo vermistim. bence uzun sürede ama sagligini kazanacagin, metabolizmani hizlandiracagin, icinde her sey olan, hic bir seyin özlemini cekmeyecegin bir liste, hic tereddüt etme uygula ve sagligini kazan

ooooo yeni listeye baslamissin bile tebrikler ve basarilar arkadasim, menünde gayet güzel afiyet olsun, negüzel iyi gezmeler canim , ben malesef hic bir hayvana yaklasamiyorum, dokunamiyorum,mesela civcive bile dokunamam , yani gördügünüz bu yarmagül kelebek varsa odaya giremeyenlerden

Doğru diyorsun Gurbetim
Evet,yeni listeyebaşladım :)ayın 28 inde kontrölum var
Hayvanlara karşı fobin mi var?

İyi akşamlar
Çiftliğe gittim,danaları gördümçok tatlılar ya...
Orada ara öğünümü yaptım:1 elma,1 ayran...
Birazdan gidip oğlumu okuldan alacağım,dönüşte de akşam yemeğimi yiyeceğim:
*1 kepçe mercimek çorbası,6 kaşık z.yağlı patlıcan,salata,1 çb yoğurt
Ara:1 bardak süt,1 elma...
Yarın nasip ise yürüyüşe çıkacağım...bu konuda kendime çok kızıyorum,çoooook....

bugün gene dolu dolu bir gün gecirdim, ögleden sonra kizimin dis doktorunda randevusu vardi oraya gittik , gelir gelmez yemegimi yaptim camiye gittik, iki gündür oruc tutup iftari cammide yapiyoruz, herkes bir seyler getiriyor ve hep beraber yiyoruz, cokda güzel oldu, yarin sabah gene camide tecvid dersi var, ögleden sonra oglumun ögretmeniyle görüsecegim , aksam bir arkadasa cocuk görmeye gidilecek anlayacaginiz gene doluyum,

Doğru diyorsun Gurbetim
Evet,yeni listeyebaşladım :)ayın 28 inde kontrölum var
Hayvanlara karşı fobin mi var?
aslinda bendemi elimdeki listeyle baslasam hani 90 kilolar icin olani, benim liste kabarik deyip yapmaktan vazgectigim liste , yani o listeyle farketmeen diyet yapmis olurum, karnim da doyar iyi olabilir ,ama gene günler kisayken biraz daha oruc borclarimida ödemek istiyorum, yada haftada iki gün oruc tutsam mesela pazartesi ve persembeleri tutsam diger günleride listeye göre bir seyler olabilir, yada karatayi oruc tutarkende uygulayabilirim, kafam karisik , aslinda tam karar verip baslayamiyorum, evet diyorum he baslasam iyi baslayim ben diyorum ama hani derlerya beyinde bitiremiyorum bir türlü, neyse yapcaz birseyler insallah, nedense diyet yapmak zorundayim ama canim hic istemiyor anlayamadim.

dallidacim 28 ine kadar yürüyüslerini aksatma , listenede sadik kalirsan kesin zayiflarsin, oda sana cok güzel bir motive olur, öylede devam edersin. hayvanlari seviyorum , mesela en cok civciv, kus, tavuk , kuzu, severim ama dokunamam, yaklasamam, ben onlari uzaktan sevebiliyorum, dedimya kelebekten bile korkarim ben diye

Maşallah,bu enerjiyi nerden alıyorsun?şekerden mi,bilmem ama ben yerlerde sürünüyorum....
Yapabilirsin karatay diyeti yap bence...benim favorim karataydiyete başlamak gerçekten zor...alışkanlıklardan kolay kolay vazgeçemiyoruz...ben 2 gün önceye kadar az yiyordum,ama istediğimi yiyordum...şimdi belki daha çok yiyorum ama istediğimi yiyemiyorumkaratay ile gerçekten hem tok hem mutlu geziyorsun....

Günaydın sevgili arkadaşlarımhayırlı cumalar olsun....
Dünden beri başım çok ağrıyor...çiftliğe de gittik ya..orda hava çarptı,dün akşam mahvoldum..bir halsizlik çöktü üstüme.....oğlumu okuldan aldım,acile gittik...futbol oynarken omuzun üstüne düştü,hocası omuzun çatlamış olabilir demiş...acile gittik,çok şükür sadece ezilme var
Dün çok acıktım....yemek yememe rağmen midemde hep bir boşluk vardır...bugün de sabah uyanamadım...ama öğlenden sonra yürürüm....sabahları spor yapmak çok zevkli ama uyanamıyorum...
Birazdan kahvaltımı yapacağım:
*2 dilim çavdar ekmeği
*4 parmak kadar peynir
*4 zeytin
* salata,domates-bugün dışarıda çıkıp yeşilik alacağım
-------------------------------------Ara yok..
öğlen:
* 1 kepçe mercimek çorbası
*
7 yk z.yağlı patlıcan yemeği
* 1 dilim ekmek
* salata
*cacik....
şimdilik bu kadar...
Sevgiler

Hayirli cumalar arkadaslar, dallidacim sana ve ogluna cok cok gecmis olsun canim , simdi daha iyisin insallah, ahhh bu cocuklar seninkide benim oglan gibi futbol zede, benimkide futbolu cok seviyor ama hep sakatlanip geliyor acaba yasaklasakmi ne dersin...neyseki cok önemli birsey yokmus tekrar gecmis olsun canim. Aslinda menülerin doyurucu ama neden aclik hissettin, normalde isvec diyetinde felan daha az yiyordun, gercekten karatay hanim hakli galiba , ekmek yedigimiz zaman dahami cok acikiyoruz ne :44:uzun süre tokluk saglayan seyleri yesek ekmeksiz gercektende uzun süre tok kalabiliyoruz, mesela yumurta, et, tavuk, peynir ve yogurt bunlari yedigimde daha uzun zaman tok kalabiliyorum. gecenlerde tv de bir doktor, midemiz her ne yesek doyar, ama önemli olan hücrelerimizi doyurmaktir, hücrelerin neye ihtiyaci varsa onu yememiz lazimmis, karbonhidratla sekerle karnimiz doyarmis, ama hücrelerimiz doymadigindan cabucak acikir ve sürekli yeme ihtiyaci duyarmisiz valla ben sahsen neye inanacagima, kime inanacagima, ve ne yapacagima bir türlü karar veremiyorum, birazda ondanda kararsiz kalip baslayamiyorum, ama beynimde hep bir karatayin mantikli oldugu konusunda düsünce var, galiba baslayabilirsem karatayla baslayacagim, arasira kahvaltida ekmek de olmasi sartiyla. serapta gecenlerde demisti ekmek yedigi zamanlar daha cabuk acikiyormus , demekki dallidacim sendede böyle bir etki yapti :44:

Sağ ol canımsana da hayırlı cumalar dilerim
Futbolu yasaklamak olmaz ama çok delice oynuyorlar:18:gençlik işte...
Ya,nedense acıktım...genelde hep canım istediği yemekleri yiyordum...şimdi canım istiyor,istemiyor sebze yemeği yemek zorundayımonun yerine et salata tercih ederdim...et salata da var listemde ama haftada 2 günmecburen listeye uyacağımyeter ki insulin direncim kırılsın....
---------------------------------
Oğlum daha 10,5 yaşında ve 5.sınıfa gidiyor...dün kızın biri oğluma*seni seviyorum *dedi...bu durumda benim ne yapmam lazım?!bu kız hep oğlumun peşinde dolaşıyormuş....daha önce 1-2 sefer böyle bir şey yaşadık ama oğlum tavrını koyunca kızlar pes etmişler...Gurbet,senin çocuklar biraz daha büyük...sence ne yapabilirim?:44:

Yine ben

Ara öğün olarak 1 mandalina ve 1 fincan nes...içtim
Akşam yemeğim:6 yk z.yağlı patlıcan yemeği,1 kepçe mercimek çorbası,salata,1 çb yoğurt...
Ara:1 bardak süt,1 elma...

-------------------
​

Günaydın mutlu hafta sonları dilerim
Kahvaltım:1 haşlanmış yumurta(nihayet ),2 parmak kadar peynir,2 dilim ekmek,4 zeytin,domates,salata,roka(hala doğal domates bulabiliyorum)
Öğlen:1 kepçe mercimek çorbası,3 köfte,salata,ayran
Ara:1 dilim ekmek,1 dilim peynir
Akşam:5 yk z.yağlı patlıcan,1 kepçe çorba,salata,1 çb yoğurt,yatmadan önce 1 bardak süt...
------------------------------------------
Her şeyi peşin yazdım çünkü öğlen den sonra amcamıza gideceğiz :)nihayet bugün yumurta ve et yiyebileceğim :)çok özlemişim ,galiba ben etoburum

Spor hala yok...su içmeye zorlansam da 1,5-2 l yakın içiyorum...
Öpüldünüz

Günaydınnnn hayırlı pazarlar olsunnnnn
Birazdan kahvaltımı yapacağımmmmm
* 1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,salata,domates,yeşilikkkkk
Öğlen:
3 köfte,1 kepçe çorba,1 dilim ekmek,salata,ayran.....

Ara: 1sütlü nes...yarım paket bisküvi
Akşam:10 hamsi,fırında,1 kepçe çorba,salata,1 çb yoğurt
Ara:1 bardak süt...
Yarın görüşmek üzere......

merhaba dallidacim haftasonlari pek giremiyorum biuliyorsun canim, dün yine dügün vardi , bugünde temizlik yaptim, serapta hic girememis iki gündür yalniz kalmissin canim .

benim oglumda 13 e girecek önümüzdeki ay teyzesi benim oglumunda oluyor böyle durumlari hergün baska bir seyle geliyor bence cok normal cünkü artik ergencelige geciyorlar yavas yavas, ben cok ters karsilamiyorum, o yüzden benim oglum gelip bana anlatiyor, kizimda öyle , eger ters karsilasam , kizsam benden gizli yasayacaklar bunlari, böyle hic degilse kimlerle arkadaslik ettiklerini biliyorum ve ona göre yönlendiriyorum onlari, bence onlarla arkadas gibi olup konusmak daha iyi, kizarsak hic bir sey söylemeden kötü arkadasliklar edinebilirler o yüzden bence güzel güzel konus oglunla

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…