Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

sağol canm yta süper fikir bende tatlı yapmak istemiodum komposto yaparım boy 158 cnm

Teşekkür ediyorum çaresi var diyorlar yok diyorlar ( Ben daha çaresini bulamadım..Benim bütün hastalıklarım stres kaynaklı..Geçmiş zamanda yaşananlar rahata erince bu şekilde çıkıyor..Buna da şükür..

Kursa başlayamadım daha on kişi oldu..400 kişi başvurmuş 10 kişi kayıt olmuş..İnsanlarımız da bir alem..

Merhaba serap..Tedavisini araştırıyorum ama doktor sadece kas gevşetici ve ağrı kesici verdi..Yoga yapmaya başladım..Sıcak su da iyi geliyor..Senin tedavi ile ilgili bir bilgin var mı?

sağol canm yta süper fikir bende tatlı yapmak istemiodum komposto yaparım boy 158 cnm
Rica ederimafiyet olsun :)

şu stres olmasa var yaSerap daha iyi biliyor ama çok fazla kas gevşetici kullanma...sonuçta kalp da bir kas...maalesef bazı doktorlar çerez verir gibi ilaç veriyorlaröpüldün

Günaydın arkadaşlar,mutlu pazarlar dilerim
Dün akşam kazasız belasız misafirlerimi ağırladım :) hem yengem erkenden gelmedi hem beklediğim kişiler gelmedi,onların yerini başka kişiler geldibugün öğle vaktiğinde okulda olacağız,oğlumun toplantısı var :) akşam da düğünümüz var :)
-------------------------------
Dün menümde biraz değişiklik oldu..öğlen vaktiğinde alabalık yerine hamsi yedim,akşam da z.yağlı fasulye(balık yerine)...menümü da yazayım:
-------------------------------
Sabah: 1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,4 zeytin,2 dilim ekmek,salatalık,çay
Öğlen:1 kepçe çorba,15 hamsi,salata,ayran
Ara:1 dilim peynir,1 dilim ekmek
Akşam:1 kepçe çorba,z.yağlı brokoli,1 çb yoğurt....
--------------------------------
Hiç kaçamak yapmadım :)spor konusunda biraz sınıfta kaldım ama telafi ederim inşallah...gündüz yürüyorum ama ben istiyorum ki sabahları dışarıda çıkayım...reglı oldum için canım çok tatlı istiyor
Bende durum böyle....şimdilik sevgi ile kalın

Günaydın arkadaşlarmutlu haftalar dilerim
Az önce kahvaltı ettim:2 dilim ekmek,4 parmak kadar peynir,4 zeytin,salatalık...
Öğlen:1 kepçe çorba,7 yk patlıcan yemeği,1 dilim ekmek,salata,ayran...
Öğlenden sonra amcamıza gidiyoruz,ancak akşam girebileceğim
Ara öğünümü orada yapacağım: 1 elma,1 ayran...
Öpüldünüz

Merhaba Kızlar 1 haftadır hasta yatıyordum. Bugün fena değilim sanki. Burnum akmaya devam. Bağırsak sorunum da devam ediyor. Devam etmesi için elimden gelen katkıyı yaptığımı belirtmeliyim :26: Bu hafta evde bir iş yapamadığım için makarnaya dayalı bir beslenmemiz oldu. Makarna da malum...

Hoş geldin Zeraseba Verilmeyecek bir kilon yok. Hepimiz aynı hatayı yapıyoruz, bir iki kilo verince nasılsa veriyorum deyip yemeye başlıyoruz. En azından ben öyleyim. Form çayını tavsiye etmem. Bağırsak içinde minik tüysü yapılar var. Besin ve su emilimini yapmaya yarıyorlar. Sinameki bir süre sonra bu yapıların yok olmasına sebep oluyor. Sürekli kullanım yerine arada ihtiyaç halinde tüketebiliriz... Öğle yemeğinde Dallida' nın tavsiyesine katılıyorum. Kepekli bir sandviç işini görecektir.

Yasemincim merhaba Senden haber aldığıma çok sevindim. Nasılsın??
Mesaj kutusunu boşaltıyorum canım.. Tebrik ederim arkadaşım Ne güzel başardın Ben de bu sabah tartıya çıktım ve halimden nefret ettim. Umarım başarırım...
Ben de seni öptüm şeker, görüşürüz

Merhaba Gülfurencim Bunun başka bir bilinen tedavisi yok ne yazık ki. Ancak bir antidepresan tedavisi bu tedaviye çok destek olacaktır. Nöro-psikiyatr ya da nörolog ya da psikiyatr sorununa yardımcı olabilir. 9 Eylül' den randevu alsana... Ancak ne ilaç alırsan al unutma ki senin en iyi ilacın yoga olacaktır Sakın bırakma, her gün zaman ayırmaya gayret edersen 2-3 haftada sonuç aldığını göreceksin

Rica ederimafiyet olsun :)

şu stres olmasa var yaSerap daha iyi biliyor ama çok fazla kas gevşetici kullanma...sonuçta kalp da bir kas...maalesef bazı doktorlar çerez verir gibi ilaç veriyorlaröpüldün

Estağfirullah canım Ancak şunu söyleyebilirim, kalp kası ile ekstremite kaslarımız anatomik olarak farklı yapılar. Dolayısıyla her kasa aynı ilaç verilmez. Mesela bağırsak da bir kastır, oradaki spazmı çözen kas gevşetici sırtındaki spazmı çözenden farklı olacaktır

Merhaba Dallidacım İşlerinin yolunda olmasına sevindim. Bence yengeleri filan kafana takma. Benim de zaman zaman başıma geliyor Genellikle misafir olduklarını söyleyip mutfaktan kibarca çıkarıyorum. Salonda keyif yapmaları için kahvelerini yapıp televizyonun kumandasını ellerine veriyorum, gazeteleri önlerine koyuyorum

Oğlunun toplantısı nasıl geçti??
Bu kez düğünde eğlendiğini umuyorum
Tebrik ederim arkadaşım Çok güzel sonuç alacağından eminim.

Afiyet olsun

Serapcim,daha iyi olduğunu umuyorum
Gizem de serbest yargılanacakmış

Nispeten iyi sayılırım canım
Eveeeeeet Umarım en kısa sürede evine döner Bu arada bütün kefaletleri Greenpeace ödedi. Başka işler için paraları kalmayacak, umarım bağışçılar miktarları artırırlar

Sabah:
su+ ilaç :S

Kahvaltı:
20 ad. badem
peynir
1/2 yumurta
5 zeytin
3 kiraz domates
dereotu, maydanoz, nane
1/2 elma

nasilsiniz, hersey yolundami, ben gittikce mutsuz oluyorum, tartilmiyorum ama kilo aldigim bariz bir sekilde ortada, son bir haftadir asiri sekilde istahim acildi, aksama kadar agzim bos durmuyo desem yeridir, aklima sürekli yemekler geliyo, canim herseyi cekio, durum cok vahim , bu haldeyyken diyet yapmak ölümden beter olacak, yapmamakda, mutsuzluk ve eve kapanma olarak yansiyacak. yani aklim gurbet diyet yapmalisin diyor ama canim istemiyor, sürekli hayalimde sunu ye bunu ye diye gelen sesler varken nasil yapacagim bilemiyorum, birde özelliklede karbonhidratlara bir yönelis var, cok kötüyüm, kafayi yiyecegim, kilo aldigimdanmidir nedir nefes almakdada zorlaniyorum, nefes nefese kaliyorum azcik bir is yapsam. galiba gene depresyonlardayiiimmm

Arkadaslar hepinizi tekrardan sayfamiza toplanmay davet ediyorum, lütfen kis aylari kilo almaya en verimli aylardir, hepimizde ayni sorunlar basladi, tekrar toplanip birbirimizi yönlendirip, destek olalim, buna ihtiyacimiz var, en cok da benim:18:

Gurbetçim, panik yapma. Geçen sene de konuşmuştuk; bu mevsimde güneş gidince karbonhidrata yönelim başlar diye. Mümkünse bisikletini kullanmanı tavsiye ederim. Depresyonunu yenmene yardımcı olabilir. Beslenmeni yeniden organize edip bildirim yapmaya başlamak ister misin??
Kendi adıma bugünden itibaren 1 hafta boyunca hiç kaçamak yapmadan, hiç tartılmadan önümüzdeki pazartesiye kadar Karatay'a uygun besleneceğime önce kendime sonra da size söz veriyorum

Ara:
su, su, su

Öğle yemeği:
1 kase sebze çorbası (pul biber ve zerdeçallı)
2 yk kereviz
2 yk. ıspanak
2 yk. pancar salatası
1 kase yoğurt

Sabah:
su+ ilaç :S

Kahvaltı:
20 ad. badem
peynir
1/2 yumurta
5 zeytin
3 kiraz domates
dereotu, maydanoz, nane
1/2 elma

Ara:
su, su, su

Öğle yemeği (saat 15.30):
1 kase sebze çorbası (pul biber ve zerdeçallı)
2 yk kereviz
2 yk. ıspanak
1/2 kase yoğurt
1/2 elma
2 çk. bal+zencefil (ilaç)

Ara:
su, su, çay

Akşam (saat 20.15):
1 kase yoğurt
1 avuç karışık kuru dut ve kuru yaban mersini

Ara:
su, su, su

Elimden geldiğince yemekler arasında 5 saat ara bırakmaya çalışacağım. Sabah kahvaltısını geç yaptığımız için yemek saatlerimiz sarktı. Yarın sabah daha erken güne başlamayı umuyorum.

Sebze çorbam:
1/2 kg. brokoli
1 kuru soğan
1/2 baş sarımsak
1 havuç
1 pırasa
1 sb. süt
2 yk. zeytinyağı
2 yk. sade yağ

Tüm sebzeler düdüklüye konur. Zeytinyağı ve su ilave edilir 8-10 dk. pişirilir. Pişen sebzeler blendırla ezilir. Yağ kızdırılıp ilave edilir. Kıvam süt ile ayarlanır. Servis ettiğinizde kasenize zerdeçal ve pul biber eklemenizi tavsiye ederim. Afiyet olsun

Hoşgeldin Serapcimdaha iyi olmanı sevindimbu yengem çok fena yabir yerde duramıyor,hiperaktivşükür,o günü atlattıkevet,bu defa düğünde eğlendimbu defa eşim beni dansa kaldırdı
Toplantı pek iyi geçmedi...yani oğlumdan yana bir problem yok çok şükür ama veliler problemli...34 öğrenci var sınıfta,en fazla 12-15 veli idik...problemli çocukların velileri hiç gelmediler zaten...veliler bir birini tanımıyor...ne sınıf annesi var ne bir şey...o konuyu sınıf öğretmeni ile konuştuk,halloldu çok şükür....inşallah hepimiz güzel sonuçlar alacağız
Hoş geldin Gurbet,ben iyiyim,sen kendini niye bıraktın böyle?benim bildiğin Gurbet hırslıdır,inatçidırbırakma kendini arkadaşım
Ben varım canım
Afiyet olsun canım,menün güzel

Ellerine sağlık canım,imdadıma yetiştinbende şaştım hangi çorbayı içeyimçok mutlu oldum ya

İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün amcamıza gittik ama evde değildi..onları bulamayınca amca oğluna geçtik.
Ara öğünümü orada yaptım 1 mandalina,1 ayran
Akşam yemeğim:1 kepçe çorba,6 yk patlıcan yemeği,salata,ayran...
Birazdan 1 bardak süt,1 elma...
Bugün 1 saat yürüdüm...orta tempo..
Herkese hayırlı geceler dilerim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…