Bu hafta gene gidilecek yerlere gidiyor gurbet dün sabah bir yere ,aksam baska bir yere gittik, bugün kahvaltiya bana geldi arkadaslar, yarin da gene kahvaltida bir arkadasa ev görmeye gidecegiz, cuma sabahi camide ders var , cumarteside oglumun okulunda program var , türkler ve almanlar toplanacak ve herkes evden birseyler yapip getirecek ,bir nevi kültürel bir etkinlik olacak ayni gün aksam dügüne davetliyiz ( gidermiyiz bilmiyorum ama ) pazara kadar bir haftayi doldurduk msallah, bazen oturuyorum evde , hic sesim cikmiyor, bazende bir baslayinca 3-4 gün geziyoruz, yani anlayacaginiz ben gene baslayamadim diyete, zaten böyle diye diye kis bitecek ve bahar gelecek , yalniz bir sey farkettim su aralar kimi görsem kilo aldigindan sikayetci
serapcim gecmis olsun canim yeni gördüm hastaymissin, zannederim atlattin, gözün aydin kardesin sendeyymis, negüzel benim en cok kiskandigim seyler , aileleriyle birlikte olanlar, malesef gurbeti yasayanlar bilir ancak...
Dallidacim masallah, cok iyisin ,iradelisin, yarin doktor ne diyecek, kilo verdinmi, ve yeni liste verecekmi bende cok merak ediyorum
Gülfurencim merhaba sende pek görükmüyorsun artik, dedigin bayanin ismini bile duymamistim, serabin dedigi gibi listesini yazsan bizde bir bakardik, nasil bir listeymis
Amin!Sağ ol canımAllah bereket versin ekinlerinize.
Afiyet olsun canım, rica ederim. Sabah defterimi bulamadım, aslında daha çok tarif olacaktı defterimde. Lazım olursa bulur yazarım yine.
Afiyet olsunSabah:
su
Kahvaltım:
1 dl ekmek
Taze soğanlı omlet (3 yumurta kırdım, kardeşimle paylaştık)
1 dl. peynir
2 tk. tahin-pekmez
2 zeytin
tere, dereotu, kiraz domates
Çay
Teşekkürler arkadaşımAkşama ne pişirsem, evde ne var diye düşünürken 2 gün önce pişirdiğim ıspanaktan kalan aklıma geldi. Biz küçükken rahmetli anneannem ıspanaklı ayran aşı yapardı. Bu akşam için o çorbayı yapacağım Dallidacım sen içine nohut ve buğday ilave etmeden yapabilirsin.
Ispanaklı Ayran Aşı:
1/2 sb. yarma
2 yk. nohut
Ispanak
1/2 kg. yoğurt
Su
Un (çorba koyulaşmazsa)
Yarma yıkanır su ile birlikte tencereye alınır. İyice pişince haşlanmış nohut ilave edilir. Yoğurt çırpılır ihtiyaca göre içine 1 yk un ve 1 yumurta da ilave edilebilir. Çırpılan yoğurt sıcak su ile karıştırılıp tencereye sürekli karıştırarak dökülür. Kaynayınca ıspanak eklenir.
Dallidacım, diyete uygun hale getirmek için muhtemel tarif şöyle olabilir (aslında Sevgi daha iyi bilir bu işleri ya):
Ayranı tencerede yapıp ocağa koyarız. Sürekli karıştırarak kaynatacağız. Kaynayınca da ıspanağı ekleriz. Yağ ilave etmek istersek ayrı bir tavada yağı ısıtıp içine pul biber ilave ederek çorbanın üzerine dökebiliriz.
Gerçekten de çok yoğunsun Gurbet...:44::44:ama kendine özel zaman ayırmalısın...Bu hafta gene gidilecek yerlere gidiyor gurbet dün sabah bir yere ,aksam baska bir yere gittik, bugün kahvaltiya bana geldi arkadaslar, yarin da gene kahvaltida bir arkadasa ev görmeye gidecegiz, cuma sabahi camide ders var , cumarteside oglumun okulunda program var , türkler ve almanlar toplanacak ve herkes evden birseyler yapip getirecek ,bir nevi kültürel bir etkinlik olacak ayni gün aksam dügüne davetliyiz ( gidermiyiz bilmiyorum ama ) pazara kadar bir haftayi doldurduk msallah, bazen oturuyorum evde , hic sesim cikmiyor, bazende bir baslayinca 3-4 gün geziyoruz, yani anlayacaginiz ben gene baslayamadim diyete, zaten böyle diye diye kis bitecek ve bahar gelecek , yalniz bir sey farkettim su aralar kimi görsem kilo aldigindan sikayetci
serapcim gecmis olsun canim yeni gördüm hastaymissin, zannederim atlattin, gözün aydin kardesin sendeyymis, negüzel benim en cok kiskandigim seyler , aileleriyle birlikte olanlar, malesef gurbeti yasayanlar bilir ancak...
Dallidacim masallah, cok iyisin ,iradelisin, yarin doktor ne diyecek, kilo verdinmi, ve yeni liste verecekmi bende cok merak ediyorum
Gülfurencim merhaba sende pek görükmüyorsun artik, dedigin bayanin ismini bile duymamistim, serabin dedigi gibi listesini yazsan bizde bir bakardik, nasil bir listeymis
Öğle yemeğim:
4 kepçe sebze çorbası
1 kase yoğurt
3 yk. kuru dut ve kuru yaban mersini karışımı
1 çk. toz tarçın
(yoğurdumun yarısını meyve ve tarçınla yedim)
biliyorsunuz arkadaslar iki ay dgum kontrl hapi kullandim, ilk ay sürekli az az kan geldi, ikinci ayda gögüs agrisi, hassasiyeti öldürdü beni valla iki ayin sonunda ugrasamam deyip birktim hapi, yani normalde cilt icin bu hapiin zararlarin katlanamazdim, artik ondanmidir nedir bilemiyorum son iki haftadir , kendimi tutamiyorum , bir insan 7/24 yemek düsünürmü, herseyi cani cekermi, aklima sürekli yemekler geliyor , ben bu yolun sonunu düsünemiyorum, gercekten kendime cok kiziyorum ama su aralar mümkün degil arkadaslar, önce üzerimdeki su hal gitmesi lazim ben önce diyete baslamak degilde, diyete baslamaya baslamam lazim galibaaya ne zor seymis, neyse yapacak bir sey yok, belkide haplarin etkisiydi bir ic , bir icme hormon dengesini bozduk sanirim, bugün yarin regl de olacagim, bakalim düzelicez insallah
Amin!Sağ ol canım
Afiyet olsuntaze soğanlı omlet hiç yapmadım...yarın taze soğan alayım,evdekilere yapayım
Teşekkürler arkadaşımdeniyeceğim
Gerçekten de çok yoğunsun Gurbet...:44::44:ama kendine özel zaman ayırmalısın...
Menün süper
İyi akşamlar arkadaşlar
Bugün amca gelinine gittim,sadece şekersiz bir kahve içtim
Ara öğünümü orada yaptım:1 bardak süt,yarım paket diyet bisküvi..
Akşam:1 kepçe çorba,yarım alabalık,1 çb yoğurt...
Ara:1 bardak süt...belki küçük bir elma da yerim:44:
Herkese hayırlı geceler
Serapçim,Ereğli'deki deprem İstanbul'da da hissedildi mi?
Umut dolu yeni bir günde günaydın
Birazdan kahvaltımı yapacağım:
2 dilim ekmek,4 parmak kadar peynir,4 zeytin,domates...çay...
Öğlen yemeğimi atlatacağım çünkü o saatlerde diyetisyende olacağım...
Diyetisyenden çıktıktan sonra amca gelinine gideceğiz(bu başka amca geliniburda 3 amca geliniyiz) SBS den dolayi oğlum bugün ve yarın evdedir...bugün çocuk biraz stresini atsın,sonraki günlerde hep test çalışmakla vakit geçirecek...girebilirsem amca gelininde nette girip kilomu yazacağım giremezsem akşam yazarım,liste ile birlikte
Öpüldünüz
biliyorsunuz arkadaslar iki ay dgum kontrl hapi kullandim, ilk ay sürekli az az kan geldi, ikinci ayda gögüs agrisi, hassasiyeti öldürdü beni valla iki ayin sonunda ugrasamam deyip birktim hapi, yani normalde cilt icin bu hapiin zararlarin katlanamazdim, artik ondanmidir nedir bilemiyorum son iki haftadir , kendimi tutamiyorum , bir insan 7/24 yemek düsünürmü, herseyi cani cekermi, aklima sürekli yemekler geliyor , ben bu yolun sonunu düsünemiyorum, gercekten kendime cok kiziyorum ama su aralar mümkün degil arkadaslar, önce üzerimdeki su hal gitmesi lazim ben önce diyete baslamak degilde, diyete baslamaya baslamam lazim galibaaya ne zor seymis, neyse yapacak bir sey yok, belkide haplarin etkisiydi bir ic , bir icme hormon dengesini bozduk sanirim, bugün yarin regl de olacagim, bakalim düzelicez insallah
Bu hafta gene gidilecek yerlere gidiyor gurbet dün sabah bir yere ,aksam baska bir yere gittik, bugün kahvaltiya bana geldi arkadaslar, yarin da gene kahvaltida bir arkadasa ev görmeye gidecegiz, cuma sabahi camide ders var , cumarteside oglumun okulunda program var , türkler ve almanlar toplanacak ve herkes evden birseyler yapip getirecek ,bir nevi kültürel bir etkinlik olacak ayni gün aksam dügüne davetliyiz ( gidermiyiz bilmiyorum ama ) pazara kadar bir haftayi doldurduk msallah, bazen oturuyorum evde , hic sesim cikmiyor, bazende bir baslayinca 3-4 gün geziyoruz, yani anlayacaginiz ben gene baslayamadim diyete, zaten böyle diye diye kis bitecek ve bahar gelecek , yalniz bir sey farkettim su aralar kimi görsem kilo aldigindan sikayetci
Teşekkür ederim Gurbetçim. Evet daha iyiyim artık. Sağ ol... Küçük kız kardeşim geldi bu kez. Eşim yine seyahatte, yalnız bırakmadı sağ olsun
Gurbetçim, yemek yemeyi sevmek, lezzet düşkünü olmak başka bir şey. Ben de senin gibiyim, görünce yemek isterim. Hele bir de "bir şey olmaz ye" diyen olursa hemen başlarım yemeye... Ama arada dolabımı karıştırıp 38 beden elbiselerimi görünce, vitrinlerde incecik mankenlerin giydiklerine bakınca fikrim değişiyor. Ta ki lezzetli bir yemek görünceye kadar. Sonra bu kez de yiyeyim yarın yemem diyorum. Ama olmuyor işte. Yemeye başlıyorum, sonra hep yemek istiyorum.... O yüzden kafamızda netleştirmeli, kesin kararlar almalı ve bu kararlardan asla vazgeçmemeliyiz. Dallida gibi... Allah yardımcımız olsun. İnşaallah bu kararı tez zamanda alıp uygulamaya geçiriririz..
Umut dolu yeni bir günde günaydın
Birazdan kahvaltımı yapacağım:
2 dilim ekmek,4 parmak kadar peynir,4 zeytin,domates...çay...
Öğlen yemeğimi atlatacağım çünkü o saatlerde diyetisyende olacağım...
Diyetisyenden çıktıktan sonra amca gelinine gideceğiz(bu başka amca geliniburda 3 amca geliniyiz) SBS den dolayi oğlum bugün ve yarın evdedir...bugün çocuk biraz stresini atsın,sonraki günlerde hep test çalışmakla vakit geçirecek...girebilirsem amca gelininde nette girip kilomu yazacağım giremezsem akşam yazarım,liste ile birlikte
Öpüldünüz
Eşim ile iki gün önce Şeyda Coşkunun listelerini uygulamaya başladık..İnşallah tamamlarız..İlk gün listemiz bana ait yumuşak bir geçiş olsun dedim..Şeyda Coşkunun ilk listesi yerine son listeyi yapmışım..Neyse ikinci günden devam edeceğiz..
Eşim Ben
BAŞLANGIÇ 93.5 kg 57.4 kg
1 GÜN 92.8 kg 56.8 kg
2 GÜN 91.2 kg 56.2 kg
Eşim daha uyanmadı uyanınca eklerim..Her gün bilgi olması amaçlı size yazacağım..Listeleri de eklerim..Bakalım kaç gün devam edeceğiz..Eşim her gün yürüyüş yapıyor..Ben de aklıma ve zamanım oldukça hareketler yapıyorum..10 dakika koşu bandında yürüyorum..İki üç kere 10 dakika yürüyorum...
iLK LİSTE DİYE UYGULADIĞIM SON LİSTE
1. GÜN
Gün boyunca aynı şeyi tüketeceğimiz için sabahtan pişirip hazırlamanız sizin için daha kolay olacaktır.
Kahvaltı : Karabuğday ve elma
Malzemeler :
1 adet orta boy elma
3 kaşık karabuğday
1 çay kaşığı kadar tarçın
Hazırlanışı : Önce karabuğdayları diri kalacak şekilde haşlayacaksınız. Ardından elmayı kabuklarıyla rendeleyip üzerine 1 silme çay kaşığı tarçın ilave edip karışımı karabuğdaya ekleyin.
Öğle : Sabah tükettiğimizin aynısı
Ara Öğün : 2 adet küçük salatalık ve yağ yakıcı çay
Akşam : Sabah ve öğlen tükettiğimizin aynısı
Ara : 2 küçük salatalık ve uyku çayı
Bu listeyi ikinci gün yaptık..İlk gün kendi listem olan
Uyanınca hindistancevizi yağı ile neskahve 2 şekerli
Sabah
2 kaşık yulaf
4 kaşık yoğurt
6-7 altın çilek
6-7 badem
keten tohumu
üzüm çekirdeği
zencefil
zerdeçal
tarçın
Ara
1 mandalina
Akşam
Çıntar mantarı sote
yoğurt
Bitki çayı bol su
Serap geçmiş olsun geçmiş yazıları okuyamadım..Bende arada dar kıyafetlerimi giyip aynanın önüne geçiyorum..Hala eritemedin bu fazlalıkları diyorum.
Eşim ile iki gün önce Şeyda Coşkunun listelerini uygulamaya başladık..İnşallah tamamlarız..İlk gün listemiz bana ait yumuşak bir geçiş olsun dedim..Şeyda Coşkunun ilk listesi yerine son listeyi yapmışım..Neyse ikinci günden devam edeceğiz..
Eşim Ben
BAŞLANGIÇ 93.5 kg 57.4 kg
1 GÜN 92.8 kg 56.8 kg
2 GÜN 56.2 kg
Eşim daha uyanmadı uyanınca eklerim..Her gün bilgi olması amaçlı size yazacağım..Listeleri de eklerim..Bakalım kaç gün devam edeceğiz..Eşim her gün yürüyüş yapıyor..Ben de aklıma ve zamanım oldukça hareketler yapıyorum..10 dakika koşu bandında yürüyorum..İki üç kere 10 dakika yürüyorum...
Maşallah eşim de iyi kilo vermiş..Vücutta ödem kalmadı ama benim tartımda yağdan da verdiğim görünüyor..Hala ödem var görünüyor bakalım yarın nasıl olacak?Ben üç küçük parça kızarmış hamur yemiştim..
Dallidacım sen ne yaptın?? Nasıl geçti günün?? Merak içinde güzel haberlerini bekliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?