Bu aralar eşim yine seyahatte olduğundan sabahları erken uyanmıyorum. Geç uyanınca da kahvaltı iyice sarkıyor. Günde 2 öğüne indirmiş de olsam göbeğim gittikçe büyüyor gibi geliyor bana.. Yarın sabah erken uyanıp 7.30- 8 arasında kahvaltımı yapacağım Allah kısmet ederse. Karatay yapayım diyorum ama ekmek yemeden duramıyorum. En azından sabah 2 dl. yemek istiyorum. Diğer öğünlerde yememeye devam. Bu akşam erken yediğimiz için bulgur pilavını tabağıma aldım. Laf aramızda yaptığımı beğendim, çok güzel olmuştu
Gülfurencim listeleri çok anladığımı sanmıyorum. Çok değişik geldi. Yemek yok neredeyse, bu bir detoks programı mı?? Hatta birinde öğle yemeği yok di mi?? Orjinali mi öyle yoksa senin için uygun olanı bu muydu?
Merhaba Serap,hala amca gelinindeyiz :)bugün gittim,tartıldım :)
İki hafta önce 80,6 kg
Bu hafta 78,3 kg
Fark:2,3 kg
Biraz kas kaybım olmuş,bu yüzden proteyini artırdı.Eve varınca listemi da yazarım :)
Tamam,aynen dediğin gibi yapacağım :)Teşekkür ederim.
Taze soğanları önden az yağda hafifçe çeviriyorum, çırpılmış yumurtayı üzerine döküyorum.
Amcanın gelinine de diyet bisküvi ikram etseydin
Afiyet olsun canım
Hayır canım, hissetmedik. Zaten biz uyanmadan 15-20 dk. önce olmuş. Alarm çaldığında bile derin uykudaydım
Günaydın DallidacımGüzel haberlerini bekliyorum
Oğluna başarılar diliyorum. İnşaallah güzel puanlar alır, güzel okullara girmeyi hak kazanır
Bence havalardan. Her sonbahar aynı şey oluyor aslında. İlkel benliğimiz "havalar soğuyor daha çok yağ bağlamam lazım" diyor. Biz de sürekli yiyoruz. Ama bu döngüyü kırmayı başarırsak sonuca doğru bir adım attık demektir. Dallida' nın dediğini de yabana atmamak lazım. Şeker, hormon, insülin direnci gibi testleri yaptırsan mı acaba?? Dallida da İstanbul da yaptırmıştı ama Elazığ daki doktor teşhisi koydu. Yani 1 sene önce olmaması bugün de olmadığı manasına gelmiyor ne yazık ki..
Hem sana hem eşine MAŞALLAHMaşallah eşim de iyi kilo vermiş..Vücutta ödem kalmadı ama benim tartımda yağdan da verdiğim görünüyor..Hala ödem var görünüyor bakalım yarın nasıl olacak?Ben üç küçük parça kızarmış hamur yemiştim..
Bende uykuyu çok seviyorum...hemde gönlünce uyumak ne güzelBu aralar eşim yine seyahatte olduğundan sabahları erken uyanmıyorum. Geç uyanınca da kahvaltı iyice sarkıyor. Günde 2 öğüne indirmiş de olsam göbeğim gittikçe büyüyor gibi geliyor bana.. Yarın sabah erken uyanıp 7.30- 8 arasında kahvaltımı yapacağım Allah kısmet ederse. Karatay yapayım diyorum ama ekmek yemeden duramıyorum. En azından sabah 2 dl. yemek istiyorum. Diğer öğünlerde yememeye devam. Bu akşam erken yediğimiz için bulgur pilavını tabağıma aldım. Laf aramızda yaptığımı beğendim, çok güzel olmuştu
Gülfurencim listeleri çok anladığımı sanmıyorum. Çok değişik geldi. Yemek yok neredeyse, bu bir detoks programı mı?? Hatta birinde öğle yemeği yok di mi?? Orjinali mi öyle yoksa senin için uygun olanı bu muydu?
AynenUyu boşver dinlenmiş olursun.
İlk gün üc öğün eşim yedi bana iki öğün yetti.İnsan acıkmıyor.Yarın protein günü.
Teşekkür ederim GülfurencimDallida cok sevindim.Sonunda oldu bravo kutlarım canım
Merhaba Serap,hala amca gelinindeyiz :)bugün gittim,tartıldım :)
İki hafta önce 80,6 kg
Bu hafta 78,3 kg
Fark:2,3 kg
Biraz kas kaybım olmuş,bu yüzden proteyini artırdı.Eve varınca listemi da yazarım :)
Uyu boşver dinlenmiş olursun.
İlk gün üc öğün eşim yedi bana iki öğün yetti.İnsan acıkmıyor.Yarın protein günü.
Tamam,aynen dediğin gibi yapacağım :)
Amca gelini sadece 1 bisküvi yedi :) onun bisküvileri kremalıydı
Bu sene oğlum SBS ye girmedi :) teşekkürlerAmin!!
Gerçekten ya...İstanbul'da doktora gittim,bir şey yok demişlero zaman doğru teşhisi koymuş olsaydılar şimdiye kadar zayıflamış olurdum
Bende uykuyu çok seviyorum...hemde gönlünce uyumak ne güzelyakında eşin gelir,yine eski düzene dönersin :)afiyet olsun canım listeler bana da değişik geldi ama kilo verdiriyor
Günaydın arkadaşlar,dün gece saat 10 döndük eve,listemi yazamadım,şimdi yazıyorum :)
-------------------
Kahvaltı:2 parmak peynir,yumurta(haftada 5 günü),1 dilim ekmek,4 zeytin,domates,salata,yeşilik
--------
Öğlen:1 kepçe çorba,salata,1 dilim ekmek,1 bardak ayran,3 köfte kadar et(her gün yenilecek)
--------
Ara:1 su bardağı yoğurt*hafta da 2-3 günü sütlü nes...
--------
Akşam:1 kepçe çorba,5-6 yk sebze yemeği veya 3 köfte kadar et,1 bardak ayran,1 büyük salata
--------
Gece: 1 bardak süt,1 meyva(haftada 2-3 kez)
--------
Kabızlık problemim olduğu için bazen kahvaltımı bu şekilde yapacağım:
1 su bardağı süt,5 yk yulaf ezmesi,2 kuru kayısı,1 çk tarçın,1 tk keten tohumu karıştırıp yiyeceğim...
-----------------
Her gün 2 fincan limonlu tarçınlı yeşil çay içilecek+2,5-3 l su....
Listem bu kızlar.....spor da gün aşırı 1,5 saat tempolu yürüyüş....
Bu sabah kahvaltım yulaflı karışım olacak :) sonra yürüyüşe çıkacağım:)
Proteyini artırdık kaybolan kas yerine koymak için...açıkçası ben kas kaybı bekliyordum,çünkü az proteyin tüketmiştim...dediğim gibi diyetisyenime güveniyorum
Sonra görüşürüz kızlar
Yine ben..henüz yürüyüşe çıkamadım...saat 1:30 çıkacağım inşallah :)
Öğle yemeğim:1 kepçe çorba,yarım alabalık,salata,1 dilim ekmek,1 ayran
Ara:1 su bardağı yoğurt....
İçim dışı yoğurt oldu
Teşekkür ederimTebriklerrrrrÇok sevindim Dallidacım İnşaallah devam edecek
Uyumak ki ne uyumakMerakla bekliyorum sonuçları...
Küçük bir ayrıntı, krema
Kimi zaman detayları gözden kaçırıyorlar, kimi zaman da sistem sonradan bozulmuş oluyor. Bence sistem sonradan bozulmuş olma ihtimali yüksek.. Yaptığımız bilinçsiz diyetlerle bazı mekanizmaları biz bozuyoruz..
Ama çok uyuyorum yaaa. Bu sabah alarm çaldı, kapatıp geri yattım.Uyanıp saate baktığımda saat 11 di :18:Sanırım bu kez hafta sonu da dönmeyecek (
Bu listeyi çok sevdim. Sonuçları çok daha güzel olacak Allah' ın izniyle
Afiyet olsun..
Tecrübeli diyetçiler olarak sonuçları önceden kestirebilmemiz çok normal artık
Afiyet olsun. Yoğurt iyidir
İyi yürüyüşler diliyorum. Burada havalar iyice soğudu. 9 derece bugün. Artık dışarıda yürümek pek olmayacak korkarım..
Afiyet olsunMerhaba KızlarBu sabah daha da geç uyandım. saat 11 idi.. Malum yine kahvaltı geç oldu. İki öğünle günü kapatırım inşaallah.
Dün gece kabak tatlısı yaptım. Ama stevyadan. Stevya şeker pancarı yerine kullanılan çalımsı bir bitki. Kalorisi sıfır ancak tat olarak şekerden daha tatlı. Eşimin çalıştığı fabrikada diyabetik baklavada kullanıyorlar. Dukan diyeti yaparken eve getirtmiştim. Hala bir miktar vardı. Kabağı görüp dayanamayıp aldım. Aklıma evdeki toz tatlandırıcı geldi. Kabakların üzerine döküp pişirdim. Tadı fena olmadı. Şeker gibi değil tabii. Ama yine de 200-300 kcal. yerine 60 kcal olmasını tercih ederim. Bugün ara yaparsam eğer bu tatlıdan yiyebilirim.
Hiç bir içeceğimde şeker kullanmıyorum ama bu tatlı sevdamdan vazgeçemiyorum. Nasıl olacak bilemiyorum. Tarçın da midemde yanma yapıyor. Muhtemelen midemdeki bu son durumu da tarçına borçluyum...
Sabah:
Su
Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
kiraz domates
maydanoz- dereotu
1 tk. tahin-pekmez
Çay
Hayırlı cumalar GurbetHayirli cumalar, dallidacim tebrik ediyorum canim veremem diyordun bak verdin bile, kas kaybetmen ilginc, yürüyüs yeterli gelmiyormu acaba,
Gülfurencim sana ve esinede basarilar, sen daha cok detoks diyetlerle ilgileniyorsun anladigim kadariyla , insallah basarirsiniz
Serapcim ben dün aksam karatayi kk da incelerken diyet yöntemlerinde bir sayfa dikkatimi cekti, biraz okudum, konuyu acan bayan ayni sevgi abla yaslarinda ve bu konuda cok bilgili, face dende iletisim kurup gerekli sorularin cevabini alabiliyormus, bende o sayfanin ismini sormak icin yazdim ve cok sicak karsiladilar, yardimci olabileceklerini yazdilar, cok dolu bir sayfa ve coguda kilo vermis masallah, istersen sende bir bak face dende saglikli yasiyoruz yazinca soru sorabilecegimiz bir sayfa ve örnek menüler felan var, belki faydali olabilir diye düsündüm, kaatay diyeti cogunun sorunlarinida cözmüs, bir cok insan sagligina kavusmus, kan degerleri normale dönmüs felan filan, ben baya ikna oldum ve heveslsndim . bugün regl oldum ama pazartesi baslamayi düsünüyorum insallah
Teşekkür ederiminşallah bilmem Serap...ben İstanbul'dayken de kilo veremiyordum:44:neyse,artık önemli değil...yine kilo vermeye başladım çok şükür
Evet yaartık tecrübeli diyetçiler olduk
Afiyet olsunbir arada bende stevya kullandım
Hayırlı cumalar Gurbetteşekkürler darısı başına canım
merhaba serap güle güle kullan diyecegim ama , pekte öyle olmamis anlasilan , ama hemen camur atma belkide sen yanlis yaptin bir dha dene bakalim, icinden kullanma kilavuzunun cikmamasida ilginc dogrusuBugün yeni bir kahve makinesi aldım. Philips ' in yeni bir ürünü... Çekirdek kahveyi üst kısma koyuyorsunuz. İstediğiniz irilikte çekip filtre kısmına aktarıyor ve kahveyi hazırlıyor. Yalnız beklentimi fazla yüksek tuttuğumdan mıdır bilmem biraz hayal kırıklığına uğradım. Tüm bu bahsettiğim işlemlerde kahve miktarını ve su oranını kendimiz ayarlıyoruz. Yani su haznesini doldurup 2 fincana ayarlayınca sadece 2 fincanlık suyu kullanmak yerine tüm suyu kullanıyor. Hatta çekirdek kahvenin de miktarını manuel ayarlamak gerekiyor. Tüm kahveyi hazneye koyup fincan sayısına göre ayarlamasını beklemek hata olduİşin kötü tarafı kutudan kullanma kılavuzu çıkmadı. Belki de kılavuzda her şey yazıyordu.... Hemen çamur atmayayım di mi??
Günaydın arkadaşlar,dün gece saat 10 döndük eve,listemi yazamadım,şimdi yazıyorum :)
-------------------
Kahvaltı:2 parmak peynir,yumurta(haftada 5 günü),1 dilim ekmek,4 zeytin,domates,salata,yeşilik
--------
Öğlen:1 kepçe çorba,salata,1 dilim ekmek,1 bardak ayran,3 köfte kadar et(her gün yenilecek)
--------
Ara:1 su bardağı yoğurt*hafta da 2-3 günü sütlü nes...
--------
Akşam:1 kepçe çorba,5-6 yk sebze yemeği veya 3 köfte kadar et,1 bardak ayran,1 büyük salata
--------
Gece: 1 bardak süt,1 meyva(haftada 2-3 kez)
--------
Kabızlık problemim olduğu için bazen kahvaltımı bu şekilde yapacağım:
1 su bardağı süt,5 yk yulaf ezmesi,2 kuru kayısı,1 çk tarçın,1 tk keten tohumu karıştırıp yiyeceğim...
-----------------
Her gün 2 fincan limonlu tarçınlı yeşil çay içilecek+2,5-3 l su....
Listem bu kızlar.....spor da gün aşırı 1,5 saat tempolu yürüyüş....
Merhaba KızlarBu sabah daha da geç uyandım. saat 11 idi.. Malum yine kahvaltı geç oldu. İki öğünle günü kapatırım inşaallah.
Dün gece kabak tatlısı yaptım. Ama stevyadan. Stevya şeker pancarı yerine kullanılan çalımsı bir bitki. Kalorisi sıfır ancak tat olarak şekerden daha tatlı. Eşimin çalıştığı fabrikada diyabetik baklavada kullanıyorlar. Dukan diyeti yaparken eve getirtmiştim. Hala bir miktar vardı. Kabağı görüp dayanamayıp aldım. Aklıma evdeki toz tatlandırıcı geldi. Kabakların üzerine döküp pişirdim. Tadı fena olmadı. Şeker gibi değil tabii. Ama yine de 200-300 kcal. yerine 60 kcal olmasını tercih ederim. Bugün ara yaparsam eğer bu tatlıdan yiyebilirim.
Hiç bir içeceğimde şeker kullanmıyorum ama bu tatlı sevdamdan vazgeçemiyorum. Nasıl olacak bilemiyorum. Tarçın da midemde yanma yapıyor. Muhtemelen midemdeki bu son durumu da tarçına borçluyum...
Sabah:
Su
Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
kiraz domates
maydanoz- dereotu
1 tk. tahin-pekmez
Çay
Hayirli cumalar, dallidacim tebrik ediyorum canim veremem diyordun bak verdin bile, kas kaybetmen ilginc, yürüyüs yeterli gelmiyormu acaba,
Gülfurencim sana ve esinede basarilar, sen daha cok detoks diyetlerle ilgileniyorsun anladigim kadariyla , insallah basarirsiniz
Serapcim ben dün aksam karatayi kk da incelerken diyet yöntemlerinde bir sayfa dikkatimi cekti, biraz okudum, konuyu acan bayan ayni sevgi abla yaslarinda ve bu konuda cok bilgili, face dende iletisim kurup gerekli sorularin cevabini alabiliyormus, bende o sayfanin ismini sormak icin yazdim ve cok sicak karsiladilar, yardimci olabileceklerini yazdilar, cok dolu bir sayfa ve coguda kilo vermis masallah, istersen sende bir bak face dende saglikli yasiyoruz yazinca soru sorabilecegimiz bir sayfa ve örnek menüler felan var, belki faydali olabilir diye düsündüm, kaatay diyeti cogunun sorunlarinida cözmüs, bir cok insan sagligina kavusmus, kan degerleri normale dönmüs felan filan, ben baya ikna oldum ve heveslsndim . bugün regl oldum ama pazartesi baslamayi düsünüyorum insallah
Proteyin günü nasıl gitti Gülfuren?
Bugün yeni bir kahve makinesi aldım. Philips ' in yeni bir ürünü... Çekirdek kahveyi üst kısma koyuyorsunuz. İstediğiniz irilikte çekip filtre kısmına aktarıyor ve kahveyi hazırlıyor. Yalnız beklentimi fazla yüksek tuttuğumdan mıdır bilmem biraz hayal kırıklığına uğradım. Tüm bu bahsettiğim işlemlerde kahve miktarını ve su oranını kendimiz ayarlıyoruz. Yani su haznesini doldurup 2 fincana ayarlayınca sadece 2 fincanlık suyu kullanmak yerine tüm suyu kullanıyor. Hatta çekirdek kahvenin de miktarını manuel ayarlamak gerekiyor. Tüm kahveyi hazneye koyup fincan sayısına göre ayarlamasını beklemek hata olduİşin kötü tarafı kutudan kullanma kılavuzu çıkmadı. Belki de kılavuzda her şey yazıyordu.... Hemen çamur atmayayım di mi??
Aslında doğru diyorsunElbette önemli değil. Şunun için söylüyorum: senin bu durumundan aldığım bir ders var. Diyetisyen listeleri yerine az yiyerek, düzensiz beslenerek, kafamıza göre diyet uydurarak yaptığımız her beslenme şekli hem kilo vermemizi engelliyor hem de metabolizmamıza zarar veriyor. Sen doğru yolu buldunDarısı bizim başımıza
Stevya iyi bir tatlandırıcı di mi?? Gerçi damakta bıraktığı son tadı pek sevmiyorum ama... Kalori almaktan iyidir.. Bildiğin bir yan etkisi var mı?
Afiyet olsun arkadaşımBugün:
Sabah:
Su
Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
kiraz domates
maydanoz- dereotu
1 tk. tahin-pekmez
Çay
Ara:
Kabak tatlısı (stevya ile)
1 çb. sütlü kahve
Ara:
2/3 elma
Akşam:
4 yk. ciğer kavurma
Soğan salatası
1 dl. ekmek
Güle güle kullan canımBugün yeni bir kahve makinesi aldım. Philips ' in yeni bir ürünü... Çekirdek kahveyi üst kısma koyuyorsunuz. İstediğiniz irilikte çekip filtre kısmına aktarıyor ve kahveyi hazırlıyor. Yalnız beklentimi fazla yüksek tuttuğumdan mıdır bilmem biraz hayal kırıklığına uğradım. Tüm bu bahsettiğim işlemlerde kahve miktarını ve su oranını kendimiz ayarlıyoruz. Yani su haznesini doldurup 2 fincana ayarlayınca sadece 2 fincanlık suyu kullanmak yerine tüm suyu kullanıyor. Hatta çekirdek kahvenin de miktarını manuel ayarlamak gerekiyor. Tüm kahveyi hazneye koyup fincan sayısına göre ayarlamasını beklemek hata olduİşin kötü tarafı kutudan kullanma kılavuzu çıkmadı. Belki de kılavuzda her şey yazıyordu.... Hemen çamur atmayayım di mi??
Listen gerçekten çok güzel..Sorunun çözülmesi beni çok mutlu etti..Çok uğraştın artık istediğin kiloya geleceksin inşallah..
Karatayı denedim ama çabuk sıkıldım..Gülben Ergeni gördükten sonra bu listeleri uygulamaya başladım..Sıkıldım artık vereceğim 4-5 kilo bir ileri iki geri..Bakalım ilk defa bu kadar ciddi listeleri uyguladım..Ben hiç kendimi tutamazdım..Maşallahhhh diyorum kendime..
Vallahi iyiydi bugün üçüncü gündü hala sıkılmadım..Bakalım nereye kadar gideceğim..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?