Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Uyu boşver dinlenmiş olursun.
İlk gün üc öğün eşim yedi bana iki öğün yetti.İnsan acıkmıyor.Yarın protein günü.

Merhaba Serap,hala amca gelinindeyiz :)bugün gittim,tartıldım :)
İki hafta önce 80,6 kg
Bu hafta 78,3 kg
Fark:2,3 kg
Biraz kas kaybım olmuş,bu yüzden proteyini artırdı.Eve varınca listemi da yazarım :)

Dallida cok sevindim.Sonunda oldu bravo kutlarım canım

Tamam,aynen dediğin gibi yapacağım :)
Amca gelini sadece 1 bisküvi yedi :) onun bisküvileri kremalıydı
Bu sene oğlum SBS ye girmedi :) teşekkürlerAmin!!
Gerçekten ya...İstanbul'da doktora gittim,bir şey yok demişlero zaman doğru teşhisi koymuş olsaydılar şimdiye kadar zayıflamış olurdum
Hem sana hem eşine MAŞALLAH
Bende uykuyu çok seviyorum...hemde gönlünce uyumak ne güzelyakında eşin gelir,yine eski düzene dönersin :)afiyet olsun canımlisteler bana da değişik geldi ama kilo verdiriyor
İlk gün üc öğün eşim yedi bana iki öğün yetti.İnsan acıkmıyor.Yarın protein günü.
Aynensonuçlarını merakla bekliyorum
Dallida cok sevindim.Sonunda oldu bravo kutlarım canım
Teşekkür ederim Gülfurencimevet,sonunda oldu

Günaydın arkadaşlar,dün gece saat 10 döndük eve,listemi yazamadım,şimdi yazıyorum :)
-------------------
Kahvaltı:2 parmak peynir,yumurta(haftada 5 günü),1 dilim ekmek,4 zeytin,domates,salata,yeşilik
--------
Öğlen:1 kepçe çorba,salata,1 dilim ekmek,1 bardak ayran,3 köfte kadar et(her gün yenilecek)
--------
Ara:1 su bardağı yoğurt*hafta da 2-3 günü sütlü nes...
--------
Akşam:1 kepçe çorba,5-6 yk sebze yemeği veya 3 köfte kadar et,1 bardak ayran,1 büyük salata
--------
Gece: 1 bardak süt,1 meyva(haftada 2-3 kez)
--------

Kabızlık problemim olduğu için bazen kahvaltımı bu şekilde yapacağım:
1 su bardağı süt,5 yk yulaf ezmesi,2 kuru kayısı,1 çk tarçın,1 tk keten tohumu karıştırıp yiyeceğim...
-----------------
Her gün 2 fincan limonlu tarçınlı yeşil çay içilecek+2,5-3 l su....
Listem bu kızlar.....spor da gün aşırı 1,5 saat tempolu yürüyüş....

Bu sabah kahvaltım yulaflı karışım olacak :) sonra yürüyüşe çıkacağım:)
Proteyini artırdık kaybolan kas yerine koymak için...açıkçası ben kas kaybı bekliyordum,çünkü az proteyin tüketmiştim...dediğim gibi diyetisyenime güveniyorum
Sonra görüşürüz kızlar

Yine ben..henüz yürüyüşe çıkamadım...saat 1:30 çıkacağım inşallah :)
Öğle yemeğim:1 kepçe çorba,yarım alabalık,salata,1 dilim ekmek,1 ayran
Ara:1 su bardağı yoğurt....
İçim dışı yoğurt oldu

Merhaba Serap,hala amca gelinindeyiz :)bugün gittim,tartıldım :)
İki hafta önce 80,6 kg
Bu hafta 78,3 kg
Fark:2,3 kg
Biraz kas kaybım olmuş,bu yüzden proteyini artırdı.Eve varınca listemi da yazarım :)

Tebriklerrrrr Çok sevindim Dallidacım İnşaallah devam edecek

Uyumak ki ne uyumak Merakla bekliyorum sonuçları...

Küçük bir ayrıntı, krema
Kimi zaman detayları gözden kaçırıyorlar, kimi zaman da sistem sonradan bozulmuş oluyor. Bence sistem sonradan bozulmuş olma ihtimali yüksek.. Yaptığımız bilinçsiz diyetlerle bazı mekanizmaları biz bozuyoruz..

Ama çok uyuyorum yaaa. Bu sabah alarm çaldı, kapatıp geri yattım.Uyanıp saate baktığımda saat 11 di :18: Sanırım bu kez hafta sonu da dönmeyecek (

Bu listeyi çok sevdim. Sonuçları çok daha güzel olacak Allah' ın izniyle

Afiyet olsun..
Tecrübeli diyetçiler olarak sonuçları önceden kestirebilmemiz çok normal artık

Afiyet olsun. Yoğurt iyidir
İyi yürüyüşler diliyorum. Burada havalar iyice soğudu. 9 derece bugün. Artık dışarıda yürümek pek olmayacak korkarım..

Merhaba Kızlar Bu sabah daha da geç uyandım. saat 11 idi.. Malum yine kahvaltı geç oldu. İki öğünle günü kapatırım inşaallah.
Dün gece kabak tatlısı yaptım. Ama stevyadan. Stevya şeker pancarı yerine kullanılan çalımsı bir bitki. Kalorisi sıfır ancak tat olarak şekerden daha tatlı. Eşimin çalıştığı fabrikada diyabetik baklavada kullanıyorlar. Dukan diyeti yaparken eve getirtmiştim. Hala bir miktar vardı. Kabağı görüp dayanamayıp aldım. Aklıma evdeki toz tatlandırıcı geldi. Kabakların üzerine döküp pişirdim. Tadı fena olmadı. Şeker gibi değil tabii. Ama yine de 200-300 kcal. yerine 60 kcal olmasını tercih ederim. Bugün ara yaparsam eğer bu tatlıdan yiyebilirim.

Hiç bir içeceğimde şeker kullanmıyorum ama bu tatlı sevdamdan vazgeçemiyorum. Nasıl olacak bilemiyorum. Tarçın da midemde yanma yapıyor. Muhtemelen midemdeki bu son durumu da tarçına borçluyum...

Sabah:
Su

Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
kiraz domates
maydanoz- dereotu
1 tk. tahin-pekmez
Çay

Hayirli cumalar, dallidacim tebrik ediyorum canim veremem diyordun bak verdin bile, kas kaybetmen ilginc, yürüyüs yeterli gelmiyormu acaba,
Gülfurencim sana ve esinede basarilar, sen daha cok detoks diyetlerle ilgileniyorsun anladigim kadariyla , insallah basarirsiniz
Serapcim ben dün aksam karatayi kk da incelerken diyet yöntemlerinde bir sayfa dikkatimi cekti, biraz okudum, konuyu acan bayan ayni sevgi abla yaslarinda ve bu konuda cok bilgili, face dende iletisim kurup gerekli sorularin cevabini alabiliyormus, bende o sayfanin ismini sormak icin yazdim ve cok sicak karsiladilar, yardimci olabileceklerini yazdilar, cok dolu bir sayfa ve coguda kilo vermis masallah, istersen sende bir bak face dende saglikli yasiyoruz yazinca soru sorabilecegimiz bir sayfa ve örnek menüler felan var, belki faydali olabilir diye düsündüm, kaatay diyeti cogunun sorunlarinida cözmüs, bir cok insan sagligina kavusmus, kan degerleri normale dönmüs felan filan, ben baya ikna oldum ve heveslsndim . bugün regl oldum ama pazartesi baslamayi düsünüyorum insallah

Teşekkür ederiminşallahbilmem Serap...ben İstanbul'dayken de kilo veremiyordum:44:neyse,artık önemli değil...yine kilo vermeye başladım çok şükür
Evet yaartık tecrübeli diyetçiler olduk
Afiyet olsunbir arada bende stevya kullandım
Hayırlı cumalar Gurbetteşekkürlerdarısı başına canım

1 saat yürüdüm :) hava soğuk,yağmur da yağıyor...Bolu'da kar yağıyormuş
2 l kadar su içtim şimdilik:)
2.fincan yeşil çay da hazır :)içilmeye bekliyor :)

Elbette önemli değil. Şunun için söylüyorum: senin bu durumundan aldığım bir ders var. Diyetisyen listeleri yerine az yiyerek, düzensiz beslenerek, kafamıza göre diyet uydurarak yaptığımız her beslenme şekli hem kilo vermemizi engelliyor hem de metabolizmamıza zarar veriyor. Sen doğru yolu buldun Darısı bizim başımıza

Stevya iyi bir tatlandırıcı di mi?? Gerçi damakta bıraktığı son tadı pek sevmiyorum ama... Kalori almaktan iyidir.. Bildiğin bir yan etkisi var mı?

Son düzenleme:
Bugün:

Sabah:
Su

Kahvaltım:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1 yumurta
kiraz domates
maydanoz- dereotu
1 tk. tahin-pekmez
Çay

Ara:
Kabak tatlısı (stevya ile)
1 çb. sütlü kahve

Ara:
2/3 elma

Akşam:
4 yk. ciğer kavurma
Soğan salatası
1 dl. ekmek

Bugün yeni bir kahve makinesi aldım. Philips ' in yeni bir ürünü... Çekirdek kahveyi üst kısma koyuyorsunuz. İstediğiniz irilikte çekip filtre kısmına aktarıyor ve kahveyi hazırlıyor. Yalnız beklentimi fazla yüksek tuttuğumdan mıdır bilmem biraz hayal kırıklığına uğradım. Tüm bu bahsettiğim işlemlerde kahve miktarını ve su oranını kendimiz ayarlıyoruz. Yani su haznesini doldurup 2 fincana ayarlayınca sadece 2 fincanlık suyu kullanmak yerine tüm suyu kullanıyor. Hatta çekirdek kahvenin de miktarını manuel ayarlamak gerekiyor. Tüm kahveyi hazneye koyup fincan sayısına göre ayarlamasını beklemek hata oldu İşin kötü tarafı kutudan kullanma kılavuzu çıkmadı. Belki de kılavuzda her şey yazıyordu.... Hemen çamur atmayayım di mi??

merhaba serap güle güle kullan diyecegim ama , pekte öyle olmamis anlasilan , ama hemen camur atma belkide sen yanlis yaptin bir dha dene bakalim, icinden kullanma kilavuzunun cikmamasida ilginc dogrusu

Listen gerçekten çok güzel..Sorunun çözülmesi beni çok mutlu etti..Çok uğraştın artık istediğin kiloya geleceksin inşallah..

Ohhh dinlen beni bıraksalar bütün gün uyurum ama çocuklar için erken kalkmam gerekiyor..Saat dokuza kadar yattığım zaman bile mutlu oluyorum..

Stevya aldım çay için kullanamadım ben şekerin tadına yakın bir tatlandırıcı bulamadım..Zaten şekersiz çay ve kahve mideme dokunuyor..Çayı bile iki küçük çay bardağı sadece sabahları içebiliyorum..Canım kabak tatlısı istedi afiyet olsun..

Karatayı denedim ama çabuk sıkıldım..Gülben Ergeni gördükten sonra bu listeleri uygulamaya başladım..Sıkıldım artık vereceğim 4-5 kilo bir ileri iki geri..Bakalım ilk defa bu kadar ciddi listeleri uyguladım..Ben hiç kendimi tutamazdım..Maşallahhhh diyorum kendime..

Proteyin günü nasıl gitti Gülfuren?

Vallahi iyiydi bugün üçüncü gündü hala sıkılmadım..Bakalım nereye kadar gideceğim..

Güle güle kullan Serapçımm mis kokulu kahveler..

3.GÜN
Saf Protein Detoksu

SABAH:Kalp yumurta
Malzemeler:
-2 adet yumurta(1 tanesinin sarısı alınmış)
Yapılışı:Sarısı alınmış yumurtanın beyazını bir tutam karabiber ile çırpın.Yağsız tavaya dökün.Üzerine diğer yumurtayı ekleyip pişirin.

ARA:Ayran(3 kaşık light yoğurt ile hazırlanacak)

ÖĞLE: Tavuk Köfte
Malzemeler:
-100-200 gram tavuk kıyması
-Karabiber,kimyon,kekik
Yapılışı:Tavuk kıymasın abaharatları ekleyip iyice yoğurduktan sonra hamburger köftesi şekline getirip yağsız tavada pişiriniz.

ARA:Mate Çayı

AKŞAM:Şişte top köfte
Malzemeler:
-100-120 gram kıyma
-Karabiber,kimyon
Yapılışı:Kıymaya baharatları ekleyipiyice yoğurduktan sonra küçük küçük top şekli verin.Köftelerinizi cam bir fırın kabın içine yerleştirin.175 derece ısıtılmış fırında kızarana kadar pişirin.Daha sonra 1 şişe 6 adet köfte gelecek şekilde yerleştiirn.

ARA:Anason Çayı
Malzemeler:Funda,anason,biberiye ve rezeneyi kaynattıktan sonra süzgeçten geçirip içiniz.

(FORM ÇAYI:Isırgan,Sinameki,Kiraz Sapı,Biberiye
Malzemeleri kaynatıp 20 dakika bekletin.Süzüp için)

(ÖDEM ATAN 10 GIDA:Karahindiba,Maydanoz,Kiraz Sapı,Mısır Püskülü,Tarçın,Karanfil,Armut,Şeftali,Salatalık,Ke reviz)

Ayranı ev yoğurdu ile yaptım ve köfteyi de yağsız teflonda yaptım..Ben tavuk yiyemedim canım istemedi ve zaten acıkmadım..Kendime şaşırıyorum canım hiçbir şey istemiyor..

Eşim Ben

BAŞLANGIÇ 93.5 kg 57.4 kg

1 GÜN 92.8 kg 56.8 kg

2 GÜN 91.2 kg 56.2 kg

3 GÜN 90.9 kg 56 kg

Bu arada tartıda yağdan verdiğim ama hala vücudumda suda artış var..Kas kaybım yok..Bu tartıya da ne kadar güven olur bilmiyorum..

4.GÜN
SALATA GÜNÜ

SABAH:Zeytinli Greek Salata
Malzemeler:
-1 adet köy biberi
-2 adet salatalık
-5-6 çeri domates
-1 tutam maydonoz
- 3-4 tuzsuz siyah zeytin
Yapılışı:Biber ve salatalıkları küü kür doğrayın.Çeri domatesleri ortadan ikiye kesin.Malzemeleri bir kaseye alıp üzerine bir tutam maydonoz kıyın ve küp küp kesilmiş zeytinleirde ekleyip afiyetle yiyin.

ARA:Sade Kahve

ÖĞLE:Ton balıklı göbek salata
Malzemeler:
-1 kutu küçük light ton balığı
-1/4 göbek
- 3-4 çeri domates
- 3-4 roka
- 3-4 dal dereotu
-Yarım limon suyu
Yapılışı:Göbek ve roka doğranır.İçine kıyılmış dereotu ve ortadan ikiye kesilmiş çeri domatesler eklenir.Üzerine suyu süzülmüş ton balığı ve yarım limon suyu eklenir.

ARA:Aşk Çayı(Kuşburnu,yeşil elma,hibuskus,2-3 tane karanfil,1 adet çubuk tarçın ve yarın limon suyunu 5 dakika kaynattıktan sonra için.)

AKŞAM:Keçi Lorlu Ispanak Salata
Malzemeler:
-Yarım kutu körpe(bebek) ıspanak
-1.5 çorba kaşığı keçi lor peyniri (Yoksa light lor peyniri)
-1 çay kaşığı sumak
-Yarım portakal(Zarı alınmış)
-1 çorba kaşığı portakal suyu
-Limon suyu
Yapılışı:Körpe ıspanakları iyice yıkadıktan sonra 1 çay kaşığı sumak ekleyerek karıştırın.Küp küp doğranmış portakalıda içine koyarak bir kaseye alın.Limon ve portakal suyu gezdirerek servis edin.

ARA:Melisa Çayı(Bir tutam melisayı kaynayan suyun içine atın. 5 dakika demleyin.)

(YAĞ YAKICI ÇAY TARİFİ: Mısır püskülü,avakado yaprağı,sinameki ve maydonozu tencereye atıp kaynatın.Süzgeçten geçirip için.)

NOT!! :Bu diyet detoks günleirnin ardından uygulandığında 1 günde 1 kiloya kadar kilo kaybı sağlar.

Canım hiç ekmek istemiyor ama sütü çok istiyor..

Sizce sağlıksız bir diyet mi hiç açlık istemiyorum ve halsizlikde hiç yok..Dün bütün gün temizlik yaptım yorulmadım sadece tabanlarım ağrıdı..Uzun zaman sonra 55 li rakamları göreceğim inşallah..

Aslında doğru diyorsunama beni düşündüren bir şey var...eskiden de yağlı yemekler,hamur işi,kızartma yemezdim...neden kilo veremiyordum?ya,sağlıklı beslenme nasıl olmalı?biraz kilo daha vereyim,diyetisyenim bu konuları benimle konuşacakmış :)İnşallah hepimiz zayıf ve sağlıklı oluruz
Afiyet olsun arkadaşım
Güle güle kullan canımdün interneten makineye baktım,güzel'mişbende bir tane alacağım,ama çok kahve içiyorum ya...ondan biraz korkuyorum...şimdi kahvemi bile sayarak içiyorumhaftada 3 kere nes...içmeye hakkım var

Teşekkür ederim canımAmin!hepimiz zayıflarız inşallah
Gülben gerçekten çok zayıfladıo da bizim gibi bi' alıyor bi' veriyormaşallah
Ben bütün diyetler içinde en çok Karatayi sevdim:44:
Sen yaparsın55 kiloya az kaldı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…