Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Merhaba Kızlar Hafta sonu evde internet sorunu yaşadık. Daha doğrusu telefon arızası... Cepten girince de ne beğenebiliyorum ne de yazarken emo (şu aşağıdaki duygu belirteci yüz ifadeleri:)) ekleyebiliyorum.

Teşekkür ederim Amin.. Bailadım bakalım sonuç ne olacak.. Yazık olmuş salatalıklara. Israrla üretiyorlar ya kış vakti, hiç anlamıyorum. Hadi şu çengelköy olanlar fena değil de, bademler hiç yenilmiyor.

Kar durumu nedir Dallidacım.. Her yer bembeyaz oldu mu? Kolay gelsin canım, leslie iyi gelebilir.
Afiyet olsun

Gurbetçim, bu kez gerçekten iyi gidiyorsun. Batıl mıdır değil midir siz karar verin kızlar, yeni ay başlarken kalkışılan işler sonuç verebiliyor. Son dördünde başlanan iş ise uzun soluklu olmuyor bana göre. Gurbet de ben de yeni ayda başladık bu sefer. Allah' ın da izniyle uzun soluklu olacağını sanıyorum.
Afiyet olsun.. Menün güzel olmuş.

İnşaallah Gülfurencim
Normal beslenmeye eninde sonunda geçeceğiz. Hep böyle yaşanmaz bence Siz bu diyeti yaparken yürümediniz di mi?? Israrla yürüyün plates kilo verdirmez demiş ama, bu soğukta yürüyemeyeceğim için cuma günü pilates ve yoga ya başladım. bir gün pilates bir gün yoga yapmaya çalışıyorum.

Aldığın bir kilo bence hemen verilir. Zaten büyük bir ihtimalle yediğin şekerli şeylerin sebep olduğu ödemdir. Direkt su tutuyor şu şeker, metabolizmayı ne kadar kötü etkiliyor değil mi??

Daha güzel sonuçlar almanı diliyorum arkadaşım

Sizin başladığınız listeden aynen dediğin gibi yeşil elma ve ev yoğurdu ile başladım. Tarçından bahsetmiyordu ama ben yine de silme 1 çk. toz tarçın ekledim. Regl olduğum için tartılmak pek işime gelmedi ama yine de çıktım tartıya. 65.6 kg. geldim. Cumaya göre +200 gr. Regl ödemidir di mi :18:

Sebze çorbası, her öğle ve akşam salata, her akşam sebze yemeği.... Buna rağmen kabızlık olması enteresan. Yeterince su içiyor musun? Sinameki çalıştırdı mı peki??

Sana da güzel, mutlu bir hafta diliyorum canım
Afiyet olsun.
Kolay gelsin, güzel gezmeler olsun

Helal olsun sana Gurbet
Tarif harika. Kahvaltı misafirlerine de olur bu. Çok güzel olmuştur eminim. Ellerine sağlık.
8o küsürler de senin değil zaten 70 lere gelince de mis gibi hafiflemiş hissedeceksin. 60 lara az kaldığı ve boyun uzun olduğu için daha ince görüneceksin. 69 olduğunda da en beğendiğin kıyafetini giyip gezmelere gideceksin
Şekercim hafta sonu Karatay Hoca tv deydi yine. Yürüyün diyor. Sen de soğukta yürüyemezsin ama evde bisikletin vardı, her gün 40 dk. en azından pedal çevirsen mi diyorum???

Kolay gelsin arkadaşım, kendine iyi bak. Ben de

Nihayet dün regl oldum. Çok fazla bir şişkinlik hissetmiyorum. Sanırım bir kaç gündür yaptığım sporun etkisi. Büyük pilates topum yoktu. Bir küçük top, 2 tane 1,5 kg. lık dambıl, bir pilates lastiğim vardı. Tabi ki yeterliydiler. Ama bir büyük top almamın işe yarayacağını düşündüğüm için sipariş verdim. 10 Lira' ya internetten buldum ve satın aldım. Cumartesi günü teslim ettiler. Hoşuma gitti. Bir de yoga dvd si aldım. Cihangir Yoga nın dvd si. baya bir çalıştırdı kaslarımı. Bu sabah çalışan tüm kaslarımın ağrısını hissediyorum, mutluyum yani

Bu arada eşim de dün öğleden sonra geldi. Hatta ilk ürünlerden birini de denememiz için getirmiş.

Dünkü Menüm:
Sabah:
su

Kahvaltı:
1 yumurta
6 zeytin
1 dl. peynir
1 çb. ceviz
Köz kırmızı biber
1 kiraz domates

Ara:
su

Akşam:
Sıcak patates salatası
4 yk. bamya
Yeşil salata
Yaseminli yeşil çay

Bugün Şeyda Coşkun diyetimin ilk günü. Tüm gün aynı şey yenecek.

Sabah:
su

Kahvaltı:
1 yeşil elma
3 yk. ev yoğurdu
1 silme çk. tarçın

Öğle:
Aynı

Ara:
Marul yaprakları
Bitki Çayı (kekik, nane, papatya, lavanta kaynatılıp süzülecek)

Akşam:
Aynı

Ara:
Marul yaprakları
Bitki çayı (Anason, rezene, nane, zencefil, limon kaynatılıp süzülecek)

Tüm gün bol su...

Sabah 9.30 gibi kahvaltımı yaptım. Saat 15 e kadar aç hissetmedim. Aslında saat 15 de de açlık hissetmedim. Yemezsem öğün atlamış olacaktım, o yüzden öğle öğünümü yedim. Yani henüz marul yaprağına geçemedim Öğle öğünümden önce komşum geldi. 1 sade Türk kahvesi içtim. Sanırım sakıncası yoktur. Yazılarda bununla ilgili bir uyarı dikkatimi çekmedi. Kısacası açlık yok, iyi gidiyor. Komşumun getirdiği mercimekli köfte ve elmalı kurabiyeleri oğluma saklayacağım

Sabah erken uyandığım için hala kendime gelemedim. Bir de dün kol, omuz, sırt çalışmıştım. Ağrıları rahat bırakmıyor. Ne kadar hamlamışım. Bugün akşam üstü konsantre olup en azından 20 dk. lık bir çalışma yapmayı umuyorum.

Tembelliğe ne kolay alışıyor insanoğlu :26: Uyumamak için kendimi zor tutuyorum Yarın sabah erken kalkabilmek için bu akşam daha erken yatarım artık

Takip edenler için gün içi hissiyatımı aktardım, gelişmeleri yeniden yazacağım

Son öğünümü yiyorum. Elma+yoğurt olanından... 3 badem, 1 ceviz ve 1 kuru kayısı ile kaçamak yaptım... Bu arada ilk 5 günün kalorilerini hesapladım. 600 kcal. yi geçen gün yok. Bu kadar hızlı kilo verdirmesine şaşmamak lazım, bir nevi şok diyet yani Yarın içilecek çorbayı hazırladım. Umarım yarını da rahat geçiririm. 3. gün zaten protein günü olduğu için sorun yok

Herkese iyi akşamlar diliyorum

Anladığım kadarıyla oralarda camilerde sık sık sohbetler yapılıyor..ne güzel...buralarda bu tür sohbetler görmedim
Demek ki yemedintebrik ederimbir hafta için çok güzel kilo kaybı
Bu saate kadar temizliğini bitirmişsin herhalde :) evin de mis gibi olmuştur..oh,ne güzelkolay gelsin canımtarif için teşekkür ederim,avokado bulursam deniyeceğimsende öpüldün
Merhaba canım
Kar yok ama bekleniyorevet,su içiyorum ama kullandığım hapı kabızlık yapıyor evet,sinameki işe yaradı sağ ol Serapcimgittik,sütümüzü aldık,şimdi yoğurdumu mayaladım
Sen spora başladın maşallahdarısı başımabir türlü ayarlayamıyorum...hem eşim hem oğlum evde..:18:menün güzel,afiyet olsun

Afiyet olsuntebrik ederim,zor bir menüye benziyor ama maşallah ilk gün güzel bitti + 200 gr reglı şişliğidir
Ben de sana güzel bir gece diliyorum

Hayırlı gecelerbugün hava buz gibiydi,hala da böyle.... -10 derece:18:
Sabah yürüyemedim,bu defa oğlum nazlandı
Ama iki defa okula gittim geldim,20 dakika,amcamıza yürüyerek gittik,30 dakika=50 dakika
Ara öğün: 1 bardak yoğurt

Akşam: 1 kepçe çorba,6 yk sebze yemeği,kırmızı lahana salatası(küçük doğradım,sirke ve z.yağı ekledim),1 ayran

Ara: 1 bardak süt.....

Hayırlı geceler

Serap,sıcak patates salatası nasıl yapıyorsun?

İstanbul'da kar alarmı verilmiş...inşallah yağar ve mikroplar kırılır biraz..buralarda herkes hasta....

Günaydın arkadaşlar
Dışarısı hava buz gibi -7,3 derece
Bugün kahvaltıda yulaflı karışımı yiyeceğim
5 yk yulaf,2 kuru kayısı,1 tk keten tohumu,1 çk tarçin...

Öğlen: 1 kepçe çorba,1 alabalık,kırmızı lahana salatası,1 ayran..

Ara: 1 bardak yoğurt

Spor olarak neler yapabileceğimi bilmiyorum...bu konuda çok dertliyim...eşime dedim ki müsait bir zamanda yürüyüş bandı alacağımöyle olmuyor....

Sonra görüşürüz

Son düzenleme:
Günaydın Yağışlı, soğuk ve güzel bir gün Sabah erkenden kalktım, bugün daha iyiyim. Dün gece erken yattım, uyuyamasam da dinlenmiş oldum. Kullanma kılavuzu gelen makinemle güzel bir kahve yaptım. Bütün ev mis gibi kahve kokuyor Eşime kahvaltısını yaptırdım ve işe gönderdim. Şimdi sıra bende... Önce kahvaltımı yapacağım sonra sporumu sonra da ev işlerini..

Merhaba Dallidacım Nasılsa yağacak, aceleye gerek yok :)
Şeker düzenlemesi için aldığın ilaç mı yaptı?? Bu tip ilaçların kabız yaptığını bilmiyordum :26: Ellerine sağlık, afiyetle yiyin canım

Allah' a çok şükür başlayabildim. Eşine de spor yaptır, istemez mi?? Sağ ol canım
O 200 gr ve biraz daha fazlası gitti Bu sabah tartıldım. Ama toplam sonucu cuma sabahı bildirmek istiyorum. Hepimize sürpriz olsun

Oooof, soğuklar başladı iyiden iyiye. Kış gelmedi derken tam geldi. Allah fakir fukaranın yardımcısı olsun...
Sen aslında baya yürüyorsun, özellikle yürüyüşe çıkmadığın için kafana takma bu kadar.
Afiyet olsun canım

Serap,sıcak patates salatası nasıl yapıyorsun?

İstanbul'da kar alarmı verilmiş...inşallah yağar ve mikroplar kırılır biraz..buralarda herkes hasta....

Hafta sonu Arda' nın mutfağı programında seyrettim.
Patatesleri küçüklerinden seçiyoruz. Soyup bütün olarak haşlıyoruz. Pişince sudan alıyoruz. Tereyağını (1 yk. yetti benim patateslerime) eritip bir kaç diş sarımsağı kabuklarıyla hafif ezip tavaya atıyoruz. Patatesleri de tavaya alıp her yeri kızarıncaya kadar ateşte tutuyoruz. Ateşten alıp üzerine tuz, karabiber, kıyılmış maydanoz ekliyoruz. Servis tabağına alıp balık, et gibi ana yemeklerin yanında servis edebiliyoruz.

Günaydın Arkadaşım
Vaaay, buz gibi....

Afiyet olsun. Öğle yemeklerinde genelde alabalık tercih ediyorsun değil mi? Kan değerlerin de çok iyi olacak bu sayede..
Bence de yürüyüş bandı senin için iyi olabilir. Bant alırken darbe emici (tartan zemin) olmasına dikkat edebilirsin. Gerçi fiyatları daha yüksektir. Bir de ayakkabının da diz üzerindeki baskıyı azaltan cinsten olmasını tavsiye ederim. Ayrıca leslie yi yine de dene derim. Ardından da pilates yapabilirsin. Böylece hem kardiyo yapmış hem de kas gruplarını çalıştırmış olursun. Böylece daha ucuza mal olur

Görüşürüz tatlım, kolay gelsin

Bugün menüm:

Sabah:
su

Kahvaltı:
Kefir, dereotu, maydanoz, fesleğen karışımı

Ara:
Ödem atıcı çay
(Tarçın, zencefil, karanfil, maydanoz, kiraz sapı, elma, kuru kayısı, limon kaynatılıp maydanoz ve kiraz sapı içinden alınıp geri kalan ezilerek süzgeçten geçirilip içilecek)

Öğle:
Kabaklı ve semizotlu sebze çorbası

Ara:
Çilekli yoğurt
Aslında evde yapmak gerekiyor ancak bu mevsimde çilek bulamayacağım için çilekli activia prebiyotik yoğurt yiyeceğim.

Akşam:
Brokolili, mantarlı ve pazılı sebze çorbası

Bol su...
Bugün de umarım güzel geçer. Öğle saatlerinde içeceğim çorbayı dün geceden yaptım. Akşam için ise çıkıp brokoli almam lazım. Çok enteresan dün markette brokoli yoktu. Hava da buz gibi. Kar montumu bulup çıkarsam iyi olacak sanırım

Oh,bayılırım kahve kokusunaevet,ilaç kabızlık yapabiliyor..yan etkilerde var berbat bir bünyem var,az rastlanan yan etkiler bile gelip beni bulurbu yüzden verilen hiç bir ilaç 2-3 gündür fazla kullanmadım şimdiye kadar
Eşim hiç spor yapmaya sevmez
Evet,genelde alabalığı tercih ediyorum..daha hafif geliyoryürüyüş bandımı almaya nasip olduğundaönerilerini dikkatle alacağımteşekkürler
Bu patates salatası sevdimellerine sağlık
Sana da kolay gelsinkilo kaybın için şimdiden tebriklersenin adına çok sevindim
Afiyet olsun,bu listeyi çok sevdimburalarda brokoli var ama pahalıdırgaliba pek yenilmediği için

Bayanlar merhaba ,herkes iyi masallah.Ben yine yogun tempo icine girdim.Mantı,sarma,ekler isine arkadas ile ortak girdik.Bize dua edin lutfen.

Serapcım esim kosu bandında ara ara yürüyordu.15 - 20 dakika yürüyüp aara veriyordu.BEn de ara sıra cıkıp yürüyordum.Cuma sonuclar cok iyi olacak gör bak.Biz. bugün kaldıgımız yerden baslıyoruz.Karabugday,elma dan devam.Sevgiyle kalın

Bugün sabah kalktım ve iç güdüsel olarak bir şeyler yapmam gerektiğini hissettim.Hatta rüyamda bir şeyi yaparsan hızlı kilo vereceğim söylebdi ama şimdi hatırlamıyorum.Serap aya göre ters bir zamanda mı başladım?Bahsettiğin sıcak patates salatasını Almanlar et ve balığın yanında servis ederler ve çok lezzetli olur, benimde yapmışlığım vardır.
Gelelim sadede ben bundan sonra iç sesimi dinlemeye karar verdim.Sabah normal kahvaltı değil karatay kahvaltısı yaptım.Gün içinde kendimce takılacağım,Ara ara normal yiyeceğim,elma sirkeli,karbonatlı.limonlu su içeceğim.Canım isteyince ekmekte yiyeceğim.Bu diyet olmayacak belki ama sağlıklı bir şeyler yapmaya çalışacağım.
Kahvaltı:2 haşl. yumurta
avuç içi kadar beyaz peynir
10 zeytin
3 kiraz domates
3 ceviz
5 doğal kurumuş kayısı.
Dalida sinemaki alışkanlık yapar onun yerine akşam yatmadan keten tohumu al istersen.Benim bşr akrabam kullanmıştı da sonra her öğün sonrası kaşıkla sinemaki alıyordu.Kayseri'deki dr sayesinde keten tohumu aldı ve çok şükür sinemaki şimdi kullanmıyor.
Gurbet sana kolay gelsin,Gulfuren Allah hayırlı satışlar versin,dualarım seninle.Allah dünya hayatını kolaylaştırır İNŞALLAH
Yazmayı unuttum bu sabah 92 kg geldim.

Son düzenleme:

Evet, insanı uyandırıyor. Normal kahvaltıya geçtiğimde ben de kahvemle kahvaltı yapacağım inşaallah
Olabiliyor canım yaaa. Son hastalanmam da kullandığım antibiyotikler de ben de acayip yan etkilerle karşılaşmıştım. Bu ialcın ömür boyu olacağını sanmıyorum. Direnç kırılınca ilacı bırakıp sağlıklı beslenme +spor ile hem kan şekerini hem de kilonu kontrol altında tutacaksın
Olsun, eşler aynı şeyleri sevmek zorunda değil ki. Hem farklılıklar daha zengin yapıyor hayatımızı Rica ederim canım
Sağ ol Dallidacım.
Brokoli burada da pek ucuz sayılmaz 3,5 Lira civarında satılıyor. Orada ne kadar??

Çok teşekkürller Gülfurencim, iyiyiz Allah' a şükür.
Çok sevindim, hayırlı olsun Nerede satacaksınız? Sana müşteri bulmaya çalışayım.
Bilgi için teşekkürler. Kolay gelsin, güzel kilo vermeler diliyorum
Sen de hoşça kal canım

Yoo, hala ayın başındayız. Bugün Safer ayının 7 si, ayın 9 una kadar yeni aydayız. 9 unda ilk dördün olacak. Yani hemen karar verip başlaman iyi olmuş

Azar azar her istediğinden yersin, haftada 2-3 gün akşam yemeği yerine 1 kase yoğurt+ meyve yersin erken saatte. Mis gibi de kilo verirsin Sevgicim

92 den düşmen çok kolay olacak bence. Son alınan kilolar çabuk verilebiliyor.
Ne güzel dualar etmişsin Amin

Arada ödem çayımı içtim. Öğle yemeğinde de çorbamı büyükçe bir kasede karabiber, kimyon ve zerdeçal ekleyerek içtim.

Arka tarafta kiler maksatlı kullandığım bölümde kış için kavun saklamıştım, bozulmuş. Hadi bozulmuş neyse, her taraf batmış. Oraları temizledim. Bir taraftan daçamaşır yıkayıp ütülemeye başladım. Bi sürü işim var yaaaa...

Hava boz bulanık. Sürekli yağmur arada da minik buzlar yağıyor. Bugün kar yağacak mı acaba...

Merhaba Gülurencimişin hayırlı olsun canım,Rabbim bol,hayırlı kazanç nasip etsin!!
Hoş geldin Sevgi ablabence de ilk kilolar çabuk gidecek,bu da motivasyonunu artıracaksenin PH'ın düşük olduğunu yazmıştın...içtiğin limonlu,karbonatlı sular,sana zarar vermesin...
Menün de güzel :)afiyet olsun
Sinamekinin zararları biliyorum ama başka çarem yoktu...yarın diyetisyenimle görüşeceğim,bakkalım ne önerecek?
Çok geçmiş olsunbir tarafta tamir oluniyorsa,bir tarafta bozuluyor...bu yüzden ilaç kullanmaya hiç sevmiyoruminşallah kullanmam...2-3 hafta sonra doktora gideceğim,kontrolüm var
Burda da 3,5lira...ama mandalina,portakal,nar,ucuz..şaşirdım...75-1 tl arasında satılıyor...elma 50 kuruş...

Afiyet olsunonca iş içinde bir de kavun'la uğraş....
Rica ederim,inşallah bu defa istediğin kiloya inersintakipteyim

Merhaba arkadaşlar
1 saat orta tempolu yürüdüm
Ara:1 bardak sütlü nes....kaçamağım:2 kuru kayısı,10 fıstıknedense canım hep abur cübur istedi bugün..

Akşam: 1 kepçe çorba,6 yk patlıcan yemeği,kırmızı lahana salatası,1 ayran..

Ara: 1 bardak süt.....

Yine ben
Her tarafta bembeyaz oldu:111::111:çok seviyorum karı çokutanmasam dışarıda çıkacağım,çocuklarda oynayacağım...
Az önce 2.yeşil çayımı içtim..birazdan da sinameki içeceğim...
Yarın sabah daha hafif uyanmak dileği ile...hayırlı geceler arkadaşlar

Günaydın Fırtınalı, karlı bir gün. Yine de çok güzel. Bir kaç gün önce yaza kuraklık mı var acaba diye konuşulurken şimdi mis gibi kar yağıyor

Amin
Bugün diyetisyen günün eveeeeet, merakla bekleyeceğim seni. Güzel haberlerle dönmeni diliyorum Kilo vermemiş olsan da ilacın yan etkisine bir çözüm bulabilmeni umuyorum. Belki de doktor ilacını değiştirebilir.
Sağ ol canım İnşaallah, hep birlikte

Yürüyüş çok güzel olmuş Afiyet olsun..
Bayılırım lahana salatatasına, turşusuna afiyet olsun. Sarımsak kullanmadıysan bir diş de olsa kullanmanı tavsiye ederim. Lahananın her cinsine çok yakışıyor.

Ne güzel Çıksaydın keşke. Acıbademdeki komşularımla biz hep çıkardık. Buradakiler sosyetik, kar topu oynamıyorlar
Afiyet olsun Güzel uyanmış olmanı umuyorum. Bu arada doğa form çayda sinameki yok ama düzenli kullanımda işe yarıyor. Doğadan 9lu çay içinde de barut ağacı var. Barut ağacını aktardan da alabilirsin ama kandırılma olasılığımız yüksekmiş...

Dört gözle bekliyorum seni sevgili arkadaşım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…