Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Bu sabah bembeyaz bir İstanbul'a uyandık. Salonum kuzeye bakıyor. Tüm panjurları kapattığım halde rüzgardan camlar sallanıyor. Pen olmasına rağmen içeri rüzgar giriyor. Sanırım bugün panjurları açmadan oturacağız. Eşim işe gitti. O her koşulda gitmeyi başarıyor maşallah Ben de kahvaltımı yaptım. Kahvemi içip haber seyrediyorum.

Sabah yine tartıldım. Bir ip ucu vereyim bu sabah -300 gr. oldu Gerçi dün kaçamak yaptım. 2 adet altın başak bisküvi, 1 dl. peynir, 2 tk. bulgur pilavı, 2 tk. kuru fasulye. Oğluma pişirmiştim, tadına bakayım dedim Eşimi de diyete soktum. Urfa' dan döndüğünde mutlaka kilo almış oluyor. Sabah Karatay kahvaltısı, öğle detoks çorbası, akşam da 3 yk. fasulye, 3 yk. pilav ve yeşillik verdim

Bugünkü menüme gelince:
Sabah:
Su

Kahvaltı:
1 yumurta+1 yumurta beyazı (yağsız tavada diyor ama ben haşladım, daha tok tutuyor beni)
Karabiberli

Ara:
3 yk. light yoğurt ile ayran
(ev yoğurdum var )

Öğle:
120 gr. Hindi göğüs
(Yağsız tavada)

Ara:
Mate Çayı

Akşam:
120 gr. yağsız kıymadan köfte
(karabiber ve kimyonla yoğurulacak)

Ara:
Form çayı

Dün çok acıkmıştım. Evin içinde dönüp durdum yatana kadar Proteinin gözünü seveyim, karnım doydu nihayet Az önce öğle yemeğimi yedim. Protein gününün tek kötü yanı sürekli mutfakta olmak. Yediklerim (bana göre) sıcak olmak zorunda çünkü. Yumurta dahil hepsini anlık pişirip yemeyi seviyorum. Soğuk köfte hiç işime gelmiyor...

Sevgicim neredesin, özletme ama
Dallidacım
Gurbetçim bitmedi mi işlerin, gözüm yollarda kaldı
Gülfurencim kolay gelsin canım. Hem kurs hem de iş... Olsun yüksek tempo verimliliği artırır

Mate çayı içildi. 40 dk. yoga, 20 dk esneme + meditasyon yapıldı. Şimdi yaseminli yeşil çayımı içeceğim.
Saat 19 gibi de akşam yemeğimi yiyeceğim.

Hepinize sevgiler değerli arkadaşlarım

Afiyet olsunsüper sintebrikler
Eşinin menüsü güzel,ama akşam yemeği olarak 3 yk fasulye,3 yk pilav,salata az değil mi?:44:hiç itiraz etmedi mi?

Mate çayı içildi. 40 dk. yoga, 20 dk esneme + meditasyon yapıldı. Şimdi yaseminli yeşil çayımı içeceğim.
Saat 19 gibi de akşam yemeğimi yiyeceğim.

Hepinize sevgiler değerli arkadaşlarım
Spor için gerçekten tebrik ederimbir de ben başlayabilsemmm.....

İyi akşamlar değerli arkadaşlarım
Bugün Elazığ'da okular tatil edildi,oğlum evdeydi...2 saat kadar yürüdük
Muhabbet kuşumuz hastalandı gittik ona ilaç aradık...inşallah iyi olur ya....geçen hafta sıkılmasın diye ona bir dişi da aldık....o kadar vefalı ki hiç bizimkinin yanından ayrılmıyor...hep onun yanında duruyor....

Akşam üstü diyetisyene gittim ve....2 kilo verdimadam diyor ki geçen defa daha iyi kilo verdim...olsun,acelem yok....
**************************************************************************************************
Listemi de yazayım:
sabah:3 parmak kadar beyaz peynir veya 2 parmak kadar peynir +1 haşlanmış yumurta(haftada 2 gün)
domates,salata,yeşilik
1 dilim ekmek,2 ceviz

Ara:1 meyve

öğlen:1 kepçe çorba veya 1 dilim ekmek
8 yk sebze yemeği,salata,1 ayran

ara:1 meyve(aç kaldığımda)

akşam:1 kepçe çorba,3 köfte kadar et,1 çay bardağı yoğurt,salata

ara: 1 su bardağı süt veya yoğurt,1 meyve....

Durum bu....

Son düzenleme:
Bugün ne yedim?
Sabah:yulaflı karışım
Ara:süt
Akşamide6 yk sebze yemeği,1 kepçe çorba,1 çb yoğurt....pide kaçamak oldu...sıcak sıcak cezbetti beni
Ara öğün: 1 portakal,1 bardak yoğurt...

Son düzenleme:

Hala kar var mı?kabız olursam diyetisyenim hapının yarısını kullanmamı istedi...ve üç gün üst üste yulaf karışımı
Bu akşam kırmızı lahana salatası yaptım,bir diş sarmısak da rendeledim,gerçekten çok daha lezzetli oldu
Çiksaydım kesin komşularım deli gözü ile bakardı bana
Evde bir paket doğa form çayı var :)bir deneyim
Bu sabah gerçekten güzel uyandım

ben farklı bı yorum yapıcam bu konusmalara... gecen gun kentparkın alt kısmında bır tursucu var o adamdan ogrendıgım bı bılgıyı sızınle hemen paylasmak ıstıyprum kızlar..... dıyet yapmadan ONCE bır ay boyunca engınar sırkesını ıctıgınız suya karıstırıp içince kur gıbı dusunebılırız... karacıgerde bı yaglanma varsa vb seylerı noturleyıp vucudu zayıflamak sa zayıflamak kılo almaksa kılo almaya hazır hale getırıyormus.... yanı yaptıgınoz dıyetlerden daha ıyı sonuc almak ıcın bır yol... denemeye deger :)

Merhaba,paylaştığın bilgi için teşekkürlergerçekten denemeye değer

Kızlar alıntı yapmadan cevap vereceğim..Ara ara vakit bulursam okuyorum ama cevap yazamıyorum..

Ohh ne güzel dalida ve serap karı gördünüz..Biz de çok üşüyoruz çok sert bir soğuk var..Serap senin ev gibi bir fırtına başlıyor aman Y a Rabbim sanki apartmanı alıp götürecek..

Serap insan eksileri gördükçe dikkat etmeye çalışıyor..Ben yoldan çıktım ama eşim dikkat ediyor..Bu hafta çok yoğun geçti genelde dışarıdaydım..Şükür 1 kilo fazla ile duruyorum..Eşinin de kilo verme çalışmalarına başlamasına sevindim..Gerçekten kilo çok büyük yük ,eridikçe insan rahatlıyor..

Dallida 2 kilo daha gitmiş çok sevindim..Senin kilo verme sorunun şükür bitti..Senin adına çok sevindim..Çünkü sen de istikrarın isi ben de yok..Maşallah diyorum.

Gurbetçiçeği nasıl bu kadar yoğun dayanıyormuş maşallah..Ben kalabalığı çok sevmiyorum..Az ve öz arkadaşım olmasından memnunum..Sizlerle de dertleşiyoruz başka kimseyi aramıyorum..Her kafadan bir ses beni yoruyor..Mantı işi,ev işi,birde okula yardım için akşamdan iç hazırladım..Sipariş verecek olan bizim eski okul için akşamdan haşhaşlı hamurunu yoğurdum..Sabah yedi kalkıp onu yaptım koştur koştur okula saat dokuzdan 2 ye kadar gözleme ile uğraş her kafadan ayrı ses..Çok yoruldum..Furkan biraz derse ilgisini kaybetmiş iki öğretmen söyleyince çok üzüldüm..Eve geldin ağlamaktan şu an gözlerim acıyor..Rehber öğretmeni aradım ağlaya ağlaya oda sosyal öğretmeninin her şeyi abarttığını,bu yüzden bir öğrencinin velisinden çok kötü dayak yediğini söyledi..Sorun yok üzülmeyin dedi..

Soğukta okulda Emirhan da mahfoldu bebeğim..Ona da üzüldüm bırakabileceğim kimse yok..Bir daha soğuk havalarda gitmeyeceğimi söyledim..Evde biraz dinlendim ağladım..Furkan geldi konuşurken yine başladım ağlamaya.. Koştur koştur markete gittik siparişler için alışveriş yaptık..Arkadaş gel mantı yapalım dedi gittim Emirhan ağlamış beni istiyormuş..Arkadaşa bana gel bundan sonra bende yapalım dedim..Koştur koştur eve gel..Baktım babaıyla bilgisayarda Furkan uyumuş..Yarına köfte ekmek siparişi var başladık eşim ile köfte hazırlamaya..Onuda yaptık tadımlık ekler yapacaktım okula gücüm kalmadı..Akşam bir posta daha ağladım.Kendimi daha yeni topladım bilgisayarı bir tek size yazmak için açtım..Sabah yine koşturmaca var..

Serapcım çok naziksin düşünmen de çok güzel..Müşteri mi bulacaksın? Evde yapıyoruz canım..İçli köfte,mantı,zeytinyağlı yaprak sarması,lahana sarması,köstebek pasta,haşhaşlı,ekler vs..Bayanlar günü oldukları zaman menülerini yaptırmak istiyor..Ayrıca güzel yapabileceğimiz her şeyi yapıyorz..Bakalım inşallah tutar da kazancımız artar..

Günaydın

Teşekkür ederim
Salata değil dikkatini çekerim, yeşillik 1 biber, biraz maydanoz,biraz da semiz otu Hayır, itiraz etmiyor. Kendisi de şikayetçi durumdan. Gerçi gece mutfakta gezinmeye başladı Ben de her seferinde peşinden gidip elinde 1 bardak su ile çıkmasını sağladım

İnşaallah sen de başlarsın canım

Geçmiş olsun muhabbet kuşunuza. Umarım iyileşir Hayvanlar gerçekten çok vefalılar...

Tebrikler canım Çok sevindim, iyi gidiyorsun. Bence tam olması gerektiği gibi, az değil. Haftada 1 kilo
Yeni listeni çok beğendim. Bu biraz daha kilo vermeni sağlayacaktır

Bugün ne yedim?
Sabah:yulaflı karışım
Ara:süt
Akşamide6 yk sebze yemeği,1 kepçe çorba,1 çb yoğurt....pide kaçamak oldu...sıcak sıcak cezbetti beni
Ara öğün: 1 portakal,1 bardak yoğurt...

Afiyet olsun..
Arada olur o kadar kaçamak

Evet, bu gece daha çok yağmış. Her yer kartpostal gibi
Çok iyi, kabızlıktan kurtulacaksın inşaallah ..
Afiyet olsun canım. Beyaz lahanayı da tek başına salata yaparsan sarımsakla birlikte içine biraz kuru nane ekleyebilirsin

Yok yahu, sen çıkarsan onlar da çıkar bence İçleri gidiyordur kesin Biz dün gece kudurduk biraz Akşam misafirimiz vardı, hemen yakında bir restoranda ağırladık. Araba almadan gitmiştik. Dönüşte eşimle oğlum kar topu atmaya başladılar birbirlerine. Azıcık ben de katıldım derken küçük bir koşturmaca oldu sokakta

Güzel uyanmana sevindim Dallidacım. İnşaallah bu sabah daha iyi uyanmışsındır

Kış zamanı böyle işte. Burada fırtına dindi çok şükür. Rüzgar var ama dünden önceye göre yaz geldi sayılır :) Aralıklı kar yağışı devam ediyor. Fırtına bugün yarın orada da diner sanırım..

Aynen dediğin gibi, kilo verdikçe bağımlılık yapıyor bu diyet. Ama bazen çok aç hissediyorum. Mesela dün bütün gün toktum. Ama bir önceki gün inanılmaz aç hissettim. Eşinin devam etmesi çok güzel, sen de dikkat et canım

Kolay gelsin canım. Güzel olacak inşaallah Çocuğum yok ama çocukluk dönemi tecrübelerime dayanarak şunu söyleyebilirim, çocuk bu zaman zaman ilgisi yoğunlaşır, zaman zaman azalır. Hatta bazı derse artar bazısına azalır. Bu çok normal. Coğrafyadan nefret ederdim ama fiziğe bayılırdım. Tarih hiç ilgimi çekmedi ama inkılap tarihi dersinde harikalar yaratıyordum. Üstelik bu son 2 derse aynı öğretmen geliyordu. Diyeceğim o ki ağlayıp kendini harap etme. Tepki alan bir öğretmen ise (ki hiç bir öğretmenin hatta hiç bir canlının böyle bir olaya muhatap kalması çok çirkin) zaten çocuk da sevmediği için derse ilgisiz kalmış olabilir.

Senin sinirlerin bozulmuş. Strese girmişsin. Eşin gündüz evde olduğu için şanslısın. Emirhan da senin çalışmana alışacaktır. Yetememek, yetişememek korkusuna yenik düşmemelisin. İçten içe kendini suçluyor olabilir misin? Evine, çocuklarına ayırman gereken zamanı çaldığını mı düşünüyorsun? Belki de yaptığın iş seni zorluyor ya da mutsuz ediyor olabilir mi? Gerçekten bu işi yapmak istiyor musun, yoksa mecbur mu hissediyorsun? Teklif gelince heyecanlandın mı yoksa reddedemeyeceğin için mi kabul ettin? Bunları ben sana sormadım. Sen kendine sor diye yazdım Buraya cevap yazmak zorunda değilsin. Belki de sadece ne hissettiğini yazmak istersin.. Olan biteni anlatmak aslında biraz da ne hissettiğini paylaşamamaktan kaynaklanıyor olabilir mi??

Zaman ayırıp yazdığın için çok teşekkür ederim Kolay gelsin arkadaşım

Elbette elimden geleni yapmaya çalışacağım. Anneme ve kız kardeşime söyleyeceğim. Annem pek dışarıdan almayı tercih etmeyebilir ama kardeşim çalıştığı ve çok seyahat ettiği için ihtiyaç duyabilir ve çevresine haber verebilir. Üstelik yakınsınız. Annem-babam bildiğin gibi Güzelbahçe' de, kardeşim de Urla' da..
İnşaallah canım, Allah işlerinizi rast getirsin ..

Dün akşam ani bir misafir çıkınca dışarıda ağırlamaya karar verdik. Balıkçı restoranına gittik. Ama anafilaksiden (şiddetli alerjik reaksiyon) sonra ne zaman deniz ürünü denesem hep boğazımda farklı yerlerde ödem oluştu. Demek ki balık yeme hayatım bitti. Aslında köfte yemem gerekiyordu. Orada yiyeceğim köfte çok yağlı olacağı için ben de yağsız yeşillik ve peynir yedim. Son olarak masaya gelen kabak tatlısı ve baklavanın ise ucundan gerçekten de minicik parça aldım.
Bu sabah ki tartıldığımda -.... gr. daha oldu. Sürpriz olsun, yarın sabah bildirimde total kilo bildireceğim.

Gülfurencim çok teşekkür ederim arkadaşım. İyi ki böyle bir diyetin varlığından haberdar ettin

Bugünkü menüme gelirsek...

Sabah:
1 bardak su
1 fincan sade filtre kahve

Kahvaltı:
Zeytinli salata
(maydanoz, dereotu, fesleğen, kiraz domates, 4 zeytin, 10 gr. beyaz peynir. Tarifte peynir yoktu ben ekledim.)

Ara:
1 sade kahve

Öğle:
Göbek salata+ hindi füme
(Aslında ton balıklı olmalı ama balık alerjim yüzünden hindi füme ekleyeceğim)

Ara:
Meyve çayı (yeşil elma, karanfil, tarçın,limon, ıhlamur ... Evde geçen seneden kalan kuşburnu vardı bozulmuş... )

Akşam:
Keçi peynirli, semizotlu salata

Ara:
Rezene çayı

Son düzenleme:
Teşekkür ederim canımsıkma canını,bu yaşlarda böyle şeyler olur...oğlum da aynı şekilde davranıyor...hep ders,hep sınav diyor...yaşına göre dersler ağır geliyor...bu aralar birbirimizi çok giriyoruz...beni anlamıyorsun diyor....bazen sinirlerim bozuluyor,bağırıyorum sonra pişman oluyorum...her şey düzelir Allah'ın izni ile...öteki konulara ben de Serap' katılıyorum...Rabbim bol hayırlı kazanç versin Gülfurencim

Söylediklerine aynen katılıyorum...Amin!!

Demek ki yine - lerdesinÇok sevindim
Çok geçmiş olsun...bazen olabiliyor bu tür alerjiler...umarım kalıcı değil....doğum yaptıktan sonra kayısı karşı alerjim başladı...ama 5 yıl sonra sona erdi çok şükürmenün de güzel ,afiyet olsun
Ne güzel,karın tadını çıkartınızhafta sonu bende oğlumla parka gidip,oynayacağız

Eşini tebrik etmek lazıminşallah o da verir
Teşekkür ederim,bu sefer kabızlıktan dolayı,posayı biraz artırdı...buralarda beyaz lahana hep dondu...kuşumuz biraz daha iyi gibi...şimdi ishal oldu,ötekine de geçti şiringa ile ilaç içirmeye çalışıyorum...
Binadakiler yaşlı...dışarda çıkınca bile soruyorlar:bu soğukta nereye gidiyorsun?

Sabah yediklerim: 1 dilim ekmek,2 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,1 yumurta,maydonoz
Ara:1 ob elma
Öğlen: 1 dilim ekmek,8 yk sebze yemeği,kırmızı lahana salatası,1 ayran...

Teşekkür ederim
Sağ ol canım... Umarım, zamanla geçmesini bekliyorum ben de. Bağışıklık sisteminin kendi hafızası var. Hoşlanmadığı moleküllerle karşılaşıp ona karşı antikor ürettiğinde o molekülü hafızaya alıyor ve uzun süre ona karşı savunmada oluyor. Unutturmak çok zor ama bir süre sevmediği molekülü görmezse belki de unutur diye düşünüyorum. Tıpkı senin kayısı ile yaşadığın tecrübede olduğu gibi. O yüzden üzerine gitmemeyi, zorlamamayı seçtim
Hadi bakalım şimdiden iyi eğlenceler size

Teşekkürler.. İnşaallah, bazen diyet de neymiş, spor yapmak lazım diyor. Bazen yediklerinden pişman olup bana diyet yaptır diyor Oğlan bu evde kek, poğaça yok mu, neden eve tatlı gelmiyor diyor

Dediğin gibi bu hafta sebze azalacak ve pahalı olacak pazarda. Kerevizlerin de içleri boşalmaya başlar artık. Don vurmamıştır inşaallah. Dışı ıslak gibi olanların don vurmuş olduğunu söylüyorlar ama, ne derece doğru bilmiyorum :26:

Yazık yaaa, hayvanların hasta olmasına çok üzülüyorum. Konuşamıyorlar da anlatsınlar... Elimize bakıyorlar yardım edelim diye Hepsinin senin gibi duyarlı sahipleri olsa keşke. Büyük hayır yapıyorsun arkadaşım, yüreğine sağlık

Öyleydi değil mi, yaşı büyük olunca tuhaf gelir onlara

Sabah yediklerim: 1 dilim ekmek,2 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,1 yumurta,maydonoz
Ara:1 ob elma
Öğlen: 1 dilim ekmek,8 yk sebze yemeği,kırmızı lahana salatası,1 ayran...

Afiyet olsun Dallidacım

Öğleden sonra sabahki manzaradan eser kalmadı. Karlar baya eridi derken, şu dakika yeniden kar yağmaya başladı. İnanılmaz...

Öğle saatlerinde salatamı yedim. Eşim bir belge istemişti, nüfus md. ne gidip belgeyi aldım. Sonra arkadaşım geldi. Çay içip sohbet ettik. Karnım aç değil ama ruhum aç.. Sanki bir şeyler yesem iyi gelecekmiş gibi hissediyorum. Bugünkü kaçamağım 1 kuru kayısı şimdilik. Süt geldi bugün, azıcık daha soğusun onu mayalacağım inşaallah.. Kalkayım da azıcık pilates yapayım bari. Yarın sabah eksileri görmek için tartıda biraz çalışmak lazım değil mi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…