Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Rica ederim
Ben yay burcuyumsen?
O tatlı çok güzel olduğuna eminim,ama sadece 1 dilim yesen olur mu?çatalla küçük küçük parçalar kopar,ye :)demesi kolay tabii afiyet olsun canım,ertesi gün dikkat edersin,olur bitter
Yok,yoğurt içinde prebiyotik koymuyorum,benimki maşallah sert oluyor :)
Eşime de bahsetsem mi acaba sigara bırakma hattında?eşim bırakmak istemiyor..buralarda kaçak sigara ucuz,2,5-3 tl...yokj satiyorlar ya...
Amin,hepimizi
Afiyet olsunaslında çok kaçamak yapmadınuykusuz kaldın ya,bu yüzden iştahın açilmış olmalı bende öyleyim
Akşam yemeğini yedin mi?
Allah kabul etsin Gurbetimgeçmiş olsun canım,şimdi nasılsın?
Teşekkür ederim,sende çok iyi gidiyorsunevet,kuşum iyileşti çok şükürbiliyor musun,oğlumdan öğrendi,beni ne zaman görse ''aannem'',''anneciğim''diyor..sizin kuşunuz erkem mi,dişi mi?erkekler daha çok konuşurlar,dişiler pek konuşmazlar...bizimki erkek :)

bu arada kilo cizelgemi nasil buldunuz, cok tatlilar degilmi, diger sayfadaki gül abla sayesinde yapabildim, insallah cizelgeyi asagiya dogru cekebilirim.
Çizelge süperinşallah her hafta eksilir

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Bugün 1 saat yürüdüm...karda yürümek çok hoşuma gitti
Ara: 1 ob elma,1 bardak yoğurt

Hayırlı geceler

Son düzenleme:
Günaydınmutlu hafta sonları olsunnnnnnn
Az önce kahvaltımı yaptım:
1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,maydanoz,2 ceviz içi....doydum ama tabak çok boş duruyor bu şekilde,gözüm doymadıartık mevsimi geçtiği için domates,salata almıyorum

Ara: 1 elma

Öğlen:1 dilim ekmek,8 yk sebze yemeği,salata,1 ayran

Ara:bugün yapmayacağım,akşama oturmaya gideceğiz,saat 5 gibi akşam yemeğimi yiyeceğim ...

Akşam: 1 kepçe çorba,yarım alabalık,salata,1 çb yoğurt

Ara:1 mandalina,1 bardak süt(bunları yanımda alacağım)....misafirliğe gittiğimiz yerde sadece çay içeceğim...veya sade türk kahve
1,5 saat yürümeye niyetim var bir aksilik olmazsa;en az 2,5 l su içeceğim;2 yeşil çay içeceğim....
Bugün giremiyebilirim,kendinize iyi bakınöpüldünüz

Allah kabul etsin Gurbetçim. Tavsiyen için teşekkür ederim. Çok haklısın. Kaç gündür her sabah 300 gr. (-) görüyordum, bu sabah 100 gr. oldu sadece. Hemen etkiliyor. Bir öğün kaçamak demek ki çok geliyor.

Şekercim sana ceza verelim. Bu hafta boyunca seçeceğin 4-5 gün 40 dk. bisiklet ya da Leslie ile 5 mil ya da karma olarak senden spor bekliyoruz

Benim asıl merak ettiğim yıldızların konumuna göre başlayacağımız işe ya da içinde olduğumuz duruma göre alacağımız tedbirler cüzzi irade sayılır mı? Evet, çok haklısın. Maranki de kadim bilgiye dayanan uygulamalar yapıyor fark ettim. Hatta doğal taşları da kullandığından bahsediyordu. Hmm, demek ki belli dönemlerde deli gibi yemek istememizin sebebi bu Dün resmen gözüm döndü 2 gün sonra dolunay, ay büyümeye devam ediyor.. Gerçi dün sabah ekmek yememin de etkisi vardır bu işte. Ne kadar da proteinle birlikte alırsam alayım ekmek yediğim sabahlarda gerçekten de tokluk sürem kısalıyor ve aynen Karatay Hoca' nın dediği gibi uyuşturucu bağımlılığı gibi tatlı bir şeyler için gözüm dönüyor.

Demek akrep burcusun. Ben de yengeç burcuyum.

bu arada kilo cizelgemi nasil buldunuz, cok tatlilar degilmi, diger sayfadaki gül abla sayesinde yapabildim, insallah cizelgeyi asagiya dogru cekebilirim.

Güzel olmuş, çok beğendim.

Yengeç burcuyum Dallidacım. Yükselenim akrep ay burcum da oğlak Hepsini internetten hesapladım. Fakat bazen bilmemek daha iyi oluyor. Ay burcumun oğlakta olması kötü bir yerleşimmiş mesela. Üzüldüm ne yalan söyleyeyim.

Tatlı konusunda haklısın. Dediğin gibi yapacağım. Fazlasına ihtiyacım yok değil mi?
Ellerine sağlık arkadaşım, afiyetle yiyin.
Eşin bırakmak istemiyorsa tek yapabileceğin dua etmek. Söyledikçe ters tepiyor.

Teşekkür ederim Çok yapmadım ama bu sabaha yansıdı. sadece -100 gr. oldu. Aynen dediğin gibi, sanırım uykusuzluktan oldu.
Akşam yemek yemedim ama bir parça fıstıklı bitter çikolata yedim.

Hayırlı akşamlar arkadaşlar
Bugün 1 saat yürüdüm...karda yürümek çok hoşuma gitti
Ara: 1 ob elma,1 bardak yoğurt

Hayırlı geceler

Oooh, mis.. Tebrik ederim arkadaşım. Rutine girecek inşaallah
Afiyet olsun

Ben de senin güzel bir hafta sonu geçirmeni diliyorum Afiyet olsun. Maydanozun yanına dereotu, roka eklesen. Yazdan közlediğin kırmızı biberlerden çıkarıp ısıtsan. Hatta köz patlıcan da çıkarabilirsin arada. Hatta bak ne diyeceğim, arada maydanoz, dereotu, roka ve köz kırmızı biberi doğrayıp karıştır. Üzerine cevizleri kır. Seviyorsan biraz sumak ve kırmızı biber ekle. Ceviz yerine 5 ad. zeytin de ekleyebilirsin.

Afiyet olsun canım. Misafirlikte ısrar edeceklerdir. İyi dayanmalar diliyorum

Bu sabah dünkü kaçamaklara rağmen aç hissettim. Kahvaltımı hazırlayıp hemen yemeye başladım..

Kahvaltı:
1 yumurta
28 gr. taze keçi peyniri
maydanoz, dereotu, köz kırmızı biber

Yumurtayı kayısı pişirip kayık tabağa doğradım. Üzerine yeşillikleri kıyıp sumak ve pul biber ekledim..

Öğle:
Kabak sote
3 yk. yoğurt

Akşam:
Fırında tavuk
Salata

Planladığım menü bu. Biraz evi toprlayacağım. Sonra önce tchibo ya gideceğim. Geçenlerde denemek amaçlı az miktarda çekirdek kahve almıştım. Çok beğendik. Gidip biraz daha alayım. Sonra pazara gidip önümüzdeki haftanın meyve ve sebzelerini alacağım Allah kısmet ederse. En son da kuaföre gidip saçlarımı boyatıp, manikür-pedikür yaptırmayı düşünüyorum. Bakalım ne kadarını yapmayı başaracağım

Herkese sevgiler, mutlu hafta sonları

Afiyet olsunhımmm,oldukça az yiyecek var...bugün baya yoğunsunher yere yetiştirebildin mi?ben tchibo sadece internete satıldığını sanıyordum:44:tatlıyı yedin mi?2 gündür ben de çok açım..ay ile ilgisi var mı,yok mu,bilmiyorum ama kaçamak yapmamak için kendimi zor tutuyorum...küçük olsam neyse,ama kocaman kadınım ya...Rabbim,beni nefsimle baş başa bırakma...

Günaydın kızlarhava buz gibi...
Bina da yalıtım yok...komşular yaptırmaya pek gönüllü de değil...olmadı mı ne zaman evimi tamir edeceksem,sadece katlarıma yalıtım yapacağım...binada yönetici yok...
Sevgi abla,senin evin sıcak mı?Ankara da oldukça soğuk bir şehir....

Birazdan kahvaltımı yapacağım:
1 dilim ekmek,1 haşlanmış yumurta,2 parmak kadar peynir,2 ceviz içi...

Öğlen:1 kepçe çorba,8 yk z.yağlı yeşil fasulye,salata,ayran....

Ben bu sene ne patlıcan,ne biber kozu yapabildim....biber kuruttum,patlıcanı da domatesle kavurdum dondurucuya attım...seneye nasipse,çiftliğe gidip,orada geni geniş yapacağım..

Oğlumla birlikte 1,5 saat yürümeye niyetimiz var

Serapcim,tatlı meselesi ne oldu?1 dilim mi yedin,2 dilim mi?

Dün ikindi vaktindeki ara öğünümde 1 elma yedim,yemiyecektim ama akşam yemeğimi normal saatlerde yiyince acıkmamak için ara öğünümü yaptım....bu aralar ben de çok açım
Sonra görüşürüzsevgiler

aynen serapcim, gecen hafta karataya basladigimda bende kendime inanmadim, aclik ve tatli istegim gitmisti, sekeri ve karbonhidrati kesince insan bir daha cani istemiyor, ama birde yeyince arkasi geliyor, haftasonlari, misafirlerim cok gelir, yada biz gideriz, mutlaka bir programimiz oluyor artik biliyorsunuz, gene kacamaklarim oldu malesef, ama bu böyle olmayacak serapcim, yarindan itibaren tekrar toparlanip cumaya kadar kacamak yok ve arti spor söz veriyorum , 40 dkika kadar bisiklet sürülecek arti slim six pack diye bir sey var youtube da 12 dakika tamamen göbek icin onu yapayim diyorum, birazda sikilasmak lazim , hem spor yapinca insan kacamakda yapmiyor, söz arkadasim cezama raziyim ve yapacagim, yalniz su kesin, seker ve karbonhidrati bir aldinmi , yakani birakmiyor, sende denedin sabah ekmekde yesen , bütün gün canin birseyler istedi degilmi, aslinda bicak gibi kökten kesmek lazim bunlari ama nasil olacakki, dün esim patatesli börek istedi, mecburen yaptim eee sicacik böregi hepsi yerken ben nasil bakayim demi ama günah

ben eger aksam gec saatte karbonhidratli bir sey yeyip tok yattigimda sabah acliktan ölecekmisim gibi uyaniyorum, tam tersi aksami erken yeyipte ac yattigimda sabah tok uyaniyorum ilginc dogrusu, kesinlikle anladimki bunlar insani mahvediyor ve bagimlilik yapiyor, sabahtan güzel kahvaltini yap serapcim ama ekmek yeme bence, bütün gün insan pek acikmiyor karatay kahvaltisi yapildigi zaman metobolizma %30 daha hizli calisiyormus, menün gayet güzel, cok begendim , öglen sebze aksam et süper, tchibo burdada var o dedigin cekirdek kahvelerdende var ama ben kahveyi pek sevmedigim icin denemedim, ilginctir kokusuna bayilirim ama icemem, aci gelir. evet ben akrep burcuyum , yükselenim kova , ay burcumu bilmiyorum, dur merak ettim internetten bir bakayim, bu arada benim kizimda yengec burcudur, cok iyi bir burc, tam bir kadin burcu, övmek gibi olmasinda kizimda cok iyidir, huylari sadakati, evine bagliligi, sevecenligi bunlar yengec burcunun özellikleri, erkek olsam yengec burcu bir kadinla evlenmek isterdim, cok yi ev hanimi oluyorlarmis. serapcim sen zaten öylesin, esinde cok sansli bence , oglunda benide götürsene serap kuaföre, dip boyam gelmiste

sakin dallidacim tut kendini bak randevun yaklasiyor, bir bozunca arkasi geliyor , sakin bozma diyetini ,

burasida cok soguk dallidacim, dün kaloriferler acik olmasina ragmen, sömineyide yaktik ancak isinabildik, haftayada okullar tatil iki hafta benim cücükler evdeler, olsun kiz kiyamiyorum sogukta karanlikta kalkip gidiyorlar her sabah , yatsin yavrularim iki haftada olsa... gerci oglumu yatili kuran kursuna yolluyorum burdan iki arkadasiyla birlikte, gecen senede gitmisti ya baya faydasi olmustu, dur bakalim dayanabilirsem ilk etapta bir haftalik yazdirdim, dayanirsam iki haftaya ceviririm annesinin kuzusuuuu

Diyetimi bozmadım ama çok zorlandım....
Ne güzel,yavruların tatilde olacaklarburada da sabahçilar çok erkenden derse giriyorlar Buralarda sadece yaza Kur-an kursu var evet,bu sene galiba her yerde hava çok soğuk....

Günaydınhayırlı haftalar olsun
Dün akşam bir nişana gitmek zorunda kaldık aslında gitmeyeceğimize söylemiştik ama o kadar ısrar ettiler ki gitmek ten başka çaremiz kalmadı....nişan salonu buz gibiydi....çok üşüdük...salonda dört tane klima vardı,biri bozuktu....rezaletdört saat titredik ya...buz gibi kola ikram edildi
Dün ikindi vaktiğindeki ara öğünümü yapmadım,akşam yemeğimi biraz erken yedim....1 kepçe çorba,yarım alabalık,yarım turp,1 ayran...
Gece: 1 greyfurt,1 bardak süt....

Bugün kahvaltıda ne mi yedim?
1 dilim ekmek,3 parmak kadar peynir,2 ceviz içi,yarım domates...

Ara: 1 greyfurt

Öğlen:1 dilim ekmek,8 yk z.yağlı fasulye,1 turp,1 ayran

Ara:1 elma

Ancak akşam girebileceğim
bugün amcamıza gideceğiz,sütümüzü alacağız.....

Öpüldünüz

Son düzenleme:
İyi akşamlar
Akşam yemeğimi yazayım :1 kepçe çorba,2 ısırık pide ,yarım alabalık,1 turp,1 ayran
Ara:2 elma(1 elma kaçamak),1 bardak süt...

Bugün az su içtim..sadece 1 fıncan yeşil çay içtim....yürüyüş....30 dakika +20 dakika+20 dakika...ama yarın telafi ederim inşallah

Herkese hayırlı geceler

Günaydınhayırlı sabahlar
Dün gece maalesef 1 mandalina daha yedim oğluma çok canım sıkıldı...2.sınav notları,ilk sınava göre biraz daha düşük geldi...gerçeği not değişmiyor,ama 5 puan düşük geldi oğlumla konuşmak istedim ama konuşulmuyor....çok agresifleşti...biraz daha sabredeyim,sonra bir çaresine bakacağım:44:

Menün:
Sabah: 1 dilim ekmek,1 yumurta,2 parmak peynir,yarım domates,maydonoz,turp...

Öğlen:1 dilim ekmek,z.yağlı patlıcan yemeği,turp,ayran...

Sonra görüşürüz
(pazar günü yürüyüşe çıktık ama sadece parka kadar yürüdük..10 dakika kadar...oğlum karı görünce beni sattı,oynamayı tercih etti)

Bugün öğlen yemeğim,akşam yemeğimle değiştirdim
Öğlen:1 kepçe çorba,yarım alabalık,1 turp,1 ayran...

Ara:1 elma..

Akşam:1 dilim ekmek,8 yk z.yağlı patlıcan,1 turp,1 ayran...
Unutmadan,sabah 2 ceviz içi yedim

Eşim evde ama çıkabilirsem saat 4 gibi yürüyüşe çıkmayı düşünüyorum....

İstikrarlı ve disiplinli arkadaşım..Süpersin..

Notlara gelince geçen gün furkana ben de söylendim hatta sinirimden ağladım.Geçenlerde bir psikolog şu notlar olmasa aileler ile çocuklar arasında bu kdar sorun yaşanmayacak diyor.Der çalış,notun düşük derdinden aileler ve çocuklar birbirinden uzaklaşıyor dedi..Ben de ağladım ve dedim ki benim itmem kalkmam ile ders çalışıyorsun bu şekilde olmaz dedim.Bunu senin istemen lazım ben sana yol çizdim olmadı şimdi yolunu kendin çiz bakalım.Sonucunu beraber görelim dedim.Kişilik olarak seni çok seviyorum ve gurur duyuyorum dedim.Ama ders konusunda sorumluluk sahibi değilsin sen kendine hangi notları yakıştırıyorsan o kadar çalış oğlum dedim ve sarıldım öptüm.Ders çalış demiyorum bakalım üçüncü sınavlarda göreceğiz.

Şunu fark ettim ben Furkana hep ders için bağırıyormuşum..

Kizlar merhaba,. Misafirlerim var giremiyorum, yarin gorusuruz insaallah. Optum sizi

Kolay gelsin..

Merhaba Gülfurencim,teşekkür ederim arkadaşımya,hiç sorma ama dersler gerçekten çok zor...onları da anlıyorum,ama maalesef öyle bir eğitim sistemi var ki çocuklara nefes aldırmıyor...biz bu sabah toplantıya gittik,hocalar diyorlar ki teneffüse hep top oynuyorlar...iyi de,bunlar çocuk ya...teneffüste çay,kahve içecek halleri yok ki
Biz de akşam 6 da evdeyiz,6:30 da sofradan kalkıyoruz,7:30 ders başı...9:30 a kadar...sonra yatmaya...ya,ben oğlumla ne zaman konuşacağım???oğlum bana çok yakın...iletişimimiz azalınca çok agresif olmaya başladı2 gündür biraz dersleri azaltık,daha çok konuşmaya gayret ediyoruzmaalesef ben de hep dersler yüzünden oğluma bağırıyorum...sen yine de Furkan'ı çok boş bırakma...sonuçta adı üzerine,çocuktur

Merhaba arkadaşlar
Kahvaltım:1 dilim ekmek,2 ceviz içi,3 parmak kadar peynir...
Ara:1 elma
Öğlen:1 dilim ekmek,8 yk patlıcan yemeği,1 turp,1 ayran
Ara:1 portakal...

Alabalığım bittioğlumu okula bırakacağım,sonra balık almaya gideceğimgörüşürüz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…