Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Başarılar dilerim. Bence menü gayet güzel. Kaçırılmış, fazla olan bir şey yok bence. Akşam yemeği için bildirimi bekliyoruz

Benim fikrim şu: patates, bezelye, muz, havuç bigi bazı sebze ve meyveleri hep yenmemesi gerekenler olarak düşünüyoruz. Kontrollü ve mümkün mertebe üzerine ek kalori gelmeyecek şekli ile tüketmemiz gerekir. Mesela muz ve patates ciddi magnezyum kaynağıdır. Hatta patates C vit. içerir. Bezelye iyi bir protein kaynağı, pişirirken havuç ve patates eklemezsek 5-6 kaşık iyi bir öğün olacaktır. Havuç A vit. kaynağı olup biraz zeytinyağı ile çiğ olarak tüketilirse kalorisi bize zarar verecek ölçüde olmayacaktır.

teşekkürler verdiğin bilgiler için.bende herşeyden az da olsa yeme taraftarıyım.önemli olan ölçüyü kaçırmamak sanırım.

dünakşamı yazayım önce

1 bardak süt
4-5 tane eşimin kızarttığı hamsi(sütten 2 saat sonra)
2 tane tatlı(cok üzgünüm)

bugün sabah
1kk peynir
domates salatalık
3 çatal sucuklu yumurta
2 çatal reçel
1 dilimekmek

sonra 2 saat çarşıda yurudum
alacaklarım vardı aldım.

ara 1 şeftali
öğle 2 islimkebabı
1 kaşık patates püresi

ara yine 1 şeftali

bugün kendime 2 tane etek aldım.hafif dar kendime hedef koydum
bu hafta onun içine rahat girmek istiyorum
sizinde böyle hedefleriniz varmı

inşallah canım hepbırlıkte veririz.yurumek gerçekten ise yarıyor.bende okula giderken sürekli yurumeye çalışıyorum.benımde iştahım cok.tutabılsem ahh

çok güzel görünüyor menün kısa zaamnda sonuç alırsın inşallah

Merhaba Sevgi-liebe,serap,dallida,gurbetçiçeği ve diğer arkadaşlar..5 .sayfaya kadar okudum.. Bence çok güzel olmuş..Sevgi ablanın tavuk tarifini bende mutlaka deneyeceğim..

Bu arada Dallida yeni evin hayırlı olsun..Ben de yeni evime 1 ay oldu taşındım..Şükürlr olsun bu evimde içimde huzur var..

Bu arada ben 56 kg düştüm ve daha sonra yine 59 kg çıktım..Şimdi 57-58 arası gidip geliyorum..Kendime adımsayar aldım hatta adım sayarak 20 günde 4 kilo topiği var orada uzun süre bulundum..Devamlı hareketli olmama rağmen gördüm ki 4000-5000 adımı zor geçiyorum..Benim de yürüyüşe başlamam lazım..Troidlerim çalışmadığı için az terliyorum ve çok ödem oluyor..Ödem atıcı çaylar içiyorum ama terlemek adına sauna eşofmanı aldım..Bu gün temizlik yaparken giydim ve ben böyle ter görmedim çok mutluyum..

Ayça Kayanın kitabını aldım..Yaşa-kiloya göre formüller vermiş..Ben onu uygulamaya başlayacağım..Bana çok mantıklı geliyor tam sağlıklı beslenme..Beni de listenize ekliyor musunuz bayanlar????

Selam.. İnsallah en guzel sekilde kilolarinizi verirsiniz.. Bende 6ci gunumdeyim.. :) cok zorlaniyordum sanki yavas yavas alistim.. Bazilari "solmussun" diyor. sevgilim "suzulmussun" diyor.. kilo vermisim mutluyum pes etmek yok:)
Merhaba :)hep birlikte inşallah:)kilo kaybınız için tebrikler
İnşallah hep birlikte istediğimiz kiloya ineriz:)
Topiğiniz hayırlı olsun.. Tam bana göre beni aranıza alın lütfen..Yaş ortalaması da iyiymiş..
Hoş geldin Gülfürencim
Bende aynen düşünüyorum
Afiyet olsun,menün güzel :)eteklerini güle güle giy :)benimde 40 beden bir pantolonum var:)şu an 42 gyiyorum...
Teşekkür ederim:)

Merhaba Gülfürencim,aramıza hoş geldinçok teşekkür ederim canım,senin de evin hayırlı olsun,güle güle oturunEmir ne yapıyor?Serap girince seni listeye ekler:)sevgiler

Günaydın arkadaşlarhayırlı pazarlar
Bugün ben ataktan vazgeçiyorum,etin yanında sebze de yiyeceğim.Aslında dukan yapmak istiyordum ve 7 gün atak yapacaktım ama iki gündür canım hep tatlı istiyor(reglı değilim)...verdiğimden fazla kilo almaktan korkuyorum...böyle bir deneyimim daha oldu,3 kilo verdim,4 kilo aldım.....yarın diyetisyenimin verdiği listeleri uygulamaya başlayacağım...Serapcım,bir kere daha haklı çıktınneyse,zararın nerden dönersem kardır...bugün tartıldım,1 kilo verdim ama sebze eklenince herhalde onu geri alacağımtartı gününde bakkalım ne olacaksizler ne durumdasınız?dün akşam et ve yoğurt yedim:)sevgiler

gunaydin kizlar.bugun sabah borek yaptim esime ve ogluma.1 dilim yedim ondan sonrada ver elini temizlik simdi yeni oturuyorum cok yorgunum cooook

tarti gunu ne zaman canim.dukani birakiyormusun tamemen

gunaydin kizlar.bugun sabah borek yaptim esime ve ogluma.1 dilim yedim ondan sonrada ver elini temizlik simdi yeni oturuyorum cok yorgunum cooook
Afiyet olsun
tarti gunu ne zaman canim.dukani birakiyormusun tamemen

Merhaba,tartı günü için kızlarla konuşalım,bir karar alalım.Bu sayfa perşembe günü açıldığı için ben perşembe günü tartılıyoruz sandım:44::44:evet,dukanı bırakıyorum....daha önce böyle bir deneyim oldu,1 hafta saf protein yaptım,3 kg verdim...sonraki hafta iştahım öyle açıldı ki 4 kilo geri aldım.Canım şekerli şeyleri istemeye başlamıştı,korktum açıkçası...bir de kabızlık faktörü da var....bugün eski diyetisyenimin verdiği listelere başlayacağım.Birinci liste 1350 kalori.Her listeyi 2 hafta uygulayacağım...

Son düzenleme:
Günaydın arkadaşlarhepinize mutlu bir hafta dilerim
(bu arada,neredesiniz?)
1 saat yürüdüm geldim.Birazdan kahvaltımı yapacağım:
2 dilim kepekli ekmeği ile tost,1 yumurta,domates,salata(hafta da 2 günü yumurta yiyeceğim-pazartesi ve perşembe)
ara:1 elma...
Sonraki öğünleri daha sonra yazarım.Bugün da çarşıda işimiz var...gidip bir halı,bir perde ve bir avize almam lazım...dün gece rüyamda şişmanladığımı gördümhiç bir şey olmuyordu üstümekabuseşim ve oğlum hala uyuyor,gidip kahvaltımı edeyim,geç kalmadanöpüldünüz

cok cok cooookk dolu bir hafta sonu gecirdim, az öncede kizimi Berline ugurladim. bütün 10. siniflar gitti, cumaya gelecekler insallah. Uctu biricik kusuuuummm Rabbim sag salim gidip gelmeyi nasip etsin insallah.
Arkadaslar dolu dolu iki günde sayfamiza yazma firsati bulamadim, menülerime gelince sadece aksam yemeklerini 9 - 9:30 arasi gibi gec saatte yememin disinda iyidi. ben tarti günümüzü pazartesi olarak biliyordum ve bu sabah tartildim gecen hafta 1,5 kilo vermistim, bu haftada aslinda tam olarak bir hafta olmadi bile 1 kilo daha vererek toplamda 2,5 kilo vermisim insallah böyle devam edebilirim.

Dallidacim dukani birakmana sevindim, dogru karar verdin, serapcim herzamn hakli cikiyor, trti gününe gelince hafta sonlari ister istemez programlarimiz , gezmeler felan oldugu icin , bence cuma günü tarti günümüz olsun, hafta sonu sadece bir gün cumartesi vea pazar hangi gün programimiz varsa o gün kacamak günümüz olsun , pazartesiden itibaren tam gaz cumaya kadar kacamak yapmaksizin diyetimizi uygulasak cumada tartida yüzümüz gülse iyi olmazmi? eger pazartesi tarti günümüz olursa hafta sonu yapilan kacamaklar arti olarak tartiya yansidiginda kilo verememis olur ve motivasyonumuz düser.

serapcim , sevgi ablacigim ve diger bütün arkadaslarim gecmis olsun dilekleriniz icin hepinize cok tesekkürler ederim, cok sükür oglum daha iyi, bugün okula gitti. Bu arada gülfurencim hosgeldin canim yaaa nerelerdeydin, bir kayboldun , pir kayboldun, iyisin insallah, cocuklarin nasillar,

oh oh oh bayilirim alisveris yapmaya her kadin gibi simdi sen ne güzel seyler alirsin güle güle kullan canim, yürüyüsünüda yaptin kahvaltinda güzel daha ne olsun

Nasilsin canim, ben iyiyim tartida yüzüm güldü, tarti günlerimiz cuma olsunmu ne dersin ?

bende birazdan evimi toparlayip, kadin doktoruna gidecegim, randevum vardi, ögleden sonra menümü tamamen yazarim

Günaydın Kızlar, mutlu bir hafta diliyorum

Yarısı iyi, yarısı kötü bir hafta sonu geçirdim. Cuma gecesi başlayan migrenim cumartesi günü ağırlaştı. Bütün gün ve gece yattım. Pazar sabahı daha iyi uyandım. Arkadaşlarımıza davetliydik. Sabah hazırlanıp gittik. Gece 23.30 gibi döndük. Tabi ki de türlü yaramazlık yaptım. Cezama razıyım

Dallidacım, eminim bir süre sonra bu su döküp süpürme işi senin içine sinmez. Bütün komşularını merdiven siler duruma getirirsin
Menü güzel şekerim.

Topiğiniz hayırlı olsun.. Tam bana göre beni aranıza alın lütfen..Yaş ortalaması da iyiymiş..

A-aaa aynı yaşta mıyız yoksa? Tanışmış mıydık acep

Kendine bir liste yaptın mı? Yani genel olarak... Listen olmadığı için menüne çok fazla yorum yapamayabiliriz. Yani sabah reçel, 2 gün üst üste patates püresi....

Bende bi sürü hedef var 36 bedenleri verdim, tekrar 36 olamam diye. Ama 38 beden kıyafetlerim duruyor. Arada giyip deniyorum. Şu an 40 bedenim. Sanırım 1 ay sonra 38 leri giyebileceğim Allahın izniyle...

Hoş geldin şekerim.
Sen ilaç almıyor musun? Tiroidin çalışmıyorsa dr. un sana ilaç vermeli.
Ayça Kaya' nın kitabını ben de aldım ama daha okumaya fırsatım olmadı. Uygulayacağın listeyi yazar mısın Gülfurencim. Menülerine yorum yapabilmemiz için. Bir de boyun kaçtı? Bilgilerini verirsen seni de listeye eklerim canım

Bi şi demiceeeem

Afiyet olsun

Bence pazar olsun. Pazar kaçamakları hepimizin canını sıkıyor aslında ama engel olamıyoruz çoğu zaman. Pazar sabahı tartılırsak bir sonraki haftaya kadar telafi edip üzerine kilo verme şansımız olabilir. Sizlerin fikri nedir kızlar???

Teşekkürler Dallidacım, sana da mutlu haftalar
Afiyet olsun şekerim.
Ooof of, rüyaya bak. Canım arkadaşım takma bu kadar kafana, sen azimli ve becerikli bir kızsın. Başlarsan sonuç alacağını hepimiz biliyoruz

Kolay gelsin, güzel alış verişler diliyorum sana. İyi günlerde kullan Yakışıklı oğlunu öp benim için Görüşmek üzere

Günaydın Gurbetçim

Allah kavuştursun canım. Amin...

Harikasın güzel arkadaşım. Tebrik ederim Yaparsın sen... Tamam CUMA günleri tartı günümüz olsun o zaman

Oh ne güzel, daha iyi olacak oğlun inşaallah

Nasilsin canim, ben iyiyim tartida yüzüm güldü, tarti günlerimiz cuma olsunmu ne dersin ?

bende birazdan evimi toparlayip, kadin doktoruna gidecegim, randevum vardi, ögleden sonra menümü tamamen yazarim

Teşekkür ederim canım. Sanırım ben mesaj yazarken gönderdin. Görüşemedik. Geçmiş olsun Gurbetçim, kontrole di mi? Öğleden sonra görüşürüz o halde. Öpüyorum canım...

Hala kahvaltımı yapamadım. Gidip kahvaltı edeyim. Daha sonra ilk sayfanın ilk mesajına kurallarla ilgili ekleme yapacağım. Kızlarcım, sizler de okuduktan sonra eklemek istediklerinizi yazarsanız sizin maddelerinizi de eklerim. Öpüyorum sizi şekerler, görüşmek üzere....

günaydın kızlar...
maşallah topiğimiz çok hareketli
inşallah hep böyle devam eder

bu sabah itibariyle evimdeyim ve sağlıklı beslenmeye başlıyorum
diyetimi şöyle yapmayı düşünüyorum
sabah 2 dilim uno light denge 2 yumurta domates salatalık

ara öğün yok

öğlen sebze yemeği veya köfte tavuk gibi protein artı salata 1 dilim ekmek

ara öğün yok akşam da öğlenin aynısı gibi ama akam ekmek eklemiycem
tipik diyet listesi ama ara öğünleri kaldırıcam
uygun olursam da pazartesi perşembe günler sahursuz oruç tutmayı düşünüyorum
hedefim ayda 3 kilo. verebilirsem mükemmel olur benim için
meyvemi öğle yemeğinin arkasından yicem
5 saat aç kalmaya ve ağzıma bisey koymamaya çalısıcam

sabah aç karnına 70 kilo 300 gramdım
memleketten kilo almadan döndüm
önceden en az 2 kilo alarak dönüyordum
bu sefer almamamın sebebi 10 bin adımlık yürüyüsler
yoksa yine çok yemistim
bismillah diyip baslıyorum

sabah markete gidip uno light dengemi de aldım
2 yumurta ve 1 dilim uno denge light yiyerek güne baladım 1 tane de salatalık
ara öğün yapmadım
öğlen tavuk yicem

Bugün evde çok iş var,daha sonra geçmişi okuyup size döneceğim.Her türlü kendimi çok yorgun hissediyorum......Kaçamak olarak biraz kuruyemiiş ve cumartesi yediğim bisküvi pastası var.Normall yemekleri yedim,düğünde ve nişanda tatlı ve pasta yemedim.Menülerde zaten kararlı oluyor.Sabah tartıldım aynı kilomdayım,ama ödem var .Elim yüzüm şiş......Sonra görüşürüz cezaya razıyım.......

Çok güzel karar vermişsin canım..Verdiğin kilo için de tebrikler..

Ben de halı alacağım ama hangi marka alacağıma karar veremedim..Sen hangi marka alacaksın?Bu arada güle güle kullann..

Ne oldu geçmiş olsun?Ben baya uzak kaldım sizden. Allah kavuştursun..Maşallah güzel kilo vermişsin ne mutlu sana..

Ben ara ara diyet modundan sıkılıp geriye dönüş yapıyorum canım..Bir de ev arama sürecim çok sıkıntılıydı..Şükür gönlüme göre bir ev nasip etti Allahım..Hala eksikleri var tamamlamaya çalışıyoruz..Koltukları sipariş ile yaptırdık 1.5 ay oldu hala gelecek..Tanıdık olmazsa iptal edeceğim ama ihtiyaçları da var bekliyoruz..Benim evim küçüktü.Yeni evleniyor gibi eşya alıyoruz..

Emirhan büyüyor ama çok huysuz bir çocuk abisine benzemiyor..Bizi çok üzüyor..Çok inat ve hayırı hiç istemiyor..Bir ara bağırma huyu vardı onu azalttık şükür..Furkan da yeni okuluna başlıyacak inşallah onun için de sorunsuz olur..

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…