Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Selam canım

sizin topiğiniz hayırlı olsun

inş.hayallerinize tez zamanda ulaşırsınız

ben bu klube yeni üyeyim canım
Teşekkürler :) inşallah hepimiz istediğimiz kiloya ineriz :)
Yürüyüşlerine başlamışsın, maşallah.....yeni diyetin hayırlı uğurlu olsun,başaracağından eminim...
Evet,başladım :)hep birlikte inşallah :)
Elline sağlık arkadaşımbu tür tariflere çok ihtiyacım varhele çorba tarifine bayıldımteşekkürler

Öğle yemeğim:tavuk(haşlanmış),ayran
Ara:1 sütlü kahve
Akşam:balık

Çarşıya gittim,kuru yemişler aldım,biraz da kuru pastaburalarda herkesin günü varbakkalım benim sıram ne zaman gelecek?7-8 çeşit dan az da kurtarmazmış

Serapçığım,menün harikaafiyet olsun!sporun da tamam!süpersin!

Gurbeeeeeet,nerelerdesin?

Şimdilik bu kadar arkadaşlarsonra görüşürüz :)

evet bende bugünbaşlamıs bulunuyorum.sabah dikkat ettim.öğlen hafif kaçırdım.

kahvaltı
1 domates,salatalık ,1 dilim beyaz peynir,1 dilim koy ekmeği,şekersiz çay
ara yoğurt 1 çay bardağı kadar
öğle 5 tane köfte, 1 kaşık patates püresi

Son düzenleme:
sormayin dün basimiza neler geldi ? dün arkadaslarla piknige gidecegimizi yazmistimya , gittik ha bu arada döner yerine kisir getirmis arkadasin birisi ondan 4-5 kasik yedim , unutmadan menü degisikligimide yazayim. oglum arkadaslariyla parkta futbol oynuyorlardi,,kendisi kaleci olmus , cok sert gelen bir topu tutmaya calisirken, sol kolu bilekten kirilmis, tamamen kirik degilde catlak gibi birsey cok aglaadi hemen hastaneye götürdük , röntgen felan derken alciya aldilar. aksam 10:30 du eve geldigimiz. Ama cok agladi yavru kusum aksamda agri kesici verdim uyumakta zorlandi , sabahta tekrardan hastaneye gittik, alciyyi kontrol ettiler, eve geleli bir saat oluyor. biraz dinlendim ,birde selam vereyim dedim, karnimdan sesler geliyor, neyseki dünden kalan yemegim var birazcik ama aksama yapmaliyim tekrar. menümü yaaziyorum

sabah : peynirli omlet, 6 zeytin, 1 nektarin ve bir caybardagi badem
Öglen : tavuk but, (kalcali) salata, ayran
Aksam : kuru patlican yemegi ve yogurt

bugün kahvaltiyi erken yaptigim icin 3 ögün oluyor ama sabahtan buyana 5,30 saat olmus leptin hormonum iyi is cikarmistir

aramiza katilan yeni arkadaslarada selamlar, serapcim tariflerin konusmus gene. Dallidacigim bugün sana basarilar diliyorum ilk atak günün belki biraz zorlayacak seni ama sakin pes etme. Anladigim kadariyla, elazigda arkadas grubun fazla, günler , misafirlikler, felan ayni benim duruma düstün galiba

sevgi ablacigim gecmis olsun dün cok yorulmussun belin agrimis, bencede kendini fazla yorma, oldugu kadar. kahvaltin cok güzel o listeyi bir hafta dene bakalim sonra üzerinde konusalim, ikinci haftaya belki ekmek dilimlerini azaltiriz felan

Gubetim oğluna geçmiş olsun,ALLAH iyilik versin.Çok üzüldüm,kırık 24 saat çok acır,sonra acısı kalmaz.Bol ilikli kemik kaynat,çorbalara,yemeklere suyundan ilave et,çabuk kaynar inşAllah.Allah daha beterinden korusun.
Öğle yemeğimide yazayım,eminim yine uyarı alacağım.:18::18:
1 tabak sulu köfte(bulgurla)
1 büyükkase içine 1 tanede haşlanmış patates koyduğum bol yeşillikli salata(dereotu,reyhan,acıbiber,maydonoz,kuzukulağı,nane,)
2kaşık yoğurt(üstüne tarçın serptim,1 salkım üzümle karıştırdım)
patates olduğu için ekmek yemedim.

Canım bence hiçte fazla kaçırmamışsın,afiyet olsun.

geçmiş olsuun oğlunuza

Canım bence hiçte fazla kaçırmamışsın,afiyet olsun.
teşekkür ederim

bence sızınkıde çok mukemmel.patates fazla gıbı sadece

Tesekkür ederim Sevgi ablacigim, insallah doktor 4 hafta dedi ama bilemiyorum, dün cok agladi , sabahta biraz agrisi vardi ama simdi anne gecti diyor. Kiyamam onun gözyaslarina kara kuzum benim (12 yasinda haaaa) olsun beee genede o benim annesinin kuzusu halaaa evin kücügüya hic büyümüyor

ablacigim ögle yemegin aslinda kötü degil , diyetisyenlerde bir tabak yemek, salata, ve yogurt veriyorlar, ekmek de yememissin, bence okeydir. sadece bence bulgur hergün degilde haftada bir yada iki kez tüket, dün bulgur pilavi yedigin icin dedim .

benimde aksamki menüm gene degisti. öglen tavuk , salata ve ayran vardi aksamada kuru patlican yemegi ve yogurt yiyecektim ama aksama bir arkadasa grill yemeye davet edildik. herhalde sorun olmaz , gril yanina bol salata tamamdir, diye düsünüyorum.

Tesekkür ederim cnim ya sorma dün öyle üzüldümki anlatamam o yanimda inledikce icim gitti.da Allah hepimizin evlatlarini korusun ,ve acilarini yasatmasin (Amin)

bilirim bilirim canim.yeterki onlar uzulmesin aglamasin hastalanmasin.Rabbim acilarini. gostermesin.benimde bir oglum vat.2.5 yasinda

iyi geceler kızlar
öncelikle sıcak karşılamanız ve beni de bağrınıza basmanızdan dolayı sizlere minnettarlığımı ifade edeyim
çook teşekkürler

biliyorum çok geç oldu yazmak için ama ancak fırsat bulabildim
tüm gün dışardaydık hala daha menü oluşturamadım
o yüzden menü paylaşamicam
şu an memleketteyim pazar sabahı dönüyorum
ama yarın menümle karşınızda olucam
bu gece halamın kızının kına gecesi vardı
yoğunluktan giremedim
yarın da düğünü var

bu arada gurbetçiçeği, çok geçmiş olsun canım
Allah acil şifalar versin

serapcım gönderdiğin tarifler süper
ben de evime gidim o tarifleri mutlaka deniycem
şimdilik anne yemekleri var son 1 gün tadını çıkarayım
pazar sabahı evimdeyim

Günaydın Kızlar, güzel bir hafta sonu diliyorum

Elline sağlık arkadaşımbu tür tariflere çok ihtiyacım varhele çorba tarifine bayıldımteşekkürler

Afiyet olsun şeker Verdiğim linklerde çok daha fazlası var, bunlar benim 2 haftalık dukan denememden

Teşekkür ederim Dallidacım

Menün güzel canım, afiyet olsun. İnan kaçsan da saklanamazsın, eninde sonunda bir gruba girip gün yapacaksın Katılmazsan "gelin bizi beğenmiyor" a kadar gidebilir işler Ne yalan söyleyeyim bizim günler de öyle oluyor. 7-8 hatta daha fazlası. Bana göre israf. Gösterişe gerek yok, ama senin gittiğin yerde yapılınca sen de yapmak zorunda kalıyorsun. Hedef tüketilmesini sağlamak. En kısa zamanda çok pahalı olmayan plastik kaplar edinirsin. Gün bitiminde kalanları kaplara koyup misafirlerinle birlikte onların evine gönderebilirsin Hem tüketilmiş olur hem de evde tehlikeli madde bulunmaz

Başarılar dilerim. Bence menü gayet güzel. Kaçırılmış, fazla olan bir şey yok bence. Akşam yemeği için bildirimi bekliyoruz

Benim fikrim şu: patates, bezelye, muz, havuç bigi bazı sebze ve meyveleri hep yenmemesi gerekenler olarak düşünüyoruz. Kontrollü ve mümkün mertebe üzerine ek kalori gelmeyecek şekli ile tüketmemiz gerekir. Mesela muz ve patates ciddi magnezyum kaynağıdır. Hatta patates C vit. içerir. Bezelye iyi bir protein kaynağı, pişirirken havuç ve patates eklemezsek 5-6 kaşık iyi bir öğün olacaktır. Havuç A vit. kaynağı olup biraz zeytinyağı ile çiğ olarak tüketilirse kalorisi bize zarar verecek ölçüde olmayacaktır.

Gurbetçim acil şifalar diliyorum. Çocuk işte, olacak böyle şeyler. Acısı dinince sen de rahatlarsın.

Menün güzel, hatta akşam yemeğinde ızgara daha iyi olmuş.

Amin

Yok yok, bence fena değil bir menü. Bulgurun yarım çay bardağını geçtiğini sanmam. Ondan da zaten senin payına düşen zaten azdır. Patates, bulgur yediğimizde meyveyi ara öğüne bırakabiliriz. Aynı gün meyve tercihimizi şeftali, elma, 2-3 kayısı ya da erikten yana kullanabiliriz.

Ben asıl akşam yemeğini merak ediyorum. O mantı yendi mi, yenmedi mi?

Estağfirullah, ne demek..
Halanın kızına mutluluklar dilerim. Allah bir yastıkta kocatsın

Tarifler dukan diyetine uygun. Ama ben keki arada yapıyorum. Kalorisi düşük, tadı da fena değil.
Hafta başından itibaren düzenli menü bildiriminde bulunacağını umuyorum Anne yemekleri sağlıklıdır. Abartmazsak bizim için sorun olmaz.. Anneye selam

Dn öğleden sonra herkesin işi vardı. Benim de canım sıkıldı. İstinyepark a gittim. English Home indirime girmiş. Yatak bazası için ucu dantelli bir etek aldım. 25 TL., 2 adet yastık kılıfı 7,5 TL., iyi kalitede tek parça 110X65 banyo paspası da 75 TL. Banyo paspasımın ipleri çıkmaya başlamıştı artık. İsabet oldu. Baya bir mağaza gezdim. Yorulunca da yaramazlık yaptım. İşte dün öğleden sonraki menüm:

Ara (saat 17.15):
1 kazandibi
2 bardak çay

Akşam:
2 parça tavuk (Sevgi' nin tarifi)
1 bardak ayran
3 mürdüm eriği
20 ad. taze Antep fıstığı

Bu sabah:
400 ml. su

Kahvaltı
1 dl. karpuz
2 dl. ekmek
1,5 dl. peynir

Merhaba :)bence menün güzel,afiyet olsun :)
Merhaba Gurbet,çok geçmiş olsunpeki şimdi oğlanın durumu nasıl?daha iyi olduğunu umuyorumevet ya sorma..hemen hemen her gün bir yerlerdeyiz:44::44::44:
Merhaba Serap,bende sana güzel bir gün dilerimevet,aynen dediğin gibiplastik kaplar almak fikrini sevdimaynen öyle yapacağım

Afiyet olsunaldıklarını güle güle kulan arkadaşımkazandibi sütlü bir tatlı,çok tehlikeli değilzaten dün kardiyo da yapmıştınçoktan eridi gitti o kazandibi

Tekrar merhaba
Sabah yürüyüşe çıkamadım,ama akşam 1 saat yürüyeceğimbize çaya gelen misafirler ancak saat 12 de kalkınca sabah uyanamadımoturduğum binada kapıcı yok her cumartesi sırayla herkes kendi katının merdiveni yıkıyoryan komşu evde olmadığı için ben yıkadım :) ilk defa yıkadığımda çok özendim,bezle basamakları sildimbeni gören alt komşun,güldü banaal bir kova su dök dedi,ardından da süpürge ile süpür yeter dedi:44:bugün aynen yaptım
Neyse,gelelim menüye:
Sabah:2 haşlanmış yumurta,hindi salam,biraz peynir
Ara:yoğurt
Öğlen :tavuk
....sonrası bilmem...akşama yine davetliyiz,ama yok,bozmayacağımbir şey bulamazsam 1 kase yoğurt yerim

,,,,şimdi temizlik zamanı..öpüldünüz

Son düzenleme:
Selam.. İnsallah en guzel sekilde kilolarinizi verirsiniz.. Bende 6ci gunumdeyim.. :) cok zorlaniyordum sanki yavas yavas alistim.. Bazilari "solmussun" diyor. sevgilim "suzulmussun" diyor.. kilo vermisim mutluyum pes etmek yok:)

selam kızlar
kahvaltımı yaptım annemin elceğizleriyle yaptığı ekmek haricinde kaçamak yok
sabah kahvaltım 2 yumurta ve ev ekmeği (gözleme gibi ama içsiz ekmek, yuvarlak yufkanın kalını diyim)
domates salatalık

ara öğün yapmadım sabah baya erken yemiştik
hala aç değilim
öğlen ne yeriz bilmiyorum
ama bugün en az 1 saat yürüyeceğim
artık bunu hayat prensibim haline getirdim
kesinlikle acil işim veya yetişecek yerim yoksa minübüs otobüs kullanmıyorum ve her yere yürüyerek gidiyorum
yaklaşık 3 tl de cebime kalıyo :)
3 tlyle zengin olunmaz belki ama ay hesabına vurunca 90 tl yapıyor :)
bir de yürürken açıyorum tlfumun adımsayarını 10 bin adıma tamamlamaya çalışıyorum
iştahım çok açık olmasa bu yürüyüşlerle verirdim ben bu kiloları
ama sizlerle sağlıklı beslenerek vereceğimi ümit ediyorum kızlar

Topiğiniz hayırlı olsun.. Tam bana göre beni aranıza alın lütfen..Yaş ortalaması da iyiymiş..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…