Teşekkürler :) inşallah hepimiz istediğimiz kiloya ineriz :)Selam canım
sizin topiğiniz hayırlı olsun
inş.hayallerinize tez zamanda ulaşırsınız
ben bu klube yeni üyeyim canım
Evet,başladım :)hep birlikte inşallah :)Yürüyüşlerine başlamışsın, maşallah.....yeni diyetin hayırlı uğurlu olsun,başaracağından eminim...
Elline sağlık arkadaşımDALLİDA' YA TARİFLER
Yulaf Kepeği Ekmeği:
3 yumurta
1 yk. yoğurt
5 yk. süt
8 yk yulaf kepeği
1 tk. instant maya
1 çk. tuz
1 çk. tatlandırıcı
Hepsini çırpıp küçük boy bir borcama döküyoruz. Isıtılmış fırında pişiriyoruz. Kısaltmalarla bir not almışım emin değilim ama galiba şu anlama geliyor: 200 derecede 10 dk. pişirdikten sonra 120 derecede 10 dk. daha... Sen pişerken kontrol edersin şeker. Bu ekmek 4 günlüktür. Buzdolabında saklaman gerek.
Dukan Kek:
3 yumurta
4 yk. splenda (toz, pişmeye uygun tatlandırıcı)
8 yk. yulaf kepeği
limon kabuğu rendesi
tarçın
Kıvamını ayarlayacak kadar süt
1/2 paket kabartma tozu
4 çk gojiberry (isteğe bağlı)
Malzemenin tamamını çırpıp 30 dk. bekletiyoruz, sonra 150 derecede pişiriyoruz.
Atak dönemine uygun çorba:
1 çb. yulaf ezmesi
3 sb. su
1 kase yoğurt
1 yumurta
Kaşık ucu ile yağ
nane, tuz
3 bardak su ile yulaf ezmesi kaynayıp pişecek. Yoğurt ve yumurta çırpılıp ilave edilecek. Tereyağ içinde nane kızdırılıp üzerine dökülecek.
yk.= yemek kaşığı
çb.= çay bardağı
sb.= su bardağı
çk.= çay kaşığı
tk.= tatlı kaşığı
Afiyet olsun
Gubetim oğluna geçmiş olsun,ALLAH iyilik versin.Çok üzüldüm,kırık 24 saat çok acır,sonra acısı kalmaz.Bol ilikli kemik kaynat,çorbalara,yemeklere suyundan ilave et,çabuk kaynar inşAllah.Allah daha beterinden korusun.sormayin dün basimiza neler geldi ?dün arkadaslarla piknige gidecegimizi yazmistimya , gittik ha bu arada döner yerine kisir getirmis arkadasin birisi ondan 4-5 kasik yedim , unutmadan menü degisikligimide yazayim. oglum arkadaslariyla parkta futbol oynuyorlardi,,kendisi kaleci olmus , cok sert gelen bir topu tutmaya calisirken, sol kolu bilekten kirilmis, tamamen kirik degilde catlak gibi birsey cok aglaadi hemen hastaneye götürdük , röntgen felan derken alciya aldilar. aksam 10:30 du eve geldigimiz. Ama cok agladi yavru kusum aksamda agri kesici verdim uyumakta zorlandi , sabahta tekrardan hastaneye gittik, alciyyi kontrol ettiler, eve geleli bir saat oluyor. biraz dinlendim ,birde selam vereyim dedim, karnimdan sesler geliyor, neyseki dünden kalan yemegim var birazcik ama aksama yapmaliyim tekrar. menümü yaaziyorum
sabah : peynirli omlet, 6 zeytin, 1 nektarin ve bir caybardagi badem
Öglen : tavuk but, (kalcali) salata, ayran
Aksam : kuru patlican yemegi ve yogurt
bugün kahvaltiyi erken yaptigim icin 3 ögün oluyor ama sabahtan buyana 5,30 saat olmus leptin hormonum iyi is cikarmistir
aramiza katilan yeni arkadaslarada selamlar, serapcim tariflerin konusmus gene. Dallidacigim bugün sana basarilar diliyorum ilk atak günün belki biraz zorlayacak seni ama sakin pes etme. Anladigim kadariyla, elazigda arkadas grubun fazla, günler , misafirlikler, felan ayni benim duruma düstün galiba
sevgi ablacigim gecmis olsun dün cok yorulmussun belin agrimis, bencede kendini fazla yorma, oldugu kadar. kahvaltin cok güzel o listeyi bir hafta dene bakalim sonra üzerinde konusalim, ikinci haftaya belki ekmek dilimlerini azaltiriz felan
Canım bence hiçte fazla kaçırmamışsın,afiyet olsun.evet bende bugünbaşlamıs bulunuyorum.sabah dikkat ettim.öğlen hafif kaçırdım.
kahvaltı
1 domates,salatalık ,1 dilim beyaz peynir,1 dilim koy ekmeği,şekersiz çay
ara yoğurt 1 çay bardağı kadar
öğle 5 tane köfte, 1 kaşık patates püresi
sormayin dün basimiza neler geldi ?dün arkadaslarla piknige gidecegimizi yazmistimya , gittik ha bu arada döner yerine kisir getirmis arkadasin birisi ondan 4-5 kasik yedim , unutmadan menü degisikligimide yazayim. oglum arkadaslariyla parkta futbol oynuyorlardi,,kendisi kaleci olmus , cok sert gelen bir topu tutmaya calisirken, sol kolu bilekten kirilmis, tamamen kirik degilde catlak gibi birsey cok aglaadi hemen hastaneye götürdük , röntgen felan derken alciya aldilar. aksam 10:30 du eve geldigimiz. Ama cok agladi yavru kusum aksamda agri kesici verdim uyumakta zorlandi , sabahta tekrardan hastaneye gittik, alciyyi kontrol ettiler, eve geleli bir saat oluyor. biraz dinlendim ,birde selam vereyim dedim, karnimdan sesler geliyor, neyseki dünden kalan yemegim var birazcik ama aksama yapmaliyim tekrar. menümü yaaziyorum
bugün kahvaltiyi erken yaptigim icin 3 ögün oluyor ama sabahtan buyana 5,30 saat olmus leptin hormonum iyi is cikarmistir
aramiza katilan yeni arkadaslarada selamlar, serapcim tariflerin konusmus gene. Dallidacigim bugün sana basarilar diliyorum ilk atak günün belki biraz zorlayacak seni ama sakin pes etme. Anladigim kadariyla, elazigda arkadas grubun fazla, günler , misafirlikler, felan ayni benim duruma düstün galiba
sevgi ablacigim gecmis olsun dün cok yorulmussun belin agrimis, bencede kendini fazla yorma, oldugu kadar. kahvaltin cok güzel o listeyi bir hafta dene bakalim sonra üzerinde konusalim, ikinci haftaya belki ekmek dilimlerini azaltiriz felan
teşekkür ederimCanım bence hiçte fazla kaçırmamışsın,afiyet olsun.
Gubetim oğluna geçmiş olsun,ALLAH iyilik versin.Çok üzüldüm,kırık 24 saat çok acır,sonra acısı kalmaz.Bol ilikli kemik kaynat,çorbalara,yemeklere suyundan ilave et,çabuk kaynar inşAllah.Allah daha beterinden korusun.
Öğle yemeğimide yazayım,eminim yine uyarı alacağım.:18::18:
1 tabak sulu köfte(bulgurla)
1 büyükkase içine 1 tanede haşlanmış patates koyduğum bol yeşillikli salata(dereotu,reyhan,acıbiber,maydonoz,kuzukulağı,nane,)
2kaşık yoğurt(üstüne tarçın serptim,1 salkım üzümle karıştırdım)
patates olduğu için ekmek yemedim.
Gubetim oğluna geçmiş olsun,ALLAH iyilik versin.Çok üzüldüm,kırık 24 saat çok acır,sonra acısı kalmaz.Bol ilikli kemik kaynat,çorbalara,yemeklere suyundan ilave et,çabuk kaynar inşAllah.Allah daha beterinden korusun.
1 büyükkase içine 1 tanede haşlanmış patates koyduğum bol yeşillikli salata(dereotu,reyhan,acıbiber,maydonoz,kuzukulağı,nane,)
geçmiş olsuun oğlunuza
Tesekkür ederim cnim ya sorma dün öyle üzüldümki anlatamam o yanimda inledikce icim gitti.da Allah hepimizin evlatlarini korusun ,ve acilarini yasatmasin (Amin)
Elline sağlık arkadaşımbu tür tariflere çok ihtiyacım var hele çorba tarifine bayıldım teşekkürler
Öğle yemeğim:tavuk(haşlanmış),ayran
Ara:1 sütlü kahve
Akşam:balık
Çarşıya gittim,kuru yemişler aldım,biraz da kuru pastaburalarda herkesin günü var bakkalım benim sıram ne zaman gelecek? 7-8 çeşit dan az da kurtarmazmış
Serapçığım,menün harikaafiyet olsun!sporun da tamam!süpersin!
Gurbeeeeeet,nerelerdesin?
Şimdilik bu kadar arkadaşlarsonra görüşürüz :)
evet bende bugünbaşlamıs bulunuyorum.sabah dikkat ettim.öğlen hafif kaçırdım.
kahvaltı
sormayin dün basimiza neler geldi ?dün arkadaslarla piknige gidecegimizi yazmistimya , gittik ha bu arada döner yerine kisir getirmis arkadasin birisi ondan 4-5 kasik yedim , unutmadan menü degisikligimide yazayim. oglum arkadaslariyla parkta futbol oynuyorlardi,,kendisi kaleci olmus , cok sert gelen bir topu tutmaya calisirken, sol kolu bilekten kirilmis, tamamen kirik degilde catlak gibi birsey cok aglaadi hemen hastaneye götürdük , röntgen felan derken alciya aldilar. aksam 10:30 du eve geldigimiz. Ama cok agladi yavru kusum aksamda agri kesici verdim uyumakta zorlandi , sabahta tekrardan hastaneye gittik, alciyyi kontrol ettiler, eve geleli bir saat oluyor. biraz dinlendim ,birde selam vereyim dedim, karnimdan sesler geliyor, neyseki dünden kalan yemegim var birazcik ama aksama yapmaliyim tekrar. menümü yaaziyorum
iyi geceler kızlar
öncelikle sıcak karşılamanız ve beni de bağrınıza basmanızdan dolayı sizlere minnettarlığımı ifade edeyim
çook teşekkürler
biliyorum çok geç oldu yazmak için ama ancak fırsat bulabildim
tüm gün dışardaydık hala daha menü oluşturamadım
o yüzden menü paylaşamicam
şu an memleketteyim pazar sabahı dönüyorum
ama yarın menümle karşınızda olucam
bu gece halamın kızının kına gecesi vardı
yoğunluktan giremedim
yarın da düğünü var
bu arada gurbetçiçeği, çok geçmiş olsun canım
Allah acil şifalar versin
serapcım gönderdiğin tarifler süper
ben de evime gidim o tarifleri mutlaka deniycem
şimdilik anne yemekleri var son 1 gün tadını çıkarayım
pazar sabahı evimdeyim
Merhaba :)bence menün güzel,afiyet olsun :)evet bende bugünbaşlamıs bulunuyorum.sabah dikkat ettim.öğlen hafif kaçırdım.
kahvaltı
Merhaba Gurbet,çok geçmiş olsunsormayin dün basimiza neler geldi ?dün arkadaslarla piknige gidecegimizi yazmistimya , gittik ha bu arada döner yerine kisir getirmis arkadasin birisi ondan 4-5 kasik yedim , unutmadan menü degisikligimide yazayim. oglum arkadaslariyla parkta futbol oynuyorlardi,,kendisi kaleci olmus , cok sert gelen bir topu tutmaya calisirken, sol kolu bilekten kirilmis, tamamen kirik degilde catlak gibi birsey cok aglaadi hemen hastaneye götürdük , röntgen felan derken alciya aldilar. aksam 10:30 du eve geldigimiz. Ama cok agladi yavru kusum aksamda agri kesici verdim uyumakta zorlandi , sabahta tekrardan hastaneye gittik, alciyyi kontrol ettiler, eve geleli bir saat oluyor. biraz dinlendim ,birde selam vereyim dedim, karnimdan sesler geliyor, neyseki dünden kalan yemegim var birazcik ama aksama yapmaliyim tekrar. menümü yaaziyorum
Merhaba Serap,bende sana güzel bir gün dilerimGünaydın Kızlar, güzel bir hafta sonu diliyorum
Afiyet olsun şekerVerdiğim linklerde çok daha fazlası var, bunlar benim 2 haftalık dukan denememden
Teşekkür ederim Dallidacım
Menün güzel canım, afiyet olsun. İnan kaçsan da saklanamazsın, eninde sonunda bir gruba girip gün yapacaksınKatılmazsan "gelin bizi beğenmiyor" a kadar gidebilir işler Ne yalan söyleyeyim bizim günler de öyle oluyor. 7-8 hatta daha fazlası. Bana göre israf. Gösterişe gerek yok, ama senin gittiğin yerde yapılınca sen de yapmak zorunda kalıyorsun. Hedef tüketilmesini sağlamak. En kısa zamanda çok pahalı olmayan plastik kaplar edinirsin. Gün bitiminde kalanları kaplara koyup misafirlerinle birlikte onların evine gönderebilirsin Hem tüketilmiş olur hem de evde tehlikeli madde bulunmaz
Afiyet olsunDn öğleden sonra herkesin işi vardı. Benim de canım sıkıldı. İstinyepark a gittim. English Home indirime girmiş. Yatak bazası için ucu dantelli bir etek aldım. 25 TL., 2 adet yastık kılıfı 7,5 TL., iyi kalitede tek parça 110X65 banyo paspası da 75 TL. Banyo paspasımın ipleri çıkmaya başlamıştı artık. İsabet oldu. Baya bir mağaza gezdim. Yorulunca da yaramazlık yaptım. İşte dün öğleden sonraki menüm:
Ara (saat 17.15):
1 kazandibi
2 bardak çay
Akşam:
2 parça tavuk (Sevgi' nin tarifi)
1 bardak ayran
3 mürdüm eriği
20 ad. taze Antep fıstığı
Bu sabah:
400 ml. su
Kahvaltı
1 dl. karpuz
2 dl. ekmek
1,5 dl. peynir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?