Sağlıklı Beslenme Günlüğümüz (Sevgi,Dallida,Gurbet,Serap)

Boy 1.58 Kilo :58.7 Yaş :38

Tartılma günü bence de cuma olsun..Hafta sonu ailemiz ile muhakkak kaçamak oluyor ve pazartesi moral bozukluğu oluyor..Cuma hayırlı gün güzel seçim..

Elinde kitap varmışş.Her bölümde güzel diyet listeleri verilmiş..Onlardanda seçim yapabilirsin..Ben günlük liste yapıyorum kendime her gün istediğim şekilde yiyebiliyorum..

SABAH

1 dilim çavdar veya tam buğday yediğinizde 1 tahıl yedim diye düşüneceksiniz
1 dilim peynir veya 1 yumurta yediğinizde 1 et yedim diye düşüneceksiniz
çiğ sebzeler; salatalık, domates, roka, maydonoz sınırsız, bunları saymıyouz
5 zeytin 1 tatlı k. kaymak ya da 2 bütün ceviz yediğinizde 1 yağ hakkınızı kullanmış oluyorsunuz

1 tahıl 1 et 1 yağ hakkınızı kullanmış oluyorsunuz

ÖĞLEN

1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yemek k. pilav ya da makarna yediğinizde 1 tahıl hakkınızı kullanmış oluyorsunuz.
5-6 etsiz sebze yemeğini düşünmeden yiyebilrsiniz
1 kase yogurt ya da 1 bardak ayran tüketirseniz 1 süt tükettim diye düşüneceksiniz
1 tatlı k. yağ eklenmiş salata tükettiğinizde 1 yağ kullandınız

bu durumda öğlen 1 tahıl, 1 süt, 1 yağ hakkınızı kullandınız demektir

İKİNDİ

1 bardak süt veya ayran içerseniz 1 süt hakkınızı kullandınız demektir.
1/2 diyet bisküvi veya 2 grissini ya da 2 y.k yulaf ezmesi yediğinizde 1 tahıl hakkınızı kullandınız demektir
1 büyük elma veya 2 mandalina ve 1 kivi yediğinizde 2 meyve yemiş oluyosunuz

bu durumda 1 tahıl, 1 süt, 2 meyve hakkınızı kullandınız demektir.

AKŞAM

1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba veya 2 yemek k. pilav ya da makarna yediğinizde 1 tahıl hakkınızı kullanmış oluyorsunuz.
1 tavuk baget veya avuç içi büyüklüğünde köfte veya 4-5 y.k kıymalı sebze yemeği yediğinizde 1 et hakkınızı kullandınız demektir.
1 kase yoğurt ya da cacık yediğinizde 1 süt hakkınızı kullandınız demektir
1 tatlı k. yağ eklenmiş salata tükettiğinizde 1 yağ kullandınız

bu durumda 1 tahıl 1 et 1 süt 1yağ tüketmiş oldunuz.

yani günlük olarak 4 tahıl, 2 et, 3 süt, 2 meyve, 3 yağ hakkın var.

Bu benim uyguladığım formül canım..

Afiyet olsun canım sen onu dengelersin ve Maşallah aşırıya kaçmazsın.Tavuk tarifi hoşuna gittimi,?
Kolay gelsin canım,sana yeni bir iş daha çıkmış.Senin azmine ve kontrollü yemene hayranım.
Selam.. İnsallah en guzel sekilde kilolarinizi verirsiniz.. Bende 6ci gunumdeyim.. :) cok zorlaniyordum sanki yavas yavas alistim.. Bazilari "solmussun" diyor. sevgilim "suzulmussun" diyor.. kilo vermisim mutluyum pes etmek yok:)
Tebrikler canım devam,doğru yoldasın....
Sağlığın için büyük bir yatırım yapıyorsun,yürüyüş yaparak .Sakın pes etme,devam,yediğin şebitleri eritmişsindir merak etme.
Topiğiniz hayırlı olsun.. Tam bana göre beni aranıza alın lütfen..Yaş ortalaması da iyiymiş..

Hoş geldin canım,seni aramızda tekrar görmek büyük mutluluk

Son düzenleme:
Güle güle giy, hedef koyman çok güzel.
İştahla benimde başım dertte,ona da bir çare olsa...
Gulfurenim yeni evin hayırlı uğurlu olsun.Allah huzurlu ve mutlu yaşamayı nasip etsin.Size uğur getirsin inşAllah.Troid problemi bende de var .auna eşofman benimde var aslında evde giyebilirim.Sen biraz kullan bakalım faydası olacakmı?
Elindeki kitaptan benim yaş ve kiloma uygun bir liste veriirsen sevinirim.
Canım en doğru kararı vermişsin,bak ben şifa orucuyla verdiğim kiloları geri aldım.İnşAllah verdiğin kilo kalıcı olur.
gunaydin kizlar.bugun sabah borek yaptim esime ve ogluma.1 dilim yedim ondan sonrada ver elini temizlik simdi yeni oturuyorum cok yorgunum cooook
Yediğin böreği eritmişsindir diye düşünüyorum.
Bence de tartı günü perşembe veya cuma olsun.Yeni listende kolay gelsin.

6 Afiyet olsun Alışverişte kolay gelsin güle güle kullan . Artık kabus mu görmeye başladın ?
Gurbet Allah kızına kavuştursun . Oğlunun da daha iyi olmasına sevindim. Gözün aydın kilo vermissin bunda olacak galiba
Geçmiş olsun şimdi daha iyi olmana sevindim kaçamaklarımı yazdım cezayı bekliyorum .

Hemen okuyacağım .

Afiyet olsun . Yürüyüş gerçekten işe yarıyor . Ben üç gündür yoğunluktan ve dizlerimden ara verdim yarın başlayacağım inşAllah.

Sevgili klpkrm, sabah kahvaltısında 2 yumurta ve 2 dl. ekmek sanki çok gibi geldi. Öğleyin sebze yediğinde yoğurt ekleyebilirsin. Bu sabah kahvaltın güzel olmuş. Yumurtanın 1 ini arada 1 dl. peynirle değiştirebilirsin. Süt ve süt ürünleri tüketmemen için özel bir sebep yoksa tabii.

Kolay gelsin şekerim Bisküvili pasta eridi mi?? Ev işleri de sana enerji harcatmış olmalı Cezayı ona göre veririz

Listen çok güzel olmuş. Başarılar diliyorum Gülfurencim

Ayrıca yeni evin ve eşyaların hayırlı, uğurlu olsun Huzurla, bolluk- bereket ve sağlıkla oturun yeni evinizde

Teşekkür ederim

Kaçamak bu kadar mı? Cuma akşamı mantıyı yedin mi yemedin mi? Tatlım biraz gecikti kurallar kısmı. Benim de evde çok işim vardı bugün. dizlerindeki şişlikler indi mi??

Son düzenleme:
Bugün istediğim gibi gitmedi. Neyse yazayım, siz karar verin:

Sabah:
400 ml. su

Kahvaltı:
2 dl. ekmek
1 dl. peynir
1/2 domat

Öğle:
4 yk. pilav
4 yk. yoğurt

Ara:
1 küçük kupa sütlü kahve

Akşam:
ızgara balık
yeşil salata
erik

Doktordan geldim, yemegimi yaptim, ve yedim, Serapcim normal kanser kontrolü ( gögüs kanseri) ve vücudumda hep kirmizi sivilce gibi seyler oluyordu, cilt doktoruna gittigimde beni kadin doktoruna yönlendirdi, kadin doktoruda dogum kontrol hapi verdi, en az 6 ay kullanacakmisim . Ayrica sanada gecmis olsun canim, simdi iyisin insallah, tarti günlerimizin cuma olmasini nasil acikladiysam herkes kabul etmis ama kabul edin mantikli degilmi ? hepimizin haftasonu ufak tefek kacamaklari olmus simdi pazartesi tartilincada kilo verilemiyor dogal olarak.

gülfurencim sagol canim, oglumun futbol oynarken kolu kirilmisti ama simdi iyi sen orayi atladin galiba Canim arkadaslarim benimde gene bir yeni ev durumum var, dualarinizi bekliyorum, 4-5 aile icinden tercih yapacakmis ev sahibi. Insallah bizi secer, bu hafta icinde kararini bildirecek. Gülfurencim sende tasinmissin, Allah gönlüne göre vermis, insallah benimde gönlüme göre veriir, güle güle otur canimcim

Ellerine sağlık ve afiyet olsun...
Geçmiş olsun canım. Şifa diliyorum senin için Teşekkür ederim, çok daha iyiyim Mantıklı kadınsın tabiki de kabul ettik şekerim

Allah hakkınızda hayırlısını versin canım. Mutlu olacağınız yerde olun inşaallah Hz. Ali' nin bir duası var: "Allahım gönlümdekini hakkımda hayırlı eyle" dermiş. Allah senin de gönlündekini hakkında hayırlı eylesin

Sabah : 2 pogaca ( kizima yol icin yapmistim dayanamadim) ; 4-5 zeytin
Öglen : bir tabak kabakli tavuk sote , bir kase yogurt
Aksam : Öglenin aynisi belki yanina bir kasede tarhana corbasi olabilir.

aslinda suan canim meyve istiyor ama yesemmiki, normalde ara ögün yapmiyorum ama.....

sagol canim benim insallah, evet gönlümden gecen insallah hayirlisidir, bende öyle dua ettim zaten, eger benim icin hayirliysa Rabbim nasip et dedim. serapcim bu dogum kontrol haplari nin cok yan etkileri var diyorlar, acba vücuttaki sivilceler icin kullanmaya degermiki karar veremedim, hani bir yeri iyilestirirken bir sürüde zarar vermeyelim...

iyi aksamlar kızlar
serapcım haklısın 2 yumurta cok ama doymuyorum tek yumurtayla
yarın 1 tane yicem söz

ara öğün yapmamıstım
öğlen 4 bucuk gibi 3 tane tavuk kanat yedim ekmek yok
bir kase de evde yaptığım yoğurttan yedim
aksam mercimek corbası ve salata yicem
bugünü kacamaksız atlatmak istiyorum
ac değilim ama canım biseyler yemek istiyo
ben de sigara iciyorum
kızlar sigarayı da bırakmak istiyorum ah kendimde o gücü bulsam

cok güzel acıklamısın canım ben de bu sistemi uygulamaya calısayım bakayım
ben bugün 1 tahıl 2 et 1 de süt hakkımı kullanmısım akşama bi bardak ayran salata ve corba yesem yeter
tesekkürler bilgi icin

evet canım ah vaktim olsa fırsat bulabilsem hep yürürüm
ama cocuklardan yolculuktan bugün fırsat bulamadım
aksama leslie ile mi yürüsem ki

Görmezden geleyim dedim ama nafile gözüme gözüme soktun şeker...Yarım tabak mantı aldım ama ekmek yemedim.Şişlikler biraz indi ama hala var .yarın tekrar yürüyeceğim inş.
Menünde ben abartı görmüyorum ama?
Gurbetim Allah hakkınızda ne hayırlıysa onu nasip etsin.Adaçayıkullansana hap yerine,bol otrojen var.Serap daha iyi bilir ama.....
Ne yaptın,dayanabildin mi?
Canım benim siğarayı bırakmaya çalış,zararlarını en bizden daha iyi biliyorsundur.Destek aldınmı hiç,biliyorsun hastanelerde artık özel bölümler var...
Bugünkü menüm:
sabah:2 dilimtam bugday ekm.
3 çok küçük dilim peynir
6 zeytin
domates
acı yeşil biber
Öğlen:
1,5 lahmacun(oğlum yemezsen küserim dedi o ısmarladı
domates,maydonoz
öğleden sonra1 yarım sütlü kahve
1 tuzlu kurabiye
Akşam çok acıkırsam 1 kase yoğurt yiyeceğim...
cezaları bekliyorum....

iyi geceler kizlar.benim bugun yemege misafirim vardi.nerdeyse hic bisey yiyemiyorum misafir agirlarken.hergun misafirmi cagirsam neeee

Bence güzel fazla bir şey göremedim..

Geçmiş olsun oğluşuna Allah şifa versin..İnşallah hakkınızda hayırlı bir yer nasip olur..Diğer evim çok küçüktü ve çocukların koşması ve yürümesini hepşikayet ediyorlardı..Kapı önünden oynamalarından rahatsız oluyorlardı..Çok sıkılmıştım en son tartıştım zaten..Müstakil dubleks evlerdi..Benim evim dubleksin üstündeydi.Gece 3-4 e kadar okey oynuyorlardı,kahkaha muhabbetlerine ben hiç ses çıkarmadım ..Komşuyuz olur diye..Eşim gece çalışıyor sabahtan matkap seslerinden bıkmıştık ama ses çıkarmadık..Artık kimsede anlayış kalmamış..

Ev tutarken çok zorlandık..Oğlumun okuluna göre ve merkezi olsun istiyordum..Bir de baktığın evin içine girdiğinde sıcaklık hissetmen gerekiyor..Çok stresli bir dönemdi ama nasipten ötesi olmuyor..Hiç aklımda olmayan bir semtten ev nasip etti Rabbim..Deniz manzaramız bile var..Evi tutarken yöneticiyle görüştük..Benim iki oğlum var yok koştu,yok zıpladı gibi şikayetler olacaksa tutmayalım dedik..Adam olur mu çocuk mu tutamazsun ki dedi..Saat 12 ye kadar kimse bir şey diyemez dedi..800 tl evi tuttuk..Bir hafta sonra alt komşum diafondan arıyor..Ne hayırlı olsunine başka bir şey yok..Saat daha on ben işten geldim çocuklar koşmasın diye.. Ay hadi dedim yeni geldim kibarlığımı bozmayayım tamam dedim..İki gün sonra kapıcı ile haber göndermiş..Sinirlendim..Bu evde 2.5 yaşında çocuk var nasıl tutayım dedim..12 den sonra ses olursa şikayet etsin ,ondan önce beni rahatsız etmesin dedim..Eşimde sinirlendi yöneticiyi ve ev sahibini aradı..Onlarda aşağıdakine kızdılar..Özellikle ev sahibim çok kızdı..Ne kadar olsa küçücük çocuğa koşma annem diyorum..Sorun istemiyorum..Büyük oğluma yavaş yürü annem diyorum..Biraz bu konuya sıkılıyorum bakalım nasıl olacak?Eşim rahat ol onların yaptığı ayıp diyor ama benim içim rahat etmiyor..Komşuluk sıfır hayırlı olsuna bile kimse gelmedi..Millet birbirine selam bile vermiyor..:26::26:

Akşam ile dengeliyorsun Sevgi abla..Sana göre olan listeyi de yazacağım..

iyi geceler kizlar.benim bugun yemege misafirim vardi.nerdeyse hic bisey yiyemiyorum misafir agirlarken.hergun misafirmi cagirsam neeee

Gerçekten misafir varken bende bir şey yemem..Gerçekten hep misafir mi çağırsak..

Sevgi abla senin boyuna ve kilona göre 53333 formülünü uygulaman gerekiyor..Yani

5 tahıl,3 et,3 süt,3 meyve,3 yağ şeklinde..

ÖRNEK LİSTE

SABAH

1 simit (4 tahıl),
1 dilim peynir ( 1 et)
1 yumurta (1 et )
5 zeytin ( 1 yağ)
1 yemek kaşığı bal (1 meyve)
Domates,salatalık,biber ve çiğ sebzeler sınırsız

4 tahıl,2 et,1 meyve,1 yağ yediniz..

ÖĞLE

1 tavuk baget veya 1 küçük kutu tonbalığı (1 et)
bol salata (1 tatlı kaşığı yağ koyunca 1 yağ)
1 bardak ayran (1 süt)

1 et,1 süt,1 yağ tükettiniz..

İKİNDİ

1 fincan sütlü kahve ( 1 süt)
3 kuru hurma veya kayısı ( 1 meyve)

1 meyve,1 süt hakkını tükettiniz.

AKŞAM

1 dilim ekmek veya 1 kepçe çorba ( 1 tahıl)
4-5 kaşık etsiz sebze yemeği saymıyoruz..
1 kase cacık ( 1 süt) 1 tatlı kaşığı yağ konarak hazırlanmış salata ( 1 yağ)

1 tahıl,1 süt,1 yağ hakkınızı tükettiniz..

Toplamda 5 tahıl,3 et,3 süt,3 meyve,3 yağ

Sayılar aynı olma kaydıyla istediğin yiyeceklerin yerini değiştirebilirsin..

Senin boyun ve kilona en uygun benim kullandığım formül..İnşallah işine yarar..Mesela sevgi abla lahmacun yemiş onun karşılığı 2 tahıl,1 et yemiş oluyor..Listesini ona göre düzenleyebilir..

Pizza 2 tahıl,2 et,3 yağ..
mantı 2 tahıl,1 et,1 süt,2 yağ

Bu şekilde karşılıları verilmiş..Sormak istediklerinizi sorabilirsiniz.Bence çok mantıklı yediklerinden vicdan azabı duymuyorsun ve gerçekten doyuyorsun..Bugün alışveriş yaptım..Listelerimi yarın yazmaya başlayacağım..Çok uykum geldi oğlumda erken kalkıyor..Hepimize hayırlı bir gün olsun inaşallah..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…