Sağlıklı beslenme saplantılı misafir

Bu inek gorse demek direkt agzina sağacak sonucta kova plastik ve plastik sagliksiz bisey

Anne değilim henüz, o yüzden bebek beslenmesi konusunda ahkam kesemiyorum. Belki ben de anne olsam öyle besleyebilirdim, bilemiyorum. Ancaaaak o kadar hassasiyeti olan insan çocuğunun yemeğini yanında getirir. Hava atmak için yapmış resmen, başka bir şey değil. Hoş da değil. Arkadaşınızın yerinde olsam bir daha evime falan davet etmem; görüşeceksem de dışarıda görüşürüm.

Bu kadar hassas olan kişi çocuğuna yemek taşır yanında.Tam bir terbiyesiz. Buz gibi soğurum ben o kişiyle arkadaşlık da yapmam. Çok bilmiş ukala.
Şu dönemde fellik fellik gezip milletin yemek sofrasına oturuyorsa, umduğunu değil bulduğunu yesin.
A pardon kendisi yemiş, çocuğu aç bırakmış.

Şaka gibi insanlar var vallahi ya çok biliyosa anne çocuğa hal diliyle örnek olur kendide yemesin yazık çocuğa üzüldüm

Çocuk aç kalmış.
Ya çocuğunun çayını çorbasını evinden götürürsün biz böyle biliriz. Çünkü ne bileyim yağından bişeyinden uygun olmaz milletin evindeki şey diye. (anne olmadığım için tam olarak bilemiyorum ) Kadın toplantısı olurdu mesela kekli börekli, çocuğuyla gelenler çorba içiren çorba; brokoli haşlayan brokolisini alır getirirdi vakti gelince de yedirirdi çocuğa uygun yemek yoktur diye. Şova gelmiş resmen.

Burada yazan herkes de aylardır ilk kez buluşuyor.

Yemek konusunda hassas biri olarak o masadaki çoğu seyi bende yedirmemeye dikkat ediyorum. Lakin kendi evimde. Misafirlige gittiysem samimiyetim varsa alinacak biri değilse evden yemeğini götürüyorum. Yanlış anlama ihtimali olan birileriyle görüşüyorsak ve evine davetliysem bir günde yesin ölmez bunca insanin ölmedigi gibi diyorum. Yani çocuğun da bu ortamda ac bırakılıp gözünün yemekte birakilmamasi gerekiyor. Tamam cocugu sağlıklı besledin de gozu kaldi o zaman düşünüp ona göre tatlisini tuzlusunu goturecekti.

Bana biraz abartılı anlatmışsınız gibi geldi hadi çorbadaki yoğurt neyse ki o da bir kaşık ama pirinç ne alaka bir kereyle birşey olmayacağını bilir açık pirinç organik mi oluyor ya hazır kapta yapılan tatlı ne alaka ve grup olarak çok toplanmışsınızdır çocuğunu da getirmiştir bu huyunu biliyorsunuzdur zaten hani bu kadar takıntılı olsa başta eşi ailesi tepki verir hiçbir yerde yemek yedirmez.Kaldı ki burada yazdıklarınızı niye yüzüne söylemediniz çok abarttın diye ?

Aynen öyle bana da gerçekçi gelmedi.
Ben organikçi annelerdenim. Hormon bombası olduğu için hiç tavuk almam eve, organik yumurta kullanırım. Pastorize sütten yoğurt mayalarım. Dolayısıyla şundan eminim organik olayına dikkat eden biri hiç bir sertifikası ve denetleme olmayan açık pirinci tercih etmez. Ben açık süt açık gıdaya son kullanma tarihi bile belirsiz olduğu için asıl el sürmem.
Ki benim gibi hassas insan yanında çocuğuna hiç olmasa bir köfte getirir. Tartışma polemik başlatmak amacıyla açılmış bir konu, dün de benzer bir konu vardı ordan esinlenilmiş

En ayar olduğum insan tiplerinden biri. Organik organik organik diye başımızı şişirdiler. Arkadaşım köy gibi yerde yaşamadığımıza göre, organik tavuk alıp getirip apartman dairemin balkonunda yumurtlatamayacağıma göre nedir senin derdin yahu. Ne kadar da abartıyoruz her şeyi milletçe. Kahvaltısı ayrı öğlesi ayrı akşamı ayrı... tek derdimiz yemek sanki. Geçen kaynanam bir torba pirinç getirmiş neymiş bilmem ne dağının eteklerinden çıkan şifalı pirinçmiş... bir ısrar etti iki ısrar etti yap diye... illa onu alışkanlık ettirip yaptıracak bana çünkü kendisi öyle yapıyor ya benimde öyle yapmam gerek ona göre... yapmadım yapmayacağım da. İşim gücüm yok oturup pirinç taşı mı ayıklayayım, markette hazır paketli pirinç varken ? Her paketli ürün öcü değil bu kadar da. Hayır bide güya çok sağlıklı büyüyen çocuklara bakıyorum hepsi de zayıf, yapısız. Doğallık uğruna domates kemire kemire diyet yapar gibi büyüyor çocuklar.. bak amerikalı veletlere hepsi nasıl yapılı... Niye bu kadar takıntı, her şeyi zorlaştırma çabası ben anlamıyorum. Ben birazda yapaycıyım valla arkadaş kimse kusura bakmasın. Kızacaklar olabilir, yapacak bir şey yok. Cipslerle, meybuzlarla, iki liralık kalem dondurmalarla büyüdüm... sapasağlamımda. Aşırı abartı geliyor bana bu durum. Şimdiki çocuklar bir çikolatadan bile aciz...

Son düzenleme:
Of benim kuzenim böyle. 10 aylık bebeği var kendisini de etrafını da delirtecek yakında. Öyle böyle bir takıntı değil. Böyle yaparak çocuğu da strese sokuyor ve kendine bağımlı hale getiriyor farkında değil. Tatile gittiklerinde restoranda mutfağa girip blanderla çocuğuna özel yemek yaptırmış falan. Orada bile uğraştırmiş insanları. Ben hastalıklı buluyorum bu durumu. Bence arkadaşınız da normal değil. Sizlik bir şey yok bence, sizin ve ev sahibi arkadaşınızın tavırları gayet normal arkadaşınız biraz buldumcuk olmuş sadece

Biz de geçen organik gezen tavuk aldık 8 saatte pişmedi eti desen tavuk etine hiç benzemedi iki lokma et ya çıktı ya çıkmadı, tadı bi değişik geldi sokak hayvanlarına indirdik.

Benim bir arkadaşım vejetaryen. Onun kadar yediğine içtiğine dikkat eden bir insan görmedim. Alkol,sigara asla yok zaten. Geçen kan değerlerine baktırmaya gitmis, bütün depoları boşmuş doktor iğne yazmış bir sürü. Demir, d vitamini, b12 zaten yok, çinko minko ne varsa hiçbir şey yok. Halbuki 1.5 iskender yanına 1 bardak şalgam içse kendine gelecek

Size bence bambaşka bi et vermişler.

Biz organik tavuk yetistiriyoruz.
Ha belki de doğal besliyoruz diyedir mislergibiolur .
İki saatte de piser

Ben zaten yiyemiyorum organik bir şey... tadı kokusu çok değişik geliyor sanki çiğ hayvan yiyormuşum gibi. Ha tabi sağlıklıdır eyvallah bir şey diyemem ama başka şeyler de var sağlıklı... abartmadan, kendimizi illa bir şeye zorlamadan yeme alışkanlığı edinmek gerek diye düşünüyorum. Öbür türlü insan yemektende soğuyabiliyor. Yanlış anlaşılmasın herkes sağlıksız beslensin önüne geleni yesin bir şey olmaz demiyorum tabiki.. ondan sonra yer ölür falan vebal alamam. Uzman falan da değilim ahkam keseyim.. Bana olmaz ona olur, ona olmaz bana.. allah göstermesin rabbim hepimize sağlık sıhhat versin... benim düşüncem fazla abartılmaması gerektiği. Misal bir tanıdık vardı köyde yaşıyordu bu yaşına kadar hiç paketli gıda falan nedir bilmezdi onun kadar sağlıklı beslenen yoktu ama adam kanserden gitti. Dediğim gibi rabbim hepimize sağlık sıhhat versin fiziken de ruhen de... bu organik ürünlere hiç ulaşma imkanı olmayanlar ne yapsın peki

Son düzenleme:
Size bence bambaşka bi et vermişler.

Biz organik tavuk yetistiriyoruz.
Ha belki de doğal besliyoruz diyedir mislergibiolur .
İki saatte de piser
Yok yahu eni konu tavuktu ama küçücüktu hani böyle hiç et yokmuş da sırf kastan ibaretmiş gibiydi. Düdüklü tencerede saatlerce pismedi. Bilemiyorum çok küçüktü belki de organik pazardan almıştık

Bizim annemin amcasının eşi olan büyük yengemiz de öyleydi. Onun kadar düzenli yaşayan, sağlıklı beslenen biri yoktu. Sporunu bile yapardı, Ay gibi cildi vardı. Onu da kanserden kaybettik Allah rahmet eylesin. Çok iyi bir insandı çok hassastı. Yeme içme de bir yere kadar işte psikoloji de çok önemli bağışıklık için. İnsan biraz üzüntülü dönem geçirsin hemen gribe yakalanıyor mesela. Beden sağlığı kadar mental sağlığımız da çok önemli. Onun dışında artık organik bir şey kalmadı zaten bütün tohumlar dışardan geliyor nereye kadar kaçabiliriz.. Allah herkese sağlık sıhhat versin hakkaten, özellikle bu zamanlar.

Soyle söylemek istiyorum o zaman .
O aldığınız tavuk
Kart yaşı geçmiş öncesinde yumurtasından faydalanilmis yaşlanınca kesilmis...bı yumurta tavuğu olmalı .

Et tavukları etli etli olur ve büyür büyümez satilirlar yaslandirilmazlar. Ve gerçekten 2 - 2 saat 50 dakikaya piserler

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…