- 13 Haziran 2015
- 5.927
- 19.734
- 448
- Konu Sahibi lou salome
-
Bu inek gorse demek direkt agzina sağacak sonucta kova plastik ve plastik sagliksiz biseyBir kaç yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dört yaşında bir oğlu.
Geçenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İçimizde maddi açıdan en dezavantajlı olan o. Eli çok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.
Ben biraz erken gittim yardım etmek için. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da götürdüm. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Çocuğu olan, çocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.
Terbiyeli bir çorba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de süt helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası çayla sıcak sıcak yiyelim.
Sofrada, erkek çocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu çorbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var içinde yani. Çocuğuna içirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye çocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinç diye yedirmedi, buranın açık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi çocuğa, onu unutmuşum.
En son süt helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama çocuğa yedirmedi yine. Çocuk ağlayınca bir lokma verdi. Çocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu görünce daha çok yemek istedi daha çok ağladı. Zaten aç. Suratlar asık, bütün tadımız kaçtı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.
En son bu çocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere çocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem çocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu çocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.
Haa çocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama çocuk radyasyonla içiçe sürekli.
Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.
Şaka gibi insanlar var vallahi ya çok biliyosa anne çocuğa hal diliyle örnek olur kendide yemesin yazık çocuğa üzüldümBir kaç yıllık arkadaş olan bir grup kadınız. Bu grupta iki tane kızkardeş var. Bunlardan birinin de dört yaşında bir oğlu.
Geçenlerde kızlardan biri bizi yemeğe davet etti. İçimizde maddi açıdan en dezavantajlı olan o. Eli çok lezzetlidir. Maddi imkanı elverdiğince elinden geleni yapar.
Ben biraz erken gittim yardım etmek için. Unuttuğu bir iki malzeme varmış, giderken onları da götürdüm. Yemekleri yaptık. Sofrayı kurduk. Diğer kızlar geldi. Erkek Çocuğu olan, çocuğunu da getirdi. Ki biz getireceğini biliyorduk.
Terbiyeli bir çorba yapmıştı arkadaşım. Fırında bezelyeli tavuk. Pilav. Ben de süt helvası yaptım, fırında. Tam sofraya otururken fırına attım ki yemek sonrası çayla sıcak sıcak yiyelim.
Sofrada, erkek çocuğu olan arkadaşımız baktı baktı ve dedi ki, bu çorbanın terbiyesini nasıl bir yoğurtla yaptınız, hazır mı. Ev sahibi arkadaşım evet dedi, bir kaşık pınar yoğurt var içinde yani. Çocuğuna içirmedi. Bezelyeli tavuğun bezelyesi konserve diye çocuğa yedirmedi. Pilavın pirinci marketten alınan baldo pirinç diye yedirmedi, buranın açık yerel pirincinden olmalıymış. Haa biraz salata yedirdi çocuğa, onu unutmuşum.
En son süt helvasını fırına, hazır fırın kabında atmışız diye kendi bayıla bayıla yedi ama çocuğa yedirmedi yine. Çocuk ağlayınca bir lokma verdi. Çocuk da muhallebi gibi bir şey olduğunu görünce daha çok yemek istedi daha çok ağladı. Zaten aç. Suratlar asık, bütün tadımız kaçtı. Bir de ev sahibine akıl veriyor, ben şunu şurdan alıyorum, bunu burdan alıyorum diye. Herkes 7-8 yıldır birbirini tanıyor bu ortamda.
En son bu çocuğun teyzesi olan arkadaşımıza dedim ki, bir dahaki sefere çocuğun o aşırı organik yemeklerini bir kaba koyup yanında getirsin bari. Hem çocuğa eziyet olmaz, ağlayıp durdu çocuk annesi de biz de yerken, hem ev sahibine ayıp olmaz.
Haa çocuğun eline telefon veriyor bu arada annesi. Bir kaşık hazır yoğurda takıyor ama çocuk radyasyonla içiçe sürekli.
Biraz kabalığa varmıyor bu aşırı sağlıklı beslenme saplantısı. Annelik yarıştırılıyor resmen.
Burada yazan herkes de aylardır ilk kez buluşuyor.herkes 1 defa eğlensin diye aylardır saçma sapan kısıtlamalarla (bu toplanmalar yüzünden etkisiz olan) normal hayatımın sadece %20'sini yaşayabiliyorum. tebrik ederim siz ve arkadaşlarınızı katkılarınızdan dolayı. tabii ki herkes bir defalık kalabalık toplansın 80 milyonluk ülkede. biz hobi olarak evde takılırız.
Aynen öyle bana da gerçekçi gelmedi.Bana biraz abartılı anlatmışsınız gibi geldi hadi çorbadaki yoğurt neyse ki o da bir kaşık ama pirinç ne alaka bir kereyle birşey olmayacağını bilir açık pirinç organik mi oluyor ya hazır kapta yapılan tatlı ne alaka ve grup olarak çok toplanmışsınızdır çocuğunu da getirmiştir bu huyunu biliyorsunuzdur zaten hani bu kadar takıntılı olsa başta eşi ailesi tepki verir hiçbir yerde yemek yedirmez.Kaldı ki burada yazdıklarınızı niye yüzüne söylemediniz çok abarttın diye ?
Biz de geçen organik gezen tavuk aldık 8 saatte pişmediEn ayar olduğum insan tiplerinden biri. Organik organik organik diye başımızı şişirdiler. Arkadaşım köy gibi yerde yaşamadığımıza göre, organik tavuk alıp getirip apartman dairemin balkonunda yumurtlatamayacağıma göre nedir senin derdin yahu. Ne kadar da abartıyoruz her şeyi milletçe. Kahvaltısı ayrı öğlesi ayrı akşamı ayrı... tek derdimiz yemek. Geçen kaynanam bir torba pirinç getirmiş neymiş bilmem ne dağının eteklerinden çıkan şifalı pirinçmiş... bir ısrar etti iki ısrar etti yap diye... illa onu alışkanlık ettirip yaptıracak bana çünkü kendisi öyle yapıyor ya benimde öyle yapmam gerek ona göre... yapmadım yapmayacağım da. İşim gücüm yok oturup pirinç taşı mı ayıklayayım, markette hazır paketli pirinç varken ? Her paketli ürün öcü değil bu kadar da. Hayır bide güya çok sağlıklı büyüyen çocuklara bakıyorum hepsi de zayıf, yapısız. Doğallık uğruna domates kemire kemire diyet yapar gibi büyüyor çocuklar.. bak amerikalı veletlere hepsi nasıl yapılı... Niye bu kadar takıntı, her şeyi zorlaştırma çabası ben anlamıyorum. Ben birazda yapaycıyım valla arkadaş kimse kusura bakmasın. Kızacaklar olabilir, yapacak bir şey yok. Cipslerle, meybuzlarla, iki liralık kalem dondurmalarla büyüdüm... sapasağlamımda. Aşırı abartı geliyor bana bu durum. Şimdiki çocuklar bir çikolatadan bile aciz...
Size bence bambaşka bi et vermişler.Biz de geçen organik gezen tavuk aldık 8 saatte pişmedieti desen tavuk etine hiç benzemedi iki lokma et ya çıktı ya çıkmadı, tadı bi değişik geldi sokak hayvanlarına indirdik.
Benim bir arkadaşım vejetaryen. Onun kadar yediğine içtiğine dikkat eden bir insan görmedim. Alkol,sigara asla yok zaten. Geçen kan değerlerine baktırmaya gitmis, bütün depoları boşmuş doktor iğne yazmış bir sürü. Demir, d vitamini, b12 zaten yok, çinko minko ne varsa hiçbir şey yok. Halbuki 1.5 iskender yanına 1 bardak şalgam içse kendine gelecek
Biz de geçen organik gezen tavuk aldık 8 saatte pişmedieti desen tavuk etine hiç benzemedi iki lokma et ya çıktı ya çıkmadı, tadı bi değişik geldi sokak hayvanlarına indirdik.
Benim bir arkadaşım vejetaryen. Onun kadar yediğine içtiğine dikkat eden bir insan görmedim. Alkol,sigara asla yok zaten. Geçen kan değerlerine baktırmaya gitmis, bütün depoları boşmuş doktor iğne yazmış bir sürü. Demir, d vitamini, b12 zaten yok, çinko minko ne varsa hiçbir şey yok. Halbuki 1.5 iskender yanına 1 bardak şalgam içse kendine gelecek
Yok yahu eni konu tavuktu ama küçücüktu hani böyle hiç et yokmuş da sırf kastan ibaretmiş gibiydi. Düdüklü tencerede saatlerce pismedi. Bilemiyorum çok küçüktü belki de organik pazardan almıştıkSize bence bambaşka bi et vermişler.
Biz organik tavuk yetistiriyoruz.
Ha belki de doğal besliyoruz diyedir mislergibiolur .
İki saatte de piser
Bizim annemin amcasının eşi olan büyük yengemiz de öyleydi. Onun kadar düzenli yaşayan, sağlıklı beslenen biri yoktu. Sporunu bile yapardı, Ay gibi cildi vardı. Onu da kanserden kaybettik Allah rahmet eylesin. Çok iyi bir insandı çok hassastı. Yeme içme de bir yere kadar işte psikoloji de çok önemli bağışıklık için. İnsan biraz üzüntülü dönem geçirsin hemen gribe yakalanıyor mesela. Beden sağlığı kadar mental sağlığımız da çok önemli. Onun dışında artık organik bir şey kalmadı zaten bütün tohumlar dışardan geliyor nereye kadar kaçabiliriz.. Allah herkese sağlık sıhhat versin hakkaten, özellikle bu zamanlar.Ben zaten yiyemiyorum organik bir şey... tadı kokusu çok değişik geliyor sanki çiğ hayvan yiyormuşum gibi. Ha tabi sağlıklıdır eyvallah bir şey diyemem ama başka şeyler de var sağlıklı... abartmadan, kendimizi illa bir şeye zorlamadan yeme alışkanlığı edinmek gerek diye düşünüyorum. Öbür türlü insan yemektende soğuyabiliyor. Yanlış anlaşılmasın herkes sağlıksız beslensin önüne geleni yesin bir şey olmaz demiyorum tabiki.. ondan sonra yer ölür falan vebal alamam. Uzman falan da değilim ahkam keseyim.. Bana olmaz ona olur, ona olmaz bana.. allah göstermesin rabbim hepimize sağlık sıhhat versin... benim düşüncem fazla abartılmaması gerektiği. Misal bir tanıdığımız vardı köyde yaşıyordu bu yaşına kadar hiç paketli gıda falan nedir bilmezdi onun kadar sağlıklı beslenen yoktu ama adam kanserden gitti. Dediğim gibi rabbim hepimize sağlık sıhhat versin fiziken de ruhen de...
Soyle söylemek istiyorum o zaman .Yok yahu eni konu tavuktu ama küçücüktu hani böyle hiç et yokmuş da sırf kastan ibaretmiş gibiydi. Düdüklü tencerede saatlerce pismedi. Bilemiyorum çok küçüktü belki de organik pazardan almıştık
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?