Sağlıklı beslenme saplantılı misafir

Aynen öyle. Aminn

Ben belki piliçtir diye düşünmüştüm üzülmüştüm hatta. Bir de kilosu 50 liraydı. Çok da merak etmiştim organik tavuk etini. Ben pek kırmızı et sevmem tavuk yiyorum genelde. Dediğiniz gibi etli organik bir tavuğa denk gelirsem denemek istiyorum tekrar.

en ufak yiyeceğin bile zararı düşünülüyor ama ölümcül corona umursanmıyor evde topluca buluşulup yemek yeniyorr.bu ne perhiz bu ne lahana turşusuuu

Ben size bizimkilerin resmini atayım.
Tabi burda satış yapiyorum gibi görünsün istemem
-etli olurlar böyle gorunurler ' et tavuklari'
Hani alırken dikkat edin ...
diye resmini atacağım size

Eklentiler

• 16121395919421373090204766586713.webp
    23 KB · Görüntüleme: 64
şu organik takıntılı anneyle bir araya gelmeyi çok isterdim, söyleyecek o kadar çok şeyim var ki.

Böyle saçma titizlik uyguluyorsan bu işin sürdürülebilirliğini de düşüneceksin. Şimdi koruduğunu sandığın çocuğunun, ölene kadar ondan sakındığın şeyleri yememesini de sağlayabilecek misin? Ve konu sahibi, sizler nasıl arkadaşlarsınız ki, biriniz de çıkıp olayı güzelce izah edip çocuğa yapılan zulmü engellemeye çalışmadı? Hadi o anne inandığını yapıyor, iyi anne olmaya çalışıyor, siz ona izah edemediniz mi? Terbiyeli çorbadaki yoğurt miktarı tüm çorbanın en fazla %10'u ve kaldı ki hazır yoğurdun içinde en fazla nen tutucu, maltodekstrin, belki jelatin, belki bazı enzimler olabilir. Bu maddelerin hepsi dışarıda yediğiniz hamburger dahil et ürünlerinde de var (istisnalar hariç). Konservelerde koruyucu madde vardır ancak bu maddeler ekmek dahil her gün yediğimiz pek çok gıdada da var. Organik tavuk meselesi de tartışmalı, organik diye pazarlanan tavukların yedikleri yem organik mi (daha geçen gün kasap söyledi, organik tavuk diye birşey yok, yemler hormonlu, sadece yakın tanıdığınız köyde vs yaşayan kişiler varsa, onların tavukları doğaldır ama köylüler de yavaş yavaş hazır yem kullanmaya başladı, bulmak çok çok zor dedi) Yani bu anne çocuğuna asla dışarıda birşey yedirmeyecek mi? Çocuk okula başladığında arkadaşları yerken bakacak mı? Manavdan aldığı sebzelerde hormonlar, tropik meyvelerde koruyucu, çerezlerde nem tutucu ve koruyucu yok mu?

Özetle, kendisi üretmiyorsa böyle bir titizlik saçma. Yapacağı şey kötünün iyisini bulmak. Yine organik etiketli ürünler alsın ama onların da tamamen organik olmayabileceğini bilsin.

Ben de ev yoğurdu, ev ürünleri ile oğlumu büyütüyorum ama arada gözü dışarıda kalmasın diye çikolata da yiyor. Kuzenleri yerken bakacak mıydı? Bir araya geldiklerinde ona da verdim. Günlük organik süt alıyoruz. Baldo pirinç kısmında sesli gülebilirdiniz mesela. açıktan satılan pirinçlere neden bu kadar güveniyormuş acaba? O beğenmediği paketli pirinçlerin ne kadar çok kontrolden geçtiğini biriniz syleyemez miydi, asıl açık pirinç yedirmem şahsen. Hiçbir kontrolden geçmeden satılıyor, içine kürek falan atıyorlar, yıkanıyor pişiyor tamam temizleniyor da, ne alaka yani? Marketlerdeki pirinçlerin son kullanma tarihi var, açık pirinçlerde pirinç eski mi yeni mi belli değil. Bunlar aklıma ilk gelenler.

Ben size bizimkilerin resmini atayım.
Tabi burda satış yapiyorum gibi görünsün istemem
-etli olurlar böyle gorunurler ' et tavuklari'
Hani alırken dikkat edin ...
diye resmini atacağım size
Teşekkür ederim, cok tatlısınız bizim aldığımız böyle değildi. Mesela but kısmı nerdeyse bıldırcın gibiydi. Bir de rengi çok koyuydu ya, sanki kırmızı et pişirmisiz gibi oldu

Sonuna kadar katılıyorum çok güzel anlatmıssınız. Pirinç demişken bir ara annem söylemişti ne kadar doğru bilemem, Çinden gelen yapay pirinçler varmış doğal olmayan. Bir keresinde markasına dikkat etmeden aldığım bir pirinç hiç pirinç gibi olmamıştı ne su çekiyor ne pişiyor. Annemin dediği doğru mu acaba diye tedirgin olup atmıştım pirinci. Belki o haberleri duyduysa o yüzden market pirincine tepkili olabilir.

Ay zaten bu sağlıklı beslenme furyası da internetten yayılan saçma sapan haberler yüzünden çıktı biraz. Meyve sularindan çıkan yaratık haberleri vardı mesela bir ara. İnsanlar özellikle facebooktan yalan dolan haberleri okuya okuya paranoyak oldular.

Çocuğunu bu kadar her şeyden izole yetiştirirse ilerde normal hayata dönünce ne olduğunu şaşırıp metabolizma olarak daha savunmasız kalacak haberi yok kadının

Bahsettiğim şey buydu

Cok sacmalamis .Ama misafir iste .Her yerde var oyle bir cikinti .

Siz çocuğa bir şey yedirmek zorunda değilsiniz ki. Sevin ilgi gösterin, hediyenizi giyim oyuncak türünden alın. Benim on aylık kızıma amcası oturtmuş önüne bir paket cips. Neden yaptın manyak mısın diyorum e ama yazık bakıyordu diyor. Olacak iş mi ?

Pirinç ve açık gıda kısmında size katılıyorum.
Ama organik sertifikası kasabınızın dediği gibi kolay alınmıyor. Yani üstünde organik damgası olan bir tavuğa verilen yem de hormon antibiyotik ve zararlı içerik olamaz. Sık denetlenir ve kaybedilir. Benim doktorum bebeğim ekgıdaya geçtiğinde sadece organik yumurta demişti. Hatta pirinci dahi alacaksaknız organik alın zira içinde asbestli diğerleri.

MAdem böyle bir takıntı var çocugun yemeğini getirseydin o zaman yanında.. Yazık çocuğa..
ben arkadasınızın yerinde olsam söylerdim tam giderken aslında yani mutlaka konusunu açardım. yazık çocuga da bir şey yedirmedin diye o mutlaka söylerdi sebebini o zamanda bi dahakine yanında getir o zaman yazık çocuga derdim.. Alınırsa alınsın..

Şaka gibi annesi yedi çocuk aç aç baktı mi yani. E getirmeseymis çocuğu. Ya da yemeğini evden getirseymis. Hem o yediği salatada marullar filan organik mi zeytinyağı soğuk sikim organik mi? Limon organik mi ? Bunları sormadı mi ?

Bende dikkat ederim yoğurdu dışardan almam kendim yaparım yumurtaya tavuğa filan dikkat ederim ama o kadar da değil. Herşeyi organik yapmaya kalksak zaten tüm maaş gıdaya gider e nasıl yaşayacağız biz :) organik gıdanın fiyatindan haberi var mı arkadaşınızin ? Hem kendin yemeğe gomul hem çocuğa zararlı de yedirme bu kadar saçmalık olur mu ? Kendinde yeme o zaman. O çocuk büyüdüğünde okul kantininden çıkmaz.

Böyle bir arkadaş toplantısında eve gelen misafir hanim, oğlunu klozete oturtmayip şişeye çişini yaptırmıştı. Başka yerde klozet kullandirmiyormus. İçinde misir var diye salatalari, donuk hazır börek diye pisirdigim börekleri de yedirmedi tabiki. Enteresan insanlar var...

Bunlarda haklısınız tabii

Kendi doğumgünü pastasını yıllarca yemedi bir çatal sonrası bıraktı

Abur cubur kuru kayısı arası cevizdi

Dışarıda yemek yedik ama en gerçeğe yakın pişen nispeten kaliteli yerler

Neyse anaokulu da dikkat eden bir kurumdu şekerli şeyler yok doğumgünü vs yok

İlkokula başladı ve bomba patladı

Arkadaşları Mc Donalds anlatmış, siz beni hiç götürmediniz dedi ama öyle bir duyguyla anlatıyor ki dünyanın en üstün şeyinden mahrum kalmış gibi

Neyse götürdük bir şey yok hepsini giyemedi bile zira damak zevkine uygun değil oyuncakları vs de açmadı

Sonra o çok öven arkadaşlarına ben de gittim demiş aman sen yeme ondan ben bir kere yedim sonra kustum demiş vs

Mesela 10 yaşında hala kola içmez ama ice tea içer arada zira her ortamda ayran yok

Sınıfça yemeğe gidildiğinde 20 kişiden sadece biri ayran içmiş o da oğlum

Yani biraz da ilerleten yıllarda ortam etkisi artıyor

çikolata küçükken de yerdi ama delice değil hala da çekmecede durur ama kimse kalıp kalıp yemez

Yasak değil de sınırlı olmak daha iyi aslında

Kimse tanımadığı çocuğa yiyecek vermesin ama bahçede herkes bisküvi çikolata yerken sağlık çocuğu olmadığı halde çocuğa o yemez, yemesin de denmemeli

Bir parça çikolata ile bağımlı vs olmaz ama yoksunluk duygusu, bana yasak hissi ilerde daha doyumsuzluklara yol açar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…