Sağlıklı beslenme saplantılı misafir

ay sinir olurum, onu catallar bunu catallar sofrada,
ay bu cok kotu,
ay bu yagli olmus falan

yemezsen yeme de yani nedir bu saraydan cikma tavirlar.

ev sahibi de neticede gelenlere hizmet etmekle gorevli bir calisan degil,
sohbet edelim birlikte yiyelim icelim demis.

Herhangi bir sebeple yemek hassasiyeti olabilir bir insanda,
bu durumda da ya yemek teklifini reddedersin, cay/kahve kismina katilirsin ornegin sadece
ya da bir iki cesit de sen yapip goturursun yaninda yani.

cocuklarla ilgili konularda da cocuk istese bile yasina uygun degil deyip anne izin vermeyebilir,
ancak o ortamda baska cocuklarin yedigi sey yedirilebilir gorusundeyim,
bende 2 cocuk var ornegin biri 4 biri 7 yasinda, 4 yasindakine bazen sey diyorum anliyor, "o 7 yasindaki cocuklar icin, sen de 7 yasina gelince onu yiyebilir/ oynayabilirsin..."

hah işte aynen bu

ve adam gerçek mısırı normalde vermiyor bile

oğlum serpsin diye eline üç beş mısır verdi

ama organik takıntılı arkadaş "ayy o mısırlar doğal mı" derken o yemi görmezden geliverdi

tavuklar geziyormuş, evet geziyorlar da karınlarını o doğal ortamda doyurmuyorlar ki o yemleri yiyorlar kuru arsada da dolaşıyorlar

yine benim aldığım organik yumurtaları beğenmiyor, bir gün sordum "ayy ben de aldım, daha kırmadan kötüydü, attım" dedi

nasıl anladın dedim sallanıyordu vs dedi de her seferinde aldığım yumurtaların daha sarısı dağılanına dahi ben denk gelmezken o ayda yılda bir aldığında hep kötüsüne nasıl denk geliyor bilemedim

yani bir şey izbe yerlerde yetiştiğinde doğal olmuyor ki aksine küçük üretici daha kulaktan dolma şeylerle üretim yapıyor

yıllar önce akrabamız olan bir çiftçinin kız anlatırdı

o zaman şu sebze meyve takviyeleri yeni çıkıyordu

babama basma şunu diyorum bak ne güzel büyüyor diyor bari kendi yediğimize koyma diyorum da dinletemiyorum diye, İstanbul Samsun yolu üzerinde organik bahçesinden, isteyen kendi de toplayarak halen satış yapıyor galiba

eskiden aynı ilçede hayvan gübresi ile üretim yaparlardı ama o lezzet falan kalmadı zaten tohum yapay ve hibrit ürün de öyle

Yasaklar tatlı gelir daha çok ilgisini çektirip çocuğa eziyet ettiğinin farkında değil okula başlayınca arkadaşlarıyla kaynaşınca gizli gizli ya da açık açık yiyecek zaten. Kaldı ki günümüzde sağlıklı bir şey mi kaldı?

Evet çocuğunu mükemmel yetiştiren mükemmel anne çok var onlardan onlar bizim gibi değiller organikler hatta fazla organik içlerinde hepsi kurt var.

konudaki organik anneye sorsak aman okullar kapali kalsin, oglumdan degerli mi der

aman ne bileyim ben anlamadım ki bu işi

komşular korona oldu

bir yaşlı anneleri var, o da bu sitede başka binada oturuyor

bir de 4 kişilik aile

yaşlı kadına da bulaştırmışlar

ya ben olsam asla kadınla aynı eve girmem bile ama bunlar birlikteydiler işte sonuç kadıncağız hastanede

mecburen işe gidiliyor evet evdekilerle de mesafe az ama ayrı evi olan birisini neden evine çağırırsın ki

gel oturalım deyip kadını götürmüş sonra da ona da bulaşmış işte

Aaaa sen o annesin sanirsam bu ne kin bu ne sinir nefret ayol yavas ve edepli ol

Eline telefon vermesi radyasyonla iç içe anlamına gelmiyor. Her yer radyasyon. Sen çocuğunu wifi olmayan odada yaptırırsın alt kat komşunun wifisi o odadır.
Kaçış yok.

Arkadasiniz çok terbiyesizmiş birde akıl verecek kadar....
Kadın zehir yedirdi sanki.

Valla benim çocuğum her şey yiyor.
Organik de yapıyorum, bizim yediklerimizden isterse onu da yiyor.

O zaman kimsenin evine gidip ortamı bozmasın.

o yasak sana bana

annem babamı en son geçen yıl Aralık ayında gördüm yani 13 ayı geçti
Hayır anlamıyorum biz daha ailecek bir gezmeye, yürüyüşe, ormana falan gidemedik. Yani misafirliği geçtim, insan görmeyi, sosyalleşmey de geçtim de bi temiz hava alamıyoruz aylardır.
Sinir oluyorum ben de geçen bitişik apartmanda bir toplaşma olduğunu farkedince hemen şikayet ettim

Dalga geciyorum ben bir tanıdığım cocuguyla parka gelmisti kizim la yasitlar ozmanlar ikiside 3 yasinda bu kendini yirtiyo oğluma tisortunu kirletme sortunu batirma eeehh dedim rahat birak cocugu Park burasi nie dugune gider gibi giydirdin madem birak cocuk cocuklunu yasasin cocuga dondurma alinca hele peceteler havada ucuyor zirt pirt ağzını siliyor iyyyyy offf

Sizin yaptiginizda bana doğru gelmiyor. Biz yasak olmadığı her firsatta yuruyuşe, ormana vs gittik. Hatta akşam eşim işten gelince bile yuruyoruz bazen.

Ailemle biz de gorusemiyoruz farkli sehirlerdeyiz ve annem, babam çalişiyorlar. Eger ailem yakinimda olsaydi ormana yuruyuse giderdik gunduz.
Gezmeye veya tatile gitmedim ama pandemini başindan beri kendimi eve tıkmadım tamamen yuruyuş bari yapiyoruz. O kadar eve tikilmakta insani hasta eder, beni eder yani.

Çocuğunun huyunu biliyorsan götürmeyeceksin arkadaşım sonra olan çocuğa oluyor ya da evinden onun yiyeceği yemekleri kendin getireceksin bu kadar zor mu?

Açık hava almak zararlı değil ki kalabalığa girmek ev oturması yasak. Ben bahçemiz olmasına rağmen her fırsatta tenha yerlere cikariyorum çocukları onada karışmasınlar bir zahmet evde otur otur kafayı yer insan. Evde hareketsizlikte birsuru hastalığa davetiye çıkarıyor tek hastalık ya da ölüm Corona değil ki.

geçmişte danışmanlık verdiğim bir firma, sadece tavuk, balık ve büyükbaş yemlerine toz halinde zeolit satıyordu, ineğin sütünü artıyor, tavuğun verimini artırıyor, özellikle broyler tavuk çiftliklerinde kullanılıyor. zeolit yararlı derseniz neyse, aklıma bir sürü şey geliyor da yazmayayım, hala sektördeyim sonuçta. İlk yorumumda yazdığım gibi 2007 yılında tarım projelerinde çalışmaya başladım ve 5 yılım geçti, 2008 den beri semt pazarlarından veya açıktan birşey almam, alırsam da risklerin farkındayım. masum köylü kadınlarının sattıklarına da şüpheyle bakarım, ziraat odalarından sorgusuz sualsiz yem aldıklarına çok şahit oldum, köyde sözü geçen birisi ne denerse genelde bütün köylüler uyguluyor. Türkiye eski Türkiye değil. Gerçekten güveniyorsanız alın, örneğin köydeki halamlar kendi yedikleri domates salatalık vs ürünlere ilaç atmazlar, önümüze getirirken de söylerler bunlar ilaçsız diye. Ama fabrikalara sattıkları ürünlerin hepsi ilaçlı. ayrıca biliyorsunuzdur Türk tohumu yasak, israil tohumları kullanılıyor.

Ben de bilindik itibarı olan firma haricinde güvenmem. Arkadaşlar hep pazardan şu saman yapışmış yumurtalardan alır, bildiğim kadarıyla üç no yumurtaların damgası silinip kakaya samana bulaştırıp pahalıya satıyorlar

Ben size inanıyorum zaten her geçen gün kötüye gidiyoruz

Ülkeye bak. Bir yerde çocuğuna ekmek bile alamayan milyonlarca yoksul, bir yerde organik değil diye çocuğunu bile isteye aç bırakan merhametten yoksun anne bozuntulari. Çok yazık.

Halanız neden sattığı ürünleri ilaçlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…