Sağlıklı düşünemiyorum

Hasta oldum cok hastaym deyin bi hafta yatin herkes basinin caresine baksin dunyaya 1 kere geliyoruz gorumce bizi ezsin koca bizi hizmetcisi gorsun diye degil kendinize deger verin lutfen uzuldum vallahi size
Abla bende neye düştüm bilmiyorum ki bide görsen böyle tıfıl biseyim yani her işin altından kalkacak evi tek başına çekip çevirecek bir kadın tipim de yok neye güveniyorlar bilmiyorum. Bir hafta yatmaya korkuyorum çünkü evimi mahveder bir haftanın sonunda kurtlar kapıdan el sallar bana.

Henüz yeni evli olduğumuz için borç vs var yardım edemiyorum doğal olarak onlara bir yandan borcumuzu ödemeye calsyoruz. Evleri ayır ma fikrini bende sundum ama kardeşim başka bir işe girmek ister ben onda düzelme görene kadar başka bir işte çalışmasını istemiyorum dedi😔

siz kesinlikle haklisiniz,
ancak ben gorumceye de hak veriyorum azicik,
ben de baba evinde azicik yatanlardanim,
tabi annem babam nazimi cekerler ama siz abi esi olarak elbette cekmek zorunda degilsiniz,
ama o kizi da sizi de buna zorlayan kisi esiniz.
Anliyorum esinizi savunmak istiyorsunuz, hak da veriyorsunuz belki ama bu sorunun asil mimari o.

siz kesinlikle haklisiniz,
ancak ben gorumceye de hak veriyorum azicik,
ben de baba evinde azicik yatanlardanim,
tabi annem babam nazimi cekerler ama siz abi esi olarak elbette cekmek zorunda degilsiniz,
ama o kizi da sizi de buna zorlayan kisi esiniz.
Anliyorum esinizi savunmak istiyorsunuz, hak da veriyorsunuz belki ama bu sorunun asil mimari o.
İşe girmene konusunda haklısınız ki zaten onların kış boyu bizde kalmalarının da tek sebebi eşim. Kim ister ki evde eşiyle yalnız kalamamayi ama işte ona bunu anlatmak çok zor, zaten dört ay diyip geçiştirdi hep beni😔 şimdi sekiz aya çıktı çünkü okullar sekiz ay sürüyor. Kesinlikle haklı görmüyorum onu tam aksine suçlu ama onunda elinden bişey gelmiyor çünkü dili yanmış bir kere yani görümcem çalıştığı için eşimin başına işler açmış eşim de onun için izin vermiyor. Görümceme de hak vermeye çalışıyorum önyargılı olmamak icin elimden geleni yapıyorum görmezden geliyorum ama olmuyor, insanın kardeşi bile böyle yapsa bir zamandan sonra bıkar ki benim daha görümcem. İnanin baba evinde de hiç rahat değildi kv yaşlı diye her iş onun du ev sürekli toplu oluyordu mutfak bal dök yala. Ama bize gelince tatile ayrılıyor sanki. Elini ayağını çekiyor 😔

İşe girmene konusunda haklısınız ki zaten onların kış boyu bizde kalmalarının da tek sebebi eşim. Kim ister ki evde eşiyle yalnız kalamamayi ama işte ona bunu anlatmak çok zor, zaten dört ay diyip geçiştirdi hep beni😔 şimdi sekiz aya çıktı çünkü okullar sekiz ay sürüyor. Kesinlikle haklı görmüyorum onu tam aksine suçlu ama onunda elinden bişey gelmiyor çünkü dili yanmış bir kere yani görümcem çalıştığı için eşimin başına işler açmış eşim de onun için izin vermiyor. Görümceme de hak vermeye çalışıyorum önyargılı olmamak icin elimden geleni yapıyorum görmezden geliyorum ama olmuyor, insanın kardeşi bile böyle yapsa bir zamandan sonra bıkar ki benim daha görümcem. İnanin baba evinde de hiç rahat değildi kv yaşlı diye her iş onun du ev sürekli toplu oluyordu mutfak bal dök yala. Ama bize gelince tatile ayrılıyor sanki. Elini ayağını çekiyor 😔

yok siz kesinlikle haklisiniz,
ben bu yastan sonra kendi anam babamla ayni evde zorlanirim.

Uyarınız için teşekkürler ben düzelteyim o zaman ☺️ evet Kesinlikle öyle ama benim de vicdanım el vermedi ki kadıncağzın eşi (kayinpederim)evlendikten üç yıl sonra vefat etmiş bu zamana kadar da hep eşim babalik yapmış annesine ve kız kardeşine. Kadın alışık değil erkeksiz eve ki köy de baya kar yagiyormus odunu kömürü vs cabasi bende gelsinler kalsınlar dedim ama inşallah pişman olmam
İyilikten maraz dogar atasözünü buraya bırakıp gidiyorum

Ama saat üçten sonra evde. Neden ke di çamaşırını yıkayıp katlamyir. Veya elindeki bardağı tabağı hemen o anda durulayp makineye koymuyor. Ben çamaşır yikamadkca toolamadkca onun aklına gelmiyor. Bir hafta aynı kıyafeti giyer ama makineye çamaşır atmaz
Komut ver öyleyse. İsmi her neyse, ben mutfağı topluyorum sen de çamaşırları topla katla de ya da ben yemek yapacağım sen de renklileri makinaya atar mısın de sorumluluk ver ona.

[QUOTE="Naazz23, post: 61576569, member: 910030"
Komut ver öyleyse. İsmi her neyse, ben mutfağı topluyorum sen de çamaşırları topla katla de ya da ben yemek yapacağım sen de renklileri makinaya atar mısın de sorumluluk ver ona.
[/QUOTE]
Hep öyle yapıyorum zaten ben yemeği hazırlıycam sen bulaşıkları ykarsn diyorum tamam diyor sonra bahane buluyor sen yapsan olurmu ben rahatsızım diye. İnsan bir gün iki gün rahatsız olur ama o geldi geleli rahatsız. Bide sürekli şunu yap bunu yap demekten skldm o koskocaman insan neyin ne olduğunu biliyor. Bu gidişle kalbi kırılır incinir diye düşünmeden sert bir şekilde konuscam sanrm😔

Ben onca sene okuyacağım, anam babam maddi manevi destek olacak, ben dünya kadar emek vereceğim; sonra erkek kardeşimin hanımının onayıyla çalışacağım :oha:

Kendi karıştığı yetmiyormuş gibi gelip size mi sordu bir de?
Siz de "kocaman kadının çalışıp çalışmaması seni ilgilendirmez. Beni zaten hiç ilgilendirmez" demek yerine "olur çalışsın" mı dediniz?
Lütfetmişsiniz :KK51:

Diğer konularda ne yaparsınız bilemiyorum. Böyle bir adam bir şey yapmanıza izin verir mi onu da bilemiyorum.
Bol bol doldurun anasına bacısına karşı. Yapacak başka bir şey yok :olamaz:
Çalışınca gelip yanımızda kalacak demiş konu sahibi.
Çalışmasına izin vermiyor, evde kalmasına izin veriyor.

[QUOTE="Naazz23, post: 61576569, member: 910030"
Hep öyle yapıyorum zaten ben yemeği hazırlıycam sen bulaşıkları ykarsn diyorum tamam diyor sonra bahane buluyor sen yapsan olurmu ben rahatsızım diye. İnsan bir gün iki gün rahatsız olur ama o geldi geleli rahatsız. Bide sürekli şunu yap bunu yap demekten skldm o koskocaman insan neyin ne olduğunu biliyor. Bu gidişle kalbi kırılır incinir diye düşünmeden sert bir şekilde konuscam sanrm😔
[/QUOTE]
Size ayrıca bir yükü var mı?
Eğer kendi işini kendi yapıyorsa bence hiçbir şey beklemeyin. Çünkü görümdeniz olmasa zaten siz yapacaktınız.

Kv olabilirdi de artı gorumce ile her sene evde 4 kişi olmak....kaldırılacak bişi.değil bence...yemeği daha fazla yapacaksın bulasık daha cok cıkacak çamasırıydı...banyoyu 4 kişi kullanacak...oh my god..tuvalete girmek için bile sabah beklersin...ve bi kere bu duzen kuruldu mu anneme kardeşime git mi diyeyim olur eşin ...artık hep beraber olursunuz..cocuk olunca da odası olmaz...oh my godness

Eşim 28 yaşında kız kardeşi 24 bizim buralarda adet böyledir yani abiden babadan izin alınır babaları da olmadığı için eşimden izin aliyor. Görümcem biraz olgunluk konusunda sıkıntı yaşıyor yani davranışları pek yerine oturmamış eşim ondan dolayı izin vermiyor. Ne zaman evlenirsin kocan izin verir o zaman ben karışmam diyor
İyide insan yaşayarak, görerek, tecrübelerle olgunlaşır.
Çalışması için bile abisinden izin alan 24 yaşındaki bir bayanın nasıl olgun davranmasını bekliyorsunuz

Birincisi kendi orfunuze göre konusmussunuz her örf ve gelenek böyle değildir. Biz doğuluyuz ve bizde abi baba hükmündedir. Bakkala bile çıkarken abiden veya babadan izin alınır. İkincisi tabiki benden onay alacak eşim; çünkü kız kardeşi çalışınca gelip benim evimde kalacak, yaşadığımız ev sadece eşime ait değil bende bu evde bir bireyim ve evimizle ayrıca hayatimizla ilgili olan kararlar ortak alınır. Üçüncüsü ise siz doldurmak olarak algiliyorsaniz hayatınızda başarılar dilerim çünkü alttan iş çevirmek yerine dobra konuşmayı ve herşeyin olduğu gibi yansıtılıp anlatilmasini tercih ederim. Dördüncü ve son olarak ön yargılarımi sılip görümcem le aramı bozmadan bu durumu nasıl tatlıya bağlarım amacıyla bu konuyu açtım, onun çalışıp çalışmamasiyla ilgili fikrinizi düşüncesizce belirtin diye değil.

Ben sizin memleketinizi, örfünüzü nereden bilebilirim? Konu sahiplerinin memleketine göre değil 2019 yılında yaşıyor olmamıza göre yorum yapıyorum.
Bir kadının ezilmesine başka bir kadının göz yumması hiçbir örfle açıklanamaz bence.

İzin alma sebebinin evle ilgili olduğunu sonradan eklemişsiniz. Müneccim değilim, yazmadığınız bir şeyi bilemem.
Konunun başında zaman zaman aynı evi paylaşmayı çoktan kabul ettiğinizi söylemişken size sorma sebebinin ev olduğunu düşünmem imkansız.

Yaptığınız şey de dolduruşa getirmek oluyor. İş yapmıyorsa bunu söylemenin dünya kadar yolu var.
Mesela kıza gidip "ben şunu yaparken sen de bunları hallediver" dediniz mi?
Ya da eşinize "ben söylemeye çekiniyorum ama beraber yaşıyoruz sonuçta, kardeşin misafir sayılmaz. Sen konuşsan da işlerin bir ucundan da o tutsa" vs dediniz mi?
Bunlar veya başka bir sürü seçenek varken "sen bunun böyle göründüğüne bakma, bir iş yaptığı yok" diyerek dobra dobra konuşmuş değil, eşinizi kışkırtmış oluyorsunuz.

Son maddede yazdığınız gibi görümcenizle aranızı bozmadan bu işi halletmek istiyorsanız ya görümcenizi muhatap almalı ya da eşinize kurduğunuz cümlelerde daha hassas olmalısınız.
Kadının size bir zararı yok anladığım kadarıyla.
Adamın tepesi atıp da kardeşine saydırsa boşuna kötü olacaksınız.

Size ayrıca bir yükü var mı?
Eğer kendi işini kendi yapıyorsa bence hiçbir şey beklemeyin. Çünkü görümdeniz olmasa zaten siz yapacaktınız.
[/QUOTE]
Kendi isinide yapmıyor ki çamaşırlarını bile ben yikamadkca yikamyor

Ben sizin memleketinizi, örfünüzü nereden bilebilirim? Konu sahiplerinin memleketine göre değil 2019 yılında yaşıyor olmamıza göre yorum yapıyorum.
Bir kadının ezilmesine başka bir kadının göz yumması hiçbir örfle açıklanamaz bence.

İzin alma sebebinin evle ilgili olduğunu sonradan eklemişsiniz. Müneccim değilim, yazmadığınız bir şeyi bilemem.
Konunun başında zaman zaman aynı evi paylaşmayı çoktan kabul ettiğinizi söylemişken size sorma sebebinin ev olduğunu düşünmem imkansız.

Yaptığınız şey de dolduruşa getirmek oluyor. İş yapmıyorsa bunu söylemenin dünya kadar yolu var.
Mesela kıza gidip "ben şunu yaparken sen de bunları hallediver" dediniz mi?
Ya da eşinize "ben söylemeye çekiniyorum ama beraber yaşıyoruz sonuçta, kardeşin misafir sayılmaz. Sen konuşsan da işlerin bir ucundan da o tutsa" vs dediniz mi?
Bunlar veya başka bir sürü seçenek varken "sen bunun böyle göründüğüne bakma, bir iş yaptığı yok" diyerek dobra dobra konuşmuş değil, eşinizi kışkırtmış oluyorsunuz.

Son maddede yazdığınız gibi görümcenizle aranızı bozmadan bu işi halletmek istiyorsanız ya görümcenizi muhatap almalı ya da eşinize kurduğunuz cümlelerde daha hassas olmalısınız.
Kadının size bir zararı yok anladığım kadarıyla.
Adamın tepesi atıp da kardeşine saydırsa boşuna kötü olacaksınız.
Kadının bana zararı var ne yazikki ayrıca konunuyu düzenlemeden önce de belirttim evde kalma konusunda izin aldı diye yoksa onun çalışıp calismamasindan bana ne . Oysaki ben eşime gayet iyi izah ediyorum' hayatım kız kardeşin pek bişey yapmıyor bana baya sorun çıkarıyor ben kendimi kötü hissediyorum onunla sen konuş lütfen, ama incitmeden konuş o da yaşını almış bir insan herşeyden önce bayan sonuçta' diyorum bu doldurmak olmuyor ve benim eşim bu şekilde gidip kız kardeşiyle konuşuyor. Evet defalarca söylerim abla ben yemek yapym sen salatayı hallet ben suprym sen sil diye ama bahane bulur ve işten kaçar. Haftasonu genel bir temizlik olur onun için bahane bulur ve şuna ihtiyacım var der evden çıkar alışverişe gider. Ben yine tek yaparm. Sabah giderken yatağını bile toplamaz. Çamaşırlarını ben yiakr katlar ütülerm daha niye dolabına koymadım diye afra yapar. Bana daha nasıl yük olabilir ki. Bu durumdan şikayetçi olmam için illa bana hakaret mi etmesi lazım? Lütfen anlayışlı olun.

İyide insan yaşayarak, görerek, tecrübelerle olgunlaşır.
Çalışması için bile abisinden izin alan 24 yaşındaki bir bayanın nasıl olgun davranmasını bekliyorsunuz
İşte sırf hesap kitap bilsin diye çalışmasına izin vermiş eşim. Ama sonra baya sorunlar olmuş, eşimde işten çıkarmak zorunda kalmış

Konunun ilk hali böyle değildi.
"Önce bana sordu, ben onay verince çalışmaya başladı" yazıyordu.
Sorma sebebinin evle ilgili olduğunu sonradan eklemiş.
Sonradan eklemedim gayet açıkti, daha sonra bir bayan beni uyardı sen böyle yazmışsın herkes anlamaz bizzat belirt diye o uyarınca ben duzelttm. Kendim yaşadığım için ayrıntıya girmeden yazdım ama siz yanlış anlamssnz

Kv olabilirdi de artı gorumce ile her sene evde 4 kişi olmak....kaldırılacak bişi.değil bence...yemeği daha fazla yapacaksın bulasık daha cok cıkacak çamasırıydı...banyoyu 4 kişi kullanacak...oh my god..tuvalete girmek için bile sabah beklersin...ve bi kere bu duzen kuruldu mu anneme kardeşime git mi diyeyim olur eşin ...artık hep beraber olursunuz..cocuk olunca da odası olmaz...oh my godness
İşte başından kabul etmycektm ama empati kurdum kiyamadm inşallah pişman olmam diyorum ama pişman olacak gibiyim

Kadının bana zararı var ne yazikki ayrıca konunuyu düzenlemeden önce de belirttim evde kalma konusunda izin aldı diye yoksa onun çalışıp calismamasindan bana ne . Oysaki ben eşime gayet iyi izah ediyorum' hayatım kız kardeşin pek bişey yapmıyor bana baya sorun çıkarıyor ben kendimi kötü hissediyorum onunla sen konuş lütfen, ama incitmeden konuş o da yaşını almış bir insan herşeyden önce bayan sonuçta' diyorum bu doldurmak olmuyor ve benim eşim bu şekilde gidip kız kardeşiyle konuşuyor. Evet defalarca söylerim abla ben yemek yapym sen salatayı hallet ben suprym sen sil diye ama bahane bulur ve işten kaçar. Haftasonu genel bir temizlik olur onun için bahane bulur ve şuna ihtiyacım var der evden çıkar alışverişe gider. Ben yine tek yaparm. Sabah giderken yatağını bile toplamaz. Çamaşırlarını ben yiakr katlar ütülerm daha niye dolabına koymadım diye afra yapar. Bana daha nasıl yük olabilir ki. Bu durumdan şikayetçi olmam için illa bana hakaret mi etmesi lazım? Lütfen anlayışlı olun.

Çalışma konusunda tartışmak istemiyorum ama ilk mesajınız öyle anlaşılmıyordu. Başkası uyarmış zaten, siz de düzenlemişsiniz konuyu.

Diğer konularda size hak vermediğimi söylemedim ki. Ben olsam kabul etmezdim bile böyle bir şeyi.
Sadece üslubunuzu yanlış buldum.
Çünkü okuyunca onlara bir şey söyleyemeyip eşinize direkt "bunun da bir iş yaptığı yok" diyorsunuz gibi anlaşılıyor.

Size zararı tabii ki var. Kazık kadar insanların hizmetçisi değilsiniz.
Ama normalde aranız iyiyse, size bir kötülükleri yoksa eşinizle daha yumuşak konuşmalısınız ki onu da yaptım diyorsunuz.

O zaman yapmayın işlerini. Geriye başka bir seçenek kalmıyor. Çamaşırını yıkamayın mesela. Kendisi halletsin.
Yemek ya da temizlik için yardım isterken eşiniz varken söyleyin.
Bir şeyleri eksik yapın, yetişemediğinizi söyleyin.

Ama bunlar kısa vadede işinize yarar. Uzun vadede bir ömür böyle mi yaşayacaksınız?
Kadın madem üniversite mezunu, mesleğiyle ilgili düzgün maaşlı bir işe girsin, annesiyle size yakın yerden ev tutsunlar.
Gencecik kadın, böyle ona da yazık oluyor size de.

Çalışma konusunda tartışmak istemiyorum ama ilk mesajınız öyle anlaşılmıyordu. Başkası uyarmış zaten, siz de düzenlemişsiniz konuyu.

Diğer konularda size hak vermediğimi söylemedim ki. Ben olsam kabul etmezdim bile böyle bir şeyi.
Sadece üslubunuzu yanlış buldum.
Çünkü okuyunca onlara bir şey söyleyemeyip eşinize direkt "bunun da bir iş yaptığı yok" diyorsunuz gibi anlaşılıyor.

Size zararı tabii ki var. Kazık kadar insanların hizmetçisi değilsiniz.
Ama normalde aranız iyiyse, size bir kötülükleri yoksa eşinizle daha yumuşak konuşmalısınız ki onu da yaptım diyorsunuz.

O zaman yapmayın işlerini. Geriye başka bir seçenek kalmıyor. Çamaşırını yıkamayın mesela. Kendisi halletsin.
Yemek ya da temizlik için yardım isterken eşiniz varken söyleyin.
Bir şeyleri eksik yapın, yetişemediğinizi söyleyin.

Ama bunlar kısa vadede işinize yarar. Uzun vadede bir ömür böyle mi yaşayacaksınız?
Kadın madem üniversite mezunu, mesleğiyle ilgili düzgün maaşlı bir işe girsin, annesiyle size yakın yerden ev tutsunlar.
Gencecik kadın, böyle ona da yazık oluyor size de.
Evet ben bağzi ayrıntıları belirtemedim konu zaten uzundu daha fazla uzamasn diye ama inanın canıma tak etmesine rağmen hala eşimle kardeşi hakkında konuşurken onu kırmadan uyar bu ev temizliği bir saatlik birşey bunun için kardeşinle Arabi bozma diyorum yani. İnanın en masum şekilde anlatıyorum. Zatenecburen ona anlatıyorum yoksa görümcem beni umursamyor eşim diyince yardımcı ol şöyle böyle tamam abi diyor düzeltiyor kendini. Benim lafımı kale almyor yani. Ama dediğiniz gibi bundan sonra eşimin yanında uyarma kararı aldım. Belki o zaman sözüm yerde kalmaz😔 görümcem daha önce mesleğini yapmış ama bazı karakteristik özelliklerinden dolayı baya sorun yaşatmış eşime vs onun için eşim yabancı insanların yanında çalışmasına rıza göstermiyor, hakli görüyorum çünkü olay normal birşey değil.

Back
X