Sağlıklı ilişki var mıdır?

Siz nerde yaşıyorsunuz söyleyin de yanlışlıkla yolumuz düşer falan hemen uzaklaşalım tabi ki sağlıklı ilişkiler var. Yani açıkçası benim çevremde çok düzgün ilişkiler var aile, sevgili, arkadaşlık her anlamda. Ha ufak tefek dönemsel anlaşmazlıklar kırgınlıklar herkes yaşar ama ben en aşırı kötü hikayeleri hep burda ve Müge anlıda gördüm yani
 
Size böyle düşündüren, hissettiren bir ortam ve çevrede olduğunuz için üzüldüm. Ama inanın öyle değil. Evet sorunlar her zaman oluyor. Ama her insan ayrı. Bende evliliğimde vs. Sıkıntı yaşamıştım dış faktörlerden dolayı .Eşimle aram ama çok iyi ne öyle sosyal medyamız var ne de öyle kötü alışkanlıklar. Ha bu arada sosyal medyanın olması kötü falan diye düşündüğümden değil ama bizim için uygun değil tercih etmiyoruz diyelim. Kendi halinde yaşayıp giden ortalama bir çiftiz. Amacımız, gayemiz imanımızı diri tutup yolun sonunda ebedi cennete kavuşmak istiyoruz.
Ha bu arada her şeyi güllük gülistanlık beklemek bu dünya için saçma. Ben inancım ve imanım dolayısıyla böyle düşünüyorum onu belirtmek isterim. Yoksa İllaki eşle de sorun çıkar, anne babayla da, çocukla da, dışardaki esnaflada bu dünya böyle çile dünyası, imtihan dünyası.

Siz yeterki istediğiniz hayat için çaba, gayret sarfedin. Oturup beklemek olmaz. Sağlıklı, huzurlu , birbirine ahiretlik gözüyle bakan ilişkiler yaşamak istiyorsanız ( anne, baba, eş, çocuk, dış insanlar her türlü ilişkiyi kastediyorum)
Sizde taşın altına o halde elinizi koyun. İstediğiniz hayatı yaşamak için o hayatın getirdiği sorumlulukları almaktan kaçınmayın.
 
Sağlıklı ilişkiler tabi ki var fakat bizim gibi patriarkal düzenin tavan yaptığı geleneksel ülkelerde maalesef bu durum toplumun büyük bir çoğunluğunu oluşturuyor. Böyle kültürlerde genelde çocuk ve kadın pek 'adam' yerine konulmadığı için yozlaşmış 'erkek' kültürü keyfine göre at koşturuyor. Dünyadaki bu düzenin yıkılmasının tek yolu cinsiyet eşitliğini gerçekten kabullenip o şekilde toplumlar oluşturmak ama o da imkansız maalesef bu devran böyle devam eder
 
Duyduklarınız gördükleriniz veya yaşadıklarınız bozuk ilişkiler olabilir. Bunlar sizi umutsuzluğa sevketmesin. Tam tersi saygı ve sevgi dolu, seviyeli mesafeli ama güzel ilişkiler de mevcut.
En azından kendi ilişkim, ailem böyle. Etrafımda da örnekler var.

Keşke toplum olarak da daha "iyi" olsak o ayrı konu.
Dört dörtlük olmasa da dört üçlük diyeyim, şöyle insan ilişkilerinin iyi olduğu bir toplum...
Kaç fırın ekmek yemek lazım bilmem.
 
Yok biz çekirdek aile olsun geniş aile olsun normal olanlardanz çok şükür. Sohbet, muhabbet, yardım, Sevgi, saygı hepsi var
Her aile öyle değil tabi bende bazen sizin gibi düşünüyorum bunu acaba hep mi bozuktuda sosyal medya olmadığı için kimse bilmiyordu yada derler ya devir değişti insanlar bozuldu öyle bir şey mi.
 
Benim evliliğimde ve eş ailesinde anlattıklarının hepsi vardı. Onların normali olmuştu bunlar. Ben boşanıyorum. Zaten 2 evlilikten biri bitiyor artık. Sebebi de sağlıksız, toksik ilişkiler. Bu sorunun kaynağı ailede başlıyor işte. Anne sağlıklı bir şekilde büyütürse, iyi bir iletişim sağlarsa çocuğuna bunlar mümkün mertebe olmuyor.
 
Katılmıyorum. Sizin yanlislikla öyle olmuş olabilir ama en sağlıklı ilişki bile evlilikle rezil olur genellemesini aşırı buldum.

Evet Türkiye'deki çoğu evliliğin saçma ve kötü olduğuna ben de katılıyorum. Ancak azınlıkta kalanlar da kalmaya devam ediyor ve gayet mutlu da devam edilebiliyor. Bu biraz kişilere bağlı bir şey.
 
Kamuoyu araştırması falan mı bu?? Anket de ekleseydiniz bari :) Tabiki her ilişki böyle değil.
 
Azınlıkta kalanı bile görmedim. Kaynana, elti, görümce gibi yeni akrabaların girdiği bir ilişki ne kadar güzel olabilir emin degilim. Onlar olmadan güzelce yürütülen sevgililik ilişkileri tabii ki var.
 
Azınlıkta kalanı bile görmedim. Kaynana, elti, görümce gibi yeni akrabaların girdiği bir ilişki ne kadar güzel olabilir emin degilim. Onlar olmadan güzelce yürütülen sevgililik ilişkileri tabii ki var.
Yakında olununca ve sınırlar doğru cizilemezse haklısınız.

Ancak olabildiğince uzaklaşmak ve sınırları belirlemek, zırt pırt görüşmemek, konuşmamak hep belli bir sevgi ve saygı mesafesinde kalınca eşiniz ile ilişkiniz gayet de güzel gidiyor.
 
Hayatımızın hiçbir ilişkisi dört dörtlük olmaz. Eşinle iyisindir, ailesiyle anlaşamazsin belki. Aileler iyidir, komşun yobaz olabilir. Komşun iyidir, iş arkadasin sinsidir. Ondan yüzün gülse bu sefer de patronla anlaşamazsin belki. Tuhaf insanlar her yerdeler ve nereden bizi bulacagini asla bilemeyiz :) O yüzden kendimizin en iyi versiyonuna ulaşıp gerisini kişisel algılamamaya çalışmak en güzeli. Bazen zor da olsa..
 
sağlıklı bir ilişki sağlıklı bir iletişim ile gerçek olabilir
 
Sorunuza cevap olarak: evet var. 10 yıl sevgililik üstüne 10 yıldır da evliyim. Çok mutluyum onda da bu mutluluğu görüyorum. Bir çok faktör var. Bence bazı şeyler evliliğin büyüsüne veya bambaşka sebeplerle görmezden geliniyor. Asıl sorun bu.
 
Sağlıklı ilişki, içinde çatışmaya da yer olan ama bu çatışmaların örselenmeden çözümlenebildiği ilişkilerdir. İnsanlar kusursuz ilişki/partner arayışı içinde birbirini yıpratıyor olmasa gayet de sağlıklı olur ilişkiler, o kadar zor değil yani.
 
Valla benimki tamda senin anlattıgın gibi. Evlilik dedin mi fersah fersah uzaga kaçarım. Ailem o kadar olmasada el kapısı gavur kapısı.
 
Benim baba evimde hep kaostu fakat evliliğim öyle değil çok şükür. Dışardakiler de umrumda değil
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…