Sahip çıkanı yok diye çocukcağızın gördüğü muamele..

Yapmayın lütfen kadına hakaret edildi diye çocuğun psikolojisi mi düzelecek.Birinin haklarını savunurken başka birinin kişiliğine hakaret mi edilmeli?

Hakaret etmeden tepkimizi dile getirmek çok mu zor?ben tepkisiz kalınmalı demedim ki, ölçülü olduğu sürece tepki tabii ki verilmeli.Ama bunun adı kaş yaparken göz çıkarmak.

Sanırım siz almanyada yaşıyodunuz bu olay orda olsa nolurdu?hakaret edenleri de alıp götürmezler miydi?

Hamımefendi sırada beklersiniz, ön öndekinin işi yapılmadan kimse öne adım atmaz sıra bizde değil önce sıradaki insanın işi görülsün derler. Burda sizin dediğiniz gibi bana ne gerisi beni ilgilendirmez olmuyor yani. Başka bir insanın hakkı çiğnenirken insanlar dönüp gitmiyor tepkisini gösteriyor.

Böyle bir yerde mülteci bile olsa çocuk ya da başka bir insan dayak yiyemez gündüz gözüyle izin vermezler. İnsanlar tepkilerini gösterirler dönüp işlerine gitmezler. Olaylar farklı gelişir yani insanların ne birbirine girmesine gerek var ne de başka bir şeye o adamın da o oturan kadının da ....den kan alırlar. Hakareti yiyen de yediğiyle kalır neden derseniz polis onu ensesinden kıstırmış götürürken ama bana da hakaret ettilerrr şeklindeki mazlum haykırışını duyan olmaz o sırada avukat hakkı okunuyor olur.

Türkiyede de hakaret edenleri alıp götürmezler. Polisler gelirse kimlik bilgisini alırlar. En fazla direnirse polise direndiği için karakola götürürler.

Keşke adama deseydiniz ananınızda sizi doğurup ortalağa atmış diye kendini haklı çikarmak icin pişkinlik yapıyor aklı sira

Siz anlamıyosunuz sanırım ben tepki gösterilmesin dediğimi hatırlamıyorum.Vatandaş olarak üstüne düşeni yapacaksın ama onun dışında kişisel olarak hesap görmek vatandaşların işi değil kolluk kuvvetlerinin işi öyle olsa kardeşine tecavüz eden adamı öldüreni hapse atmazlardı heralde.

Dayak yeme kısmına zaten girmiyorum çünkü o konuyla ilgili zaten fikrimi söyledim şu an gereksiz dramatize ediyosunuz bence.

Özetle medeni toplumlarda insanlar hesaplarını kendileri görmezler, çünkü hukuk işler.Herkesin kendi hesabını görüp kafasına göre çeşitli suçları kendisine hak gördüğü zamanlarda da ülkemizdeki gibi muz cumhuriyetleri ortaya çıkar.Yolunu keseni inip döver, ne bakıyosun diyeni bıçaklar çünkü herkesin bi gerekçesi var kendine göre.Neyse ki hukuku bizim gerekçelerimiz belirlemiyor da kendi içinde bi işleyişi ve tanımı var.

Lafa bak dogurup sokaga salmazmis. Belki geberip gidersin bugun varsın diye yarin da olacagini sanio bu insanlar. Vicdansizlar. Cocugun sucu mu evsiz sahipsiz olmak. Ne gunlere kaldik.

başlığı okudum ‘aaa ben’ deyip geldim.
tabiki içerikte olanın aynısını yaşamadım ama bi çok kez arkamda ailem/ebrveynlerim yok diye farklı muamele gördüm.

toplum adına size teşekkür ederim. Muhtemelen siz öyle tabiri caizse çemkirmeseydinşz kimse bişey demeyecekti. Teşekkür ederim çok iyi yaptınız. Aynısını bende yapardım. muhtemelen bütün sinirimi bu yaratıklardan çıkarırdım.

ay çok sinir oldum. yüzlerne tükürmeki böylelerinin.

Adamla kadın konusunda sonuna kadar cok haklısınız.ama asıl suçlu o çocuğun anne ve babası varsa tabi.sonra da çocuğumuz kaçırıldı bilmem ne bırakmayın yalnız çocuklarınızı.bugun siz korudunuz yarın kim koruyacak herkes duyarlı olsun lütfen.ayrica üslupları evet çok yanlış kimse kimsenin cocugunu zorla kaldiramaz ama bir sürü insan oturuyo ve hamileler çocuklu kadınlar ayakta gidiyo.

"Vicdanını susturmak isteyen, bahanesini bulur" lafı geldi aklıma. Bahanelerini bulup susturmuşlar işte. Size de 3 kişilik vicdanın sesini duyurmak kalmış, aynı durumda olsak ben de çok ağır konuşurdum.
Genel izleyici kitlesi gibi bön bön bakanlara kadar verip veriştirirdim hatta.

Bakın hanımefendi, hakaret suçu belli kişilere edilmedikçe kamu düzeninden değildir. Şikayete bağlıdır. Zira kamu düzenini bozmaz. İnsan öldürmekse resen takip edilen suçtur çünkü kamu düzenini sağlamaya yöneliktir. O kadarrrr abarttınız o kadar büyüttünüz ki kadına şiddet uyguladım herhalde diye düşünüyorum. Kadına küfür bile etmedim. İğrenç bi annesin dedim. İğrenç bir anne olduğunu düşünüyorum. Yahuuuu o kadar büyüttünüz ki şu an sırf muhalefet olmak için esas noktadan 180 derece saptınız. İşinize gidiniz

çocugu tartaklayacak cesareti bulup üstüne de iyi yaptım diyen adamı şikayet etseydiniz keşke.
O durakta inip, güvenlik görevlileri ve polise durumu bildirseydiniz.
Artık bütün metrolarda kamera var diye biliyorum.
Yedigi halt ispatlanır en azından karakoldu mahkemeydi uğraşır, bir daha çocuğa el uzatmadan önce iki kere düşünürdü.

Ne yazık ki adamın ceza alması için çocukların ebeveynlerinin şikayetçi olması gerekiyor

Ne yazık ki adamın ceza alması için çocukların ebeveynlerinin şikayetçi olması gerekiyor

Kamu davası falan olmaz mı ki? Öyle saçma şey mi varmış? Adam kafasına göre çocuk tartaklayıp hayatına devam mı ediyor hiç bir yaptırım olmadan? Çocuğa şiddet ne oluyor?
Bilmediğimden soruyorum ...

Hicbir sey yapilmazdi ablacim

Cocuklar topluca tecavuze ugradi -> bir kereden bir sey olmaz
Kadinlar olduruluyor, tecavuze ugruyor -> mini etek giymeseymis, o saatte orda ne isi varmis
Kadin kocasi tarafindan sokakta bicaklanip olduruluyor polisin onunde -> polis:biz bir sey yapamayiz sucun islenmis olmasi gerek
Hayvanlar eziyete ugruyor -> Allahtan buna bir bahane daha duymadim
Bu cocuga da denecek sey belli: metroya tek binmeseymis orda ne isi varmis

Boyle yani bir adalet beklemiyorum ben bu memleketten artik. Gucu yetenin yettigini ezdigi sacma sapan bir duzen var bir suredir. Insanlar saygisiz, sevgisiz, bana neci oldu cikti.Yasalar zaten bir komedi, mazlumu savunacak kimse yok artik. Mazlum eziliyor. Boyle yani.

Son düzenleme:
Burda kim ne tartışıyor ya? Utanmıyorsunuz değil mi? Lütfen eşgalinizi, çocuğunuzun eşgalini atın, olur da bir yerlerde birileri tarafından, yanında sırf annesi babası yok diye tartaklanırsa, kenara atılırsa umrumuz olmasın da boşuna millete kızmayalım?
Anneliklerini falan sorgularız sonra Allah korusun. (!)

Çocuk be o/ bir ana, bir çocuğa bu muamelenin yapılmasına ses etmiyorsa ben öyle ananın değil analığına insanlığına, şerefine her şeyine .......... arkadaş! Yok artık ya! Bi de vicdan micdan kasıyorsunuz hayret ediyorum!

Şiddet şiddeti doğuruyor. O çocuk da 20 sene sonra bir başka çocuğu tartaklayacak normalleştirecek olayı.

Bebekli bir kadına kimsenin yer vermemiş olması da ayrı terbiyesizlik.

Ya valla sinirim tepeme zıpladı. Bi tane diyo ki kadın şoktan teşekkür etmiştir. Diğer diyo ki benim anneliğimi sorgulayanın saçını başını yolarım. Sonra bu saçını başını yolarım diyen tutup diyo ki bu ülkede hukuk var cezasını kendin kesemezsin. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu?

Adamın yaptığı yanlış, ayrı mesele. Ama ben genelin aksine, sizin de doğru yaptığınızı düşünmüyorum.

Çocuğun oturduğu yer yaşlılara ait kısım demişsiniz. Doğru hareket, çocuğa güzelce izahta bulunup yer vermesini rica etmek olurdu. Böylece hem adama hem kadına hem de çocuğa ayaküstü görgü dersi vermiş olurdunuz. Bu tavırla ise, olayda bahsi geçen herkes sadece sinir sahibi olmuş.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…