Sahip olduklariyla ovunme

Manolya--

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Mart 2016
1.627
2.547
133
Merhabalar. İş yerimdeki bir arkadaş çocuklarından eşinden çok bahsediyor. Eşimle bizi yeni evli sanıyorlar biz 5 yıllık evliyiz çocuklarımız var 2 tane diyorum diyor. Genç gösteriyoruz falan diyor
Mesela otururken çocuklarını anlatır sonra fotolarını gösterir. 2 yasinda çocuk evi dağıtmışlar mesela onu gösterir. Eşim şöyle yaptı böyle yaptı diye anlatır çok. Eşi tip olarak bundan daha iyi bi övünme var yine sözlerinde
Sonra evlenince hemen ev almışlar şimdiki ev fiyatlarının 4te birine yine onu anlatır.
Yani ben de onun yaşlarına yakınım evim de çocuğum da yok. Veya çocuk istiyorum belki olmuyor. Böyle sürekli bahsetmesi insanları üzebilir.
Siz doğal normal buluyor musunuz böyle konuşmaları
 
İlgilenmeyin soğuk davranın cevap vermeyin mesafeli olun böyle böyle biter hiç sevmem böyle her haltı ile övüneni sanki tek varlığı eşi çocukları onlar olmasa ot sanırsın böyle tipleri
 
Bence normal.
İnsanların mutluluklarını dinlerken rahatsız olmayı bırakırsanız sizde mutlu olursunuz.
Evler simdı cok pahalı, biz ucuza aldık diye sevınc duyuyordur ne var bunda?
Sızın belkılerınızı dusunmek zorunda mı?
Belkı Cocugum yok belki olmuyor falan.
Mecbur degıl ki belkileri dusunup, gunluk hayatı hakkında susmaya.
 
Başkalarının mutlulukları ya da elde ettikleri beni mutsuz etmediği için evet normal buluyorum. İnsan eşinden, çocuğundan, evinden falan bahseder günlük sohbette anormal şeyler değil bu saydıklarınız.
Deseniz ki ben ev alamıyorum ve bu beni çok mutsuz ediyor ya da çocuk sahibi olamadığım için çok üzülüyorum ve bunu arkadaşıma belirttiğim halde böyle davranıyor o zaman haklısınız derdim. Ama etrafımızdaki insanların olabilecek (sadece ihtimal) yaralarına dokunmadan konuşmaya çalışırsak hepimizin susması gerekir.
 
Herkesin hayati neyin etrafinda donuyorsa onunla alakali konuşuyor, dinlemek istemiyorsaniz dinlemediginizi belli edin ve dinlemeyin gercekten.
Ben evliyim ama cocugum yok ve baskasinin cocugunun gun icinde nereyi dagittigini ne yiyip, ne sictigini merak etmiyorum o muhabbetler beni sarmiyor cocugum olsa bile sarmayabilirdi.

Benimle birlikte 6 kisilik bir arkadas grubumuz var. İcimizde bekar, evli, hamile,cocuklu, cocuksuz hepsi var. Kalkip birileri devamli boyle boş muhabbet cevirse biyerden sonra sohbet edememeye başlardik.
 
Maalesef ben de eşim ve çocuklarım hakkında bırseyler mutlaka soyluyorum..bazen soylemiş bulunuyorum ..farkında degıldır muhtelemen.
Para konusu etmem edenı hiç de sevmem..
Lafı başka yere cevırcen ya da devamlı telefonuna bakıcan bıryeri aramam gereklı dıyeceksın.
 
Ben de hoşlanmam bu tarz konuşmalardan ama neden bahsetsin kadın küresel ısınmadan falan mı? Hayatı neyse ondan bahsediyor istemiyorsanız dinlemeyin. Yani her şeye de belki bizim yok deyip konuşmamalarını bekleyemeyiz ki insanlarla hiç iletişim kurmamamız gerekir o zaman. Siz bence bu tarz konuşmalardan mı rahatsızsınız yoksa kıskançlık mı yapıyorsunuz bunu ayırt edin önce.
 
Bence de normal. Aslinda boyle insanlar bana daha sempatik geliyor. Ovunme veya ozendirme olarak hissetmeyin. Mal mulk degolde ev es cocukla aileyle ovunmek guzel bir sey. Boyle insanlar baskarinin hayatina burnunu sokmaz ugrasmaz bence. Surekli esinden esimin ailesinden cocuk bakimindan sikayet eden insanlar beni yoruyor. Hayat bu kadar kotu degildir ya da butun suc karsi tarafta degildir demek istiyorum dinledikce. AMA sizi yoruyorsa konulari degistirebilirsiniz belki
 
Demek ki mutsuz evliliğinde, böyle sana göre göreceli olarak mutlu olmaya çalışıyor..Sallama
 
Çok boş muhabbet yapacaksam en azından geyik yaparım böylesini dinleyemem. Sizde dinlememeyi seçebilirsiniz. Kadın böyle mutlu demek ki anlatmayı seviyor. Dinlemeyi seven de var.
 
Bazı insanlar sever böyle her b*ku anlatmayı övünür kibirlenir en sevmediğim insan tipi çok yüz göz olmamaya mesafeli olmaya çalış boş muhabetten başka bişey değil belli süre ilgilenme hıımm filan yap anlayacaktır
 
Çocuk muhabbeti beni de çok sıkar anne olmadan önce de sonra da aynı şekilde. Hele bir grup insan var ki sanırsın bütün herkes onun çocugunun ne yaptığıyla ilgileniyor. Kendisine ilginç gelen her şey başkalarına da ilginç geliyor zannediyor. Yok şunu çok sever bunu agzına koymaz uyumaz uyutmaz bilmem ne. Bunun bi de kedi versiyonu var ki oraya hiç girmek istemiyorum.
 
Sorulmadikca anlatmam.
Kime ne benim cocugumdan ya da genc gosterip gostermememden..
 
Hayatı neyse kadının onu yansıtıyor. Başkasının olumlu olumsuz ne anlattığına takılmayın, kendinizle de kıyaslayıp kişiselleştirmeyin yoksa kendi kendinizi yorup üzersiniz. Siz sallamazsanız, yorum yapmaz konu değiştirirseniz zaten devamı pek gelmez.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…