• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sahte çıkan altın

Yani ama ne olursa olsun ortaya çıkacak bir şeyde sahte altın almaları da garip geldi. Gerçekten kandırılmış olabilirler. Düğün sırasında gelip takan bir arkadaş ya da akraba olsa arada kaynar benim olduğumu bilmezler deyip takabilir ama bu kadar belli olan şeyde çok garip geldi.
Aynen güzelce söyleyeceğim onlara bana sahte dediler belki sizi kandırdılar alın götürün aldığınız yere bakalım ne derler

Aynen güzelce söyleyeceğim onlara bana sahte dediler belki sizi kandırdılar alın götürün aldığınız yere bakalım ne derler
Bence de öyle deyin. Kendileri de kandırılmış olabilir. Direkt onları suçlayacak bir şey söylemekten kaçının önce ne olur ne olmaz..onlar da suçsuzca vicdan azabı çekersiniz sonra. Yalnız bilerek aldılarsa gittik sahte satmış esnaf gidip verip gerçeğini aldık onlara da çok kızdık vs diyerek de işin içinden siyrilabilirler o zaman. Siz de gidin mümkünse bu durum.

ne kadar zaman geçti evleneli?.uzun yıllar geçmediyse aldıkları kuyumcuyu pekala hatırlarlar.o zaman kuyumcu mu sahte sattı ya da kendileri başka yerden mi bilerek sahte aldı ortaya çıkar

Ya kuyumcu beni suçlasaydı sahte altın değiştirmek istiyorum diye. dolandırıcılıkla suçlanabilirdim
Neyse ki takan belli.🤷‍♀️
Ya asagida ki gibi olsaydi.

Eklentiler

• Screenshot_20210410-012224_Facebook.webp
    Screenshot_20210410-012224_Facebook.webp
    35,1 KB · Görüntüleme: 127
sonuçta uzaktan birine takmıyorsun gelinine takıyorsun ve bileklik bu, illa anlaşılır. bu yüzden onların kandırıldığına inanmak istiyorum. en iyisi denilen gibi durumu anlat ve sizin aldığınız yere soralım de.

Bilekliği onlara verirseniz biz kuyumcuya götürdük, kabul etmiyor, bunu ben satmadım diyor diyebilirler.Ya bu konuyu kapatıp sineye çekeceksiniz ya da ben şikayetçi olacağım, o kuyumcuya beraber gidip ya bunu aynı gr altınla değiştir ya da sizi şikayet edeceğiz diye konuşalım diyeceksiniz. Eşinizin de ailenin de tavır ve kaçamak cevaplarından , çekincelerinden anlaşılır aslında olayı bilip bilmedikleri

Şimdi onlarda sahte olduğunu bilmeseydi kıyameti koparıp anında aldıkları kuyumcuya giderlerdi falan. Onlarda biliyor demekki.
Bu durumda tek yapacağım şey bilekliği iade ederdim isterseniz aldığınız yere götürün sorun, kalsın sizde derdim.
Eşin zaten utanmıştır onların adına.
Bir daha da konusunu açmaz eşimle huzurumu hiç bozmazdım. Onlarlada mesafeli mesafeli ilişkimi sürdürürdüm

Madem sahte çıktı nerden aldilarsa gidip ayağa kaldırır orayı birde bunun altında ezilecegime gider gelinime en güzelini alırım şahsen

Ben olsam gider, yumuşak bir şekilde, anne bileklik sahteymiş bugün modelini değiştirmek istediğimde öğrendim, hangi kuyumcudan aldıysanız geri götürün, o kadar para vermişsiniz, bazen oluyor böyle şeyler, der konuyu kapatırdım.

Ben olsam anne bu bilekligi değiştireceğim nerden aldıysanız birlikte gidelim ordan değiştirelim, tanıdık daha iyi olur derdim ve tavırlarına bakardım.

Sinirlerim bozuk gülsem mi ağlasam mı... Konuma geleyim hemen, 2019 yazında evlendim ben ve eşim eşyaları beraber aldık benim bileziklerimide eşim aldı.. Benim ailem düğün hediyesi 2 bilezik taktı.. Eşimin ailesi düğün hediyesi ince Bi bileklik taktı. Ben o bilekliği hiç sevmiyorum takmıyodumda neyse bende takacağım bişey olsun diye aldım o bilekliği gittim kuyumcuya dedim ben bu bilekliği başka bileklikler değiştirmek istiyorum. Kuyumcu şöyle evirdi çevirdi solüsyonlar döktü sahte dedi. Ben şok. Başka kuyumcuya gittim aynısını dedi. Onlara sordum böle böle diye yok biz ona 1500 TL para verdik nasıl sahte olur VS dediler bilmiyorum. Nasıl davranacağımı onlara ne diyeceğimi bilmiyorum
Bir çok düğünde yaşanır bunlar , benim de bileziklerimden biri sahte çıkmıştı . Ama benim teyzem takmış onu videodan izledik . Ben anneme dedim , teyzem olmaz öyle bir şey, yalan söylüyor vs triplere girdi . Ben de anneme verdim geldim . Güya onlar da aldığı dükkana götürmüş , sarraf demiş ki ben size altın sattım , bu gelin değiştirmiş sahtesiyle , sizi dolandıracak bu aynı bilezikten iki tane olsun istiyor , Allah kuru iftiradan saklasın demiş 😂

Konu sahibinin, ailesinin 2 bilezik taktığını söylemesine takılanlar olmuş ama bence kıyas yapmak için bir örnek.
Gelinin ailesi 2 bilezik takıyor, onlar sadece bir bileklik ve ona rağmen sahtekarlık yapıyorlar.
Maddi durumların yaristirilmasina karşıyım ancak evleneceği aylar öncesinden belli olan oğullarina her gun kenara 3-5 lira koyarak bir hediye alabilirlerdi diye düşünüyorum.

Back
X