- 12 Temmuz 2006
- 5.740
- 653
- 723
- Konu Sahibi benebakbiyo
-
Aynen öyle işte.
O kendi hayatını planlarken sizinkini orada bağlıyor.
Böylece geleceğe yatırım yapıp sorumluluğu size bırakıyor.
Zaman geçecek kv iyice yaşlanacak, gün gelecek çalışmayacak.
Uzun vadeli düşünür bu tipler.
Ama şu ladarını söyleyeyim özveri yapsanda kıymet bilen yok
Her zaman fazlası beklenir.
Alamayınca bencillikle suçlanırsın.
O yüzden önce kendinizi düşünüp planlamaları öyle yapın.
Pişmanlıklarınız olmasın.
Aynı yollardan geçmiş bir kadın olarak söylüyorum.
Kendiniz için doğru olanı yapın çünkü yapılan seçimlerin herkesi tatmin etmesi mümkün değil.
Gidemezsiniz dememişler, sizi bir yere bağlamamışlar... Hafif bir sitem etme olmuş gibi geldi bana ki aynı şeyi kendi anneniz ve kız kardeşinizden de görebilirdiniz. Bugüne kadar size kızı gibi davrandıysa bu insan bu kadar çabuk bozmayın bence ilişkilerinizi. Malum her şeyi kötü yapmak çok kolay. Görümcenin işgüzarlığı da gençliğine, toyluğuna verilebilir ve göz ardı edilebilir. Tekrar mesajlaşmalar filan işi esas büyütecek şeyler. Lafı duyup yolunuza bakın bence...
canım kıyamam sana ya baştan sona okudum yazılanları senin için gerçekten üzüldüm
eğer görümcen şimdiden geleceğin planını yapabiliyorsa seninde planlarının peşinden gitmek en doğal hakkın
ki sonuçta memlekete gidelm diye direten sen değilsin bunu eşinde istiyor
bizim ailelerimz izmirde biz ise samsuda yaşıyoruz eşimle buraya gelmek veya gelmemk bizim elimzdeydi
ama içinde bulundugumuz güzel şartları değerlendirmek adına geldik ailemizden uzak naparız onlar napar diye düşünmedik
özlemiyormuyum evet özlüyorum bizim ailelerimiz bizi özlemiyormu yanımızda olsalardı demiyorlarmı evet diyorlar
ama biliyorlarki biz burda mutluyuz huzurluyuz bunun verdiği rahatlıkla onlarda mutlular bi şekilde
kayınvaliden de bu şekilde düşünmeli aslında ve görümcene gelince onun planları gayet akıllıca klasik görümce modu
o keyfine bakacak evlenince de annesine hala bakabilcek mi daha şimdiden istemiyorken
sen bu kadr iyi niyetli yaklaşırken sana karşı böyle bir tavır almaları çok yersiz olmuş
bu işin içinden çıkabilcek tek kişi eşindir arkadaşın dediği gibi dua et ki eşin yanında senle aynı fikirde aksi olsaydı inan daha büyük şeyler olurdu. sana şunu söyleyim eşin de gitmeyi istiyorsa bence gidin.kv ilerde yaşlandı çalışamadı ozmn bi yoluna daha bakılır elbet.
İnanın kendi sorunlarımıza oturup kafa yoramıyoruz aile nedir evlatlara destekmi köstekmi yükümüzü azaltmak yerine yük bindiriyorlar sırtımıza.sürekli dizinin dibinde olmanı ıstıyorlarsa evlenmcektın ömur boyu oturucaktın anneeyle dedim. kimin evladı ömür boyu dizinin dibinde Allah askına.cocugmuz olmuyor eşimde sorun cıktı bendede cıkabılırdı Allahın takdiridir bu buna bile üzülemedik. ve aileler bu durumu bılmıyordu eşim bugun telde anlattı annesıne yasadıgımz sıkntılardan haberınız varmı sızın dıye.tüp bebek tedavısının fıyatlarından haberınız varmı tek maasımla bunun altından kalkabılıcemmı onu dusunuyorum asya sınava hazırlanmayı atanmayı nıye ıstıyor sanıyosunuz sız dedi. bası kapalı burdada ısegırebılır demıs gorumce hatun özel sektöre calıstırmam olursa bası kapalı calısabılcegı bı kurumda olur dedi.bende nerde calısacagmada karar versin olmazsa dedim.bu ınsanlar bukadar hayatımıza dahıl olma hakkını nerden buluyor anlamıyorm.artık bende sadece bizidüşünücem.
o sinir görümcene de hiç yüz verme artık canım.ayyy kendimi senin yerine koydumda,bune böyle ya senin haddinemi düsmüş densiz.cok sınır oldum simdi.bu sana yazdığı msjları kullanarak ciddi bir mesafe koyabilirsin.herkes yerını bilicek.yıne sanslısın senın bısey demene gerek kalmamıs esin güzel bildirmiş haddını.
Canım hatasını anlamıs bugun abısını aradı özür diledi sonra beni aradı acmak ıstemedım eşimde en azından buda bır adımdır acmalısın dedi actım saatlerce konustuk ama sakın bırsekılde hatalıydım abla senın burda neler yasadıgnı dusununce kendımı senın yerıne koyunca anladım helal et hakkını dedi. bende acıtan yerleri tek tek söyledim. annemde gercekten gıtmenıze karsı degıl sadece seneye bende gıdıcem babam yok zaten hepten yalnız kalıcam dıyerek garıpsedi yanlıs anlamayın dedi.hayatımızı herzaman sızın ıstedgnz sekılde duzenleyemeyız bunu sende yapamazsın evlenınce dedım bu okadar kolay degıl dedım aıle köstek degıl destek olmalı yuku azaltmalı kaldıkı ben bukadar ısteksızken gıtmeye bırde yanlıs anlasılmak canımı sıkıyor dedım.1 seneye yakındır burdayım ve ilk kez böyle birsey yasadık inşallah tekrarı olmaz bana karsı daha dıkkatli saygılı olursa bende ablalıgımı yaparım yine.kin tutamam zaten.tayin içinde ilk adımı attık bakalım memleketımize gıtmek ılk secenek suan ve kırgın kuskun gıtmekte ıstemem.
hakıkaten hatasını bilmesi güzel bişey...evet bencede kin tutmamalısın.zaten esin negüzel yanında olmus,onlarda yanlışlarını görmüşler.daha ne olsun.senin adına çok sevindim.umarım sevınçlerinin devamı gelir.....
Canım hatasını anlamıs bugun abısını aradı özür diledi sonra beni aradı acmak ıstemedım eşimde en azından buda bır adımdır acmalısın dedi actım saatlerce konustuk ama sakın bırsekılde hatalıydım abla senın burda neler yasadıgnı dusununce kendımı senın yerıne koyunca anladım helal et hakkını dedi. bende acıtan yerleri tek tek söyledim. annemde gercekten gıtmenıze karsı degıl sadece seneye bende gıdıcem babam yok zaten hepten yalnız kalıcam dıyerek garıpsedi yanlıs anlamayın dedi.hayatımızı herzaman sızın ıstedgnz sekılde duzenleyemeyız bunu sende yapamazsın evlenınce dedım bu okadar kolay degıl dedım aıle köstek degıl destek olmalı yuku azaltmalı kaldıkı ben bukadar ısteksızken gıtmeye bırde yanlıs anlasılmak canımı sıkıyor dedım.1 seneye yakındır burdayım ve ilk kez böyle birsey yasadık inşallah tekrarı olmaz bana karsı daha dıkkatli saygılı olursa bende ablalıgımı yaparım yine.kin tutamam zaten.tayin içinde ilk adımı attık bakalım memleketımize gıtmek ılk secenek suan ve kırgın kuskun gıtmekte ıstemem.
durumuna çok üzüldüm inan...
sen bence bu konuya hiç karışma uzaktan seyret... şuan zaten ordan gidemezsiniz biraz zamana bırak... taşınırsanız eğer bu aralar eşin pişman olabilir annesine üzülebilir falan onları yalnız bıraktığı için sorunlar büyürde büyüür siz huzursuz olursunuz kv den bence eşine duygusal baskı yapıyor onu kullanıyor sen sabırlı ol eşinle aranı bozma herşeyde bir hayır vardır bide böyle düşün arkadaşım
,önemli olan sen o görümceyi tınlama belli sana takmış fesatlıyor
çok sevindim en azından hatalıyım diyebilmiş
bir görümcenin söyleyemeyeceği cümleler bunlar :)
inşallah tekrar yaşanmaz tayininizde inşallah istediğiniz yere çıkar canım
şimdi kırgınlıkları bir anda yok edemezsin ama yok etmye çalışmakta büyük adım
senide tebrik ediyorum tavrından dolayı
Çok olgun bir tavır sergilemişsin tebrik ederim, eşinin de senin yanında olması çok büyük bir avantaj, burada ne konular okuyoruz ailelerine tek söz ettirmiyorlar.
İnsanoğlu nankör, bin gün sırtında taşırsın, bir gün indirsen kötü olursun. Kin tutmamak, affedici olmak çok güzel ama bu yaşadıklarını unutma, her zaman önce kendi aileni düşün. Eşin ve sen artık bir ailesiniz ve yaşamak için sizin öncelikleriniz önemli. Yazdıklarında gördüm ki çok iyi niyetli bir insansın, Allah gönlüne göre versin her şeyi.
Hisarcım mevzu tatlıya baglandı sımdılık suclandılar gerçekten bende kırgınlıgımı zamana bıraktımm eşime acık acık dedimde sen orda burayı dusunup huzursuz olucaksan ben huzurlu uyuyabılırmıyım gitmeyelim kalalım diye ama ilk kez kendı hayatı ıcın kendını dusunerek yanı bızı dusunerek bır karar verdi.sonuc olumsuzda olabılır hıc sorun degıl ama bızım ıcın atılan buyuk bır adım bu.kv demde pişmanlıgını hareketlerıyle bellı edıyor bakalım sımdılık yoluna gırdı hersey tatlım.
Yaşca kucuk benden ve bekar olgun dusunemıyor gercekten zamanla düzelir belki nedıyeyım.
canım benım pişmanlıgını sesınden anladım gercekten ama samımımı degılmı bunu zaman gosterıcek.kv demde aynı yurtdısından kardesı geldı ılkkez tanıstık benı öve öve bıtıremedıler kvnın yanında oda bayaa bı ezıldı tavrından dolayı ama herkesın ıcınde hıcbırsey bellı etmedım tabı bununda altında ezıldı bayaa kızım kızım dıye etrafımda dolandı.aslında bu mevzu olana kadar gercekten sevıyordum gorumcemıde kvdemıde halada sevıyorum ama kırgınım bıraz zamanla oda gecer ıns. bırde soyle bır durum var aıleye gelen ılk gelın benım yanı oyle kuzenlerden felan evlı kımse yok gorumcem bunuda soyledı abla etrafımızda ornek alıpta ona gore davranacagmz bır evlılık olmadı abım ılk evlenen ve bazen nasıl davranmamız gerektgnı bılemıyorz dıye samımı bır ıtıraftı bu :) hayrlısı neyse o olsun tayın ısımız olmassa bıle uzulmıcem sonucta bız kendı hayatımız ıcın bır adım attık ya gerısı ALlahın takdırı.
Canım anne babanın rızası Allahın rızasıdır buzamana kadar kırmadım o yuzden kvdemıde kaldıkı bana kızlarından daha cok guvendıgnı soylerdı hep esımle dertlesemez benle dertlesırdı hatalı davrandgnı anlamıs gercekten bı sucluluk duygusu var hareketlerınde ve bana bukadarıda yeter zaten gelsın özür dılesın ıstemıyorum büyüğüm sonucta.kırgınlıgım zamanla gecer umarım bırazda onların tavrına baglı bu gercekten.hayırlısı neyse o olsun hakkımızda ınsallah..
okudum şimdi görümcenle konuştuklarınızı canım onlarında babaları yok sizinde gitmenizi istememişler yalnız kalmak istememişler onların durumlarıda kötü düşünürsek...ama sende haklısın tabii hayırlısı asyam ALLAH hayırlısı neyse onu yaşatsın size inşalaaah
Kızlar buhafta görümcemin dogum gunu var ve hediye alıcaz eşimle ama nasıl davranmam gerekir sizce bu mevzulardan sonra ılk kez karsılasıcaz özrunude dıledı ama kırgınımda bıraz hıcbırsy olmamıs gıbı davransam boyle bırsy tekrarlanırmı dersiniz???
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?