''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

evet bunu yaparım sık sık zaten. çok güzel oluyor cokacimcoook
geceki pizza da gayet başarııl oldu tşkler

Son düzenleme:
Egem'ciğim merhaba hoşgeldin.Aynen Sempimizin dediği gibi geçen sene nasıl kalabalıktı,süper arkadaşlıklar kuruldu.Bu sene de öyle olsun inşaAllah (Okuyan,izleyen arkadaşlarımızın da iştiraki ile ..)
Yeni isimler,yeni yürekler ne güzel..

Bety ellerine sağlık illa dediğini yaptın kıyma da kattın haa:)
Mmmm süper olmuştur..

Sempisi hoşgeldin tekrar daha doğrusu hoşgeldik
Kadayıf dolması dedin de,babacığımın yanında (maliyede) inanılmaz tatlı muhasebeci bir ablamız var,
kulakları çınlasın son gittiğimde tanıştım ben de yeni gelmiş,maşallah nasıl iyi yürekli.
Erzurumlularmış, - bu arada Erzurumlu komşularımız vardı çok iyi insanlar,yurdum insanlarının hepsi tatlı- İşte eşi tatlıcı imiş Allahhh ben bunu duydum mu dibim düştü mü..
Buraya gelirken kadayıf dolması ile sarma yaptılar bizim için,yolda biraz akmıştı ama hala tadı damağımda yemin diyorum..off..Bayılırım bayılırım
Biraz da pişmemiş kadayıf vereyim mi demişti yok ablacığım Libya da var dedim - vardı da Tripolide vardı tanşındığımızı hesaba katamadım :)
Geçen gün caddenin üzerine bir kuyruk vardı , ucu görünmüyor merak ettik bakalım dedim meğer anında kadayıf yapıp , satıyorlarmış , inan 2 saat bekledik ..

Leylekim muccuks :)

Ben şimdi Nevzine yapıyorum gadasını aldıhlarım
haydi siz de gelin

canım bu bizim memlekette meşhur olan tirid'e benziyor..

kastamonunun meşhur simidiyle yapılır ama senin yaptığında çok benziyor ona canım

çekti

sempatiksalakcinnisempatiksalakcinni

mrblar nasılsınız?

ayy bi türlü bende şunu şunu yapcam yazamadım buraya
evde daha iftar yapamadık
bugünde anneme gitcez
onun menüsünü bilsem yazardım
kadayıf dolması bayılırııımmm
sütle karıştığında hiiiçç kokmuyor yumurta

kızlar elmayla ne yapabilirim
kolay ve farklı

elmaların kabukalrını soy ortadan ikiye kes
bu yarımları tas gibi diz fırın tepsisine,çok az da su koy tepsiye dibi tutmıycak kadar ,
herbirinin üzerine 1-2 tatlı kaşığı şeker koy fırında şekeri eritene kadar tut
çıkınca üzerine krem şanti sık
olan malzemelerinle süsle yerimseniben
çikolata sos,kiraz,çilek vs

Cssa merhaba hoşgeldiniz gülüm.
B&M bacımın dediği de olur,çok güzel. (gönlüne sağlık)
Ben daha çok şekerlemelerde kullanıyorum elmayı truff yapıyorum.
öyle de deneyebilirsiniz.
(Tart/pay/kurabiye tarzı yiyeceklere de süper yakışıyor fakat mini mini toplar daha bir keyifle tüketiliyor:)

libyana sende saol cnmm
mini mini toplarını yapıorum ama üzerine puding döküyorum pudingsiz nasıl oluyor güzel olurmu dersin

Ben şimdi Nevzine yapıyorum gadasını aldıhlarım
haydi siz de gelin

libyanacım nevzineyi nasıl yapıyorsun tarifi yazarmısın.. gecenlerde yaptım... pastası sıcak şerbeti soğuktu tarifte aynen uyguladım ve içi hamur oldubilmiyorumkismilebilmiyorumkismile halbuki çok güzel pişmişti. bide seninkini deneyim belkim benim marifetsizliğimdir ama sanmıyorum mutlaka fırından çıkar çıkmaz döktüğüm için öle oldu 1 tepsi tatlı çöpe gitti çok acıdım:kedi:

hosbuldum bitanesi cok sansliymsiniz erzurumlu komsunuz varsa bide utalariysa ben gunluk onlarda yatarim heralde :)
keske gelirken kadayif alsaymisin bak ara ara bi kaldin ,ama iste dedigin gibi hesap edemedin tasincaginizi

demek nevzine yapiyosun haaa bak simdi onuda canim cekecek ama aklimda hala kadayif dolma var, ben oyle ozel bi yerdede yemedim ama canim istiyor :)
bu tatliodan sonra nevzine yapacam bende
ama tadimlik icin bize gnderirsin dimi azcik :)

bu gün eşim itara gelmeyecek...ben de karpuz peynirle idare ederim...

yarın eşimin doğum günü var.. ona sevdiği yemekleri yapmak istiyorum...
bamya çorbası, yaprak sarması, su böreği, ve de muzlu yaş pasta...
artık bunlar bize 3 gün gider..

libyanam canım dün kafene girmiştim kaydetmeden kapatmışım... linki verir misin canım zahmet olmazsa...

Cssa hım tamamdır gülüm:) Pudingle süper oluyor,ellerine sağlık.
Bir de ben elma kızartması yapıyorum,Ukrayna'da öğrenmiştim dilimleyip , hamura bulayıp kızartıyorum.
Sos veya dondurma ile servis ediyorum.

Acigul merhaba canım.
Yok estağfurullah kesinlikle maharetsizliğinden değil bazen öyle olabiliyor,şerbetledikten sonra üzerini örtüyoruz o yüzden hamurlaşıyor.
Ben şöyle yaptım

1.5 su bardağı çekilmiş ceviz
3 yemek kaşığı tahin
3 yemek kaşığı yoğurt
1 paket tereyağ
4-5 bardak un
Toplamak için biraz sıvıyağ
1 paket kabartma tozu

Şerbet

2 su bardağı şeker
3 su bardağı su
yarım limon suyu

Malzemelerin hepsini karıştırıp sertçe bir hamur hazırlıyoruz.
Orta boy yuvarlak tepsiye yayın iyice bastırıp baklava şeklinde dilimliyoruz.
200 derecede hafif kızarana dek pişiriyoruz.

Fırından çıkınca hazırladığımız ılık şerbetle buluşturuyoruz.
Pilerken o kadar nefis kokuyor ki o kokuyu almamak için burnumu tıkadım :)))
Kızım anniiii yee güşeel kokduuuuu diyerek benim yerime tecrübe etti zaten de

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…