- 16 Aralık 2008
- 42.755
- 11.637
- 823
tabi canım
Malzemeler
4 Su bardağı süt
12 Çorba kaşığı irmik
12 Çorba kaşığı tozşeker
1 Tatlı kaşığı margarin
1 Paket kakaolu bisküvi
1 Su bardağı dövülmüş fındık
1 Çorba kaşığı hindistan cevizi
1 Tatlı kaşığı tarçın
Hazırlanışı
· Süt şeker irmik ve margarini tencereye alıp koyulaşıncaya kadar devamlı karıştırarak pişirin.
· Muhallebi kıvamına gelince ateşten alın ve servis yapacağınız kaba yarısını boşaltıp üzerine bisküvileri dizin.
· Kalan irmikli karışımı ilave edip üzerini ıslak spatula ile düzelterek her tarafa eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
· Hindistancevizi tarçın ve dövülmüş fındıkları serpip buzdolabında soğutun.
· Dilimleyip servis yapın.
mmm güzel bi tatlıya benziyo cokacimcoook
misafirim geldiğinde deneyebilirim
teşekkür ederim :1hug:
kızlar bende bu hafta içi misafir alacağım..aklımdakileri söylesem bana yardımcı olsanız..
kremalı tavuk çorbası(hazır değil)
tereyağlı pilav
inegöl köfte yada islim kebabı
yanına baharat ve sarımsakla harmanlanmış fırında patates
ortaya meze olarak patlıcan salatası,turşu,rus salatası,mevsim salatası,sarma ve peynirli börek
tatlı olarak şerbetli düşünüyorum çayın yanına...
revani yada kalburabastımı yapayım???
heee bide zeytinyağlıyı unutmuşum..taze fasülye yada barbunya???
ehhhh daha ne olsun :lepi: mükemmel
Şu fırında patatesi nasıl yapıyorsunuz ben daha önce denedim başarılı olamadım,kuru kuru oldu
canım ister elma dilim,ister yuvarlak dilim şeklinde kesiyorum..bir kaba karabiber,kimyon,kekik,biraz salça,sarımsak ve soğan rendesi,sıvı yağ ve tuz katıyorum önce onları karıştırıp sonra patateslerle harmanlıyorum..sonra fırın poşetinee..fırın poşetinde yumuşacık oluyor hiç kurumuyor buharı içinde kaldığı için..
canım ister elma dilim,ister yuvarlak dilim şeklinde kesiyorum..bir kaba karabiber,kimyon,kekik,biraz salça,sarımsak ve soğan rendesi,sıvı yağ ve tuz katıyorum önce onları karıştırıp sonra patateslerle harmanlıyorum..sonra fırın poşetinee..fırın poşetinde yumuşacık oluyor hiç kurumuyor buharı içinde kaldığı için..
ay açlık başıma vurdu galiba :roflol: :roflol:
bundan da mı yapsam acaba?
ayrı olarak hiç denemedim ben genelde tavukla beraber yapıyorum aynı şekilde
bu akşam sade patates yapayım
fırın poşetinde çok güzel pişiyolar gerçekten
birde ewde erişte kesicemm
nasıl yaparsınız bilgisi olan varmı
Akşama Kayınvalidemleri çağırdım, hangi akla hizmet ettim bilmem.
Menüm ise şöyle:
Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata
Sizce akşam 7 den sonra bunları yetiştirebilirmiyimönümde 45 dk var. Kanımca bir motor lazım bana.-tatlicadiarzu-
Çorbayı herif karıştırsa, gider gitmez tavuğu ocağa koysam, diğer taraftan da pilavı pişirsem. Sonrada salataları yaptımmıydı tamamdır. Oldu da bitti.vereliniortak
yetişir yetişir...annem 1 saatte 6 yemek yapmıştı bir kere hatırlıyorum.ama ayak altına kimseyi istemez.tek başına yapacak..uçar valla..Akşama Kayınvalidemleri çağırdım, hangi akla hizmet ettim bilmem.
Menüm ise şöyle:
Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata
Sizce akşam 7 den sonra bunları yetiştirebilirmiyimönümde 45 dk var. Kanımca bir motor lazım bana.-tatlicadiarzu-
Çorbayı herif karıştırsa, gider gitmez tavuğu ocağa koysam, diğer taraftan da pilavı pişirsem. Sonrada salataları yaptımmıydı tamamdır. Oldu da bitti.vereliniortak
Akşama Kayınvalidemleri çağırdım, hangi akla hizmet ettim bilmem.
Menüm ise şöyle:
Tarhana çorbası
özbek pilavı
kaşarlı tavuk
acılı domates ezme
çoban salata
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?