''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

h.b .sizleri okudukça mutfağa girip bişeyler yapasım geliyo.bu gidişle ramazanı +5 kiloyla bitircem anlaşılan))

hg canım sende... valla ben kilo aldım kesin ama ne kadar bilmiyorummidem kocamanca ben burdayım diyo:sinifsinif: helede bu hatunlar yokmuuu adamda iştah koymayıp çıkarıyolar ortaya.. kızıma 6 aylık hamileliğimdeki gibiyim şimdi:CüvCüv::CüvCüv: nasıl verceksembilmiyorumkismile

h.b .sizleri okudukça mutfağa girip bişeyler yapasım geliyo.bu gidişle ramazanı +5 kiloyla bitircem anlaşılan))

Ben de kilo vermişim sanırım..kaydirigubbakcemile3

yok canim hic az degil masallah ,misafirler baya bya bi doycak
ama fazla yapma yenmiyor
artik mide alisti yemeye bi corbadan insan doyuyor

Kesinlikle haklısın sempatikim,su ve çorba yetiyor...opuyorumnanaktan

evet öyle oluyo.iftardan önce heşeyiyicem sanıyıyorum.ama su salata çorba tıkıyo mideyi.ama sonrasında tatlıyada hç hayır diyemiyorum.bugüünde aklıma künefe girdi.evde yapcak künefe tarifiniz varmı?

bu topik çok güzel olmuş arkadaşlar.ramazandan sonnrda devam eder inş.güzel tariflerinizden faydalanırız

selamlar hayirli geceler
ben bugun yaptiklarimi fotorafladim yanliz nasil gonderecegim etkinlik icin?
bugun karalahana sarmasi
islim kebabi ve mantar corbasi vardi menude

iyi geceler canim hoseldin
bunlari ekinlik icinmi gondermek istiyosun
resimleri ve tarifleri libyanamiza ozel olarak gondercik canim
resimin nasi onderilceini bilmiyosan onuda anlatirim

kızlar bugun misafirim vardı ama resim çekemedim zaten pek istediğim gibide olmadı herşey.... yarında misafirim var onlarda mangal istediler.. mideleri yumuşasın diye mercimek çorbası yapacam birde mangalın yanına patlıcan salatası yapacam birde güllaç... bu menü misafirimizin isteğine göre düzenlendi :)

haftaiçide kendi annemleri çağırmayı düşünüyorum onlarada
hasanpaşa köfte
fırın poşetinde tavuk(harca bulanmış)
pilav
çorba (ne çorbası olacak kararsızım)
birde zeytinyağlı düşünüyorum(ama ne?)
salata ve mezeler olcak

menüm iyi galiba ama tek sorun hasanpaşa köftesini ilk yapıcam. başka sitelere baktım yorumlarda çok kuru falan yazıyordu şimdi çok tedirginim yapsammı yapmasammı... yapanlardan kuru olmayan HASANPAŞA köftesi tarifi istiyorum... haydin bakalım pamuk eller klavyeyeşutarafagittişutarafagitti:roflol:

benimde kac zamandir aklim oyle kunefede ,bugun peynir aldim insallah yapicam bende
canim ben soyle yapiyorum kunefeyi
kadayifa tereyag dok iyice elinde ufala bunun yarisini yaggladiimiz tavaya seriyoruz elimizle bastiriyoruz, ben burda kunefe icin ozel peynir bulamiyorum mozzarella kullaniyorum ,sen bulabilirsen uzerine peyniri diz uzerine tekrar kaln kadayifi serperek yerlestir ,bir tabagin tersiyle iyice uzerine bastir yumusak olmasin dailmasin diye
bunu ocaga koy kisik ateste ilk once altini kizart ,sonra kapak yardimiyla terini cevir orayida kizart bunu bir tepiye koy ayni boyutta
serbeti icinse serbetini onceden yap ben 3 bardak suya 2,5 bardak seker kokuyoruz
kunefe sicakken baya ilik serbeti uzerine dok sicak servis yap :)
bu topik çok güzel olmuş arkadaşlar.ramazandan sonnrda devam eder inş.güzel tariflerinizden faydalanırız

devam eder canim insallah
nasil olsa hepimizin evinde unluk yemek yapiliyor ,yine fikir olur hergun ne pisircem dedinden kurtuluyor insan

canım tşk eerim künefe tarifi için.inş. güzel yapabilirim.kardeşim hatayda oturuyodu.tatillerde gelirken getiriyolardı.şerbetinide özel getiriyolardı.burda şerbetini ısıtıp yapıyoduk enfes oluyodu.samsunda yapılanlar tutmuyo ordakilerin yerini.şimdi taşındılar hataydan künefeye hasret kaldık...evde lezzetini tutturursam yaparım artık sık sık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…