kızlar bugun misafirim vardı ama resim çekemedim zaten pek istediğim gibide olmadı herşey.... yarında misafirim var onlarda mangal istediler.. mideleri yumuşasın diye mercimek çorbası yapacam birde mangalın yanına patlıcan salatası yapacam birde güllaç... bu menü misafirimizin isteğine göre düzenlendi :)
haftaiçide kendi annemleri çağırmayı düşünüyorum onlarada
hasanpaşa köfte
fırın poşetinde tavuk(harca bulanmış)
pilav
çorba (ne çorbası olacak kararsızım)
birde zeytinyağlı düşünüyorum(ama ne?)
salata ve mezeler olcak
menüm iyi galiba ama tek sorun hasanpaşa köftesini ilk yapıcam. başka sitelere baktım yorumlarda çok kuru falan yazıyordu şimdi çok tedirginim yapsammı yapmasammı... yapanlardan kuru olmayan HASANPAŞA köftesi tarifi istiyorum... haydin bakalım pamuk eller klavyeyeşutarafagittişutarafagitti:roflol:
benimde kac zamandir aklim oyle kunefede ,bugun peynir aldim insallah yapicam bende
canim ben soyle yapiyorum kunefeyi
kadayifa tereyag dok iyice elinde ufala bunun yarisini yaggladiimiz tavaya seriyoruz elimizle bastiriyoruz, ben burda kunefe icin ozel peynir bulamiyorum mozzarella kullaniyorum ,sen bulabilirsen uzerine peyniri diz uzerine tekrar kaln kadayifi serperek yerlestir ,bir tabagin tersiyle iyice uzerine bastir yumusak olmasin dailmasin diye
bunu ocaga koy kisik ateste ilk once altini kizart ,sonra kapak yardimiyla terini cevir orayida kizart bunu bir tepiye koy ayni boyutta
serbeti icinse serbetini onceden yap ben 3 bardak suya 2,5 bardak seker kokuyoruz
kunefe sicakken baya ilik serbeti uzerine dok sicak servis yap :)
Tartılmadım sempatikcim ama pantolonlarımdan farkediyorum..kaydirigubbakcemile3
canım tşk eerim künefe tarifi için.inş. güzel yapabilirim.kardeşim hatayda oturuyodu.tatillerde gelirken getiriyolardı.şerbetinide özel getiriyolardı.burda şerbetini ısıtıp yapıyoduk enfes oluyodu.samsunda yapılanlar tutmuyo ordakilerin yerini.şimdi taşındılar hataydan künefeye hasret kaldık...evde lezzetini tutturursam yaparım artık sık sık
smeagol arkadaşım.nedir kilo almamanın sırrı?
hayırlı geceler kızlar.misafiler gitti çok yoruldum..yarında var:)
canim oncelikle mangal konusunu daha once sormustun bu guzel fikir
diger menuye gelirsek hem kofte hem tavuk olurmu sence birinden birisini yap yada tabi aklinda uygulamisin kendin bilirsin
canim ben yaptim gecenlerde hasan pasa koftesini harika oluyo devamlida yaparim zaten
resimleri cektim bloga eklicem insallah yakin zamanda
tarife gelince
500gr kiyma
1 sogan
1 kase ekmek ici
maydanoz
sarimsak
1 yumurta
karabiber ,kekik,
tuz
pure icin ben bazen hazir kullaniyorum bazen yapiyorum
2 patates 1 su bardagi sut
sosu icin 3 kasik salca 3 corba un,su
yapilisini ozel anlatmama gerek varsa anlatirim ama
kofte malzemesini yogur elinde sekil yap tepsiye diz firinda pisir
o arada pureyi yap
sosu icin tavaya yag koy kavur biraz su koy sonra salca koy salcali sos yap
pureyi koftenin icine oldur ,salcali sosu dok
kisaca ozetiydi bu
insallah yardimci olmusumdur
istersen resimde eklerim
künefeye başka hangi peynir kullanılır kii bizim buradada öyle özel şeyler pek satılmıyo.
Valla esracım iftarda su-çorba-salata ve az yemek,hiç pide.kaydirigubbakcemile3..
Hurma bol tüketmek ,bu sayede tatlı istememek..Mutlaka meyve tüketmek.Sahurda 1 dilim kepekli ekmek ve kahvaltı tüketmek,hamurişi yok..yerimseniben
Bunlar normal olarak yaptığım şeyler,yani zorlayarak değil.zayıflamak için değil..yerimseniben
İzninizi rica ediyorum,hayırlı sahurlar..
sen nerdeydin canim yurt disindamisin
ben burda mozzarella kullaniyorum
kunefe icin tuzzuz sunen bir peynir gerekiyor
ozel turkiyedekilerinde bilmiyorum malesef
sen nerdeydin canim yurt disindamisin
ben burda mozzarella kullaniyorum
kunefe icin tuzzuz sunen bir peynir gerekiyor
ozel turkiyedekilerinde bilmiyorum malesef
mozarella burada da bulunuyor tatlm..ayrıca tuzsuz dil peyniri de oluyor..ben senin tarifini denemiştim bu arada..harikaydı..tadı hala damağımda..opuyorumnanaktan
varsa resim eklersen iyi olur canım zahmet vercem amabirde püreyi tarif edersen 1 sb süt çok gelmiyormu yani cıvık olmuyormu birde son sorum ne kadar ve kaç derecede pişiriyim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?