''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

akşama:
domates çorbası(hazır çorba değil kendim yaparım)
tas kebabı
patates püresi

ben dün iftara davetliydim :) menü şöyleydi:
iftariyelikler
mercimek çorbası
fırında mantarlı sebzeli tavuk
fırınlanmış patates
sade pirinç pilavı
mayonezli soslu yeşil salata
ayran
keşkül

sahurda da peynirli gözleme yaptım.

kociş önceki gece beni kaldırmamış kıyamamış ben müsait değilim o yüzden oruç tutmuyorum bu hafta. akşamki çorbayı ısıtıp içmiş.
zahmet olmazsın diye kırk takla atar. walla bizim sahurlar güzel geçiyor. ben biraz uykucuyumdur. mirmirmirmir "Hangi kuvvet seni bu saatte kaldırıp bunları yaptırır" deyip yatarken de her şey için teşekkür eder namazı kılar yatarız:))
çok merhametlidir benim eşim çok şükür. :asigim:

neyse adam bu gece fırtınalar estirirmiş:)) aman maşallah kocişime.

bu akşam ne yapsam ki kafamçokkarıştı

kizlarr tatlimi buldum ,valla ne zamandir yapmayi dusundugum biseydi
yapinca hem ismini soylerim hemde tarifini eklerim insallah iyi olurda yuzumu kara cikarmaz
simdiiii gelelim sehriye pilavi icli kofte,iste bunun yaninada bisey gerekli hadi soylen bakim ne yapim azcik yardin edin yaw

acaba nedir nedir ??? :uhm:

bence şunu yap cnm..3-4 patates haşla tuzla ve yağla ez püre haline getir..2 tane salatalığı rendele ve 1 bardak yoğurt 2 kaşık mayonezle karıştır..patateslerin üzerine dok.uzerıne ıstersen nane serpiştir biraz hoş oluyor bu..yada yoğurtlu havuç kızartması yap??opuyorumnanaktan

onun cocuklar bi tohaf herseyi yemezler
firinda patatesli bisey dusunuyorum,ya kilis tavasi yada kremeali patates olur
fikir icin tesekkur ettim caniim
onu mutlaka denerim cok hafif

onun cocuklar bi tohaf herseyi yemezler
firinda patatesli bisey dusunuyorum,ya kilis tavasi yada kremeali patates olur
fikir icin tesekkur ettim caniim
onu mutlaka denerim cok hafif

sen yemek olarak kuru fasulye yazdın ya ben ondan salata gıbı bısıı yazdım.oyleyse tabi kilis tava hoş ve dogru bır secim..buyrunnnnnnnnn

temem arkadaslar menumu hazirladim yardimlarinizdan dolayi tesekkura.s.
tarhana corbasi
kuru fasulye
sehriye pilav
icli kofte
kilis tavasi
salataa

tabi xxxx tatli supriz olcak sonra aciklarim simdi yapiyorumkaydirigubbakcemile3

şimdi telefon geldi banada kayın anam aradı yemek yapma akşam gel didi lmaz: oysaki yemek için ne ümitlerim vardı pöffffffff neysem yarına kaldı

merhaba kızlar bende çalışıyorum akşamdan yapardım yemeğimi ama akşam yapamadım eve gidince ne yapabilirim bana bi fikir verirmisiniz

slm kızlar yeni gördüm bo topiği bende uğrarım artık
yarın akşam misafirim var benimde biri pişmiş soğanı yemiyo menüm
tarhana çorba
taze fasulye
körili tavuk
pilav
salata
elmalı revani

nasıl sizce soğan yemeyen birine nasıl yemekler yapılır :uhm:

menün çok güzel tatlı olarak da benim burda gördüğüm bi tatlı var güzele benziyor
http://www.kadinlarkulubu.com/tatlilar/307783-muhallebili-gullac-resimli.html
bi bak istersen

arkadaşlar çok sağolun... vereliniortak biliyor musunuz? müftü bey yatıya da kalacak... delikafadulden imdat.... :1ninca: bir de bu işin sahuru var... benneyaptımki mirmirmirmir fisfisfis

canım bizimde bi yakınımız soğan yemiyordu yemeğin içinde rendeleyip kullanıyorlardı soğanı

bence soğansız yemek olmaz... yasakkelime ama soğanı yemeklere bütünce atıp piştikten sonra da alırsın... :lepi: bir kişi yemiyor diye de bütün yemekleri soğansız yapacak değilsin ya... yerimseniben

bencede olmaz babamda rahmetli yemezdi ya bütün atardık yada ayıklardı içinden rendelesekte bulurdu yaa ayıklasın istemiyorum o da fazulyede soğan olcak sanırım onun içinde tavuk yapmış olucam sanırım yeter

Arkadaslar dün menümde Adiyaman patlican köfte yazmistim.Bir kac arkadas tarifini istediler.Buraya yaziyorum.Fotosuda var tabi.Tariflerime de ekledim demin.

1. Patlican
2. Kiyma
3. 1 sogan
4. 3 dis sarmisak
5. Bayat ekmek veya galeta unu
6. 1 yumurta
7. Maydanoz,tuz
8. Karabiber,kirmizibiber,kimyon

1. Kiymayla diger malzemelerin hepsini karistirin.
2. Kiymayi cok iyi yogurun ki dagilmasin.
3. Patlicanlari firnda kabuklu sekiilde közleyin.
4. Saplarini kesmeden soyun.
5. Kiymayla, patlicanlari sapi disarida kalacak sekilde sarin.
6. Tepsiyi yaglayin.Patlicanlari dizin ve 180° firina verin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…