''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

Selamlar,sevgiler herkese...yerimseniben
Dün şirin misafirlerimi ağırladım çok şükür,kazasız belasız..:asigim:
Mönümü tekrarlarsam:
Kesme hamur çorbası
İftariyelik tabağı
Püre yatağında sebzeli-etli mantar sote
Mısırlı çoban salata
Etimekli patlıcan salatası
Banyolu börek
Çerkes pilavı
Kavunda dondurma...

Eh bugün de artanlarla iftar ettik..Çok şükür..opuyorumnanaktan

çok şükür canım çok şükür...:Saruboceq:
kesme çorbasından hiç sıkılmıyorum ne güzel bir nimett.
herşey çok güzelmiş.
ellerin dert görmesinn

Teşekkür ederim esracım..yerimseniben

Etimekli patlıcan salatası için hafif derin bir tabağa etimekleri kırıyorum.Üstüne közlenmiş ve baharatlanmış,limonlanmış patlıcan salatasını döşüyorum.Kızarmış patlıcan da olabilir.Ama ben hafif olması açısından közlenmişi tercih ettim.Onun üstüne sarımsaklı yoğurdu döşüyorum.Üstünü de közlenmiş kırmızı biberle ,pulbiber ve naneyle süslüyorum.
Resmini etkinlik için yolladım Libiye yarın ekler sanırım.Ordan da bakabilirsin..yerimseniben

canım tşk ederim.denicem tarifini.patlıcan salatasını yapıyorum genelde .ama hiç etimekle yapmamaıştım.eminim çok güzeldir.

Canim menün harika.Ellerine saglik da banyolu börek nasil bisey .Onu cok merak ettim.

Azericim banyolu börek nefis bir tat..Elde açılmış gibi incecik,çıtır çıtır bir lezzet..Tarife gelince;

Yarım kalıp tuzsuz peynir
Karabiber,pulbiber,kimyon
Maydanoz
3 yufka
yarim paket margarin
1 yumurta sarısı
Çörekotu ya da susam

Margarini eritip soğutuyorum.İç harcı hazırlıyorum.Yufka+yağ olacak şekilde 3 yufkayı üstüste sererek bitiriyorum.Sigara böreği keser gibi 16 parçaya ayırıyorum.İç koyup,genişçe sarıyorum.Börekleri yarım saatliğine soğuk suya atıyorum.Çıkarıp iki elim arasında sıkıyorum.Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede kızartıyorum..yerimseniben

bu akşam ev sahibimizde iftardaydık. mönümüz;

egeye özgü yuvalama(tarifini bi ara alıp yayınlayarım)
fırında makarna
ızgara adana ve kuşbaşı
nar ekşili domates salatası
deniz börülcesi salatası ve yoğurtlaması
çay
kahve
karpuz

hepsi çok lezizdi

Azericim banyolu börek nefis bir tat..Elde açılmış gibi incecik,çıtır çıtır bir lezzet..Tarife gelince;

Yarım kalıp tuzsuz peynir
Karabiber,pulbiber,kimyon
Maydanoz
3 yufka
yarim paket margarin
1 yumurta sarısı
Çörekotu ya da susam

Margarini eritip soğutuyorum.İç harcı hazırlıyorum.Yufka+yağ olacak şekilde 3 yufkayı üstüste sererek bitiriyorum.Sigara böreği keser gibi 16 parçaya ayırıyorum.İç koyup,genişçe sarıyorum.Börekleri yarım saatliğine soğuk suya atıyorum.Çıkarıp iki elim arasında sıkıyorum.Yağlanmış tepsiye dizip 180 derecede kızartıyorum..yerimseniben
peki margarin yerine sıvıyağ kullansak nasıl olur?

iyi aksamlar arkadaslar biliyosunuz etkinliigimiz icin tarif konusunda cok kararsiz kaldik ne yapalim edelim diyeboshayallersmile
ve cok kiside tarif istiyor neden tarif yok tarifleride olsun diye
bizde dusunduk ilk sayfada resimler olcak 2. sayfayada tarifleri eklicez
hem karisik olmaz daha duzenli olur
ramazanin bitmesine az bi zaman kaldi ,bu tarif isini en kisa zamanda halledelim

ve sizlerden ricamiz bize resimlerini gonderen arkadaslarimiz Libyanaya gonderdikleri resimlerin tariflerinde gondersinler
yeni resim gondermek isteyenlerde tarifleriyle birlikte gonderirlerse cok mutlu oluruz
bizde fazla ugrasmak zorunda kalmayiz tarif isini boylece kisa surede halletmis oluruz insallah
Libyana resim gonderenlere tek tek ozel meajla ulasmaya calisiyor ,bende burdan yazayim dedim

Bilginizeturkbayragi
Sevgilerimle..a.s.
http://www.kadinlarkulubu.com/yemek-tarifleri/387194-ramazan-etkinligimiz-basladi.html

tarif yazar mısın canım? bilmiyorumkismile

patlıcanları közledikten sonra ortalarını aralıyoruz karnıyarık gibi önceden hazırladığımız içine iki diş sarımsak rendelenmiş yarım çay bardağı sıvı yağı üzerinde gezdiriyoruz, daha sonra iç malzemeyi koyup üzerine kaşar rendeliyoruz
iç malzeme: rendelenmiş beyaz peynir, sivri biber ve domates küp küp minik doğruyoruz
iç malzeme köz patlıcana yakışır mı diye çok düşünmüştüm yapmadan önce çok yakışıyo ve acayip hafif oluyo.afiyet olsun

a.s.
Hayırlı,tatlı geceler,keyifli sahurlar ola arkadaşlar..
Çok sağ olun iyiyiz şükürler olsun,görünemiyoruz çünkü malumunuz etkinlik var :)
Onun detayları ile ilgileniyoruz,yoksa gönlümüz,aklımız hep burada..
Maşallah,sohbetinize,sofralarınızda da afiyet/şükür bol olsun inşaAllah..

iyi geceler arkadaşlar :3:

bu akşamki iftar menüüz geçte olsa yazayım;
domates çorbası
et sote
pilav
yeşillikli mısırlı salata
revani

şimdi sahur soframı hazırlamaya gidiyorum
fırında kolay ekmek pizzası yapacağım

herkese hayırlı sahurlar opuyorumnanaktan

Back
X