- 9 Kasım 2010
- 8.410
- 32
- 358
muhtemelen yapmışsındır ama aklında olsun diye yazıyorum benimde önceki gün biraz kuşbaşı vardı onları küçük küçük doğradım. tencereyi ocağa koyup etleri içine attım.etler suyunu salıp çekene kadar bende ayrı bir yere iki baş soğan ve yeteri kadar yeşil biber doğradım iki dişte sarımsak.etler suyunu çekip kızarmaya başlarken soğanı sarımsağı biberleri içine attım . etim yağsızmış çok küçük parça teryağı koydum yarım çorba kaşığıda sıvı yağ. (et yağlıysa yağ koymaya gerek yok )soğan ve biberler kavruluncaya kadar ara sıra karıştırdım bir taraftanda iki domates soyup küçük küçük doğradım sonra domatesini ilave ettim. tuz, karabiber,defne yaprağı veya fesliyende olabilir,kekik birazda pul biber attım.( biberler acılıysa pul bibere gerek yok ) kapağını kapatıp altını kıstım domatesler suyunu saldı sos gibi oldu pişince altını kapattım ( etler sertse birazcık su koyup, suyunu çekene kadar bekletilmeli ) misafirlerim çok beğendi et nefis olmuş dediler.dünden mercimek çorba
kuşbaşı et çıkardım ne yapacağıma karar vermedim evde sebze yok biraz biber ve domatesten başka yardım edin
muhtemelen yapmışsındır ama aklında olsun diye yazıyorum benimde önceki gün biraz kuşbaşı vardı onları küçük küçük doğradım. tencereyi ocağa koyup etleri içine attım.etler suyunu salıp çekene kadar bende ayrı bir yere iki baş soğan ve yeteri kadar yeşil biber doğradım iki dişte sarımsak.etler suyunu çekip kızarmaya başlarken soğanı sarımsağı biberleri içine attım . etim yağsızmış çok küçük parça teryağı koydum yarım çorba kaşığıda sıvı yağ. (et yağlıysa yağ koymaya gerek yok )soğan ve biberler kavruluncaya kadar ara sıra karıştırdım bir taraftanda iki domates soyup küçük küçük doğradım sonra domatesini ilave ettim. tuz, karabiber,defne yaprağı veya fesliyende olabilir,kekik birazda pul biber attım.( biberler acılıysa pul bibere gerek yok ) kapağını kapatıp altını kıstım domatesler suyunu saldı sos gibi oldu pişince altını kapattım ( etler sertse birazcık su koyup, suyunu çekene kadar bekletilmeli ) misafirlerim çok beğendi et nefis olmuş dediler.
iftar menüm:
-mercimek çorbası
-fırında kremalı kaşarlı patates
-tavuk mücveri
-etimekli profiterol
-bool miktarda içecekler:)
ben sahurda bişi yemiorum sadece iftarda yiorum iftarla sahur arası yaklaşık 3 litre su içiorum o kadar:))
canım yanımda misafirim var dikkatimi çekti nasıl oluyor etimekli profutorol dedi bende yazayım anlatırlar dedim misafirim gitmeden yazarsan sevinirimiftar menüm:
-mercimek çorbası
-fırında kremalı kaşarlı patates
-tavuk mücveri
-etimekli profiterol
-bool miktarda içecekler:)
ben sahurda bişi yemiorum sadece iftarda yiorum iftarla sahur arası yaklaşık 3 litre su içiorum o kadar:))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?