''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

dun bugun kı ıftar ıcın 5 kısı beklerken neredeyse 8 kısı daha eklenıyordukı sabah vazgecıldı cok sukur yoksa oruclu oruclu allahın gucune gıtmesın cok zor olurdu...ve sonuc ıtıbarıyle 3 kısıyız

sutlu mercımek corbası
mantarlı tavuklu guvec uzerı kasarlı
lazanya
salata
revanı
karpuz

Dünkü menüm fırında et pirzola (patatesli soganlı biberli domatesli ve sarmısaklı )
bol salata
sodalı ayran ve pilavda çorbada yapmadık yemegi tamamen bitirebildik:)
bugün menüm belli degil ama mantı olabilir et çıkardım bakalım yanına ne eklersem artık hayırlı iftarlar:)

dünden mercimek çorba
kuşbaşı et çıkardım ne yapacağıma karar vermedim evde sebze yok biraz biber ve domatesten başka yardım edin
muhtemelen yapmışsındır ama aklında olsun diye yazıyorum benimde önceki gün biraz kuşbaşı vardı onları küçük küçük doğradım. tencereyi ocağa koyup etleri içine attım.etler suyunu salıp çekene kadar bende ayrı bir yere iki baş soğan ve yeteri kadar yeşil biber doğradım iki dişte sarımsak.etler suyunu çekip kızarmaya başlarken soğanı sarımsağı biberleri içine attım . etim yağsızmış çok küçük parça teryağı koydum yarım çorba kaşığıda sıvı yağ. (et yağlıysa yağ koymaya gerek yok )soğan ve biberler kavruluncaya kadar ara sıra karıştırdım bir taraftanda iki domates soyup küçük küçük doğradım sonra domatesini ilave ettim. tuz, karabiber,defne yaprağı veya fesliyende olabilir,kekik birazda pul biber attım.( biberler acılıysa pul bibere gerek yok ) kapağını kapatıp altını kıstım domatesler suyunu saldı sos gibi oldu pişince altını kapattım ( etler sertse birazcık su koyup, suyunu çekene kadar bekletilmeli ) misafirlerim çok beğendi et nefis olmuş dediler.

çok güzel tarif mutlaka yapacağım bende düşündüm düşündüm tas kebebı aklıma geldi sizin tarif daha hafif olur ramazanda teşekkürler

bu gün yemek yapmak yoooook dışarıda yiyeceğiz
açık büfe....

bu akşamki iftarlığım:
dolma(patlıcan,biber,patates)
sigara böreği
cacık
kornişon turşu
piyam şerbeti
sahurda tost ve kahvaltılıklar

köfteli çorba
karnıyarık
etimek tatlısı
az ama öz olmuş

tarhana çorbası
lahmacun
dolma (dünden kalan)
ayran
domates salatalık
baklava

sahurda
peynır zeytın domates salatalık
ve sıcacık ekmek esım usenmedı gıttı aldı o saatte

ıftarda;
lahmacun
ayran
salata

bu akşam misafirim var
tarhana çorbası
soslu köz biber
turşu
salata
kuru patlıcan, biber, yaprak dolması
barbunya fasulye
mantarlı hasanpaşa köftesi
tavuklu mantı böreği
pilav

içecek limonata, ayran, şıra

baklava
kavun karpuz

zeytınyaglı taze fasulye
sebzelı bulgur pılavı
mantar sote
ayran
salata
tursu
karpuz

hadi bakalım paylaşalım el hünerlerimizi bilgilerimizi :) ben patates yemeklerini severim kompir olsun bulamaç olsun en sevdiğim yemeklerdir mesela annem patates püresi yapar ıspanak yada et ekler üstüne valla pek lezzetli oluyor.
dün yaptığım ufak bir karışım tarifini vereyim

malz: tereyağı,rendelenmiş kaşar ve püre halinde etli patates

yapılış:tereyağı aldım erittim üstüne rendelenmiş kaşarı koydum 4 5 dk karıştırdım ikisini bir sonrada üstüne etli pataesi kattım 6 7 dk karıştırdım,eriyen kaşarlar patatesin üstünde kaldı yayıldı, azcık da tuz attım ocağın altını kapadım orta ateşte ısıttım.

iftar menüm:
-mercimek çorbası
-fırında kremalı kaşarlı patates
-tavuk mücveri
-etimekli profiterol
-bool miktarda içecekler:)

ben sahurda bişi yemiorum sadece iftarda yiorum iftarla sahur arası yaklaşık 3 litre su içiorum o kadar:))

merhaba bişey sormak istiyorum bu etimekli profiterolü ben yapmıştım ama kreması çok yoğun oldu yani çok ağır bi tad oldu 1 tabağı zor bitirdi misafirlerim normalde öylemidir yoksa etimek 1,5 paket mi olacak bunun püf noktası nedir siz nasıl yapıyorsunuz.

Ben evde yokum ama eşim için,
ezogelin çorba
İslim kebabı
kavun karpuz içecek..

canım yanımda misafirim var dikkatimi çekti nasıl oluyor etimekli profutorol dedi bende yazayım anlatırlar dedim misafirim gitmeden yazarsan sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…