''Sahur Ve İftar Sofralarımızda Neler Yapalım?''

canım ne güzel anlatmışsın... gözlerim doldu inan okurken... :gitme:
bu sene benim de istanbul da son senem ve ilk defa gittim sahurda Eyüp Sultana... offff...... mafoldumben oranın manevi hazzını ve rahatlatıcı atmosferini anlatamam... sanki evindesin... herkes o kadar rahat ve samimi ki... can-ı gönülden isterim ki isteyen herkes bu güzelliği yaşasın... :Saruboceq: Rabbim hacca gitmeyi de nasib etsin... oralara yüz sürmeyi.... :Saruboceq:
libyana bu güzel sözlerin için sağol...
opuyorumnanaktan

ahh canım ya... kendisini seviyorum tabi... güzel naat okuyor... Rabbim hepimizden razı olsun... :Saruboceq:

Çin Böreği

Malzemeler:

1 adet ortaboy soğan
1 adet havuç
100 gr taze fasulye
100 gr lahana
2 diş sarımsak
1 adet tatlı kırmızı biber
1 adet tatlı yeşil biber
1 adet yufka
1 kahve fincanı soya sosu
1 su bardağı galeta unu
1 adet yumurta
3 yemek kaşığı sıvıyağ
+ Kızartmak için sıvıyağ

Yapılışı:

Soğan, sarımsak ve kalan tüm sebzeleri ince ince kıyın.Sıvıyağı tavayda kızdırn ve sebzeleri hafifçe ölünceye kadar soteleyin.
Soya sosunu ekleyerek suyunu çekinceye kadar kısık ateşte pişirmeye devam edin.
Pişen sebzeleri soğuması için kenara alın ve yufkayı tezgaha sererek 12 parçaya ayırın.Yufkaları Sebzeli içi bol koyarak kalınca sarın.
Bir kaba yumurtayı kırın ve çırpın, börekleri önce çırpılmış yumurtaya sonra da galeta ununa bulayın.
Kızgın yağda önlü arkalı kızartın. İsteğe göre sıcak ve soya sosuyla sevis yapın.

netten buldum

http://http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2009/02/cin_boregi_yapimi.jpg

http://http://www.mutfaksirlari.com/wp-content/uploads/2009/02/cin_boregi_yapimi.jpg

Son düzenleme:
bu saat oldu ben hala ne yapacagima karar veremedim yaaaa

pinaripekci arkadasim libyananin tarifleri arasinda vardi sogan halkasi tarifiii,

çok teşekkür ettim balımm..

afiyet olsun tatlıcm..

ewet aşağı yukarı bunu gibiydi ama benim yediğimde lahana ve sarmısak yoktu..birde yeşil soğan kullanılmıştı..yağda kızartılarak ya da buharda haşlanarak hazırlanıyordu..iki farklı şekil..

slm kızlar... hihoyyyt
çok açımmm... :sinifsinif:
gece bir şey yiyemedim... mafoldumben
biraz rahatsızdım.... :bbo:
çorba yapmam gerek ama daha karar veremedim... fisfisfis
tarhana mı yapsam acaba? uzun zamandır yememiştik.... :bbo:
hayırlı iftarlar kızlar...
opuyorumnanaktan

Sahur da halka yapin yiyin,peynirli,benim yerime bol bol yiyin,,,yaaa haftalardir canim halka istiyo,yok yok yok..mafoldumben.
esime diyom,diyo halka ne ilk defa senden duyuyom,,,ama olecem halka diye,,,,,,,,,
benim adima bol bol yiyin nolar,,,,mafoldumben
ruyama bile giriyo artik,,,,,,,,,,mafoldumben

eveeeeeeet,tarhana yap,bayilirim tarhanaya,acili olsun bide,ben acili yiyemiyom,sen ye benim yerime,,,afiyet bal seker olsun,,sofran bereketli huzurlu olsun iyisallah,ALLAH kabul etsin canim,,,:Saruboceqpuyorumnanaktan

halka ne ki?

ya birde patatesle ewde cips yapan bir arkadas vardı kımın tariflerindeydi o? bulamıyorumkafamçokkarıştı

sanada hayırlı iftarlar canım.tarhana güzel bence..hemde gayet sağlıklı..bu bize verilmiş bir nimet diye düşünüyorum.sadece o çorbayla büyüyen çok çocuk tanıyorum..o çorbayla iyileşen çok hasta..kendisine takat bulan birçok yaşlı...ne derine gittim...tarhana beni nerelere götürdü..

kizlar herkese hayirli iftarlar
deminden beri sayfa sayfa aiyaman patlican koftenin tarifini ariyorum ama yok bulamadim .burda bulmanin daha pratik yolu varmi bana yardimci olurmusunuz:kedi:

kızlar benim de haftasonu misafirlerim vardı.
şirin bir sofra olsun istedim.
menüm de yayla çorbası ,fırında köfte,mısırlı pilav,peynirli karnıyarık böreği,salata ve iki renkli puding tatlısı vardı

ya ben bu topiği çok seviyorum kızlar ;
ben çalışmıyor olsam herhalde mutfaktan hiç çıkmazdım
o kadar seviyorum ki mutfakta zaman geçirmeyi hihoyyyt
sofra kurmayı sofra süslemeyi
ama bunları yapmak için zaman yok
şimdi bekarım evlenince daha çok zorlanıcam herhaldeea.s
hergün büyük bi keyifle takip ediyorum

eveeeeeeet,tarhana yap,bayilirim tarhanaya,acili olsun bide,ben acili yiyemiyom,sen ye benim yerime,,,afiyet bal seker olsun,,sofran bereketli huzurlu olsun iyisallah,ALLAH kabul etsin canim,,,:Saruboceqpuyorumnanaktan

sağol canım, bidenem... Şeniz ne zamandır görüşemiyorduk... :sinifsinif: Rabbim yar ve yardımcın olsun... :Saruboceq: a.s. :1hug:

ah canım yaaa.... :1hug: çok doğru dedin valla.... eşimin memleketinden getirdim yaş tarhanayı... hihoyyyt az az buzdolabı poşetlerine koyup buzluğa koymuştum... :lepi: kış gelince yaparım diyordum ama şöyle mis gibi tereyağlı kıymalı bir tarhana çorbası süper olur sanırım... alkisalkisalkis a.s.

çok hoş ve samimi bir sofra olmuş... :lepi: ellerine sağlık... opuyorumnanaktan

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…