sahurda ne yiyeceksiniz kızlar ;)

Pek inançlı (ibadet anlamında) sayılmam ama yurtta sahur yapan kızlara özendim. Fakat bir hafta kadar ben iptalim, malum döngü. Şimdi de kantin falan çok sakin çoğu insan sahur yaptığı için. Bizim kızlar kahvaltıda her zaman yedikleri şeyleri yediler. Davulcu yok burada. Final haftasındayız, ben kalktım ders çalışmam lazım. Sınavım da var bugün Ben tutacak olsam ne yerim hiç bilmiyorum bişey yiyesim de yok hiç bu aralar.

Çay olmazsa olmazimizdir. Kahvaltilik yeriz genelde. Hurma da yerim iki tane. Ya benim şimdiden tarti da kilom firladi çok fena kilo alicam bu ramazanda gecen yıl 3 kilo ile tamamladim. Şuan zaten sınır kilomdayim off

Süt
Yımırta
Badem, ceviz, fındık ( çiğ olmalı bunlar, tuzsuz ve sağlıklı )
Salatalık ( susuzluk için birebir )
Diğer kahvaltılıklar tüketilebilir

Genelde peynir zeytin domates salatalık, omlet yaparım, menemen, tost. Zaten çok bir şey yenmiyor. Susatacak şeylerden reçel falan türevi şeylerden uzak dururum. Ama ister omlet olsun ister menemen ya da haşlama yumurta mutlaka tüketirim protein kaynağı ve tok tutuyor. Komposto tarzı şeyler içmek de çaydan daha iyi su bakımından.

Çay olmazsa olmaz zaten
Haşlanmış yumurta, kahvaltılık herşey, çerez, domates salatalık, bazen poğaça en son süt ve su. Genelde bu tarz şeyler yani
Herkes işe geç gelir bende onlara uyarım diye umut ediyodum yine erkenden geldiler ya nasıl geçicek zaman

Kahvaltilik zeytin peynir cay domates salatalik haslanmis yumurta haslanmis patates tahin pekmez
Afiyet olsun

genelde kahvaltı türü yeriz bizde

ben kahvaltı sonrasını süt ve hurma ile sonlandırırım

eşim tutacağı zaman kahvaltı kesmez onu

ramazan yufkasında muska böreği yaparım oda onun olmazı

herkese hayırlı Ramazanlarr

Avuç içi kadar kepek ekmeğe beyaz peynirli tost
1 haşlanmış yumurta
2 çeri domates
Bol su

Valla biz iftarda çok yemek yapıyoruz ,sahurda oradan bazı arta kalanları yiyoruz,mutlaka kahvaltılık şeyler ve çay oluyor.
Bazen annem falan üşenir sadece tost yapar,ya da yufkadan hemen tavada börek yapar.
Ben dün peynirli börek yaptım fırında biz onu yedik,annemle babam kahvaltılık ve börek yediler .
Bakalım ,bundan sonrasına artık .Yumurta,tahıllar,süt,elma tok tutar

Bir de yağmur geldi buraya...
Hem ilk günün bereketi hem de ilk günden serin olsun ki zorlanmayalım diye Rabbimin nimeti işte...
Neresi orası? Bizim burası hep Yağmur. Hava kapalı. İnşallah ramazanda serin geçer de rahat oluruz bari:)

Kahvalti tarzinda, domates biber peynir zeytin, yumurta olabilir istenilen sekilde, patates de tok tutar (kizartmasi susatir).. Karpuz da cok iyi oluyor.. Tika basa yememekten yanayim her zaman.. Mesela gece cok az yiyebildim, midem almadi, simdi Allah'a sukur cok rahatim.. Suyu da sisene kadar icmem..
Rabbim razi olacagi sekilde degerlendirmeyi nasip etsin hepimize.. Ramazanla hayirlar gelsin insaAllah

Bizde kahvaltı tarzı yaptık birde çorba yaptım yanına hafif şeyler yemek gerek . Ayrıca süt her insana iyi gelmiyor bende özellikle aç karnına acayip gaz yapıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…