- 7 Ağustos 2018
- 11.448
- 69.380
- 518
Aynen öyle hiç anlamazlar halden. Tamam severim kendisini ama gerçekten biyerden sonra sinirimi bozmaya başlıyor. Sürekli herşeye karışıyor mesela geldi geleli ev düzenime.Bana hoş gelmedi sürekli bu şekilde konuşmaları. "Sürekli" kızmak ya da dövmek eylemlerinden bahsetmek hele ki yapmadığınız halde size yönelik olması bunların hoş gelmedi. Belki biraz yükseldiğiniz için gergindim falan diyebilirsiniz ama bu şekilde şaka yapmamaları için uyarın derim. Ayrıca yoruldum vs. söylemişsiniz öncesinde biraz halden anlasalar güzel olur.
Siz de söylemeyin bence. Küçücük çocuğa öyle laflar edilmez.Benimde yegenlerim var aglayinca bende aynen gorumcelerin gibi söylüyorum yengemle de cok samimiyiz yani öyle ard bi niyetle soylendigini sanmiyorum bence sizde gerginmissiniz soyledikleri batmis sonuc olarak ard niyetle soylemis bile olsa siz mesaj atin gergindim diye en azindan vicdanınız rahat etsin.
Cok tesekürler yorumunuz için. Bide saçını yolarım sana kızamaz felan deyince tepem attı ama kesinlikle kavgacı bi tarzda söylemedim normal konuşma şeklinde. Normalde bu tarz cevaplar vermediğim içinde küstü sanırım. Bende biraz kendimi ezdiriyorum aslında bakmayın öyle olduguna.Anladığım kadarıyla anneliğin eşinin akrabaları arasında trend topik bir mevzu. Bu davranış şekilleride arkandan konuşulanların sana karşı bir yansıması. Bence abartmıyorsun. Anneye vur, anneye kız gibi yanlış yönlendirişlerinin pedagojik olarak yanlışlıklarına hiç girmiyorum bile. Herkes duracağı yeri bilmeli, sınırlarını çizmelisin. Bu yüzü kendilerinde bulamamalılar.
Ya abartmışım değil mimesaj atsam mı kırılmadın demi sinirlerim gergindi diye. Severdim normalde biraz fazla samimiyiz.
Ama çocuk susmamak üzere aglıyordu ve kime patlıycamı sasırdım sanırım.
Aynen öyle hiç anlamazlar halden. Tamam severim kendisini ama gerçekten biyerden sonra sinirimi bozmaya başlıyor. Sürekli herşeye karışıyor mesela geldi geleli ev düzenime.
Tamam kötü de bişey demiyor ondan takılmıyorum ama batıyor gözüme. Ona göre ev dümdüz olsun diyor yani masanın üstü boş olsun daha güzel durur vb.
Bugunde öyle bi söyledi ki sanki yapmışım gibi. Öbürüde 40 laf sokup gidince ona patladım. Çokta aşırı değil normalde herşeye gülüp geçtiğim için bugun böyle bi karşılık vermek değişik geldi kavgacı bi şekilde değil kesinlikle.
Zaten halim kalmamış bide suçlanıyorum kızdın mı diye..
Sessiz kalayım en iyisi küstüysede küstü...
Haklısınız ... öyle desem de bi cevabı olur onların. Biz cocuk görmedik mii der. (Bekar)Yanlış çıkış yapmışsınız , abartmamissiniz.
Bebeğe öyle söylenmez. " kızayım mi , vurayım mi " şeklinde sözde şaka tabirler çoğunu beynine yerleşir.
Bu şekilde bir uyarı yapabilirsiniz , annesiyim ben diyeceğinize.
yapilan çocukça hareketler bence.Kızlar alrlı üstlü oturuyoruz.2 görümcem var uni okuyolardı simdi tatile geldiler ve canımı sıkmaya basladılar normalde severim. Mesela kızıma kızmadığım halde (16 aylık) şakasına 'x kızdımı sana dövüyüm mü onu, x kızıma kızdınmı sen,' gibi kelimeleri sürekli tekrarlıyolar. Bazen beni göstererek kız bi şuna diyolar kızıma.
Bugunde aşırı agladı kızım sebepsiz aglıyor.
Esimin kucuk kardeside anahtarı bırakmak için gelmiş duymadım kapı aralıktı. Kızıma yeter ama neye aglıyosun dedim ama sakince zaten yapım sakin.
Hemen gitmiş yetiştirmiş ablalarına ki anahtarı almaya geldiler girer girmez ' x kızdımı sana dövüyümmü onu x niye kızdın kızıma' şaka yollu söylüyorlar.
Bende ' ay ben onla napıyım artık sabahtan beri aglıyor yoruldum' dedim.
Öbürü şaka yollu ' saçını yolarım onun(bana diyor) kızdın mı sen ona. demeye başladı hesap sorar gibi. bende azck bağırarak' bu cocuk benim değil mi istersem kızabilirim ama kızmadım başım çatlıyor zaten dedim.(bide senle ugrasmiyim demek istedim.
Bizde biliyoruz senin kızın oldugunu şakasına diyorum dedi kızımada hadi annene git deyip çıktı sanırım küstü.
Normalde bu diyalogun geçtiği görümcemi çok severim kardes gibiyizdir. Kaynanam x evlense bu evde en çok sen ağlarsın derdi bana. Hiçte böyle çıkışmamıştım ama bugun cok sinirlerim gergin.
Sizce abartıyomuyum böyle demesini?
Buna benzer şakaları sürekli yapıyolar aynı şekilde eşimde sürekli "kızmayın benim kızıma gibi şeyler söylediğinde onada sert çıkıyorum .
Görümcem geldiğinde gönlünü alsam mı. Kırmakta istemezdim ya. Öbürünü pek sevmemde onu seviyordum onun art niyetli hiçbişeyini görmedim şimdiye kadar..
Evet kesinlikle öyle olurdum. En ufak seyde sen bize cocugu sevdirmiyosun babanın evinden mi getirdin dediler. Cok sorunlar yasadım . Demin bahcede gördüm de konuşuyor küsmemiş hatasını anladı sanırım odaHiç de abartmamışsın. Aynısını sen yapsan halasından soğutuyor olurdun. Bosver hic alttan alma vicdan da yapma
Evet kesinlikle öyle olurdum. En ufak seyde sen bize cocugu sevdirmiyosun babanın evinden mi getirdin dediler. Cok sorunlar yasadım . Demin bahcede gördüm de konuşuyor küsmemiş hatasını anladı sanırım oda
Anlayacak yaşta değil 10 aylik şuan. Yengemle aramizda bi cekememezlik yanlış anlaşılma olmayacak kadar birbirimizi taniyoruz.Siz de söylemeyin bence. Küçücük çocuğa öyle laflar edilmez.
Bencede... kendisi cocugu sinir ediyor kızıyor aglatıyor sakasınada olsa. ben bişey demiyorum halasıdır seviyor diye. O ise tam tersini yapıyor iyi niyetliym bişey demiyorum diye yüz buluyorlar.hiç güzel bir davranış değil..özür falan dilemeyin..şimdi den çocuğun gözünde sizi korkunç gösteremeye çalışıyorlar..bir daha asla böyle konuşmasınlar bence
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?