Şakamı bu?abartıyomuyum sizce.

Anladığım kadarıyla anneliğin eşinin akrabaları arasında trend topik bir mevzu. Bu davranış şekilleride arkandan konuşulanların sana karşı bir yansıması. Bence abartmıyorsun. Anneye vur, anneye kız gibi yanlış yönlendirişlerinin pedagojik olarak yanlışlıklarına hiç girmiyorum bile. Herkes duracağı yeri bilmeli, sınırlarını çizmelisin. Bu yüzü kendilerinde bulamamalılar.

Kızma,dövme sözleri şaka ile bile olsa hoş değil,çocuğa temelden aşılamak gibi olur. Genel olarak bunu aşın bence.
Bu anlattığınız için de kusura bakma gergindim çok ağlıyordu dersin geçer. Ama dövme,kızma kelimeleri daha tehlikeli bence.

Aynen öyle hiç anlamazlar halden. Tamam severim kendisini ama gerçekten biyerden sonra sinirimi bozmaya başlıyor. Sürekli herşeye karışıyor mesela geldi geleli ev düzenime.
Tamam kötü de bişey demiyor ondan takılmıyorum ama batıyor gözüme. Ona göre ev dümdüz olsun diyor yani masanın üstü boş olsun daha güzel durur vb.
Bugunde öyle bi söyledi ki sanki yapmışım gibi. Öbürüde 40 laf sokup gidince ona patladım. Çokta aşırı değil normalde herşeye gülüp geçtiğim için bugun böyle bi karşılık vermek değişik geldi kavgacı bi şekilde değil kesinlikle.
Zaten halim kalmamış bide suçlanıyorum kızdın mı diye..
Sessiz kalayım en iyisi küstüysede küstü...

Siz de söylemeyin bence. Küçücük çocuğa öyle laflar edilmez.

Cok tesekürler yorumunuz için. Bide saçını yolarım sana kızamaz felan deyince tepem attı ama kesinlikle kavgacı bi tarzda söylemedim normal konuşma şeklinde. Normalde bu tarz cevaplar vermediğim içinde küstü sanırım. Bende biraz kendimi ezdiriyorum aslında bakmayın öyle olduguna.

Ya abartmışım değil mi mesaj atsam mı kırılmadın demi sinirlerim gergindi diye. Severdim normalde biraz fazla samimiyiz.
Ama çocuk susmamak üzere aglıyordu ve kime patlıycamı sasırdım sanırım.

Yanlış çıkış yapmışsınız , abartmamissiniz.

Bebeğe öyle söylenmez. " kızayım mi , vurayım mi " şeklinde sözde şaka tabirler çoğunu beynine yerleşir.

Bu şekilde bir uyarı yapabilirsiniz , annesiyim ben diyeceğinize.

Ben de bana, düzenime karışılmasından hiç hoşlanmam, anlamıyorum nasıl bu kadar rahat olabiliyor insanlar.
Ben olsam özellikle yanına giderek değil de normal bir anda yeri gelince geçen yorgundum gergindim o yüzden biraz yükseldim ama bu tarz şakalar da çocuğun gelişimi için doğru değil yapmazsanız sevinirim gibi konuşurdum sanırım yine de.

Haklısınız ... öyle desem de bi cevabı olur onların. Biz cocuk görmedik mii der. (Bekar)
Normalde de ne sevme sekillerine ne baska dediklerine laf sokmalarına karşılık vermediğim için alıştılar ağzına geleni söylemeye. Ondan tuhaf geldi yoksa gayet normal söyledim kavgavari değildi...

Davranış biçimleri yanlış, kızdı mı sana döveyim mi anneyi ne demek yahu. Böyle şaka olmaz, ayrıca çocuk kendisine kızıldığında karşılığında onun da vurma hakkına sahip olduğunu düşünebilir, çocukta yanlış davranış biçimi oluşmasına neden olabilir. Bir daha karşılaştığınızda o gün gergin olduğunuzu onu kırmak istemediğinizi söyleyin, ancak onunda çoçuğa bu tarz cümleler kurmamasını rica edin.

yapilan çocukça hareketler bence.

Hiç de abartmamışsın. Aynısını sen yapsan halasından soğutuyor olurdun. Bosver hic alttan alma vicdan da yapma

Bu tarz şakalı söylemlerden hoşlanmıyorum diye söyleyiverin.
Şaka da yapsan bu kelime ağır geliyor.
Oda üslubunu düzeltsin.
Sende çok çıkıştın derse biraz gerildim kusurabakma dersin.
Ancak rica ediyorum bir daha kullanma diye tatlıdan uyar..

Hiç de abartmamışsın. Aynısını sen yapsan halasından soğutuyor olurdun. Bosver hic alttan alma vicdan da yapma
Evet kesinlikle öyle olurdum. En ufak seyde sen bize cocugu sevdirmiyosun babanın evinden mi getirdin dediler. Cok sorunlar yasadım . Demin bahcede gördüm de konuşuyor küsmemiş hatasını anladı sanırım oda

Evet kesinlikle öyle olurdum. En ufak seyde sen bize cocugu sevdirmiyosun babanın evinden mi getirdin dediler. Cok sorunlar yasadım . Demin bahcede gördüm de konuşuyor küsmemiş hatasını anladı sanırım oda

Babanın evinden mi getirdin ne ya !
Eşinizin ailesinde ÜSLUP sıkıntısı var sanırım.
Yada fazla senli benlisiniz..

hiç güzel bir davranış değil..özür falan dilemeyin..şimdi den çocuğun gözünde sizi korkunç gösteremeye çalışıyorlar..bir daha asla böyle konuşmasınlar bence

hiç güzel bir davranış değil..özür falan dilemeyin..şimdi den çocuğun gözünde sizi korkunç gösteremeye çalışıyorlar..bir daha asla böyle konuşmasınlar bence
Bencede... kendisi cocugu sinir ediyor kızıyor aglatıyor sakasınada olsa. ben bişey demiyorum halasıdır seviyor diye. O ise tam tersini yapıyor iyi niyetliym bişey demiyorum diye yüz buluyorlar.

Kızım 3 yaşında ve hala vurmayı bilmez herkese de tembihlerim nedir dovuyor mu vur bakayım falan. Ogretmesinler vurmayı dövmeyi. Vurmakla yada dovmekle ilgili şaka yapmasinlar uyarin çocuklar gördüklerini ve duyduklarını unutmuyorlar.

Bizimki de şimdi babannesine taktı seni sevmiyorum diyor herkesi sayıyor onu nedense ayırıyor. Bugün bile dedim hatta kızım öyle söyleme dışarıdan duyan biri olsa annesi öğretti herhalde der.

Çünkü bizde de art niyetli insanlar var lafı yanlış anlayıp yanlış anlatan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…