Sakarya///54

seramik obje alıcaktım balsanat diye bi yer var başka bildiğiniz bi yer varmı kıslar

canom seramik obje derken ham halinden bahsediyosun sanırım.yani sen boyayıp vs. dizayn ediyosun ..öyleyse bi-iki yer biliyorum ama...

isimlerini tam bilmiyorum ama yuvam sokakta var biyer tansel pasajına gelmeden.
ikinciside migrosun arkasında ,bide pasaj67 nin orda sarıgüzel var ankara cad.
bidlikleim bunlar umarım faydalı olabilmüşümdür..

saqol canım,sarı güzele bakayım ben hatırladım yerini
diğerlerinden biri balsanat zaten yuvam sokaktakide dodoydu sanırım kapalı gibi geldi orası

tamam canım dedim ya isimleri tam bilmem ama..
sarıgüzel birde kız meslek lisisinin orda yer açmış sanırım aklında olsun.

tamam canım dedim ya isimleri tam bilmem ama..
sarıgüzel birde kız meslek lisisinin orda yer açmış sanırım aklında olsun.
saqol canım ya
orda belki başka yerlerde vardır meslek lisesi vardır diye oralarada bakayım bi
balsanatta da var ama çok pahallı ya
ucuza mal etmek lazım o yuzden bakmak lazım oyüzden gitmekte lazım
görüşürüz kızlarr

herkese merhaba..geçmiş olsun dilekleriniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ederim dostlar..bu gece yazarım dadim ama oğlum çok geç geldi hastahaneden sonra da gelince onunla ilgilendim yazamadım.:a015:.malum hastahanelerde uzman dr bulmak mümkün değil.akşma acilde 300 çocuk varmış ve tek bir dr oda pratisyen..klava: inanın çoğu hasta aileleri çocuklarını özel hastahanelere götürmüşler..peki durumu olmayan ne yapsın mecbur ..neyse bişey yapmamışlar bir iğneyle geçiştirmişler.yarın uzmana getireceksiniz demişler.neyse şimdi götüreceğiz oğlumu..ateş miğde bulantısı iştahsızlık ve kusma ..ne dersiniz korkmazmı insan.. geçenlerde bir babanın ağzından bir yazı okudum şok oldum domuz gribi hakkında . biliyoruz diyecegiz ama bilmediklerimiz.o yazıyı alıntı yapıcam lütfen okuyun arkadaşlar..sağlıklı günlert diliyorum hepinize...ŞenizŞeniz

haydecım ck gecmıs ossun
acıle gıdınce gercekten ole oluo zor durumda klaıosun dr senın hastalıgının uzmanı dııl zate 300 cocuk he.. anam sakaryada yawru kalmamıs bea.. bu nası bı salgındır bole...
ben sabırsızlıkla beklıyorum yazıyı haydecım tekrar gecmıs ossun prensımıze...

BAŞINA DOMUZ GRİBİ GELMİŞ BİR BABANIN HİKAYESİ...

O baba, benim: İŞTE HİKAYEM...

Küçük kızım 4 gün ateşli seyir izleyen bir grip geçirince, tedirgin oldum.

Cumartesi gecesi başlayan ateş, kusma hissi, başağrısı ve kırgınlık hali, küçük kızımda bir hastalığın başladığının işaretiydi.

Zaten tedirginiz. Küçük kızım o adı lazım değil gripten mi oldu?

Önce, 'Bekleyelim' dedik.

İkinci gün, yine gece, kızımın ateşi yükseldi.

Üçüncü gün, okula gitmesi gerekiyordu.
Ama göğsünde - bronşlarında bir doluluk - vardı ve öksürüyordu.

O gün okula gitmesin dedik; yarın gider.

O geceyi, bu kez daha ateşli geçirdi.
Dirençli bir ateş, balgamlı bir öksürük.

Artık mutlaka doktora gitmenin zamanı geldi diye düşündük.

Sürekli bir çocuk doktorumuz var; onunla zaten konuşuyor, danışıyorduk.
Ama ben, çocuk doktoru yerine, bu işlerin uzmanı birine mi göstersem demeye başlamıştım.
(Yok, çocuk doktoru dışında birine götürmenin bir anlamı yok: Göğüsçü, mikrobiyolog... Önce çocuk doktoruna gitmek gerekiyor.)

Belki bir hastaneye götürsem...

Akciğer grafisi - röntgeni de çekilse...

Gerekiyorsa test'i de yapılsa...

Bizim Anadolu yakasının çocuk sağlığı konusunda iyi sayılabilecek bir hastanesine götürdüm kızımı, sabah.

Doktor steteskobuyla kontrol etti, ağız - burun kontrolü yaptı, şikayetlerimizi dinledi, 'domuz gribi olabilir' dedi.

Peki ne yapmalıydık?

Gribin domuz gribi olup olmadığını anlamak için bir UZUN TEST vardı.
Onu sadece iki laboratuar ve GÖZTEPE SSK yapıyordu.
Sonucu ancak 4 günde alınabiliyordu.

Bir de 'kısa test' var.
O test yarım saat içinde sonuçlanıyor ve virüsün İnfluenza A yani grip virüsü olup olmadığını belirliyor.

Eğer İnfluenza A testi pozitif çıkarsa, 4 günlük testin sonucunu beklemeden, domuz gribi olması olasılığı yüzde 90'lara kadar yükseliyor.

Bu da tedavi için, başka bir aşamaya geçmek anlamına geliyor.

Sabah ilk gittiğim hastanede o test'ten kalmamıştı.
Bu 'hurra' halinde test kiti bitmişti.
Evden çıkmadan önce bizim Anadolu yakasının belli başlı hastanelerini arayıp o test'in olup olmadığını sormuş, hepsinden de KALMADI yanıtını almıştım.

E şimdi ne yapacaktım?

Doktor diyordu ki:
Eğer influenza değilse, şu yazdığım ilaçlarla tedaviye devam edelim. Ama influenza a pozitif ise, çocuğun gösterdiği bu seyir ve bu aşamada ANTİ VİRÜTİK tedaviye geçmek gerekebilir. Çünkü ben de daha önce benzer vakalar gördüm ve o vakalarda çok hızlı biçimde zatürreye geçişler oldu; tablo çok hızlı biçimde kötüleşiverdi.
(O hastanede kızımın akciğer röntgenini de çektirdik. Kötü görünmüyor dedi doktor. Ama tablonun hızla değişiverebileceği olasılığı çok kafa karıştırıcıydı...)

Buyrun, bir baba olarak ne yaparsınız?

Endişem tavan yaptı...

Ara - tara derken, influenza test'ini Çağlayan'da Florance Nightingale hastanesinde bulduk.

Burnundan sürüntü alındı ve virüs test'e girdi.
Kızımla yarım saat kadar arabanın içinde bekledik ve sonucu aldık: POZİTİF...

Peki şimdi ne yapmamız gerekiyor?

Sabah gösterdiğim doktor, POZİTİF çıkması durumunda kızımı Göztepe SSK Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne götürmemi istemişti.

Söylediği şuydu: Özel hastaneler, salgın durumlarında, o salgın hastalığın tedavisini YAPAMIYORLAR. Kızımı tedavi ettireceksem Anadolu yakasında bu işi yapmakla görevli tek hastene olan Göztepe SSK'ya gitmeliydim...

Kızımla ilgili antivüritik tedaviye başlama kararını ancak o hastanedeki doktorlar verebilirdi.

Göztepe SSK'ya gittik. Çocuk acil'e girdik ki, EYVAH!

Kızımdan çok daha hasta onlarca çocuk; o ne öksürükler, dolu dolu bronşlar öyle...
Bir sürü çocuk, hastalığın pençesinde, anne babalar çocuklarını acilde göstermeye çalışıyor; tedavi için doktoru ikna etmeye uğraşıyordu.

Tabloyu hakkaten sözle anlatmak mümkün değil.

Onlarca çocuk, anneler - babalar, aksırık, tıksırık, hastalık ve o ortamda bir şey yapması mümkün görünmeyen doktorlar...

Eyvah ki ne eyvah!

Şimdi ne yapacağız?

Tedaviye başlamamız gerekiyorsa, bu tedaviye başlama kararını kim verecek?

Sabah götürdüğüm çocuk doktoru, 'bu kararı ben veremem' diyor..

Özel hastaneler, salgın grip vakalarında YATARAK TEDAVİ UYGULAYAMIYOR...

Peki şimdi ben ne yapmalıyım?

O kısa sürede içimde yaşadığım fırtınayı yazamam herhalde...

Bir kaç hastane arandım.

Sonra bir özel üniversitenin tıp fakültesi hastanesini...

Durumumu ayrıntılı olarak anlattım.
Tablo çok kısa sürede değişebiliyormuş, bundan duyduğum endişeyi bildirdim.
Ve ne yapabileceğim konusunda bana yardımcı olmalarını istedim...

Gelin ACİLE, bir bakalım dediler...

Elimde test, yanımda kızım o hastanenin aciline gittik.

Doktor kontrolden sonra, kızımı 3 saat kadar acile yatırdı.
Bronşları sık sık tıkanan küçük kızım için RİSK vardı.
Antivüritik tedavi için, belirtilerin başladığı ilk 48 saat içinde gitmek gerekiyordu.
Eğer iki günü geçirmişseniz, tedavi çok da etkili olmuyordu.

Kızıma acilde ventolin - bronş açıcı işlem yapıldı.
Ateş düşürücü içeren serum verildi.
Tamiflu tedavisi başladı.

Ve evde, tedaviye bu biçimde devam edilebileceği bildirildi.

Bir tam gün süren hastane turlarımız, orada sona erdi.

Kızımın nefes alıp vermesi, ventolin sonrası kolaylaştı, ama aşırı balgamlı öksürüğü devam ediyordu.

Tablonun daha da kötüleşmemesi için ilk müdahale yapılmıştı. Ve bir hafta kadar evde devam edecek bir tedavi süreci başlamıştı.

Tüm bu hikayeden çıkartılacak bazı dersler olduğunu sanıyorum...

Bu satırları, benim hikayemden fayda sağlayabilecek başka 'mağdurlar' için yazıyorum.
Bu kadar özel'imi, çok yakınlarım dışında kimseye anlatmam mümkün değil. Ancak benim özelimin, şu aşamada, endişeli anne babaların işine yarayabileceğini düşünüyorum.
Keşke bu olay başıma gelmeden önce, başına böyle bir iş gelmiş birinin deneyimlerinden haberdar olsaydım.

Kızım şimdi daha iyi, inşallah tamamen iyileşip ayağa kalkacak.

NEVZAT BASIM

NOTLAR:

Yukarıda yazdığım hikayenin mali boyutunu da bilmek isteyebilirsiniz: 720 tl

Üç hastane dolaşmak, doktora görünmek, test yaptırmak, akciğer grafisi çektirmek ve bir hastanenin acilinde müdahalede bulunulmasının toplam maliyeti bu kadar.

Kızım SSK'lı, aynı zamanda iyi olduğunu düşündüğümüz bir sigorta şirketinin YATARAK TEDAVİ kapsamında.

SSK'lılık, artık özel hastanede bir işe yaramıyor. Kızımın sorunu yatarak tedavi kapsamında olmadığı için özel sigortam da bir işe yaramıyor. (Sadece bazı hastanelerde indirim sağlıyor. Son gittiğim özel üniversite hastanesinde acil müdahale için 541 liralık bir fatura çıkartıldı; biz indirimli 367 tl ödedik.)

Eğer bulur da influenza A testi yaptırmak isterseniz onun fiyatı da 100 lira civarında. Ama SSK bu testi karşılamıyor.

Herkes biliyor, Tamiflu, bu hastalığın tedavisinde etkili iki ilaçtan biri.

Ama hakkındaki 'dedikodular' beni hep korkutmuştur.

Tamiflu'nun çocuklar için kullanılan şurup versiyonu, PİYASADA YOK.

O yüzden kapsül versiyonunu kullanmak zorundasınız. Ancak SSK, çocuklara kapsül verilmişse, o ilacın parasını ödemiyor; illa ŞURUP olsun istiyor.

Tamiflu kapsülün kutusu 40 lira civarında.

İçinde 10 kapsül var.

Doktorlar, eğer çocukla temas durumu varsa, ailenin diğer üyelerine de bu ilacı veriyorlar; önlem olarak.

Eğer kendinizi riskli grupta görüyorsanız, yaşlıysanız, başka bir küçük çocuk varsa, onların da bu tedaviye başlaması isteniyor.

Bizim anneannemiz ve ablamız (küçük kızımdan 3 yaş büyük ablası) da bu ilacı kullanmak durumnda kalıyor.

Bu olayın üzerinden biraz daha zaman geçince şunu kendi kendime sormaya başlayacağım sanırım:
Acaba panik yapmakta haklı mıydım?
Bekleseydim, sorunsuz geçer miydi?
Az sayılmayacak bir masraf yaptım, bu kadar masraf yapmadan da bu soruna bir çözüm bulabilir miydim?

ANCAK: Bir yanıt bulabilir miyim; bilmiyorum...

alıntıdır

çok uzun ama lütfen okuyun...

nutkum tutuldu haydecım paylasımının ıcın ck tsk ben bı -kafamı toplıyımda gelıyım kotu oldum

slm kızlar maşallah sayfalar almış başını gitmiş akşamdan bu yana allah muhabbetinizi artırsın haydeç ablacım çok geçmiş olsun nasıl oldu ufaklık benim kızda akşam çok ateşlendi biraz düşürüp uyutabildim yoksa bende götürecektim doktora bu sabahta bıraktığımda hafif ateşliydi aklım evde anlıcanız kendimde bi gribim anlıcanız:sinifsinif:kızlar hepinize yant vermek isterdim ama şuan çok yoğunum bunu bile zoraki yazdım yoksa sabahtan okudum yazılarınızı:bbo:

haydeç ablacım okudum yazını gerçketen tüylerim ürperdi kızım ateşide beni korkutmuyor desem yalan olur allaha emanetiz artık çocuklarımızda bizde:sinifsinif:

ablacım emeğine sağlık,içim gitti okurken,allahım hastalığında hayırlısını versin,bizlere kolaylık versin ve merhamet etsin:Saruboceq:,ondan başka merhamet edecek kimsemiz yokmafoldumben
sende sakin olmaya çalış ,zor ama en kötüsünü düşünmemeye çalış lütfen,
benim oğlum geçen seneye kadar hemen her yıl bu belirtilerle hastanede yatardı ,3 ila 5 gün hastanede yattıımız oldu,o zamanlar domuz gribi diye bişede yoktu,koskoca 35 yaşındaki arkadaşımın kardeşi geçen yıl 1 ay hastanelerde süründü gripten ,bu grip illeti hep vardı zaten,panik yapmamız isteniyo nedense:umursamaz:
geçen akşam bi programda gördüm,prof.dr sölüyodu,şu anda grip olan hemen herkes bu virüsü taşıyo olabilir,paniğe gerek yok,tamam ölenler ve çok ağır geçirenler var,ama hiç bişe yapmadan evinde istirahatle ,beslenmesine dikkat edip,atlatanlarda küçümsenmeyecek sayıda,kaydirigubbakcemile5
,allahım oğluşumuza şifa verin,tekrar çok geçmş olsun:Saruboceq:

ben geldimmm
herkeslere bol bol selamlarrr
ergen topiğine baktımm asayş berkemal şükür ler olsun

ankaradan döndüm kızlarrr
oğlum ve kuzenim kuzenimin minik oğlu 4 yaşında efe m garajda karşıladı lar oğlumun ilk sözü anne çok fena gribimm
ben aynen böyleydim
doğru kuzenimin evine gittik o kadar tedirgin oldumki anlatamam
eve gidergitmez kapıyı gelinimiz açtı sesi çok kötüydü biz gribiz aynen ikinci şok
kuzenim bende gribim dedi ufacık efemizde grip oğlumda grip
allahtan kuzenim beyin eşi göğüs cerrahı onlardaki bu rahatlık benim paniğimi azalttı azaltmasına ama ilk anda medyadan duyduklarımızla içim yinede huzursuz aptal gibi oldum
her neyse uzun anlatmıyayım kızlar
eve girer girmez ilk fırsatta oğlumu muayene ettirdim
dediler domuz gribi geçiriyor
bizde geçirdik korkma ufacık efemiz bile geçirdi antibiyotik bile bermedik
telaş yok

oğlan ilk gün bitkindi gripten dolayı antibiyotik başlamadılar
ikinci gün boğazlardaki şişlik biraz daha artınca gelinimiz tekrar muayene etti
antibiyotik başlıyalım dedi ve antibiyotik aldılar ben ordayken oğlum antibiyotiğinin 5 dozunu atmıştı
boğaz şişliği indi halsizliği azaldı
valla kızlar sonuç domuz gribini atlattık gibi duruyoruz sapasağlam bırakıp geldim oğlumu
sadece ondan ayrılmış olmanın mahmurluğu var üstümde

bu ergen topiinden lillyum nickli arkadaşımızın ankaraya oğlunu görmeye gittinde başınada gelmşti,bizleri uyarmak için bu msjın devamını da yazmıştıkaydirigubbakcemile5

bunu buraya anlatmamın sebebi roşum zaten panik yapmamanız için canım

şuan herkes ama grip olan herkes domuz gribini geçiriyormuş kuzenlerimden öğrendiğim bu
ve bizim paniğimize telaşımıza müthiş güldüler
oğlumla birebir yaşayınca açıkçası bendeki panikte geçti
hTTA her an domuz gribi olabilirimde
ateşle seyreden bir tablo yoksa asla antibiyotik bile önermiyorlar tatlılarımm
tv lerde boşuna panik yaptırılıyor insanlara
aşı konusunda tedirginlikleri devam ediyor amaa
çünki denenmemiş çok yeni bir aşıymış ve yan etkileri yaşanıp görünesi bir mevzuymuş uzun yıllar sonra yan etkileri belli olacakmış

doktor gibim oldum lem başınızaa

lillyum arkadaşımızın yorum devamı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…