Merhaba arkadaşlar aranıza yeni katıldım, çok güzel paylaşımlar var buradan çok fazla şey öğreneceğimi düşünüyorum.
Ben 3 gün önce hamile olduğumu öğrendim heyecan, sevinç ve şok hepsini bir arada yaşıyorum. Sakarya ya taşınalı bir sene oldu ve burada tanıdığım pek yok, o yüzden bana bir hastane ve kadın doğum doktoru önermenizi istiyorum.
canım Alah size bağışlasın evladınızı sütün içn öncelikle sana tavsiyem kulaklarını etrafa kapat.yok sütün yetmiyo çocuk aç gibi lafları duymycaksın kendine güven sütün gelmemesi gibi bişe yok en çok psikolojinin bozuk olması sütü azaltıyo.benimde sütüm 1 haftadan sonra geldi tam manasıyla bebeğin muhtemelen mamanın gaz yapmasından ağlıyodur benim kızda öyle olmuştu eve geldiğimiz ilk gece sabaha kadar avaz avaz bağırdı ameliyatlı halimle kimseye vermedim hep kucağımda tuttum yavrumu.yarenin dediği gibi humana still tea çok işe yarıyo onu muhakkak al ben 2.kutuyu aldım öylece duruyo kullanmama gerek kalmamıştı.hoşaf filan iç fındıkta çok süt yapıyo üzüm incir mevsimi onlarda çok süt yapıyo ve asıl önemli olan su ben 4 lt su içiyodum günde ve ılık duş.moralinide yüksek tutmaya çalış canım görceksin bak bu haftadan sonra gelcek Allahın izniyle sütün.yalancı meme içinde ısrar etme senin göğsünü emsin sürekli daha iyi.sabret saatlerce bile emmek istese çünkü ne yaparsan yap asıl sütü getiren bebeğinin emme azmi
boswwer rukıye burdamısınız barı ıkı dakıka fotolarımzı görsek kalırırız hemen cık
Cnm gercektem cok guzel.ozetlwmissin geecekyen tek aglama.sebebi aclik degil
Ama dr unda desteklwmwsi lazim.anneyi
Demek temizlik yaprin oh mis gibi ceyda durdumu
Bende dun hep gezdim wsim izinliydi ondaz yazamadim pek
aynen bana yaser bey 2 günden sonra mama verme dedi ailemin yanında o yüzden kimse karışamadı drda destek verince eşimde hemşirelere kızıyodu hiç benim göğsümü vermek için uğraşmadılar çünkü hemen mamayı dayadılar çocuğa aslında doğar doğmaz 2 saat annenin göğsünde yatırmaları gerekiyo süt çabuk gelsin diye hiç öyle bişe yapmadılar o yüzden ben adatıpı bidaha kolay kolay düşünmem ebeler çok cahil.
ya temizlik dediysemde anca ev süpürdüm toz aldım mutfağı temizliycektim ne güzel aksilik lavabom tıkanmış bide lavabolrı temizledim anca o kadar düşün yani günlük işlerimi bile yaptırmıyo cadı kızım.iyi yapmışsınız valla bizde akşam dayımlara gittik evde çıt sesine uyanan kızım 4 tane kız çocuğunun cırıltıları arasında bir uyuduki anlatamam az daha çimdik atcaktım bayıldımı bu kız diye :) meğer gürültü istiyomuş benim kız
Bak ne guzel.desteklemos.umit beyde bu konuda cok. Sabit ancak kaka yapmiyor cis sayisi az ise ve okinci kontrolden sonra kg kaygi varsa
Ebeler cok hatali davranmis.cnm anne desteklenmeli bence mama dayamak en kolayi kizdim bak bende simdi ama anne kararki ise hersey baska oluyor
Oh cnm cocukla.okadar temizligede bin sukur
Ceydaya bak sen hamim.guruldu istiyormus arasta gune gitttimmi kwndinden geciyor resmen o sestw
Desenize sizin çocuklar bulusmamizda uyuyacaklar :))
valla benim için süper olur sizinkileri severim o arada.ağladığında anneye vermek güzel bi duygu özlemişim:)
saol canım.bozayı duymuştumda diğerlerini duymamaıştım deneyeceğim.bu arada yaz ayında boza var mı ki bulabilirmiyim.inş. artar sütümSavaş hoşgeldin canim. Bebisinde hosgeldi dünyamıza. Sütun icin bol bol dereotu,tahin helvası,boza,yoğurt corbasi ye canim. Sık sık emzirmeye devam et artacaktır sutun
Ooo tatlim.hosgeldin tebruk ederim.cnm bebisin hayirli uzun omurlu bi evlat olsun insalla cnm
Ilk bi kac gundr dogim.kg nin altina inmesi cok normal.cnm
Mama vermek sartsa once emzir sonuna kadar sonra mama ver once anne sutu
Humana stiel tee mutlaka kullan.cnm gunde 4 fincan faysasini fazlasiyle goruceksin
Bi daha kontrol ne zaman hangi dr gidiyorsunuz
Mamq miktari biraz faslami olmus acaba kg kaybi normal.cunku sisligini atiyor bebek
Canım hayırlı olsun tebrik ederim Allah analı babalı büyütmek nasip etsin yawrunu....
canım saol.bende çok su içiyorum.ama dediğin gibi sanırım çevreye kulak asmayacaksın.psikolojini yüksek tutacaksın.sanırım artık daha iyiyim.inanıyorum sütümde artacak.tavsiyelerine uyacağımcanım Alah size bağışlasın evladınızı sütün içn öncelikle sana tavsiyem kulaklarını etrafa kapat.yok sütün yetmiyo çocuk aç gibi lafları duymycaksın kendine güven sütün gelmemesi gibi bişe yok en çok psikolojinin bozuk olması sütü azaltıyo.benimde sütüm 1 haftadan sonra geldi tam manasıyla bebeğin muhtemelen mamanın gaz yapmasından ağlıyodur benim kızda öyle olmuştu eve geldiğimiz ilk gece sabaha kadar avaz avaz bağırdı ameliyatlı halimle kimseye vermedim hep kucağımda tuttum yavrumu.yarenin dediği gibi humana still tea çok işe yarıyo onu muhakkak al ben 2.kutuyu aldım öylece duruyo kullanmama gerek kalmamıştı.hoşaf filan iç fındıkta çok süt yapıyo üzüm incir mevsimi onlarda çok süt yapıyo ve asıl önemli olan su ben 4 lt su içiyodum günde ve ılık duş.moralinide yüksek tutmaya çalış canım görceksin bak bu haftadan sonra gelcek Allahın izniyle sütün.yalancı meme içinde ısrar etme senin göğsünü emsin sürekli daha iyi.sabret saatlerce bile emmek istese çünkü ne yaparsan yap asıl sütü getiren bebeğinin emme azmi
saol canım.bozayı duymuştumda diğerlerini duymamaıştım deneyeceğim.bu arada yaz ayında boza var mı ki bulabilirmiyim.inş. artar sütüm
ümit beye gidiyorum canım bende.ümit bey daha hastanedeyken ben mamaya karşıyım anne sütü demişti ama bu sefer böyle dediğine göre vardır bir bildiği.normalde bebekler doğum kglerinin %10 unu kaybetmeleri normalmiş bizim %10 350 gr.falan yapıyor salı günü 320 düşmüştü bile o yüzden ümit bey 3 sefer 8 saat ara ile mama ver 15 günlük olunca t ekrar gel duruma göre mamayı bırakaırız dedi.inş. bırakırız.zaten mamayıda fazla yapmıyorum 30 luk yada 45 lik önce emziriyorum ondan sonra mamayı veriyorum
humana steel i denedim beni çok kötü bozdu resmen bağ ırsaklarım araba geçiyor gibi guruldamaya başladı ve ishal oldum sonrasında kaç gün o yüzden içmedim bir daha.
saol canım mevlam herkeslere nasip etsin bu güzel duyguyu inan bambaşka bir duygu mevlanın kadınlara verdiği müthiş bir nimet.mevlam kimsenin kucağını boş bırakmasın
canım saol.bende çok su içiyorum.ama dediğin gibi sanırım çevreye kulak asmayacaksın.psikolojini yüksek tutacaksın.sanırım artık daha iyiyim.inanıyorum sütümde artacak.tavsiyelerine uyacağım
He umit bey gibi mamaya karsi bi dr verdiyse cnm o zaman mutlka devam et cunku o kadar cok inceliyo okadar soru soruyorki son care mama diyor
Plesa ya mesela asla.mama yok demis duruma gire degerlendiriyo
Mesela arasa 6 ay sadece anne sutu verdirdi ama kendi oglunun 5.5 aylikken muhallebi yireddettiginden bahsetmisti demek tamemen duruma gore
Insalla zamanla oturur cnm sutin
Pekala simdi nasil.aglamasi biraz duruldumu annesi humana nin bagirsak bozmasina uzuldum
Rezene dene cnm helva boza bulgur pilavi bol.meybe suyu
Boswer digru soyluyo guzel uyudummu gogusler de doluyo bide dusunmemeye calis
Bu arda dogum nasil di rahatsizligin sorun cikarmadi degilmi
Of cok moralim bozuldu kızlar. Ela 68 günlük bugün. Yüzüstü yatirdigimda başını kaldırmıyor. Sabahtan beri Nette bakiniyorum. En sonunda yarin icin Umit beyden randevu aldim. İçim içimi yiyecegine doktora danisayim dedim.
He al bi songul daha git kuzum git kendi kendini yersin yoksa bu ay kontrole gittinmi cnm o umiy yokmu caktirmadan nelere bakiyo o kollari falan bosa cekmiyo yukerilara sorun olsa anlar hemencik pekala kucaginda iken kafayi dik tutuyormu
Bu ay gitmedim kontrole. Kucagimdayken dik tutuyor ama az. Saglik ocagindaki doktor bu bizim icin yeterli dedi ama attim bir kere kafama.en son gittiğimde kolları yukarı çektiğinde basini kaldıramıyor diye not almıştı. Ama benimde safligim tuttu ne demek diye sormadim
Cnm sen gotur yine ilk 6 ay kontrol cok onemli
Bence anne evhamidir seninki cunku her bebek farkli gelisim gosterir aras 3.5 aylikken dondu yaren 5 aya yaklasirken ama 6 aydan sonra donende var
Ama bunu en iyi dr gozlemler
Her ay farkli farkli seylere bakiyo bizim seviyo dedigimizde bile neler gozlemledigini seziyorum
Aras 6 ayini doldurdu tum sorulari ve takibini tamamladi aras cok saglikli bi cocuk artik ikiuc ay da goruselim dedi
Tabinsu cicegi alerji derken biz yine her aay oradaydik
6 ay devam et cnm.mutlaka gevsek bebek tanisi falan bu zamanlarda konuluyor
Ben inaniyirum ki sorun yok kafayi tutuyorsa
İnşallah yoktur sorun. Dediğin gibi her bebek farklı. Rukiyeylede konuştuk bunu oda oyle diyor ama içim içimi yiyor. Gideyimde içim rahatlasin. Birde cevrem baskı yapıyor mama ver diye. Bunaldim artik onuda soracam
Boswer icini en cok dr un gormesi rahatlaticaktir eminim ki ben o sekilde rahatliyorum
Egerki ela 6oo gr ve uzeri aldiysa mamaya asla dicektir
Cevre cok der boswer benim.yarenimde yaptigim hatayi sakin yapma benim.bi sut oglumda vardi 5oo cc sut veriyordum ve sutum cok boldu yaren huzursuz diye basta annem olmak uzere mama baskisi oldu ve 4 aydan sonra asla beni emmedi aman ha cnm bak yillar gecti hala kendimi suclu hissediyorum kendimi
He mama verdik yaren huzurlu oldumu hayir
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?