gerçekten karar vermek çok zor oluyor doktora karar versen hastaneye hastaneye karar versen doğuma kara vermek zor işseve seve paylasirim tabii..mesela ben adatipta epidural normal dogum yaptim..kafana takilan seyleri cvvplamaya calisablirim..aslinda konunun baslarina da yazmistim ama devamli takip etmeyince yazdiklarim havada kalmis..simdi buradayim..istediginizi sorabilirsiniz..bende dogn yapacagim zaman yana yakila bilgi edinmeye calismistim bilirim nasil oldugunu
gerçekten karar vermek çok zor oluyor doktora karar versen hastaneye hastaneye karar versen doğuma kara vermek zor iş
yani epiduralli normal doğumda sancı çekiliyor mu ne zaman yapılıyor bu iğne zararı var mıdır, mesela uyuştuğun için ıkınma hissi kayboluyormuş bebek kanala girmiyormuş öyle olunca mecbur sezeryana alınıyormuş ve epiduralli doğumların çoğu böyle oluyormuş tabi istisnalar vardır ama sağdan soldan duyduğum okuduğum bunlar. doğum sonrası insanı rahatsız eden bi durum olur mu?? vışşş ne çok soru sordum korktum kendimden
ay canım çok sağol gerçekten merak ediyordum bu konuyu demek ki duyduklarım doğruymuş çünkü epidural normal doğuma baya baya karar vermiştim. kesinlikle normal olsun diyorum ama korkuyorum bi yandan da :18::18: ama normal doğum harika bişey bence benim kuzenim normal doğum yaptı geçenlerde hoplaya zıplaya evine gitti ertesi güncok hossun kendi yasadiklarimi anlatayim..5cm acilmaya kadar sanci cekiyorsun oncelikle..benim 3 cm acilmam zaten vardi suni sanciyla basladim doguma 4 sa.te 5 cm e ulasti acilmam ve inan hic hissettmedim ama cok korktugum icin epidural yaptirdim..dr.um ve ebe bana epiduralsiz dogurursun hissetmiyosun dedilersede dinlemedim ve pisman oldum ..evet sanciyi hissetmedigimden bebegim dogum kanalina girmedi..ayrica doguma yakin epidural yenilemesi yapilmiyor o aciyi yasiyorsun yani dpguma alinmadan ikinmaya calistiysamda olmadi..ebeler karnimdan bastirdi bebek zorla dogurtuldu anlayacagin..sukur sezeryana donmeden dogdu ama..dr.um enson vakumla cekeriz demisti oda olmadi..ama ben bittim..dikislerimde sorun oldu benim tenimle alakali ve ben 25 gun dikis yuzunden oturamazken 30 gunde kaburga agrisi cektim..dogum sonrasi hic slkinti yasamadim epiduralle ilgili sadece sanirim 1-2 ay kadar igne yerimde sizlama hissettim ama anlikti..yanliz epidural oldugumdan dogumdan sonra agridan kivranirken anestezi dr.u izin vermediginden uzun zamamn agri kesici olamadim..epiduralin tek iyi yani dogumum hizli oldu..toplamda 8 sa.te dogurmus oldum.. Demem o ki yani sahsi fikrim epidural cok gereksiz bi durummus..hic aci cekmeden dogurmak diye bisey yokmus..ayrica dr.umun dedigi gibi herkes bagir cagir dogurmuyomus..tekrar bebek bekliyo olsam yine normal doguruurm ama epidural aslaaa
bende perşembe 3lü test sonuçlarımı alacağım bende de baya heyecan var ama senin ki gibi değil tabikızlar merhaba nasılsınız bakalım benım perşembe kontrolum var cok heyecanlıız bakalım bebışım ne kadarlık olmuş doğumada az kaldı heyecen dorukta
merhaba arkadaşlar. gebeliğimin 22. haftasındayım. sakarya adapazarına tayinimiz çıktı. sakaryayı bilmiyorum.bu ikinci gebeliğim ilk doğumum sezaryen olduğu için ikinciside sezaryen olacak. sezaryen doğumda başarılı bir dr ve hastane önerebilir misiniz?
Merhaba kızlar bende sakaryalı bir hamileyim :) yaren arkadaşım söledi bu topiği bende merak ettim hemen geldim :) ben sami kemik e gidiyorum Altınova hastanesine çokta memnunum tavsiye ederim.
canım Sami kemiğin sezeryanı için çok iyi dediler bir kaç arkadaşım oldu hepsi çok memnun tavsye ederim.
kızlar bir sorunuz olursa cevaplamaya çalışırım...
cumartesi gününe aldım randevumu tahlillerim yüksek çıktı baya
bende sami kemiğe gidiyorum senin bebiş daha büyük benimkinden maşallah
ne tahlilin yüksek çıktı canım bende cumartesi gidicem randevuya
kolestrol filan yani hepsi yüksekte bakalım sami ne diycek cumartesi kacta senin randevun
....13:20 de canım
benim ki sabah 09.40 da :))
sabaha alıcaktım ama uyuyayım diye geç aldım :) çalışıyormusun tatlım nasıl gidiyor hamilelik kız mı erkek mi?
geçmiş olsun mandalina bu arada mandalinaya bayılırım çıksada yesekkolestrol filan yani hepsi yüksekte bakalım sami ne diycek cumartesi kacta senin randevun
geçmiş olsun mandalina bu arada mandalinaya bayılırım çıksada yesekkolestrolün falan önceden varmıydı yoksa hamilelikten mi?
sorumu cevaplayan tüm arkadaşlara içtenlikle teşekkür ediyorum. anladığım kadarıyla iki hastanede yoğunlaşmışız özel olan 1 adatıp 2. altınova hastanesi tabi bir de doğumevi var. ben özel hastanede doğum düşünüyorum inşallah kazasız belasız sağlıkla gelir yavrularımız. taşınma işlemlerim bitince gideceğim kontrole umarım memnun kalır , deneyimlerimi paylaşırım
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?