yok ya bizimki kusuyo valla kan ilacını üstelik 3 er damlalık periyotlar halinde vermeme rağmen.
gerçekten bu peruk işi kaçınılmaz olcak heralde :)kızlarımız gibi kel kalmayalımda
ben sevdim bu apolloyu insanı olmadık yerde güldürüyo çok
senin bu ömercik uyumayı sevmiycek belli :)sıkıntılarınızı atlatabildiniz mi?belkide hala daha onu uykuda bile rahatsız ediyodur bu sorunları.kontrole ne zaman gidiceksiniz bence ümit beye söyle geceleri filan düzgün uyumadığını.çünkü emmeye kalkması dışında uyanıp uyumuyosa onun için çok kötü bi durum bu kadar uykusuz kalmak ki gündüzleride pek uyumadığını söylüyosun
bize dr umuz 3.aya kadar kullan dedi sonrasında bıraktım ben.hamilelikte saç dökülmesi durduğu için bu dönem çok normal aslında o zaman dökülmeyenler şimdi dökülüyo sadece bu kadar saçın birden dökülmesi insanı korkutan.keşke az daha yavaş dökülseler çünkü kendimi kel kalcakmış gibi hissediyorum dökülen saçları görünce.ayrıca bu ilaç kullanımı zaten beni çok tedirgin ediyo.mesela demir haplarının uzun süre kullanımı sonrasında kanser hücrelerinin büyüdüğünü söylüyolar bizde malum en az 1 sene kullandık o yüzden ben bu ihtiyaçların mümkün olduğunca gıdalardan karşılanması gerektiğini düşünüyorum.malum ilaçların hiçbiri masum değil ki gördük hamilelerin kullandığı vitamin haplarının(elevit) kapsülleri domuz jelatinindenmiş.hamilelikte özellikle yediğimize içtiğimize dikkat ederken ilaçların içeriklerini hiç hesaba katmıyoruz ki ilaçlar direk kanlarına karışıyo bebeklerimizin .o yüzden birdaha hamilelik nasip olursa ilaçlar yerine beslenmeme dikkat ederim annelerimiz gibi .
annelik gerçekten çok zor ama onlara iyi bakabilmek için kendimizede iyi bakmamız lazım ben bazen kendimi çok ihmal ettiğimi düşünüyorum bu sıralar .herşeye karşı bi bıkkınlık var yemek yemek bile istemiyo canım süt olsun diye zorluyorum kendimi.heralde hergün aynı telaş olunca insan bunalıma mı giriyo neben yeni girmiş olmayayım lohusalık depresyonuna
,
ahh son dönemler ne kadar zor oluyo tuvalete sık çıkmalar ,mide ağrıları ,bacak ağrıları uykusuzluklar.hep yan yatmak zorunda olmak beni en çok rahatsız eden şeydi mesela o yüzden geceleri hiç uyuyamazdım ve son ay çok midem bulanmıştı benim o yüzden gece yarıları kalkıp muz yerdim şimdi muz görünce hep o günler geliyo aklıma :) ama hiç endişe etme allah yaşadığın bütün sıkıntıları unutturuyo sana hemde aynı gün .zaten böyle olmasa kimse 2.yi doğurmazdı heralde.benim doğumum sıkıntılı oldu hayati tehlikemiz bile vardı ona rağmen bebeğimi kucağıma aldığımda bu duyguyu birkez daha yaşamalıyım dedim:)daha kızım 4.5 aylık hamilelikte senin şöyle olmuşmuydu gibi sorulara düşünerek cevap veriyorum .kucağına kuzun gelince çektiğim bütün sıkıntılara değermiş diyosun :)
dediğin gibi bizde şimdi şikayet ediyoruz diş sıkıntısı uykusuzluğu gazı filan diye ama bunlarda geçiyo işte kocaman oldular şimdi.senin bebişte sağlıkla dünyaya gelir inşallahta konuşuruz burdan yaşadığın güzellikleri sıkıntıları
ya bu ilaçlar böyle işte bi yanı düzeltirken başka bi yanı bozuyolar.bu arada bugün sende erkencisin noldu arasa nazar mı değdi yoksa 11 de uyanıyodu yavrucak.bizde 8.30 da uyandık
Demir hapı özellikle sezeyan ile bebeklerini dünyaya getiren annelerin neredeyse besinle telafi edilemez kan kayıpları yaşamalarından dolayı veriliyor bir kaç ay süreyle.
Tabi kan değerlerinize baktırdıysanız 11 üzerindeyse problem yoktur zaten.
Ya da doğum sonrası o yoğunlukta- yorgunlukta ilk 6 ay haftada 3 porsiyon hayvansal protein, 3 porsiyon bitkisel protein, dengeli mineral, kalsiyum, vitamin alımı yapabilene şapka çıkarıyorum. Zaten ilaç kullanmasın onlar :)
:))bizimkide basar bence çay kaşığını bile çekiyo elimden ağzına götürüyo ek gıdada bi sorun yaşıycağımızı sanmıyorum yani en azından yaşasak bile bunun sebebi kaşık olmaz heralde.valla arası gördük beğendik aday olarakta daha beysalin oğluşunu görmedik bide onu göreydik iyiydi
Demir hapı özellikle sezeyan ile bebeklerini dünyaya getiren annelerin neredeyse besinle telafi edilemez kan kayıpları yaşamalarından dolayı veriliyor bir kaç ay süreyle.
Tabi kan değerlerinize baktırdıysanız 11 üzerindeyse problem yoktur zaten.
Ya da doğum sonrası o yoğunlukta- yorgunlukta ilk 6 ay haftada 3 porsiyon hayvansal protein, 3 porsiyon bitkisel protein, dengeli mineral, kalsiyum, vitamin alımı yapabilene şapka çıkarıyorum. Zaten ilaç kullanmasın onlar :)
Aman sorma canim ya bugun uc dersmis yavrucqk 9.3o ta okulda.olucakti.mecbur kalktim.ailecek.tarzimiz degil.erken kalkma.isleri
Seneyede sabahciyim.ne etceZ bilmem
Canim.demir damlasi ceyda icin cok.onenli biz kullandigimz etimizi pekmezi ihmal etmedigimiz halde arasin dusuk degeri
Keske kullanabilse fistik
Hem ilac olayina ben okadar uzak bakmiyorum
3 damla demir damlasi 1 su bardagi pekmeze deger gidalarla destejlenmesi biraZ zor
aras sarı kuzu erdem kara kuzu :) ama ben ceydaya talibim oda beni sevdi zaten ehehehhe
Şimdi uyuyor ama uyurkende huysuz ne oluyor anlamadım
Saolasin canimDiş sıkıntısı ,gaz sıkıntısı, olabilir mi ki... Diş çıkarırken başına, kulağına ağrı yapabilir belki...
Kıyamam onlara .. Çok geçmiş olsun.
Madem anneler bebişlerin uykusuzluğunu, diş ağrılarını yazıyor. Bende hamile şikayetlerini yazayım :)
Bebeğim daha doğmadı ama gece 5-6 kere tuvalete kalkıyorum.
Nefes darlığından dolayı 3 yastıkla yatıyorum.
Canım çılgınlar gibi tatlı yemek istiyor :/
Mutfakta yarım saatlik bir yemek yapımında bile ayak bileklerim şişiyor.
Doğum korkusu yaşamaya başladım.. Sezeryan, dikiş, sancıları düşünmeden edemiyorum.
Herkes karnıma bakıp sanki bugün doğuracaksın diyor...
Ama Sizleri okuyunca görüyorum ki unutulup gidiyor...
Sizlerde bebişlerin diş ağrısını, uykusuzluğunu unutacaksınız hepsi geçecek inşallah.
Canim.hep derim.son aydaki.uykusuzluk sebebo rabbim alostoriyor diye saga sola donmedeki oflamalar bacak arasi yastiklar falan hepsi ayri bir ani aslinda
Sezeryana gelince sakon korkma.hayatim brline amerikan bezo sarildigi an butul slklnti biticek ben ill geceden itibaren bebegimi kendim.alip emzirdim inaanki cok dayanilmicak birsey degil inan ben bildigim icin ikinci sezeryana cok.cok.rahat girdim
Bebislere gelince zamanla duzene gireceklerdir insalla
Senin bebiste aras arkadasi gibi duzenli dogar insalla
Yavrum cok sukur hayal edemeyecegim kadar kolay bir bebek olarak dinyaya geldi....
Olede devam.ediyor
canım amerikan bezi nasıl bir şey korse gibi mi acaba dışardan bizim temin edebileceğimiz birşey mi yoksa sadece hastane mi veriyor?
buarada nasıl bir yatak tercih ettiniz ? ben oğlumda park yatak almıştım ama sallanma olayı biraz sıkıntılıydı o yüzden ödünç beşik aldık komşudan şimdide kendi kendine sallanan park yatağı almayı düşünüyorum fişe takılıp ayarlanabiliyormuş üst taraf baya bir sallanıyormuş bizimki sürekli ağlardı ve sallanmak isterdi yine aynı şeyleri yaşamamak için almayı düşünüyorum sizler ne aldınız acaba yada alacaksınız? ayrıca çalıştığım için bide bilgisayar delisi bir oğlum olduğu için sürekli açamıyorum ama yinede yazılanları takipteyim
Canim.ben dogim.sonrasi kullaniyordum.ta ki makat catlagi yasayana kadar...
Oyle bir sorun olunca dr um biraktirmak.zorunda kaldi
Simdilerde calsiyuma devam ediyorum
Birde vitamin destegi.aliyorum
Canim.hep derim.son aydaki.uykusuzluk sebebo rabbim alostoriyor diye saga sola donmedeki oflamalar bacak arasi yastiklar falan hepsi ayri bir ani aslinda
Sezeryana gelince sakon korkma.hayatim brline amerikan bezo sarildigi an butul slklnti biticek ben ill geceden itibaren bebegimi kendim.alip emzirdim inaanki cok dayanilmicak birsey degil inan ben bildigim icin ikinci sezeryana cok.cok.rahat girdim
Bebislere gelince zamanla duzene gireceklerdir insalla
Senin bebiste aras arkadasi gibi duzenli dogar insalla
Yavrum cok sukur hayal edemeyecegim kadar kolay bir bebek olarak dinyaya geldi....
Olede devam.ediyor
Ahh canım bende kendimden çok şikayetçiyim en çok da kararsızlığımdan ve sanırım eteklerim tutuşmaya başladı...
Evet evet itiraf edeyim korkuorum.
Bu ara içimde şöyle bi korkumda var hatta bi iki aydır var sanki bebeğimi göremiyecekmişim gibi gelio bana kötü hissediorum garip bi duygu otururken bi an aklıma gelio o zmnları hayal edemiorum sanki o günleri göremiorum gelecekde off...
Allah hepimizi hayırlısıyla kurtulmak nasip etsin
Sezeryanla doum yapan bi arkadaşın tavsiyesi hiç ağrı çekme ağrın varsada hemşirelerden ebelerden ağrı kesici iğne yapmalarını iste daha ağrısız olur iyileşmen yan etki yapar die düşünme kendine eziyet etmiş olursun demişti sanada söyleyeyimde aklında bulunsun
Zaman bi an önce geçsin ne olacaksa olsun bitsin....
Allah'ın izniyle canım kolaycacık atlatcağız.. İçini ferah tut.
Üzüldüm inan yazdıklarına.
Burada hamilelik sıkıntılarını yazdım ama aslında gerçek anlamda şikayet etmiyorum.
Çünkü bunlar bir canın içimizde büyümesi için gerekli.
Doğum korkusunda da hep bebeğini kucağına alanların mutluluğunu gözümün önüne getiriyorum. Sen de öyle yapmaya çalış.
Bak kısmet olunca herkes yavrusuna kavuştu. Sıra bize geliyorrr :)
Annesi kızınla kavuşacaksınız inşallah sağlıkla hep onu hayal et. Öyle dua et bol bol. Hormonlarımız bizi etkiliyor işte ama hayır düşünelim sonu da hayır olsun inşallah Princess.
Bende hamilelik sıkıntılarımdan şikayet etmedim şimdiye kadar hiç ama işte korkularıma yenik düşüorum bazen...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?