Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

Canim.senide beklerim gelme sansin olursa
Gelmke isterdim canım ama bnmde bundan sonra çok zor gibi zaten aşşağıdaydı bnm bebiş iki üç gündürde kasıklarımda çok ağrı oluo gece uyutmuodu bu günde hepten aşaya indiğini hissettim sanki kasıklarıma takılıp kaldı o derece yani ağrımvar arada bi kasılmam oluo bide sürekli bi tuvaletm varmış gibi bi hissim var oda çok rahatsız edio beni

kafamizda yuzumuzde iyice cogaldi ciceklerimiz gece ellerini bagladim ibce bu kumdakla cok ovaliyo farketnem diye 3 ten beri yine tam dalgin uyuyamadi

esimde grip olmus zor duruyor ayakta
ise gitti biraz toparlayip gwlecek 11 gibi umit amcamiza gidecegiz

kac adet dayımız var cnm senın kız kardesınız yokmu

dayı bol bizde 3 tane ama kız kardeşim yok birde benim dayılarım var asıl onlardan medet umuyorum benim kardeşler küçük çünkü

ewet olacagi vatmis dedik artik mevla boyle uygun gormus gelip gecsin ins.atesimiz 37,2 oldu ama gecmedi sinirda kalmisiz demekki

yarin oglen gidecegiz umit amcamiza ins.enazindan ne yapmamiz gerektigini biliriz

ya kuzum yaa çok erken tanıştı bu hastalıklarla içim gidiyo vallahi durumuna rabbim şifa versin tez zamanda inşallah.siz ailecek şifayı kapmışsınız bari sen kendine dikkat ette bebişe bakabilesin.
hayırlı haberlerle dönersiniz inşallah ümit beyden

Canim.ya kiyamam nasilda kasiniyor kimbilir
Yasamis biri olarak cok uzuluyorum.savas aras yinr 7 8 aylikti oner asaf hepte kucuk yahu
Insalla.dokunyu ile kalir

Aa gercektenmi canim
Bir kiz kardeson olsa.ne.iyi.olurdu
Ben sana kizkardeslik.yapayim.gel.sarilalim:)
Gece ruyamda sizle.ugrastim.cok.slklcl bogucu bir ruyaydi.hayir.olsin

Bütün hazırlıklarının bitmesine sevindim canım
Neler koydun hastane çantana banada söyler misin bakayım bn bişi unutmuşmuyum yada almam gereken bişeyler varmı daha

Bebek ve kendime ayrı çanta hazırladım canım.

Benim için;

1 adet gecelik- sabahlık
1 adet pijama takımı
1 adet eşofman takımı (hastaneden çıkarken giymek için)
3 tane alt çamaşırı
1 tane pamuklu emzirme sütyeni
10 tane Hijyenik ped
Manuel göğüs pompası ve sağmak için biberon ( inşallah gerek kalmasın.)
1 tane silikon kaşık
2 çift çorap
Terlik
4 tane Göğüs pedi
Kirliler için 3-4 tane poşet.
Saç tokası
Küçük el havlusu
Kağıt havlu
Hırka

Oğluşum için;

2 tane hastane çıkışı takım
Bu takımların 2 penye battaniyesi.
1 tane onun yatırılacağı küçük yatağa sermek için battaniye (kadife gibi.)
1 tane hastaneden çıkarken sarılacağı içi elyaflı battaniye
1 adet ayaklı tulum
Tuluma uygun bere
4 tane iç zıbın
3 tane alt ayaklı iç eşofmanı
3 çift çorap
1 tane minicik örme yelek.
1 tane patik
12 tane bebek bezi.
Yenidoğan için ıslak mendil
Pamuk
8 tane ağız bezi.
2 tane canbebe alt açma bezi
Küçük boyutlu bir havlu
Kirliler için poşet

Yazmayı unuttuğum bir şey yoksa ben bunları hazırladım Princess.
Ablamdan bildiğim şekilde hazırladım. Daha 1,5 yıl önce aynı hastanedeydik aynı heyecanlarla.
Senin de eksik gördüğün bir şey varsa yazarsın.

Sen bebeği kasıklarda hissediyormuşsun, bu ağrılı ama güzel bir şey. Normal doğuma hazırlanıyor vücudun.
Benim oğluş hep yukarılarda hala. Hiçte sancım yok. Tık yok :)
Bir tek ağırlaşmanın verdiği sıkıtılar, çatı ağrım ve ayaklarda şişme var dinlenmezsem....Geçecek hepsi inşallah sağlıkla.

Son düzenleme:

Ben gecelik sabahlık takımına gerek görmedim onun yerine iki pijama takımı koydm göğüs pompasıda almadım ama göğüs pedini alıcam onu unutmuşum
Bide ben kendim için yelek ve patik koydum çantama doğumdan sonra üşürsün dediler bana

Aa gercektenmi canim
Bir kiz kardeson olsa.ne.iyi.olurdu
Ben sana kizkardeslik.yapayim.gel.sarilalim:)
Gece ruyamda sizle.ugrastim.cok.slklcl bogucu bir ruyaydi.hayir.olsin

evet çok iyi olurdu bende hep istemişimdir zaten kız kardeş.Allah razı olsun senden ala kardeş mi olur:)
hayırdır inşallah tersi çıkar derler

Hiç farketmez gecelik pijama, yedek olsun bir adet yeterlidir.
İyi etmişsin yelek ve patik almayı ama ben patik giyemiyorum.
Onun yerine lastiksiz, peluş sıcak tutacak 2 tane çorap aldım. Bir de hırka aldım. Çıkarkende genişçe bir şal.

Göğüs pompasınıda ablamdan edindiğim tecrübe ile aldım.
Birinci doğumunda 2010 yılında sezeryan olduğu ilk gece, bebek aynı hızla ememedi. Göğüsleri çok acıdı ve şişti. Sağıp kaşıkla verdik.
İnşallah bizimde bol bol sütümüz olur doğumdan sonra hemen.

Annemlerde de küçük bir çantada fotoğraf makinası, bisküvi, biraz kimyon gibi bazı şeyleri yanlarına alacaklar.
Yazınca heyecanlandım :)

Süt için ben şu humanalardan almayı düşünüorum ama hastaneye götürmeye gerek varmı bilemedim alıp eve koysam gelince işe yarar mı

Süt için ben şu humanalardan almayı düşünüorum ama hastaneye götürmeye gerek varmı bilemedim alıp eve koysam gelince işe yarar mı

Tabi bende onu evde bırakıcam. Orada gerek yok. Ama doğum yapacağım gün belli olursa gitmeden 2 gün önce evde birer fincan içmeyi düşünüyorum. Ablam öyle yapmıştı.
Hastanede bol bol su içeriz.
Azcık kimyon almamın sebebi,( eğer sezeryan olursa) sezeryan sonrası affına sığınarak söylüyorum tuvalete çıkmadan, en azından gazını çıkarmadan taburcu etmiyorlar pek. 1 çay kaşığı kimyonu suyla yutunca bunu kolaylaştırıyor o sebepten.
Zaten hemşireler 1 sürahi kuru kayısı kompostosu gibi bir şey getiriyorlar içmen için.

Bayanlar doğumdan sonra doktoruma ne hediye vermeliyim ?
Usulü nedir bu işin?
Ameliyathaneden itibaren aynı ebe ilgileniyormuş çıkışa kadar, ona da bir hediye vermek gerekiyormuş diyorlar.
Para mı kastediliyor hediye derken acaba ? Para vermek kabalık olur gibi geliyor bana hemşire ve ebelere.
Fikir ve yorumlarınızı almak isterim.

bebefim agladukca tutmaya kiyamiyorum canini yakacagim dite
umiy amcamiz ovadril losyon verdi onu surecekmisim.dokulmeye baslayana kadar disari cikmak yok.ates icin surup verdi koltukaltindan olc atesi 37,5 oldumu surup ver 4 saat icinde dusmezse yada cogalirsa ilik suya sokuyosun baktin olmadi hemen has.goturuyosun dedi.
eger boyle gucsuz kalir kotu olursa getur hastaneye yatmasi gerekir dedi.haftayada kontrole cagirdi bakalim ins.daha kotu olnaz

kimyonu biliodum hiç aklıma gelmemişti çantaya koymak ii düşünmüşsün bnmde ablam diim altınovada sami hocaya sezeryan oldu iki çocuunuda onda görmüştüm bnde komposto getirdiklerini

canım bence yanına al ben bilsem alırdım hatta doğuma az kala içmeye başlamak gerekiyomuş çabuk gelsin diye.bana ebeler hemen al demişlerdi birde nescafe al demişlerdi sütün hemen gelsin diye hastanede

ohh kıyamam yaa içim ürperdi okurken inşallah öyle şeylere gerek kalmazda iyileşir hemen kuzucuk

Saol canım uyarın için layım çantama atayım o zaman bende

Ne kadar heyecanlı bekleyiş Allah'ım sağ salim kavuştursun yavruna inşallah tecrübelerini yazarsın inşallah bizde sabırsızlıkla bekliyoruz

buarada özel hastaneler muayene ücretini arttıracaklar diye bir haber duymuştum Sakarya da ki hastaneler de birleşmiş ve karar almış ama beyhekim sadece şimdilik uygulamaya koymuş doğum ücretini de arttırmış 900 den 1300 e çıkmış bende bunu arkadaşımdan duydum ve altınovayı aradım geçen haftalarda bizde daha bir değişiklik yok dedi ama ben ocakta doğurana kadar ücrette bir artış olur gibi geliyor sizin duyduğunuz bir şey var mı acaba bu konuyla ilgili?

ins.canim bol bol emziriyorum suan yapabilecegim en iyi ilac o sanirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…