merhaba yarenciğim,ben bugün adatıptaydım,sanırım ibre adatıptan yana döndü.çünkü bugün sadık bey ist'a gitmiş,geçen hafta bana sabah gel demişti,kendisi yoktu ama çağlayla konuştum sadık bey onu yönlendirmiş,nstye aldılar,sancı çıkmadı,kalp atışı iyi,fakat sadık bey unutmuştur dedim çatı muayenesi için,unutmamış,ebe muayene etti,maaalesef açılma yokmuş,kimseyi korkutmak istemem ama çatı muayenesi çok berbat birşey,kendimi çok sıktım,biraz canım yandı,sonuç olarak sadık bey pazartesiye tekrar kontrole çağırdı...hakkımızda hayırlısı...
ben sordum 145 dediler serdivanda sormuştum çarşı ile aralarında muayene farkı vardı, tam teşekküllü hastane olduğu içinmiş. iki katı çarşıya göre muayene ücreti ama testlerde de fark varmı ya?
bu çok saçma olur..
bu arada gittim araştırma hastanesine yapmadılar 14 haftalık olmuş diye hangi doktora gitsem haftası ile farklı tespitler yapıyorlar.. ultrason cihazlarından farkedermiş, ama şaşkın gibi hastane hastane dolanıyorum..özele gidiyorum 13+1 diyor. test yaptırmaya karar veriyorum.. kadın doğuma gidiyorum 2 gün sonra 15 haftalık diyor aynı gün araştırmaya gidiyorum 14 haftalık diyor!!
:) zaten karman çorman kafam, iyice karıştırıyorlar beni iyi mi!! :)
Canim neden okadar cok dr.a cikiyorsun hemde ayni anda.iclerinden sana en yakin geleni secip devamli ona gitsen senin icinde daha iyi olur dusuncesindeyim
bu açılma kendi kendine mi oluyor,nerdeyse 1 haftam kaldı,hiç bir şey yok..anlamadım ben bu işten....normal doğum istiyorum ama hakkımda hayırlısıysa,eğer bebeğimi riske atacaksam sezaryene de bir şey demeyeceğim.....ne bileyim karma karışık herşey,ALLAHIM kimseyi darda bırakma...
arkadaşlar iyi geceler....bugün adatıpa muayeneye gittim,saat 4 gibi,nst de sancı 100 çıktı,doğum sancısıymış ama ben bir şey hissetmiyordum.kalp atışlarımız da iyiyimiş.fakat çatı muayenesinde yine açılma yokmuş,ve bebek çok yukarıdaymış..ayrıca ebe moralimi bozdu,senin yapın normale müsait değil,kemiğin öne doğru bebeğin başı da zor doğar dedi,ama yine bir kaç günün var inerse yapa da bilirsin dedi,bence sezaryene kendini hazırla dedi....sonra yaklaşık 1 saat önce sancım var diye tekrar hastaneye gittim farklı bir ebe yine muayene etti...o da inmediğini,açıklık olmadığını söyledi,ama biraz daha rahatlatıcı oldu,çünkü belki açılma olur dedi,ama kalça kemiğinin ölçümünün dr tarafından yapılmasını söyledi,çünkü bebeğin kafa ölçümü 36 ideal oluyor,eğer senin kalça kemiğin 35 ise normal doğumun zor olur dedi...tüm bu sonuçları sadık beye söyleyince perşembeye kadar süre verdi,perşembe ultrasona bakıp tekrar değerlendiririz dedi,bu arada saat itibariyle 39+2 deyim ve gece bakan ebe doğum için sancın var,hiç belli olmaz,her ana doğumun gerçekleşebilir dedi...hakkımızda hayırlısı....
aslına bakarsan drumu seçtim adatıpta neşe hanıma görünüyorum artık ama ikili taramayı özelde yaptırmadım, kadın doğum yapar sandım randevu alıp gittim ancak araştırmada yapıldığını söylediler ve oraya yönlendirildim tabii böylece 2 gün içinde 3 farklı dr baktı ve 3ü de farklı haftalar söyledi ama ayrıntılı tetkik etmesi açısından neşe hanıma güveniyorum hastalıklarımı adet düzensizliğimi değerlendirerek hesaplıyor maalesef devlet hastanelerindeki doktorlar bu denli ilgilenmiyorlar.
Sizin doktorunuz kimdi acaba?
merhaba arkadaşlar
sizin kadar tebrübeli değilim yeni hamileyim ama
tecrübelerinizden faydalanmak isterim
Sakarya'dan birilerini arıyordum bende
araştırma hastanesinde doğum yapmaya karar veren var mı yada yapan
tavsiye eden doğum evini düşünmüyorum
yada diğer özel hastanelerde doğum tecrübeleri yada ücretleri hakkında bilgi verebilecekler
şimdiden çok teşekkür ederim
aslına bakarsan drumu seçtim adatıpta neşe hanıma görünüyorum artık ama ikili taramayı özelde yaptırmadım, kadın doğum yapar sandım randevu alıp gittim ancak araştırmada yapıldığını söylediler ve oraya yönlendirildim tabii böylece 2 gün içinde 3 farklı dr baktı ve 3ü de farklı haftalar söyledi ama ayrıntılı tetkik etmesi açısından neşe hanıma güveniyorum hastalıklarımı adet düzensizliğimi değerlendirerek hesaplıyor maalesef devlet hastanelerindeki doktorlar bu denli ilgilenmiyorlar.
Sizin doktorunuz kimdi acaba?
arkadaşlar iyi geceler....bugün adatıpa muayeneye gittim,saat 4 gibi,nst de sancı 100 çıktı,doğum sancısıymış ama ben bir şey hissetmiyordum.kalp atışlarımız da iyiyimiş.fakat çatı muayenesinde yine açılma yokmuş,ve bebek çok yukarıdaymış..ayrıca ebe moralimi bozdu,senin yapın normale müsait değil,kemiğin öne doğru bebeğin başı da zor doğar dedi,ama yine bir kaç günün var inerse yapa da bilirsin dedi,bence sezaryene kendini hazırla dedi....sonra yaklaşık 1 saat önce sancım var diye tekrar hastaneye gittim farklı bir ebe yine muayene etti...o da inmediğini,açıklık olmadığını söyledi,ama biraz daha rahatlatıcı oldu,çünkü belki açılma olur dedi,ama kalça kemiğinin ölçümünün dr tarafından yapılmasını söyledi,çünkü bebeğin kafa ölçümü 36 ideal oluyor,eğer senin kalça kemiğin 35 ise normal doğumun zor olur dedi...tüm bu sonuçları sadık beye söyleyince perşembeye kadar süre verdi,perşembe ultrasona bakıp tekrar değerlendiririz dedi,bu arada saat itibariyle 39+2 deyim ve gece bakan ebe doğum için sancın var,hiç belli olmaz,her ana doğumun gerçekleşebilir dedi...hakkımızda hayırlısı....
Aslinda guncel fiyatlari biliyorum..fikir olmasi acisindan yazmak istedim 2010 nisan ayinda adatipta normal dogum 550 liraydi..ben epidural normal yaptim ve 850 lira verdim..ancak herseye hazirlikli olmak gerekiyor ozel hastanede oglum dogumdan sonra biraz solumun slkintisi yasamisti ve 2 saat kuvezde kalmisti..toplam 1100 odemistik
çok teşekkür ederim cevabın için
aslında şöyle bişey deniliyor hep işte özelde ne kadar normal doğum yapılıyor ki
işte kadın doğumdaki ebeler kadar tecrübeli olamazlar gibi türlü türlü
efsaneler herkesin bi kadın doğum hayranlığı
kafamı iyice karıştırdı
ben ise oradan ürküyorum yani sancı çeken onca insanın doğum yapan onca insanın alındığı aynı oda
elinde olsa doğurmaktan vazgeçer insanın psikolojisi bozulur :18:
araştırma hastanesinin bu konuda çok iyi olduğunu duymuştum daha rahat daha sakin bi ortam varmış
bi arkadaşım 15. doğum yapacak orada eğer memnun kalırsa burada da yazarım referans adına
çünkü bende araştırma hastanesini düşünüyorum
...
Aslinda guncel fiyatlari biliyorum..fikir olmasi acisindan yazmak istedim 2010 nisan ayinda adatipta normal dogum 550 liraydi..ben epidural normal yaptim ve 850 lira verdim..ancak herseye hazirlikli olmak gerekiyor ozel hastanede oglum dogumdan sonra biraz solumun slkintisi yasamisti ve 2 saat kuvezde kalmisti..toplam 1100 odemistik
Bu bekleyişte zor canım ya..Allah kurtarsın..
Sadık Bey sezeryana yönlendiriyormu yoksa önce normalmi diyor...Yada senin diretmenlemi bekliyorlar
cnm zorlu bekleyıs basladı desene ay su sadık bey kendı muayne etsede bı yorum yapsa cnm benım bıldgım dr yapmalı cnm ebeler doğum anında hakım olmaLI GIDISATA sancın olup hıssetmemen ıyı cnm
tatlım benım öncelıkle gebelıgın hayırlı olsun rabbım kucagınada nasıp etsın
bende burada arastırmma hastane hakkında olumlu seyler duydugumu söylemıstm takı 10 gun önce komsumun akrabası doğum yapana kadar hastane cok yoğun 12 de doğum yapıp saat 5 e kadar oda bosalmasını beklemısler doğumhnede arastırma olduundan doğuma gıren cıkan bellı degıl
doğumevı olayına hıc gırmeyelım cnm pek cok vaka ecreyrey vardı oda normal doğum ıstedıgı ıcın doğum evınde normal yaptı cokta guzel doğpum hıkayesı yokmuss
ben 19 ekımde adatıp hastanesınde doğum yaptım dr um 7 yıllı dr um eger normal doğum dusunuyosan gece gunduz doğumada gırıyo hastaneden saetlardanda gayet memnun kaldım kı sımdı odalar sıfırlandı oğlumuda cocuk dr na oraya göturuyorum
ben sezeryan ıle doğumu 1000 tl ye yaptım cnm bunun ıcıne 1 hafta sonra 40 gun sora olan kontrolum bebegın 1 hafta sonrakı kontrolu dahıldı cnm
teşekkür ederim canım,sadık bey doğum hakkında hiç yorum yapmadı,ben bir kaç haftadır ısrarla epidural normal istediğimi söyledim,yapabilmemde bir sakınca var mı diye sordum, o da yok dedi,yapabilirsin dedi...bunun üzerine son 2 haftadır nst ve alttan muayeneye gönderiyor,bu arada vajinal kontrolü ebeler yapıyor,sadık beyin yapmasını istemezdim de..bu çok iyi oldu,ebeler telefonla sonucu ona bildiriyorlar....sadık beye sezeryancı diyorlar ama beni doğrudan sezeryana yönlendirmedi,bu perşembeyi bekleyelim dedi,sanırım kızım aşağı inmez ve açılma olmazsa bu kez haklı olarak sezeryan isteyecektir.açıkçası ben de artık normal diye direnmeyeceğim,bebeğimin sağlığı herşeyden önemli..bu arada dün gece 00.30 da acilden adatıpa gittim sancım vardı yine nst ve alttan muayene oldum,sonucu ebeler yine telefonla sadık beye yönlendirdiler,o da yine perşembeye yönlendirdi...yani sağolsun ben olmasam da hastane ona bir şekilde ulaşıyor ve hastası hakkında bilgi veriyor...yani gece de olsa sadık bey telefonla bile olsa durumdan haberdardı...zaten acil bir durumda geliyormuş...
yarenciğim gerçekten zor bir süreç,ama ben ebelerin de doğum şeklinde etkili olduklarını biliyorum,ebelerin muayenesi benim için daha iyi çünkü insan utanabiliyor.sadık bey perşembe günü ayrıntılı muayene edeceğini söyledi,hakkımda hayırlısı,süre geçtikçe insan giderek telaşlanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?