Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

ALTINOVA HASTANESİ
HASTA HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜNE
Kurumunuza bağlı kadın doğum uzmanlarından Sami KEMİK kontrolünde 9 aylık hamilelik sürecini tamamladım ve 13.09.2011 tarihinde hastanenizde sezeryanla doğum yaptım. Hastane tercihimi Kurumunuzdan yana yapmaktan son derece pişman oldum ve bu şikayet mektubu ile yaşadıklarımın hastane yönetiminiz tarafından bilinmesini istiyorum.
Öncelikle özel hastaneyi en iyi hasta bakımı imkanlarından faydalanmak için istedim fakat daha doğuma girmeden 2-3 saat ameliyat için bekletildim. Sormadan neden beklediğimizi bile öğrenemedik. Doğumdan çıkınca hasta bakıcı ve hemşireler açısından tam bir hayal kırıklığı yaşadım. Bundaki en büyük sebeplerde biri Doğum sonrası yatmam gereken Loğusa bölümüne alınmamış , başka bölümde bakıma alınmış olmamdı. İlk akşam deneyimsiz hemşireler yüzünden damar yolum bulunamadığı için 3 saat serum almadan ameliyat ağrısını yaşadım. Her hemşireyi ilgilenmedikleri için her konu için 3 defa çağırmak zorunda kaldık. Aldığımız cevap “ burası bizim branşımız değil”, ya da branşı olan tecrübeli hemşirelerin çok yoğun olduğuydu.
Ağrım olduğunu söylediğimde iğne mi yapalım diye bize sorduklarında “ne gerekiyorsa onu yapın “ diye cevap vermek zorunda kaldık. Nasıl tedavi yapacaklarını bile hastaya soran başka hastane olduğunu sanmıyorum. Olağanüstü anormallikler olduğunu anladık fakat açıklama yapacak yada soracak muhatap bulamadık. Başka bölümde olduğumuzu sonradan öğrendik. Ameliyattan yeni çıkmama rağmen ilk akşam herhangi bir uzman doktor kontrole gelmedi. Hemşireler çağırmadan gelmiyordu.
Ertesi gün serum takılmadığı için ağrıları sürekli hissettim ve akşama doğru baş dönmesi, miğde bulantısıyla fenalaşmaya başladım. Serum istediğimde 2. Gün takmadıklarını, bol sıvı alarak iyileşmem gerektiğini söylediler. Akşama doğru daha kötü olunca doktora sorarak telefonla uzaktan tedavi metoduyla (!) yapılan iğne ile daha da fenalaştım. Yapılan iğnenin yan etkileri ile bütün kaslarım boşaldı ve kendimi, kafamı duvarlara vuracak kadar kötüleştim. Doktorun ilk fenalaştığımda önceden gelmesi gerekirken sonradan geldi, iğnenin yan etkilerini yok eden başka iğne yapılacağı söylendi fakat iğne çok geç geldi. O sürede benle ilgilenecek herhangi bir doktor yoktu, gelen Acil Servis doktoru muayene etmeden iğnenin yan etkileri olduğunu söyledi ve gitti.
Emzrime eğitimi verileceği söylendiği akşam kimse bir şey anlatmadı, hastaneden taburcu olmamıza yakın konu aktarıldı.
Hasta sağlığını bu kadar umursamayan hastanenizin otelcilik hizmetleri de çok kötüydü. Hasta konforu ile ilgili hiçbir hizmet yoktu. İlk akşam kan olan çarşafları değiştirmelerini 3 kişiye söylememize rağmen sabaha kadar değiştirilmedi. Dolan sonda poşetini bile söylemeden kimse değiştirmedi. Bu arada özel hastaneye yakışmayacak şekilde pikeleriniz eskiydi. Çocuk bezi, peçete, pilastik bardak vb gibi temel ihtiyaçların olmamasını çok yadırgadım. Gelen kompostoları içecek bir bardak bile verilmedi. Oturmak için sandalye istediğimizde yok dendi. 2. Gün odamız değiştirildi fakat çok kötü, kafeteryaya bakan küçücük, ferah olmayan bir odaya alındık, sabah kadar gürültüden uyuyamadık. Odamızda yer alan misafir odasını kullanmak için ekstra para istendi. Ve hastaneye zaten ödemiş olduğumuz paranın karşılığını alamadığımızı söyleyerek itiraz ettiğimizde kilitli olmayan kapı hemen kilitlendi.
Tüm bu yaşadıklarımla zaten hassas olan doğum sürecini özellikle sezeryanla doğumu çok hırpalanarak geçirdim.
Hastanenize ödemiş olduğum paranın karşılığını hzimet olarak kesinlikle alamadım. Eğer hakkımı arayacağım bir merci varsa bunu kullanacağımı bilmenizi isterim ve paylaştığım bu olumsuz tecrübeleri n başka hastaların yaşamaması için vesile olmasını umarım.

750 tl normal doğum için verilen fiyat mı sezeryan mı? bu arada anlatmaya fırsatım olmadığı için hastaneye yazmış olduğum şikayet mektubunu aynen paylaştım. yaptıkları iğne ile kalp krizi, miğde kanaması bile geçirebilirdim. benim talihsizliğim mi bilmiyorum ama hastanede yaşadıkalrım korku filmi gibiydi. hiç ama hiç memnun kalmadım. kesinlikle doğum evinde bir ebeye para sıkıştırın daha iyi ilgi görürsünüz. bu arada doğumevinde doğum yapmış bütün akraba ve tanıdıklarım çok çabuk iyileşti, ben hemen kalkamadım üzerine çok hırpalandım.. tercih sizin arkadaşlar. çok sinirliyim çokk . paramızla rezil olduk.. bu arada biz önceden sormadık, bizden 1000 tl aldılar. ben de çok kararsızdım hastne için, herşey çok güzel olsun istedim, olmadı.başıma gelecek varmış..

çok şaşırdım yaa inanamıyorum yazık kadına peki sen bu mektubu nereden buldun arkadaşım

aaaa sen misin bunu yaşayan ya gerçekten inanamadım rezillikkk yaa allah kahretsin böyle şeylere çok kızıyorum..1000 tl sezeryan 750 tl normal dediler bize ben altınovada doğum yapmak istiyorum ama maddi durumumuz müsait olmadığı için doğumewine gitmek zorundayım ve bundan da çok mutsuzum herkes doğum ewi kötü ilgisiz diyor ama senin yazdıklarını okuyunca kafam karıştı allah senden razı olsun iiyiki yazdın bunları..bu arada eşim hep derki nekadar skandal varsa hepsi özel hastanelerde der herzaman adam yine haklı çıktı iyi mii

derinuyku senin adına çok üzüldüm ama kafana takıpta kendini üzme allah korusun sütün kesilir bebişinin sağlığı iyi çok şükür bu günler geçer bakalım biz neler yaşayacağız 2buçuk ay var doğuma allah hepimizi iyi ve merhametli insanlarla karşılaştırsın..bu arada ilk defa altınovayla ilgili olumsuz yorum duydum 2-3 tanıdık orada doğum yaptı çok memnun kaldılar..talihsizlikler seni mi buldu ne anlamadım ki herşeyde üst üste gelmiş

Çok şaşırdım ve senin adına çok üzüldüm, tekrar tekrar geçmiş olsun.. Umarım aynen dediğin gibi; bu mektup yaşadıklarını bir daha kimsenin yaşamaması için vesile olur. Zira ben hala ne olursa olsun Adapazarı'nda şu an doğum yapabileceğim tek yer olarak görüyorum orayı

derinuyku bende niye yazmıyor diyordum demek böyle şeyler yaşadın üzüldüm hakikaten geçmiş olsun çok,bende hiç öyle şeyler olmadı ama ben doğum bölümünde yattım ondan sanıyorum beni tuvalete bile 3 kişi götürdü altımı annem ben değiştiririm demesine rağmen kabul etmediler iki hemşire itinayla yaptılar annemi bile dışarı çıkarıp çarşaflarımı falan hep itina ettiler ama dediğim gibi sanıyorum senin durumun başka bölümde yatmaktan kaynaklanmış,ben normal doğum yaptım çok zor bir doğumdu buna rağmen yine doğum evine gitmem.tekrar çoook ama çoook geçmiş olsun arkadaşım.

bizimle fikirlerini payylaşırmısın arkadaşım neler yaşadın ayrıntılı yazarmısın doktorun kimdi doğumuna geldi mi ne bilim nasıl oluyor tavsiye edermisin ..tecrübelerine çok ihtiyacımız var

bizimle fikirlerini payylaşırmısın arkadaşım neler yaşadın ayrıntılı yazarmısın doktorun kimdi doğumuna geldi mi ne bilim nasıl oluyor tavsiye edermisin ..tecrübelerine çok ihtiyacımız var

Evet, bende rica ediyorum. Çünkü zaman daraldıkça doğumdan çok bu doktor, hastane geriyor insanı :18:
Sakaryalılar nerdesiniz?

nusyaa, bu arada doğum evini düşünürsen, bugün bir arkadaşımla konuştum
iki çocuğunuda doğum evinde doğurmuş. Doktoru Mustafa Güder'miş. İkiside sezaryen.
Üstelik doğumda birde ur ameliyatıda olmuş. Oraya gidersen tavsiye ederim, ben memnun kaldım dedi.
Tabi bu arkadaşım Mustafa Güder'in özeline gidiyormuş, mutlaka bununda etkisi vardır.
Yinede bilgin olsun istedim.

sağol fikir için ama normal doğum olunca dr gelmiyor sezeryan geliyomuş ..beyhekim de iyi die duydum şuanda orayı arastırıyom ben

sağol fikir için ama normal doğum olunca dr gelmiyor sezeryan geliyomuş ..beyhekim de iyi die duydum şuanda orayı arastırıyom ben

Ablamda beyhekimde doğum yapmış, memnun kalmıştı (Dr. Sinan Zorsu).
Ama o da sezaryen

merak eden arkadaşlar sanırım sayfaları baştan okumuyorsunuz konuyu 1. sayfadan itibaren okursanız sorularınıza cevap bulursunuz sanıyorum.sevgiler

merak eden arkadaşlar sanırım sayfaları baştan okumuyorsunuz konuyu 1. sayfadan itibaren okursanız sorularınıza cevap bulursunuz sanıyorum.sevgiler

merak eden arkadaşlardan biri olarak, konuyu baştan okudum..
Hatta bununla ilgili yorum bile yapmıştım ama sanırım onu da siz okumamışsınız.

Neyse ben talebimi geri alıyorum. Yaşayarak oğrenmek en iyisi sanırım. Yine de tecrübelerini paylaşmak isteyen arkadaşlar olursa şahsen seve seve dinlerim.

masal sen altınovada mı yapacaksın doğumu we sezeryan mı normal mi belli olmuştur

masal sen altınovada mı yapacaksın doğumu we sezeryan mı normal mi belli olmuştur

Allah izin verirse şimdilik Altınova.. Sezaryen düşünüyorum ama doktora salı günü gidicem, o gün konuşucaz bakalım, hayırlısı. Sen bir karar verebildin mi?

Allah izin verirse şimdilik
Altınova.. Sezaryen düşünüyorum ama doktora salı günü gidicem, o gün konuşucaz bakalım, hayırlısı. Sen bir karar verebildin mi?

altınova yı bende istiyorum ama fiyatı pahalı şuanda okadar para verecek durumda değiliz beyhekimi arastıracağım uygunsa orada yaparım bu arada bi problem olmazsa ben normal doğum yapacağım inş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…