yok öyle düzenli bi sancı değil adet sancısı gibi girip girip çıkıyo ama şiddeti arttı bu sıralar önceden daha az rahatsız eden bi sancıydı sanırım doğuma hazırlık sancılarıymış gün ağrıları dedikleri.neşe hanım ctesi oluyo pazar yok nöbetçi olursa oluyomuş akşamları onun dışında gelmiyorum dedi ama sezeryan olursa gelir heralde yani acil bi durum olduğunda.bende bu hafta sorcam inşallah siz epidural ve spinal hakkında ne düşünüyosunuz diye.sağol açıklamaların için ama sanırım spinalde daha az ilaca maruz kaldığın için daha az zararlıymış
Aynen tatkim yaptirmakta fayda var
Ablamin kizinda deger farkli cikmisti cift bez kullandi gecti bu arada cok basit islem ben film falan cekicekler saniyordum yarende yoktu
hımm nasıl bakıyolar pekii
cnm hamıleyken surulen usg cıhazı varya onu bebegın ıkı kalcasına suruyorlar o sekılde olcum yapıyorlar cok kısa suruyo
iyii basitmişş eheh :)
ayy ne güzel kurtulmuş Allah analı babalı büyütsün spinaldede mi baş ağrısı oluyomuş.haber veririrm tabi hayırlısıyla bbi doğsunda
Cnm baya sancin varmi hani diyorlar ya su kadar dk kada falan diye ay geliyomu yoksa bebe bol dus al cnm
Bisey sorcnmhaftasonu yada mesai saatleri disinda dr oluyomu sordunmu yoksa geliyormu nobetci
Cnm.ben genel wnestesi ile oldum sevgi hanim digerlerini tavsoye etmiyo
Kabataslak anlatayim cnm spinalin etkisi sadece ameliyatta ve bi sure daha gecerlu oluyo
Epuduralde ise takulan katater kaliyo ve dogum sonrasi agrin oldugunda elindeki butona basarak agri kesici aliyorsun
evet spinalde çok baş ağrısı olabiliyormuş ve genlğnde oluyormuş.
canım allah ım hayırlısıyla kurtarsın senide inş.
yaa ben anlamadım.bunların ikisinde de belden uyuşturma olmuyor mu?sağlık yada bebek açısından hangisi daha iyi oluyor.ve ikisinde de sezeryan gibi keserek alıyorlar değil mi?yoksa bu spinal dediğin uyuşturmalı normal doğum oluyormuş ya öyle birşey mi ki:44::44ff benim kafam karıştı iyice.güne yaklaştıkça ğpanik oluyormuş insan ya huu
Insalka mesai saatleri icinde olur da dr unla dogumun gerceklesir arkadasim
Hergun nobetci dr oluyormuymus hastanede onu merak ettim
Wesranj anestesi konusunu anestesi uzmani ile gorusturuyo dedigini hatirliyorum
Ama ben inaniyorum senin dogun normal olucak
benimde adet sancısı gibi sancılarım çok sık olmaya başlamıştı sonra doğum sancısı başladı canım dikkat et bu aralar işte belden çok ağrı girmeye başladığında anla ki doğum sancıların başlıyo :) benim doğum sancım geldi ama çatım dar olduğu için sezeryan oldum. genel anesteziyi önerdi anestezi uzmanı gençsin bi sağlık problemin de yok o yüzden en iyisi o dedi. muayene ediyo zaten sorular soruyo sonra da hangi anestezi yöntemini kullanıcağını söylüyo.
evet spinalde çok baş ağrısı olabiliyormuş ve genlğnde oluyormuş.
canım allah ım hayırlısıyla kurtarsın senide inş.
yaa ben anlamadım.bunların ikisinde de belden uyuşturma olmuyor mu?sağlık yada bebek açısından hangisi daha iyi oluyor.ve ikisinde de sezeryan gibi keserek alıyorlar değil mi?yoksa bu spinal dediğin uyuşturmalı normal doğum oluyormuş ya öyle birşey mi ki:44::44ff benim kafam karıştı iyice.güne yaklaştıkça ğpanik oluyormuş insan ya huu
amin inş.valla bende bilmiyorum hergün nöbetçi var mı ama neşe hanım drr giriyo doğuma ebe değil dedi heraldeki vardır hergün.ya benim bikaç sorunum var o yüzden korkuyorum genel anesteziden mesela soğuğa alerjim var kışın dışarda duramıyorum pek hemen şişiyo vücudum ve kaşıntı tututo ve astım geçirdim bi fabridaka staj yaparken kimyasallardan dolayı 6 ay kadar hava filan kullandım.genel anestezide baya bi süre ameliyathanede kalmam gerekicek sanırım uyanana kadar o soğuk odada tutuyolar.ay inşallah hayırlısıyla normal olurda gerek kalmaz bunları düşünmeye
tatlım genel anestesıde 40 en gec 50 dk da odandasın belden uyuşturma oldugundada aynı sekılde sadece ayılma ıcın 10 dk farkedıyo sezeryan kısa surelı amelıyat olduğundan o kadar uzun sure beklenmıyo ben 50 dk odamdaydım tamemen ayık sekılde bıde amelıyat bıtınce ayılırken amelıyathanede beklemiyorsun
bu arda gecmıs olsun
sağol yaren öyle bi durum olursa anestezi uzmanıyla karar vericez artık illa bi fikir verir benim durumumda hangisi daha uygun olur diye.Allaha emanet artık hayırlısı neyse o olsun
canım yaa sen bilirsin birşey merak ediyorum senin sancıların geldiğinde bebeğin hareketleri nasıldı hareket ediyomuydu yoksa artık hissetmiyomuydun hareketlerini.duyduğum kadarıyla doğum yaklaştığında bebek hareketleri hissedilmiyomuş benimki hala daha hareketli diye sancım olsada daha vardır diyorum o yüzden:)yanlış bilgiyse diye korkuyorumda
beni nst cihazına bağladılar o zaman hareket edince düğmeye basıyodum. yani hareket ediyodu diye hatırlıyorum canım.
hmm bende rahat davranıyorum nasıl olsa hareket ediyo diye:)neyse bu kadar rahat olmayayım bari
:) ya böyle belin tutuluyo gibi olucak ovalıcaksın geçmicek yatıcaksın geçmicek benim bi belime ağrı giriyodu sonra kasıklarıma giiryodu sonra duruyodu yine başlıyodu falan öyle :)
ayyy çok korkuyorum ne zaman olcak acaba:)herşey meçhul yaa normal doğumdada.bugün sağlık ocağına gittim kontrol için ebede karnın aşağı inmiş baya ama bebek daha kanala inmemiş dedi .şuan itibariyle 10 gün kaldı zaten çarşamba kontrole gitsemde gitmişken doğursam diyorum hayırlısıyla içimden:)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?