Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

benimde adet sancısı gibi sancılarım çok sık olmaya başlamıştı sonra doğum sancısı başladı canım dikkat et bu aralar işte belden çok ağrı girmeye başladığında anla ki doğum sancıların başlıyo :) benim doğum sancım geldi ama çatım dar olduğu için sezeryan oldum. genel anesteziyi önerdi anestezi uzmanı gençsin bi sağlık problemin de yok o yüzden en iyisi o dedi. muayene ediyo zaten sorular soruyo sonra da hangi anestezi yöntemini kullanıcağını söylüyo.

ayy ne güzel kurtulmuş Allah analı babalı büyütsün spinaldede mi baş ağrısı oluyomuş.haber veririrm tabi hayırlısıyla bbi doğsunda

evet spinalde çok baş ağrısı olabiliyormuş ve genlğnde oluyormuş.
canım allah ım hayırlısıyla kurtarsın senide inş.

yaa ben anlamadım.bunların ikisinde de belden uyuşturma olmuyor mu?sağlık yada bebek açısından hangisi daha iyi oluyor.ve ikisinde de sezeryan gibi keserek alıyorlar değil mi?yoksa bu spinal dediğin uyuşturmalı normal doğum oluyormuş ya öyle birşey mi ki:44::44ff benim kafam karıştı iyice.güne yaklaştıkça ğpanik oluyormuş insan ya huu

Cnm soyla anlatayim.epudural ve spinal anestesi ikiside belden uyusturma oluyo spinal vuruluyo ve ameliyat ve sonrasinda bisure gecerli oluyo ancak epuduralde bi katater yerlestiriliyo ve ameliyat sonradi agri geldikce agri kesici aliyosun buton yardimi ile
Normal dogumda ise epudural kullaniliyo agri acilma belli bi noktaya geldikten sonra
Dindiriliyo ve ikinma agri olmadan devam ediyo
Ama epidural yaralanmasi yasadigini anlatmisti sinem guven bide acelya akkiyunun da belli kattan sobra uyusma olmamis googleden aratirsan cikar tatlim urkutucu pek cok ornek var o yuzden hangisi saglikli bilemiyorum

amin inş.valla bende bilmiyorum hergün nöbetçi var mı ama neşe hanım drr giriyo doğuma ebe değil dedi heraldeki vardır hergün.ya benim bikaç sorunum var o yüzden korkuyorum genel anesteziden mesela soğuğa alerjim var kışın dışarda duramıyorum pek hemen şişiyo vücudum ve kaşıntı tututo ve astım geçirdim bi fabridaka staj yaparken kimyasallardan dolayı 6 ay kadar hava filan kullandım.genel anestezide baya bi süre ameliyathanede kalmam gerekicek sanırım uyanana kadar o soğuk odada tutuyolar.ay inşallah hayırlısıyla normal olurda gerek kalmaz bunları düşünmeye

hadi yaaa bende artık yakın bi zamanda doğum yapacağımı düşünüyorum zaten gittikçe ağrılarımın şiddeti artıyo zaten bıçak saplanır gibi sancılar oluyo ya da adet sancıları gibi.anestezi uzmanı erkek heralde adatıpta iyi biridir inşallah benim bazı sağlık problemlerim olduğu için çok kafamı karıştırıyo zaten bu epidural spinal ve genel anestezi.o yüzden normal olmasını çok istiyorum hayırlısıyla

amin sağol sende kurtulursun hayırlısıyla inşallah zaman öyle geçiyo ki anlamıyo insan.ben diyodum 1 ay kala dışarı çıkmam heralde ne olur ne olmaz diye ama nerdeyse 10 günüm kaldı hala daha dolanıyorum dışarlarda paytak paytak olsada:)valla bende çok araştırdımda tam olarak hangisi hangisine göre iyi diyemiyorum ikisindede belden uyuşturuluyo genel anesteziden artıları ilaçların anne sütüne geçmemesi ve bebeği ilk senin görebilmen.yarenin dediği gibi spinal kısa süreli uyuşturma ve etkisi daha çabuk başlıyomuş epidural 20 dakikada filan etkisini gösteriyomuş ve daha uzun süre geçmiyomuş daha sonrasındada ilacın dozunu artırabiliyolarmış ve bu yüzden baş ağrısı hissetmiyomuşsun ama spinalde daha sonrasında ilaç verilemiyomuş

tatlım genel anestesıde 40 en gec 50 dk da odandasın belden uyuşturma oldugundada aynı sekılde sadece ayılma ıcın 10 dk farkedıyo sezeryan kısa surelı amelıyat olduğundan o kadar uzun sure beklenmıyo ben 50 dk odamdaydım tamemen ayık sekılde bıde amelıyat bıtınce ayılırken amelıyathanede beklemiyorsun
bu arda gecmıs olsun

sağol yaren öyle bi durum olursa anestezi uzmanıyla karar vericez artık illa bi fikir verir benim durumumda hangisi daha uygun olur diye.Allaha emanet artık hayırlısı neyse o olsun

canım yaa sen bilirsin birşey merak ediyorum senin sancıların geldiğinde bebeğin hareketleri nasıldı hareket ediyomuydu yoksa artık hissetmiyomuydun hareketlerini.duyduğum kadarıyla doğum yaklaştığında bebek hareketleri hissedilmiyomuş benimki hala daha hareketli diye sancım olsada daha vardır diyorum o yüzden:)yanlış bilgiyse diye korkuyorumda

beni nst cihazına bağladılar o zaman hareket edince düğmeye basıyodum. yani hareket ediyodu diye hatırlıyorum canım.

hmm bende rahat davranıyorum nasıl olsa hareket ediyo diye:)neyse bu kadar rahat olmayayım bari

:) ya böyle belin tutuluyo gibi olucak ovalıcaksın geçmicek yatıcaksın geçmicek benim bi belime ağrı giriyodu sonra kasıklarıma giiryodu sonra duruyodu yine başlıyodu falan öyle :)

:) ya böyle belin tutuluyo gibi olucak ovalıcaksın geçmicek yatıcaksın geçmicek benim bi belime ağrı giriyodu sonra kasıklarıma giiryodu sonra duruyodu yine başlıyodu falan öyle :)

ayyy çok korkuyorum ne zaman olcak acaba:)herşey meçhul yaa normal doğumdada.bugün sağlık ocağına gittim kontrol için ebede karnın aşağı inmiş baya ama bebek daha kanala inmemiş dedi .şuan itibariyle 10 gün kaldı zaten çarşamba kontrole gitsemde gitmişken doğursam diyorum hayırlısıyla içimden:)

hayırlısı canım sen çatı kontrolünden geçtn sanırım söyledinmi görmedm hiç. dar değil yani dimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…