Rukiye kontrolununnguzel gecmesine cok sevindim.kglerde gitmia supwr tabi o tempoyla normal benimde dogum.sonrasi 7 gitmisti
Cnm bebek arabasi cok rahat oluyo hem erken donem alismasi ileri donemde rahat etmeni saglar kanguruya alisan bebeklerin bebekler sonradan bebek arabaya zor adepte olabiliyolar mis gibi anne kokusunu tercij ediyolar
Cnm hergece aynu.saattemi ceydanin uyku sorunu oluyo o zaman buyuk.ihtimal koliktir
Gaz problemi ise ki herne kadar cikarsalarfa olabiliyo biz yarende zinco bitkisel damla ile cozduk
Gece yatmadan dus
Sac kurutma makinesi
Yada hafif bi muzik iyi gelebilir cnm
Aklima gelenler yarene deneyip sonuc aldiklarim.bunlar arkadasimayakin zamanda duzene girer ben yarende lohusa depresyonuna girdim sen yasamazsin insalla
daha benimde vermem gereken 7 kilom var ama tabii ki şimdi rejim filan yapmayı asla düşünmüyorum yeterki bebeğimi emzireyim sonrasındada yine rejimle değil sporla vericem kilolarımı inşallah.bebek arabasıda alıcaz kanguruyuda eşim çok istiyo ben 9 ay taşıdım karnımda birazda o taşıycakmış:)genelde 2 gibi uyanıp 5 e kadar uyanık kalıyo emiyo gazını çıkarıyorum altını pisliyo sonra tekrar emiyo derken böyle 3 saat filan hiç uyumadan duruyo 5 e kadar sonrada 1,5 saat uyuyup tekrar uyanıyo ama elhamdülillah ağlaması yok o yüzden bunada razı oluyorum.tavsiyelerini bende deniycem inşallah işe yarar valla depresyona girmedim sabretmeye çalışıyorum of bile demiyorum şimdilik:)ama böyle devam edebilirmiyim bilmiyorum tabi
Herkese merhaba, 4.5 ay önce doğum yapmış birisi olarak deneyimlerimi paylaşmak istedim. Sakaryada doktorlardan hastanelerden ve doğum şeklinden dolayı hayli karmaşık bir hamilelik süreci yaşadım. Altınova filiz dursun a giden arkadaşları tekrar uyarıyorum kendisi normal doğum taraftarı gibi görünsede sezeryancı. Üstelik umursamaz ve yanlış yönlendiriyor. 5 sefer ona gittiğim halde hasta bilgilerimde sadece adım yazıyordu ve 2 hafta önden dediği bebeğim 2 hafta geriden geliyormuş.. Sami kemik sezeryan oldum 4 gün sonra hafif ağrılarla ayaktaydım hatta sokağa çıkıp işimi de gördüm dikişlerden hiç sorun yaşamadım üstelik ilgili ve güleryüzlüydü. Doğum bebek nasıl isterse öyle olmalı ve oluyorda. Ben normal istedim ama 40 hafta sonunda 3 gün daha beklediğimiz halde bebeğimin başı doğum kanalına girmedi sürekli hareketliydi suyumda azalınca mecbur kaldık. Doğduğundan beri başını tutmaya çalışıyor :)). Medela süt pompası almıştım canıma okudu, sonra paraya tekrar kıyıp avent aldım dünya varmış dedim dostlar.. Lansinoh süt poşetleri 2-3 sefer patladı sütler ziyan oldu. Yine aventin via kaplarından aldım -aplikatörle birlikte satılanlardan- direk sağıp kapatıp kaldırıyorum buzluğa. Ondan ona aktar, çözdür başka şeye aktar derdi yok. Biraz pahalı ama değdi. Pişman değilim. 4.5 aydır sadece emirdim. İlk 1 hafta hariç. Sütüm geç geldi , evet sezeryandan dolayı bu oldu. Artık sütüm yetmiyor meyve sularına başladık :) altınovanın çocuk doktorları resmen sınıfta kaldılar hele bir tanesi mahalle Muhtarı gibi. Adatıp ümit numanoğlu bizi memnun etti. Kilo meselesine gelinceee52 kilo hamile kaldım 80 kilo doğuma girdim :S doğumdan sonra 72 falandım şimdi 67 kiloyum hala veremiyorum ama etkin emzirme dönemim bittiği için hafiften diyete başlayacağım. Bebeğime canım feda olsun hiç düşünmedim çok dert etmedim kendime.. Emzirme sürecinde hamileyken alınan kiloların faydası olduğunu düşünüyorum. Tüm hamişlere sağlıklı doğumlar diliyorum sorusu olanlara her türlü yardımcı olabilirim imkanı olmayan arkadaşım varsa ve arzu ederse medela pompamı hediye edebilirim sadece 2 kere kullandım sevgiler...
hayırlı olsun arkadaşım bebeğin bende 1 kez gittim filiz hanıma ve hiç memnun kalmadım ama kalanlar var.benim bebeğimde malesef seninki gibi bir türlü doğum kanalına girmedi suyum gelmesine rağmen ve sonunda zaten kanamam olunca mecburi sezeryan oldum o kadar normal doğum istememe rağmen ama tabi hayırlısı buymuş normal olsaydı bebeğimi kaybedebilirdim Allah korusun.bende manuel pompa aldım ve memnun kaldım dışarı çıkmam gerektiğinde sağıp bırakıyorum.wee nin süt poşetinide aldım ama daha kullanmak nasip olmadı poşetler o kadr büyükki o poşetleri bi seferde doldurmak için inek olmak lazım:)ara ara sağıp biriktirmek gerekiyo ama onlada daha uğraşcak vaktim olmadı belki elektronik süt pompalarıyla daha kolay olur o iş çalışan biri olmadığım için elektroniğede o kdar para verme gereği duymadım açıkçası