Sakaryada doğum yapanlar deneyimlerinizi paylaşırmısınız ...

iyi dileklerin için çok teşekkür ederim. inanıyorum ki Allah ın izniyle herşey yoöunda gidecek ve oğullarımı kucağıma alacağım :) o zaman benden mutlusu olmayacak :))))))

bu sami beyi gidip ziyaret edicem en sonunda ne adammış ya fenomen oldu bende adatıpa gidiyorum sadık beye memnunum ama kafamda karışmıyor ddeğil

çok teşekkür ederim Allah herkesin yardımcısı olsun şimdilik adatıpa gidiyorum bakalım ne olur sonrasında

slm arkadaslar sakaryada ıkamet edıyorum bende orhan solakoglunun hastasıyım ve sanırım bey hekım ve vatan hastanesı ıle anlasması vrmıs benım aklıma yatan bey hekım hastanesı sızce hangısı daha mantıklı (onceden dogum evını dusunuyordum allah dusurmesın oraya ınsanın canını alıyorlarmıs ve bır suru hakaret edıyorlarmıs ) korkuyorum :S:S:S:

çooookkk çook geç bir cvp oldu kusura bakmayın ama yinede cvp yazayım..evet ağrı eşiğim yüksek olduğundan hissetmiyordum..ilk 5 cm lik açılmda düzenli doğum sancılarım suni sancı ile başlatıldığı halde benim hafif bi kasık ağrım vardıı..

adatıp ve nese aşıcı ile ilgili sorusu olanlara yardımcı olmaya calışırım arkadaşlar..

hepinize kolay doğumlar diliyorum

Son düzenleme:
beyhekim hastanesinde veya neşe çakmakçıda doğum yapan varmı. hastane nasıl, neşe hanım nasıl merak ediyorum.yazarsanız sevinirim.

arkadaşlar öncelikle korucuk eğitim ve araştırmda doğum yapan yokmu..varsa bi kaç sorum var.doktorum adatıp neşe aşıcı fakat eşim işsiz ve sigortasız olduğumuz için ne yapacağımı bilemiyorum.adatıpta sigortasız doğum ücretlerini bile varmı lütfen yardım edinnn

Canım ben altınovada doğm yaptım oranın sigorasız doğum ücretleri, normal 1250, sezeryan 1750 idi adatıpta da bu şekilde olabilir. İnşallah eşin en kısa zamanda iş bulur ve İnşallah sağlıkla doğar evladın.

ben allah nasip ederse 2 ocakta beyhekimde genel anesteziyle bebeğime kavuşacağım doktorum neşe çakmakçı.sezeryan fitayı 900 tl miş.bu fiyata herşey dahil dedi.odalar tek kişilk zaten normal doğumda aynı fiyata yapılıyormuş bu arada merak eden olursa.

2010 nisan ayinda adatipta epid.normal dogum yaptim..850 lira sigortali fiyati idi..tabi ekstralar olabiliyor..oglum 2sa kuvezdekaldi ve ben arti agri kesici istedim 1100 lira tuttu..belki fikir verebilir size..tlf la fiyatlari ogrenseniz cok daha iyi olur..hayirli dogumlar dilerim allah yardimciniz olsun..

Arkadaşlar size 9 ay içinde 4 ayrı doktorla yaşadıklarımı anlatacağım. okumanız kolay olsun diye her doktor için ayrı bir post ekleyeceğim.
Benim oğlum 2011 Mayıs ayında doğdu. Dolayısıyla bilgiler günceldir.

Arkadaşlar size 9 ay içinde 4 ayrı doktorla yaşadıklarımı anlatacağım. okumanız kolay olsun diye her doktor için ayrı bir post ekleyeceğim.
Benim oğlum 2011 Mayıs ayında doğdu. Dolayısıyla bilgiler günceldir.

süper olur bu bilgiler şuanda sakaryada hamiş olan bu forumda kimse yok galiba kendimi çok yanlız hissediyordum :))

Sevgi DAMAR KÜÇÜKAZAY'la başlayalım. Önce kadın doktor istedim. Tavsiye almadan gittik adatıp'a sıradan randevu aldım. 3. ayın sonuna kadar rutin kontrolleri onunla tamamladım. Daha 4. ayın başında sen çok kilo aldın seni sezeryan yapmamız gerekir dedi. Bana en başta doğuma kadar toplam 16 kilo almalısın demişti. Ben 4. ayda daha 5 kilo filan almıştım. Normal hızda gidiyordum aslında. Ozaman doktorun rengini anladık.
Aslında iletişimi iyi kibar kibar konuşuyo ilgilieniyor gibiydi ama niyeti yumuşak yumuşak seni sezeryana yönlendirmek. Bana her gittiğimde normal doğumun risklerini anlatıp durdu. İlk doğumum ya gözümü korkutacak. Bigün ya iyi hoş da bu sezeryanın hiç mi riski yok dedim. Hımmm dedi bi afalladı. BİZİ UYUTAMADIĞINI ANLADI SANIRIM O AN. Yanii tabiii kem küm etti ama dedi sen kilolusun dedi. Bu görüşmeden sonra bir daha gitmedim ona. bu arada hamileliği de 17 kiloyla tamamladım. (Öyle şişmedim yani.)

Sonra Ersin Gürsel'i de öyle tavsiyesiz filan deneyelim dedik.

Ersin Gürsel'le ilk görüşmemiz normal geçti. Sorularımızı cevapladı. Tipik bir özel hastane doktoru. Kibar kibar konuşuyor, güleryüzl davranıyor filan. Hatta samimiyet yaratmak için odasının duvarlarına boy boy aile fotolarını filan asmış...Ama o da bizi hayal kırıklığına uğrattı. Ben 5. ayımdaydım heralde. Biz kendisiyle ikinci görüşmemizde doktorların bizi bi şekilde sezeryana yönlendirmeye çalıştıklarını hissettiğimizi ve güvenimizin sarsıldığını söyledik. Biz böyle söyleyince bir bakalım bebeğin ve annenin durumuna göre karar verilir dedi. Ultrasonda baktığında "Bebeğiniz biraz koca kafalı" dedi. (Şakayla karışık kelimesi kelimesine bu şekilde söyledi)
İnternetten kafa çaplarını incelediğimde normal sınırlar çerçevesinde olduğunu öğrendik. Ayrıca ben ve eşim 1.80 ve 1.85 boylarında uzun insanlarız. bizden minik bi bebek çıkmaz herhalde :) Bu şekilde devam ederse normal doğum çok zor görünüyor dedi. Yani alttan alttan korkutma politikası.Peki dedik.
Sonraki görüşmemizde yine normal doğumun zor olduğundan dem vurdu. Biz yine normal istediğimizi ve bunun için hiç bi şanşımız yok mu dye sorduk. riskler nelerdir? dedik.
Yüzü asıldı. Alay eder gibi "EĞER NORMAL DOĞUM YAPMAK İSTİYORSANIZ GİDİN EVİNİZDE DOĞUM YAPIN OZAMAN". Yukarıda Allah var. inanın abartmıyorum.. Eşim çok sinirlendi. Ben çok gücendim üzüldüm ve utandım. Eşim doktorun üstüne atlayacaktı. Zor engel oldum.
ERSİN GÜRSEL'İ ASLA TAVSİYE ETMİYORUM.
EN AZINDAN BENİM DENEYİMİM BU ŞEKİLDE.

Son olarak Ertan Çelik'i bulduk. Doğumevindeki bir çalışan tanıdığın tavsiyesiyle. Ertan bey o döndemde özel hastanelerle çalışmıyordu. O nedenle Doğum Evi'nde doğum yapmak zorunda kaldım. Ertan Bey'in muayenehanesine gittik hep. Son derece efendi, olumlu ve sakin bir yapısı var. Çok güven veriyor. Sorularımızı tarafsız şekilde cevaplıyor. Normal doğum istedğimizi ama her doktorun farklı bahanelerle bizi sezeryana yönlendirdiğini söyledik. Diğer doktorlar hakkında hiçbir yorum ya da dedikoduya girmedi. Bu onun efendiliğini gösteren ayrı bir gösterge bence.
40. haftanın sonuna kadar normal doğum yapacağız diye gittik. Bebek bir türlü aşağıya inmiyordu. Muayene sonucunda Ertan Bey "Sen çok rahat bir şekilde normal doğum yapabilirsin. Ama son bir kez bebeğe ve kordona bakacağım. Aşağı inmemesinin sebebi kordon olabilir" dedi. Zira ultrasında boynunda iki kat kordon dolanmış olduğunu gördük. Ertan bey normal için yinede isterseniz 42. hafta civarına kadar bekleyebiliriz amabundan sonrası sürpriz ve risk olur dedi. Biz de sezeryanda karar kıldık.
AMA ERTAN BEY HİÇ TEREDDÜTSÜZ GÜVENEBİLECEĞİM VE HER ZAMAN KENDİMİ EMANET EDEBİLECEĞİM BİR DOKTOR.
Ertan Bey Adatıp'a geçti bu arada.

Sevgiler
Allah herkese bebeğini sağlıkla kucağına almak nasip etsin ...

korucukta doğum yapan var mı ben onu merak ediyorum bizim bi tanıdık yaptı orda epiduralli çok memnun kalmış doğumevi yada diğer devlet hastaneleri gibi değil diyor. bende sadece testlerimi yaptırmak için korucukta bi doktora gittim niyetim sonradan özele gitmekti ama doktoru bırakıp özele gidemedim çok memnun kaldım ama doğum konusunda kafam karıştı. korucukta yapan varsa bi yardım edebilir mi acaba bana

tecrübelerini paylaştığın için teşekkürler senin yaşadıklarından çıkardığım dersle doktorumdan başka bir doktora doktora gidip kıyaslama yapasım geldi

minimini sakaryada bir hamiş daha varmış yuppi

korucuk uzak değilmi bana çok ters geliyor orası

bende altınovada gidiyorum birde bu ay doğum evine gittim ikisini birlikte götürme niyatindeydim ama sanırım özelde bir başka doktorada gidip altınovadaki için kıyaslama yapacam

ha haaa bencede yuppi evet hemde baya ters bide şimdi bizim aracımızda yok mecbur dolmuşla ilk başlarda doğum evine bende gittim hatta serkan bey diye bi doktor vardı ilk hamilelik ve ilk testler için gittim ama işin açıkçası pek memnun kalmadım allah düşürmesin ama doğumevini hiç istemiyorum. özelde ben bide ertan çelik düşünüyordum ama adatıp hastanesini nedense pek sevmiyorum o yüzden gitmeyeceğim oraya

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…