Bende hiç hoşlanmıyorum ama bizde de çok kullanılır. Herşeyden önce çocuğa kötü örnek. Mesela babam oğluma it oğlu hayvan oğlu der, oğlumda babama sensin it oğlu diyince bizimkiler güler. Kırk kere uyardım ama işe yaramıyor. Bunun için küssem ben suçlu çıkarım eminim ki. Sizi çok iyi anlıyorum.Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?
Beni anlayan biri olduğuna sevindim suanBende hiç hoşlanmıyorum ama bizde de çok kullanılır. Herşeyden önce çocuğa kötü örnek. Mesela babam oğluma it oğlu hayvan oğlu der, oğlumda babama sensin it oğlu diyince bizimkiler güler. Kırk kere uyardım ama işe yaramıyor. Bunun için küssem ben suçlu çıkarım eminim ki. Sizi çok iyi anlıyorum.
Onlara gore ayıp etmemıs ama neden oyle desın ki? Kotu niyetli demedı demıs zaten.Savunsun demiyorum en azından bız bıze kaldığımızda desın ki kızım ayıp ettı öyle söylemesi hoş olmadı ama üzülme bizim insanımız böyledir şaka mahiyetinde söyledi gibi en azından moralimi bir düzeltebilir ama aksıne kendısı bana surat asma şuraya gelıyorum pısman oluyorum vb bırde o bozuyor moralımı
Ben sizin o ortamda tepki vermemenizi doğru buldum açıkçası. Bişey denecekse eşiniz veya kv desin. Siz kötü olmayın.Beni anlayan biri olduğuna sevindim suan
Benim sıkıntım biri kötü birşey söylediğinde ne diyecegımı bilemiyorum kalıyorum öyle o yüzden böyle oluyor. Orda tepkı gösteremedıgım ıcın sanırım sonrasında sorun yaşıyorum böyleOnlara gore ayıp etmemıs ama neden oyle desın ki? Kotu niyetli demedı demıs zaten.
Demek kı siz sureklı boyle bıseyler kızıp kızdıgınız kısıye soylemeyıp, kocanıza veya kaynananıza surat yapıyorsunuz o da bıkmıs bundan
Dugune gitmesem yazmıssınız, olayları boyle uclarda yasamayın bence.
Bır de tepkinızı o an sızı sinirlendiren insanlara gosterın, evdekilere degıl.
Kadının dedıgını de savunmuyorum bu arada, ben orda lutfen oyle konusma teyze hoslanmıyorum derdım.
Orada söylemedım ama esımle kayınvalideme söyledıgımde de ben kötü oldum. Ben yanlış anlıyorum, kendim konuşmalıyım hatta neden orda bırsey söylemedim dıye kaç kere sordu kendımı ezık hıssetım söylemedıgıme de pısman oldum. Sahi söyleseydım de dilimin ayarı yok sert söylerdim bu defa onlar haklı olurdu 2 kat suçlarlardı benı ne yapacağımı şaşırdım ben es tarafıylaBen sizin o ortamda tepki vermemenizi doğru buldum açıkçası. Bişey denecekse eşiniz veya kv desin. Siz kötü olmayın.
Orda söylesen eminim daha çok suçlanırdın. Teyzede zaten tamam kusura bakma kızım bundan söyle böyle konuşmam demezdi. Bu kadar kibar olsa o laflarıda konuşmaz zaten. Bence artık bu konuda bişey söyleme kayınvalidene. O konuşursada çocuk bu lafları öğrenir yarın gider birine söyler ayıp değilmi filan dersin.Orada söylemedım ama esımle kayınvalideme söyledıgımde de ben kötü oldum. Ben yanlış anlıyorum, kendim konuşmalıyım hatta neden orda bırsey söylemedim dıye kaç kere sordu kendımı ezık hıssetım söylemedıgıme de pısman oldum. Sahi söyleseydım de dilimin ayarı yok sert söylerdim bu defa onlar haklı olurdu 2 kat suçlarlardı benı ne yapacağımı şaşırdım ben es tarafıyla
Bencede düğüne gitmeyecekseniz koronadan dolayı gitmeyin. Bu meseleden dolayı küsmeyin kimseyle.hoş değil söylediği şey tabi ama bana,size veya eşinize hakaret olarak değil de kayınvalidenize takılmak için söylemiş gibi geldi.(seviyesizce bir şaka olmuş)
çocuğumun yanında argo konuşulmasından hoşlanmıyorum deseydiniz keşke .tekrarı yaşanırsa uyarırsınız artık. düğünlerine gitmeyecek kadar ortamı germeye gerek yok bence.
Merhaba hanımlar ,
Biz aile apartmanında oturuyoruz bugün Kv , eşimin teyzesi , ben ve oğlum dışarda otururken oğlumda küçük suan 3 yaşında , eşimin teyzesi oğlumla şakalaşıyordu oğlumda ona kızıyordu sonra eşimin teyzesi oğluma it milleti dedi gülerek 3 defa şaka yaptı sanırım. Kv de sensin it milleti de oğlum dedi gülerek. Sonra ben sordum o ne teyze kime diyorsun dedım , sana demiyorum canım eşinin soyuna diyorum dedi.sinirlendim ama birşey demedim oğlumu alıp eve çıktım eşime anlattım oda kızdı. Sonra annesı geldı eşimin kızdıgımızı anlatıyoruz bana diyor ki niye orda birşey demedın deseydın ya , kötü niyetli demedı vb onu savunuyor bizim oranın insanı öyle takılır bırbırne falan. Benim hoşuma gitmedi dedim.Ben orda da kızardım ama eşime söylemeden kötü olmak istemedim dedim. Bu hafta da düğünleri var düğün üstü tatsızlık çıksın istemedim dedim.
Kv ise bana surat yapma vb bir sürü şey söyledi. Siz olsanız nasıl davranırsınız ? Böyle şaka olur mu ? Böyle davranan insanla hiçbirşey olmamış gibi samimi olunur mu ? Düğününe gidilir mi ?
Merhaba hanımlar ,
Asıl sorun eşinizin soyuna laf edilmiş olması değil, kvnizin oğlunuza kötü sözler söylettirmeye çalışması.Merhaba hanımlar ,
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?